Στηρίξτε μας

Ηράκλειο Κρήτης: «Τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο αναμένεται μετά την καταδίκη του άνδρα που εγκατέλειψε 8 κουταβάκια

2 Μαρτίου 2017 17:00 | Καταγγελίες
Ηράκλειο Κρήτης: «Τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο αναμένεται μετά την καταδίκη του άνδρα που εγκατέλειψε 8 κουταβάκια

Καταδικάστηκε σήμερα από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηράκλειου Κρήτης ο κάτοικος του Κουτσουρά Ιεράπετρας σε ποινή φυλάκισης ενός έτους – με τριετή αναστολή – και χρηματική ποινική ποινή 5.000 ευρώ για την κακοποίηση και την εγκατάλειψή 8 κουταβιών στο χώρο στάθμευσης του Μηχανολογικού Ηράκλειου τον Μάιο του 2014.

MixanologioIrakleiouKoutavia 4Τα κουτάβια σώθηκαν επειδή ένας άνδρας άκουσε το κλάμα τους και άνοιξε το πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. που δεν ήταν κλειδωμένο.

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη που είναι δικηγόρος και γραμματέας του σωματείου Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου μίλησε στο www.zoosos.gr και δημοσίευσε στο facebook τα όσα ανέφονται στη μήνυση την οποία είχε καταθέσει ο φορέας τους ώστε να οδηγηθεί ο δράστης στη δικαιοσύνη.

Και εξηγεί: «την 23η-5-2014 κάλεσαν το σωματείο από την Διεύθυνση Μηχανολογικού Ηράκλειου για να μας καταγγείλουν την κακοποίηση και εγκατάλειψή 8 κουταβιών από τον ιδιοκτήτη τους. Συγκεκριμένα ο Π.Κ. κάτοχος του με αριθμό… αυτοκίνητου, εργοστάσιού κατασκευής Φολξβάγκεν και κόκκινου χρώματος, είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκίνητου του, μέσα σε ένα τσουβάλι 8 κουτάβια, τα οποία έκλαιγαν.

MixanologioIrakleiouKoutavia 1Το αυτοκίνητο του δράστη στο πορτμπαγκάζ του οποίου είχε παρατήσει κλεισμένα σε τσουβάλι τα 8 σκυλάκια.

Περαστικοί που άκουσαν τα σκυλάκια να κλαίνε μερίμνησαν να τα βγάλουν από το αυτοκίνητο (δεν ήταν κλειδωμένο) και από το τσουβάλι και να τους δώσουν νερό, καθόσον ο ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου έλειπε. Περίμεναν τον ιδιοκτήτη του αυτοκίνητου για να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί λόγω της ζέστης και του κλεισίματος των ζωών σε τσουβάλι και μέσα στο αυτοκίνητο τα ζώα θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει (σκάσει) αν δεν τα έβγαζαν από το όχημα.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου όταν γύρισε τους είπε ότι τα ζώα ήταν δικά του και στην συνεχεία αδιαφορώντας για αυτά, τα εγκατέλειψε στο χώρο του πάρκινγκ του Μηχανολογικού και αναχώρησε για άγνωστη κατεύθυνση. Τα ζωάκια περισυλλέχθηκαν από το σωματείο και αφού έλαβαν την σχετική περίθαλψη, υιοθετήθηκαν από φιλόζωες οικογένειες».

MixanologioIrakleiouKoutavia 2Ο άνδρας που έσωσε τα μικρά...

Σήμερα στο ακροατήριο σύμφωνα με την κα Μαραβελάκη αναπτύχθηκε από τον δικηγόρο του δράστη ο εξής υπερασπιστικός ισχυρισμός. Ειπώθηκε δηλαδή πως ο κατηγορούμενος είναι φιλόζωος, είχε γεννήσει η σκυλίτσα τους 12 κουτάβια και έφερε τα 8 σκυλάκια στο Ηράκλειο για να τα σώσει.

«Επίσης ισχυρίστηκε ότι τα έβαλε στο τσουβάλι μονό όταν άφησε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Μηχανολογικού, ότι το τσουβάλι είχε τρύπες για να αναπνέουν τα ζώα και ότι τα έβαλε στο πορτμπαγκάζ το οποίο άφησε επίτηδες ανοικτό.

MixanologioIrakleiouKoutavia 6Τα σκυλάκια σώθηκαν επειδή αυτός ο άνθρωπος νοιάστηκε.

