Στηρίξτε μας

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκε με αναστολή 77χρονη που πέταξε ζωντανό νεογέννητο σκυλάκι στα σκουπίδια μέσα σε τσουβάλι (βίντεο)

22 Δεκεμβρίου 2016 15:14 | Καταγγελίες
Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκε με αναστολή 77χρονη που πέταξε ζωντανό νεογέννητο σκυλάκι στα σκουπίδια μέσα σε τσουβάλι (βίντεο)

Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες - με τριετή αναστολή - και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης η 77χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου καθώς την προηγούμενη μέρα μέλη του σωματείου Ζωόφιλη Δράση, η Ελένη Ανδρεαδάκη και η Άννα Ζουράρη, την είδαν να πετάει στην οδό Αγίου Αντωνίου στην περιοχή των Τ.Ε.Ι. ένα τσουβάλι με σκουπίδια μέσα στο οποίο είχε εγκλωβίσει ένα από τα σκυλάκια τα οποία είχε γεννήσει το ένα από τα σκυλιά της.IrakleioTEIkadosKoutavi 10

Το σωματείο δεσμεύεται πως μετά την καταδίκη – δυστυχώς με αναστολή – θα ζητήσει από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Για να γίνε εφικτή η σύλληψη της ηλικιωμένης που συστηματικά σκοτώνει με τον ίδιο τρόπο τα κουτάβια τα οποία γεννούν τα δικά της σκυλιά.

Μάλιστα οι γείτονες ενημέρωσαν το φιλοζωικό σωματείο στις 20 Δεκεμβρίου τσακώθηκαν με την 77χρονη και κατάφεραν για λίγο να την αποτρέψουν να σκοτώσει το ζώο, εντούτοις εκείνη επανέλαβε λίγες ώρες αργότερα τις πράξεις της και έτσι συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν την καταδίκη.

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη δικηγόρος και γραμματέας της Ζωόφιλης Δράσης μέσω facebook περιγράφει το χρονικό για των πράξεων της 77χρονης και το τι έγινε πριν την σύλληψη της. Το κουταβάκι που ευτυχώς σώθηκε από τα χέρια της δολοφόνου σώθηκε και μόλις συνέλθει θα δοθεί για υιοθεσία. Αν θα θέλατε να το υιοθετήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6934090182.

Το χρονικό ενός επαναλαμβανόμενου εγκλήματος

«Η ιστορία έλαβε χωρά εχθές (σ.σ. 20 Δεκεμβρίου) στην οδό Αγίου Αντωνίου στα ΤΕΙ ηράκλειου, άλλα δεν την δημοσιεύσαμε μέχρι την σύλληψή της μαντάμ Σοφίας σήμερα το πρωί από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειου και την αυτόφωρη παραπομπή της στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηράκλειου.

Η μαντάμ Σοφία είναι 77 ετών, και έχει στο σπίτι της δυο σκυλίτσες που γέννησαν 14 συνολικά κουτάβια, 8 η μία και 4 η άλλη, προς μεγάλη χαρά της ηλικιωμένης κυρίας που τα πετάει ένα-ένα στα σκουπίδια. Ήδη έχει πετάξει όπως μάθαμε και σκοτώσει δυο από αυτά που ήταν της σκυλίτσας με τα 8 κουτάβια. εχθές προσπάθησε να πετάξει και το έκτο από αυτά.

