Στηρίξτε μας

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «νοιάζεται» για τα αδέσποτα ζώα

17 Ιούλιος 2018 23:01 | Επικαιρότητα
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «νοιάζεται» για τα αδέσποτα ζώα

Της Φαίης Λιάρα*

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνης μετά το «Βατερλώ» που υπέστη με το νομοσχέδιο για την διαχείριση των ζώων συντροφιάς, ξαναχτυπά και επιχειρεί αυτή την φορά να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του με εγκύκλιο.

Δεν είναι άγνωστη η μέθοδος της κυβέρνησης να φέρνει επαίσχυντα μέτρα και νομοσχέδια εν μία νυκτί, τροπολογίες μέσα σε νομοσχέδια άσχετα. Άλλωστε έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν σέβεται την βούληση του λαού αφού το πρόγραμμα και οι υποσχέσεις με τις οποίες ψηφίστηκε βρίσκονται σε τελείως άλλη κατεύθυνση από το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που υλοποιεί.

Όταν δεν δίστασαν να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία, κάτι που δεν τόλμησε καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα, να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία, να καταστρέψουν την υγεία, να δεσμεύσουν την χώρα για 60 χρόνια, να φέρουν 2 μνημόνια και τον κόφτη για να ευχαριστήσουν τους θεσμούς με αντάλλαγμα την εξουσία, δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί καμία έκπληξη το πογκρόμ ενάντια στα αδέσποτα ζώα και τους προστάτες τους.

Για ποιο λόγο, όμως, δείχνει τέτοια επιμονή στο θέμα; Είναι όντως μόνο ζήτημα ενός υπουργού που έχει πάρει προσωπικά την κόντρα με το φιλοζωικό κίνημα; Αν κάτι έχουμε εμπεδώσει στα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ότι λειτουργεί με τις επιταγές των μνημονίων που επιβάλλουν φοροείσπραξη και ιδιωτικοποιήσεις.

Με λίγα λόγια ένα πογκρόμ φόρων στους κηδεμόνες κατοικίδιων, καθώς έχουν φορολογήσει στην κυριολεξία ακόμα και των αέρα που αναπνέουμε, δεν απέμειναν και πολλά να φορολογήσουν. Στην χώρα της φτωχοποίησης, της ανεργίας και των μεροκάματων της πείνας, η κυβέρνηση αποφασίζει να λειτουργήσει τιμωρητικά σε ανθρώπους που με περίσσευμα αγάπης θα αποφασίσουν να ανοίξουν το σπίτι τους σε ένα ζώο και σε αυτούς που θα αποφασίσουν να βοηθήσουν ένα ή και περισσότερα αδέσποτα.

Τα περίφημα καταφύγια που σχεδιάζει κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και με απόλυτη βεβαιότητα θα τα διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες. Η μετατροπή τους σε κολαστήρια και αποθήκες ψυχών είναι κάτι το οποίο θα συμβεί πάρα πολύ σύντομα και με μαθηματική ακρίβεια, αφού βεβαίως χαθεί πακτωλός χρημάτων. Όλα αυτά συμβαίνουν ήδη στα δημοτικά καταφύγια, δεν χρειάζεται να έχει μαντικές ικανότητες κάποιος για να προβλέψει τι θα συμβεί από μία κυβέρνηση που έχει δείξει και με το παραπάνω τις προθέσεις της για την κοινωνία και το σπουδαιότερο, δεν φροντίζει να λάβει απλά, ανέξοδα και σημαντικότατα μέτρα που, όμως, θα βάλουν φρένο στο θέμα των αδέσποτων.

Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να λύσει οριστικά το κοινωνικό πρόβλημα των άστεγων ζώων στην χώρα μας, ξεκινάει από την πηγή του κακού. Η οποία ασφαλώς και πηγαίνει βαθύτερα από τις αοριστίες που ευαγγελίζεται το υπουργείο για κακούς ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα ζωάκια.

Όταν η ίδια η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για τα χιλιάδες ρατσάτα ζώα που ρίχνονται στο εμπόριο της χώρας μας από παράνομα εκτροφεία κολαστήρια του εξωτερικού και της Ελλάδας, διάσπαρτα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με σκοπό να πουληθούν ως στάτους σύμβολο που αύριο μεθαύριο θα πεταχτεί γιατί «χάλασε» ή δεν «λειτουργεί» όπως φανταστήκαμε, δεν πείθει κανέναν ο κύριος υπουργός ότι νοιάζεται για τα αδέσποτα και κυρίως ότι νοιάζεται να διαμορφώσει έναν διαφορετικό μελλοντικό πολίτη στην σχέση του με τα ζώα.