Τελευταίος ισχυρισμός ήταν ότι νόμιζε ότι του έκλεψαν τα ζώα και ότι έψαξε στο πάρκινγκ άλλα δεν τα βρήκε πουθενά. Τίποτα όμως από αυτά δεν ίσχυε. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, που σήμερα δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, από τον χώρο στάθμευσης του Μηχανολογικού εκείνη την ήμερα και πάρθηκαν από τους υπάλληλους της υπηρεσίας, ο κόκκινος σκαραβαίος είχε κλειστό το πορτμπαγκάζ και το τσουβάλι που είχε δέσει μέσα τα σκυλάκια δεν είχε καμία τρυπά.

Τα κουτάβια έζησαν δε, γιατί ο μπρατσωμένος μάγκας, που φαίνεται στις φωτογραφίες, είχε το θάρρος και το θράσος, ακούγοντάς τα κουτάβια μέσα από το πορτμπαγκάζ του ξένου αυτοκίνητου, να το ανοίξει χωρίς δεύτερη σκέψη και να βγάλει τα ζωάκια έξω στο αέρα και στην ζωή.

Στην συνεχεία τους έφτιαξε ένα χώρο με πλαστικά καφάσια μέσα στο πάρκινγκ και τα περιόρισε εκεί για να μην κινδυνεύουν, και τους έδωσε νεράκι. Ο άγνωστος αυτός λοιπόν, στον οποίο τα ζώα οφείλουν την ζωή τους, στην συνεχεία έψαξε να βρει τον ιδιοκτήτη των ζωών και του αυτοκίνητου, και όταν αυτό έγινε του ζήτησε εξηγήσεις.

MixanologioIrakleiouKoutavia 3Το τσουβάλι δεν είχε τρύπες...

Για την συνεχεία ξέρουμε μονό ότι ο καταδικασθείς έφυγε χωρίς να πάρει τα σκυλάκια. σημειώνω ότι για να βρει κάποιος τα σκυλάκια στο σημείο που είχαν τοποθετηθεί δεν χρειαζόταν καν να ψάξει. Ήταν σε μέρος εμφανές και τα γαβγίσματα τους ακούγονταν παντού στο χώρο. Εκεί άλλωστε τα βρήκαμε και τα παραλάβαμε εμείς.

Μετά την καταδίκη από το δικαστήριο σήμερα, αναμένουμε την καθαρογραφή της αποφάσεως με την οποία θα ζητήσουμε την επιβολή του κατά νομό διοικητικού προστίμου υπέρ των αδέσποτων του Δήμου Ηράκλειου, το οποίο ανέρχεται σε 8Χ30.000 (για την κακοποίηση) + 8Χ300 (για την εγκατάλειψη) = 242.400 ευρώ» επισημαίνει η κα Μαραβελάκη.

prostimo30000euro

Prostimo30.000euroKatheZooTo διοικητικό πρόστιμο που βεβαιώνει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και επικυρώνει η Περιφέρεια είναι 30.000 ευρώ για κάθε ζώο σύμφωνα με τη νομοθεσία...

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο Κρήτης: Έσωσαν τον γέρικο σκύλο που βρήκαν πεταμένο σε σκουπιδότοπο (βίντεο)

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκε -με αναστολή- ο άνδρας που κακοποιούσε συστηματικά τον σκύλο του για να τον κάνει άγριο κυνηγόσκυλο

Ηράκλειο Κρήτης: Ηλικιωμένος σκότωσε τον σκύλο χτυπώντας τον με σωλήνα και πέταξε το πτώμα του σε χωράφι

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκε με αναστολή 77χρονη που πέταξε ζωντανό νεογέννητο σκυλάκι στα σκουπίδια μέσα σε τσουβάλι (βίντεο)

Βρήκε σκύλο δεμένο χωρίς τροφή & νερό να σαπίζει από τα σκουλήκια στα Καπετανιανά Ηρακλείου Κρήτης

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Σύνηθες φαινόμενο οι πυροβολισμοί ζώων

Ηράκλειο Κρήτης: Σκότωσε ένα κουτάβι και τύφλωσε πυροβολώντας ένα δεύτερο στην αυλή του γείτονα του

Βρήκαν τον σκύλο να κείτεται αιμόφυρτος από τον πυροβολισμό στη Βόνη Ηρακλείου Κρήτης

Μαλεβίζι Κρήτης: Πυροβόλησε και τον δεύτερο σκύλο τους και δεν τον καταγγέλλουν στην Αστυνομία!