Για κακή της τύχη, οι γείτονες της που γνωρίζουν την δραστηριότητα της, με ειδοποίησαν με μήνυμα και τηλέφωνο εχθές (σ.σ. 20 Δεκεμβρίου) στις 17:35 ότι είχε βάλει το τρίτο προς θανάτωση κουταβάκι, ένα αρσενικό μαύρο λυκάκι ενός μήνα (η και λιγότερο) σε τσουβάλι και πήγαινε να το πετάξει στα σκουπίδια, στους κάδους 100 μέτρα κάτω από το σπίτι της, ότι την σταμάτησαν με καυγάδες και την υποχρέωσαν να πάρει πίσω το κουταβάκι. ταυτόχρονα όμως με ειδοποίησαν ότι θα το ξαναέκανε, θα ξαναπροσπαθούσε σίγουρα να πετάξει μετά από λίγο το κουτάβι στους κάδους απορριμμάτων όταν κάνεις άλλος δεν θα την έβλεπε. αμέσως τηλεφώνησα στην Ελένη Ανδρεαδάκη και την Άννα Ζουράρη που βρισκόταν με αυτοκίνητο στην περιοχή του Γιόφυρου, τους εξήγησα τι συμβαίνει και τους είπα να πάνε για έλεγχο και παρακολούθηση στους κάδους μετά τις αποθήκες πλακιδίων Τσούδη στα ΤΕΙ.

Στις 6 πάρα 10 η Άννα και η Ελένη βρισκόταν εκεί, και περίμεναν. Περί τις 6 η ώρα είδαν που πλησίασε τους κάδους μία ηλικιωμένη γυναίκα, αδύνατη, κοντή, με κοντά γκρίζα μαλλιά, με μαύρο παντελόνι και γκρι μπλούζα, ακριβώς όπως μου είχαν περιγράψει την μαντάμ Σοφία. Κρατούσε μία σακούλα και ένα γεμάτο σκουπίδια άσπρο τσουβάλι και τα πέταξε στον πρώτο κάδο απορριμμάτων, και έφυγε.

Η Άννα και η Ελένη πήγαν αμέσως στο κάδο και είδαν ότι το τσουβάλι κουνιόταν στην κάτω μεριά. Το έβγαλαν έξω και κάτω από πολλά και βάρια σκουπίδια απελευθέρωσαν το μικρό κουταβάκι που η ηλικιωμένη είχε μόλις πετάξει στα σκουπίδια ζωντανό για δεύτερη φορά με σκοπό τον θάνατο του είτε από ασφυξία από το βάρος που το πλάκωνε (είχε γεμίσει με βάρια σκουπίδια το τσουβάλι) είτε από άλεσμα στην σκουπιδιάρα το ίδιο βράδυ.

Ταυτόχρονα την ακολούθησαν και είδαν ότι μπήκε στο σπίτι που μας είχαν περιγράψει οι γείτονες της. Μετά από λίγο έφθασα και εγώ, επιβεβαιώσαμε τα στοιχεία της κακοποιήτριας, πήραμε φωτογραφίες τα άλλα κουτάβια που έχει στην κατοχή της (δυστυχώς ακόμα 11 σε αριθμό) και μετά μαζί με το κουταβάκι, το τσουβάλι και τα σκουπίδια πήγαμε στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειου, οπού δώσαμε καταθέσεις και σχηματίστηκε δικογραφία κατά της ηλικιωμένης. Το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειου, εκτελώντας για μία ακόμα φορά τον καθήκον του συνέλαβε την ηλικιωμένη με αυτόφωρη διαδικασία και σήμερα το πρωί την οδήγησε στην εισαγγελέα υπηρεσίας Ηράκλειου.

Η εισαγγελέας άσκησε τις αρμόζουσες κατηγορίες για την διπλή απόπειρα θανάτωσης ζώου συντροφιάς και στην συνεχεία την παρέπεμψε να δικαστεί από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηράκλειου σήμερα το μεσημέρι. Η κατηγορουμένη, η οποία ισχυρίστηκε στην κατάθεση της ότι είναι φιλόζωη, ότι εχθές μονό είδε το κουτάβι στην αυλή της, το τάισε και αργότερα που το βρήκε νεκρό το πέταξε στα σκουπίδια, αν και τα είχε τόσο χαμένα στο δικαστήριο που δεν θυμόταν την διεύθυνση της, ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Το αυτόφωρο τριμελές ποινικό δικαστήριο έδωσε αναβολή της δίκης για αύριο (σ.σ. 22 Δεκεμβρίου) το μεσημέρι στις 12, οπότε και η εκδίκαση αναμένεται να γίνει. Από εχθές (σ.σ. 21 Δεκεμβρίου) το βράδυ το μικρό κουταβάκι βρίσκεται στα έμπειρα χέρια της Μαρίας Τσίγκου, μίας και είναι ιδιαίτερα μικρό και ευαίσθητο. Όσο για την ηλικιωμένη κακοποιήτρια του, την περιμένουμε αύριο στα δικαστήρια… προφανώς θα ζητήσουμε την επιβολή του διοικητικού προστίμου».

