Στηρίξτε μας

Η Ολλανδή τους συγχαίρει για τη δουλειά που κάνουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου

18 Σεπτεμβρίου 2012 11:22 | Τα καλά νέα
Η Ολλανδή τους συγχαίρει για τη δουλειά που κάνουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου

Η κα Nettyte Kulve κάτοικος Ολλανδίας που έτυχε να επισκεφτεί το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης ενθουσιασμένη με την ποιότητα της δουλειά των εργαζόμενων εκεί σε σχέση με τα ζώα επικοινώνησε με το www.zoosos.grκαι μας κοινοποίησε την συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον Δήμο Ηρακλείου, στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου δουλεύει υποδειγματικά εξαιτίας και της βοήθειας που προσφέρουν σωματεία και εθελοντές ιδιώτες. Ίσως είναι το μοναδικό Δημοτικό Κυνοκομείο που δεν είναι χώρος μαρτυρίου και εξαθλίωσης των αδέσποτων που εισάγονται σε αυτό.

Ολόκληρη η επιστολή

Netty te Kulve«Κύριοι, Θα ήθελα να σας μεταφέρω την εκπληκτική μου εμπειρία στο Ηράκλειο Κρήτης σε σχέση με την επίσκεψη μου στο τοπικό ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Μετά από μία μεγάλη διαδρομή δύσκολου δρόμου έφτασα στο χώρο που έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Ηρακλείου ως ενδιαίτημα για σκυλιά αδέσποτα που περισυλλέγονται από την περιοχή του.

Η αρχική εικόνα ήταν εικόνα οργάνωσης και καθαριότητας. Όμως αυτό που μου έκανε εντύπωση και έχω επισκεφθεί αρκετούς αντίστοιχους χώρους σε εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας μου ήταν η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ που φαινόταν έκδηλη στο χώρο από τους αρμόδιους γι’ αυτό υπαλλήλους.

Γνώρισα τον Φώτη Φωτάκη και τον Κωστή Βιολάκη. Έμεινα έκπληκτη από την τάξη, την οργάνωση, την αγάπη αλλά και σεβασμό για την δουλειά τους. Για τα ζώα και την περίθαλψη τους.

Με υπερηφάνεια και όχι άδικα μου έδειξαν τους χώρους του κυνοκομείου, το αποτέλεσμα του κόπου τους και της εργασίας τους δηλαδή, προκειμένου να υιοθετήσω ένα σκυλάκι εγώ και η οικογένεια μου με σεβασμό και αγάπη από έναν χώρο εγκατάλειψης της ζωής.

Μου έκανε την καλύτερη εντύπωση η αφοσίωση αυτών των δύο παιδιών για το έργο και το λειτούργημα που επιτελούν γιατί σαν τέτοιο ‘’βλέπουν’’ αυτό που κάνουν.

Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους τελικώς, αλλά βεβαίως και η  σωστή επιλογή των ανθρώπων αυτών από τους επιτελείς τους.

Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο στο ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που έχει να κάνει ναι μεν με τις υποδομές αλλά προπάντων ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΓΟΓΗ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ, που είναι ο Φώτης και ο Κωστής, οι οποίοι παρά την απεργία ήρθαν για μια ώρα, προκειμένου να σωθεί μια ακόμη ζωή που γι’ αυτούς είναι τόσο πολύτιμη όπως προστάζει η ηθική και ο πολιτισμός μας.

Μακάρι όλα τα κυνοκομεία στην Ελλάδα και παντού, να φτάσουν αυτό το επίπεδο σεβασμού, οργάνωσης, σωστών επιλογών ανθρώπων, για να προαχθεί η ανθρωπινή υπόσταση μας.

Με εκτίμηση,

Netty te Kulve

Eikenbaan 34, 6903 bk Zevenaar, Ολλανδία».

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδει τα περί παράνομων υιοθεσιών αδέσποτων στο εξωτερικό ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.