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Καταγγέλλει ότι κάποιος πέταξε το κουτάβι από τα ενετικά τείχη

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον άνδρα είδαν να εγκαταλείπει το σκυλάκι του

Ηράκλειο Κρήτης: Το σκυλί ζει αλυσοδεμένο σε μια οικοδομή χωρίς τίποτα να το προστατεύει

Σκαλάνι Ηρακλείου: Εκτέλεσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια των μαθητών!

Ηράκλειο Κρήτης: Ο σκύλος απ' την ασιτία έτρωγε κουκούτσια από ελιές και χώμα για να επιβιώσει!

Ηράκλειο Κρήτης: Και τραυματισμένο και πυροβολημένο το σκελετωμένο Πόιντερ

Ηράκλειο Κρήτης: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν τον σκύλο από τα τσιμπούρια και τον ιδιοκτήτη του

Μικρή ποινή για τον ηλικιωμένο που με ρόπαλο πλάκωσε το σκυλί του γείτονα του στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε από πνιγμό δεμένος μέσα στο ποτάμι!

Ηράκλειο Κρήτης: Θα δικαστεί επειδή πέταξε ζωντανό τον σκύλο του σκουπίδια

Ηράκλειο Κρήτης: Παρέδωσε στη Ζώοφιλη Δράση το σκυλί που έσερνε με το Ι.Χ. ο ιδιοκτήτης του

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία τουρίστριας για την κακομεταχείριση γάτας από εργαζόμενο σε μπουγατσάδικο

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία εις βάρος του ηλικιωμένου που πέταξε τον 17χρονο τυφλό σκύλο του

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Η εγκατάλειψη ζώων είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που δεν μας τιμά

Τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης σε περιαστικές περιοχές

Διαψεύδει τα περί παράνομων υιοθεσιών αδέσποτων στο εξωτερικό ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Γεμίζουν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα

Η Ολλανδή τους συγχαίρει για τη δουλειά που κάνουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους δημότες να τσιπάρουν τα κατοικίδια τους

Ηράκλειο Κρήτης: Με αεροβόλο πυροβόλησε αδέσποτα στην πλατεία Σινάνη

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

Ηράκλειο Κρήτης: Ο καθηγητής που κακοποιούσε τον σκύλο του κατηγορεί τους φιλόζωους επειδή έσωσαν το ζώο

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. Alex76

  Και απο αυτα τα 242.400 ευρω, ξερετε τι θα εισπραξει ο Δημος..? Καταλαβαινετε, ΔΕΝ χρειαζεται να πω.
  Ειδικα μαλιστα αν ο κατηγορουμενος δεν εχει και τιποτα στο ονομα του...

 2. Surreal

  Αν θυμαμαι καλα, αυτο το προστιμο των 30χιλ ευρω, ειχε θεσμοθετηθει πριν καποια χρονια, οταν ενας αθλιος ταβερνιαρης στα Στυρα Ευβοιας ειχε σκοτωσει δημοσιως ενα σκυλακι.
  Ωστοσο, η εφαρμογη του στη χωρα της φτωχιας το 2017 και η σημερινη απαιτηση καποιων μισανθρωπων-φιλοζωων να πληρωθει, δειχνει το ποσο σουρρεαλιστικη εχει καταντησει η ελληνικη κοινωνια και προκαλει πικρο γελιο.
  Καλα πιστευει καποιος νομοθετης οτι ενας αξεστος τυπος απο ενα χωριο εξω απο την Ιεραπετρα μπορει να διαθετει....242000ευρω; Και αν αξιζει αυτη η κακοποιηση των κουταβιων 242000ευρω, ποσο πρεπει να αξιζει η κακοποιηση των προσφυγοπουλων στους αθλιους καταυλισμους...κυριε νομοθετη; Ποσο πρεπει να αξιζει η κακοποιηση ανημπορων γερων συνταξιουχων που δεν εχουν χρηματα για φαρμακα και μαζευουν σαπια φρουτα απο τις λα'ι'κες...κυριε νομοθετη;
  Σουρρεαλιστικη χωρα!