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο Κρήτης: Βρήκαν τον σκύλο που κάποιος έσυρε στην άσφαλτο σοβαρά τραυματισμένο

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Σύνηθες φαινόμενο οι πυροβολισμοί ζώων

Ηράκλειο Κρήτης: Σκότωσε ένα κουτάβι και τύφλωσε πυροβολώντας ένα δεύτερο στην αυλή του γείτονα του

Βρήκαν τον σκύλο να κείτεται αιμόφυρτος από τον πυροβολισμό στη Βόνη Ηρακλείου Κρήτης

Μαλεβίζι Κρήτης: Πυροβόλησε και τον δεύτερο σκύλο τους και δεν τον καταγγέλλουν στην Αστυνομία!

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Καταγγέλλει ότι κάποιος πέταξε το κουτάβι από τα ενετικά τείχη

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον άνδρα είδαν να εγκαταλείπει το σκυλάκι του

Ηράκλειο Κρήτης: Το σκυλί ζει αλυσοδεμένο σε μια οικοδομή χωρίς τίποτα να το προστατεύει

Σκαλάνι Ηρακλείου: Εκτέλεσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια των μαθητών!

Ηράκλειο Κρήτης: Ο σκύλος απ' την ασιτία έτρωγε κουκούτσια από ελιές και χώμα για να επιβιώσει!

Ηράκλειο Κρήτης: Και τραυματισμένο και πυροβολημένο το σκελετωμένο Πόιντερ

Ηράκλειο Κρήτης: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν τον σκύλο από τα τσιμπούρια και τον ιδιοκτήτη του

Μικρή ποινή για τον ηλικιωμένο που με ρόπαλο πλάκωσε το σκυλί του γείτονα του στο Ηράκλειο Κρήτης

Στις 4/4/2016 η δίκη των παράνομων εκτροφέων που είχαν τα σκελετωμένα σκυλιά μέσα στον Γιόφυρο Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε από πνιγμό δεμένος μέσα στο ποτάμι!

Ηράκλειο Κρήτης: Θα δικαστεί επειδή πέταξε ζωντανό τον σκύλο του σκουπίδια

Ηράκλειο Κρήτης: Παρέδωσε στη Ζώοφιλη Δράση το σκυλί που έσερνε με το Ι.Χ. ο ιδιοκτήτης του

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία τουρίστριας για την κακομεταχείριση γάτας από εργαζόμενο σε μπουγατσάδικο

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία εις βάρος του ηλικιωμένου που πέταξε τον 17χρονο τυφλό σκύλο του

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Η εγκατάλειψη ζώων είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που δεν μας τιμά

Τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης σε περιαστικές περιοχές

Διαψεύδει τα περί παράνομων υιοθεσιών αδέσποτων στο εξωτερικό ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Γεμίζουν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα

Η Ολλανδή τους συγχαίρει για τη δουλειά που κάνουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους δημότες να τσιπάρουν τα κατοικίδια τους

Ηράκλειο Κρήτης: Με αεροβόλο πυροβόλησε αδέσποτα στην πλατεία Σινάνη

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

Ηράκλειο Κρήτης: Ο καθηγητής που κακοποιούσε τον σκύλο του κατηγορεί τους φιλόζωους επειδή έσωσαν το ζώο

 

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Ορνελλα

    Όχι απλά το πέταξε έριξε μέσα στο τσουβαλι και άλλα σκουπίδια από πάνω , που ο ταφος σου π....να να είναι στην χωματερή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.