  1. καρολος

   Σουρρεαλισμος δεν ειναι να τιμωρουνται με εξοντωτικα προστιμα καφροι-βασανιστες ζωων αλλα τα κροκοδειλια δακρυα που χυνετε για τους φονιαδες σκυλων και την τσεπη τους καθως και η γελοια συγκριση τελειως ασχετων θεματων με σκοπο να υποβιβασετε την σοβαροτητα τετοιοων εγκληματων.Φυσικα εσεις σαν τυπικος νεο-Ρωμιος ημιμαθης κουτοπονηρος παντογνωστης δεν διστασατε να μπλεξετε ακομα και τους συνταξιουχους(!) για να υπονοησετε οτι και καλα 'ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ'.Αν πραγματικα πιστευετε αυτο,σας παροτρυνω να μην ασχολειστε καθολου με τα τετραποδα και να κανετε δωρεες μονο σε ανθρωπους,αλλα παρακαλω μην κακοποιειτε ουτε την νοημοσυνη μας,ουτε τα νευρα μας με τις ασυναρτητες ψευτο-ανθρωπιστικες μπουρδολογιες σας.

   1. Surreal

    Τα σχολια μου απευθυνονταν στο "νομοθετη" , δηλαδη στους πολιτικους και οχι σε εσας που με καθυβριζετε ελλειψει επιχειρηματων, "κυριε".

  2. Θάνος

   «Και αν αξιζει αυτη η κακοποιηση των κουταβιων 242000ευρω, ποσο πρεπει να αξιζει η κακοποιηση των προσφυγοπουλων στους αθλιους καταυλισμους...κυριε νομοθετη;»

   Μην ρωτάς τον νομοθέτη, ρώτα τα κουτάβια και τα προσφυγόπουλα.

   Σε περίπτωση δικής σου κακοποίησης πόσο θα ήθελες να αξίζει…

   1. Surreal

    Κυριε Θανο, εγω ευτυχως δεν εχω κακοποιηθει ποτε και ευχομαι να μην κακοποιηθει ποτε κανεις. Εχω ομως μια συγγενη που κακοποιηθηκε ασχημα (πλεον κουτσαινει μονιμα) απο ληστες που μπηκαν στο σπιτι της και δεν βρηκαν τιποτα (φτωχη ειναι). Η κακοποιηση της αξιζει ΜΗΔΕΝ. Οι ληστες τιμωρηθηκαν με 3χρονια φυλακη με τριετη αναστολη και 5000ευρω προστιμο απο το δικαστηριο. Διοικητικο προστιμο δεν προβλεπεται.
    Δηλαδη συμφωνα με το νομοθετη, η κακοποιηση μιας αθωας γυναικας, αξιζει λιγοτερο, απο οτι η κακοποιηση ενος αθωου σκυλιου. Ειμαστε σουρρεαλιστικη κοινωνια!

    1. αννα

     Υπάρχει ΜΙΑ σημαντική διαφορά αναμεσα στην κακοποιηση ανθρωπου και στην κακοποιηση ζωου: ΟΤΙ, η πρωτη θεωρειται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ πραξη κακη και τιμωρητεα, ενω η κακοποιηση των ζωων θεωρειται ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ μικρης σημασιας ζητημα.
     Εσεις π.χ. ουτε λίγο ουτε πολυ μας λετε "μα γιατι να πληρωσει 30.000 ο ανθρωπομορφος ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ, θα καταστραφει, δεν τα εχει ο καημενουλης"!

     1. Surreal

      Αγαπητη Αννα, το τι θεωρειται κακη πραξη απο πολλους ή απο λιγους ειναι ζητημα παιδειας και κουλτουρας. Οσοι εχουμε στοιχειωδη παιδεια και κουλτουρα, προφανως τις θεωρουμε ολες εξισου κακες πραξεις.
      Ο Νομοθετης ομως δεν συμφωνει. Για τον Νομοθετη, στο ετος 2017, η κακοποιηση ενος ζωου τιμωρειται με 1-3χρονια φυλακιση με αναστολη και 30χιλ ευρω διοικητικο προστιμο. Για τον ιδιο νομοθετη, η κακοποιηση μιας κοπελας απο εναν βιαστη, ή η κακοποιηση μιας ηλικιωμενης απο εναν ληστη, τιμωρειται με 1-3χρονια φυλακιση με αναστολη και μηδεν διοικητικο προστιμο! Σουρρεαλιστικο!
      Ακομη κι αν σκεφτουμε οτι ορθως και αποτρεπτικα επιβαλλει ο νομοθετης το προστιμο των 30χιλ ευρω, ωστε να μην ξανατολμησει καποιος αθλιος να κακοποιησει ανυπερασπιστο ζωο.... θα επρεπε να επιβαλλει πολλαπλασιο προστιμο στις αλλες περιπτωσεις, ωστε να μην ξανατολμησει καποιος ανωμαλος να επιτεθει σε ανυπερασπιστη κοπελα ή να ξυλοκοπησει ανημπορο ηλικιωμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.