Όταν το σύστημα που υπηρετεί πιστά θέλει τους ανθρώπους και τα ζώα ”εργαλεία” στο όνομα του κέρδους και δεν φροντίζει να προσφέρει παιδεία που θα διδάσκει την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση, δεν πείθει κανέναν επίσης.

Όταν δεν ελέγχει τις χιλιάδες παράνομες αγγελίες αγοραπωλησιών, όταν δεν κάνει καμπάνιες ενημέρωσης για τα οφέλη της στείρωσης στα ζώα, όταν δεν κάνει καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα εκατομμύρια ταλαιπωρημένα αδέσποτα και τα δικαιώματά τους, και το βασικότερο, όταν αρνείται να προσφέρει ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη για τα αδέσποτα αλλά και γιατί όχι, και για τα ζώα με κηδεμόνες, δεν πείθει ότι κινείται με γνώμονα την φιλοζωία και το κοινωνικό καλό.

Το μόνο που συμπεραίνει κανείς είναι ότι τα ζώα είναι άλλη μια πηγή είσπραξης ληστρικών φόρων χωρίς καμία απολύτως ανταπόδοση στην κοινωνία καθώς η αφαίμαξη του ελληνικού λαού εξυπηρετεί τα μνημόνια που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέλεξε να εφαρμόζει. Και ότι τα αδέσποτα ζώα θα είναι άλλη μια αφορμή για δραστηριοποίηση ιδιωτικών εταιρειών. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βλέπουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας, δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλόζωος, αρκεί μια ματιά στον Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμης, στα δημοτικά καταφύγια κολαστήρια αδέσποτων κ.τ.λ., για να καταλάβει κανείς τι σχεδιάζεται.

Τα περί «σκοτεινών κυκλωμάτων» στους φιλοζωικούς χώρους που πρέπει να εκδιωχθούν, να τα αφήσει ο κύριος υπουργός για αδαείς, συνωμοσιολόγους και ευκολόπιστους, το σύστημα της κατασυκοφάντησης και του «διαίρει και βασίλευε» δεν είναι άγνωστο, εφαρμόζεται στην χώρα 8 ατελείωτα μνημονιακά χρόνια και σε κάθε κλάδο.

Αν δεν υπήρχαν οι φιλόζωοι που κόβουν από τον μισθό πείνας για να περιθάλψουν τα ζώα και να κάνουν την δουλειά τους κράτους, αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη των λαών από ανθρώπους του εξωτερικού που έχουν σχέσεις με την χώρα μας, αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές που χάνουν μεροκάματα για να επισκέπτονται σχολεία και να ενημερώσουν τα παιδιά, που περνάνε ώρες ατελείωτες στα social media για να ενημερώσουν τον κόσμο και να προωθήσουν ζώα που ψάχνουν σπίτι, η χώρα μας δεν θα είχε κάνει τα βήματα που έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η χώρα μας δεν έχει πλέον τσίρκο με ζώα και απέκτησε αξιοπρεπή νομοθεσία γιατί αυτοί οι άνθρωποι αγωνίστηκαν. Και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με αυταπάρνηση, ας μην έχει αυταπάτες ο υπουργός. Η ίδια η κυβέρνηση που είναι το πιο πειθήνιο και υπάκουο μέλος της Ε.Ε., δεν μπορεί να κατηγορεί τα φιλοζωικά σωματεία για υιοθεσίες στο εξωτερικό. Αν το υπουργείο θέλει να έχει απόλυτο έλεγχο των υιοθεσιών από φιλόζωους στις χώρες μέλη της Ε.Ε., δεν έχει παρά να δώσει τα πιστοποιητικά ιχνηλασιμότητας. Φυσικά όμως και δεν το συμφέρει να τελειώσει αυτή η παραφιλολογία καθώς λειτουργεί ωραιότατα αποσυντονιστικά από τους πραγματικούς σκοπούς του υπουργείου, όσο οι φιλόζωοι καβγαδίζουν.

Όταν η ίδια η κυβέρνηση επιτρέπει σε επιχειρήσεις να έχουν εγκλωβισμένα σε πισίνες δελφίνια για να κάνουν τον κλόουν με σκοπό το κέρδος, ενώ τα θεάματα με ζώα στην χώρα μας απαγορεύονται, ζώα που στην ελευθερία διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα καθημερινά, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δήθεν νοιάζεται να πολεμήσει την εκμετάλλευση των ζώων με σκοπό το κέρδος, κατασυκοφαντώντας όσους τολμάνε να αντιστέκονται. Πρώτη φορά θα είναι άλλωστε ή ο χώρος των φιλόζωων είναι ο μόνος που το βιώνει; Οι μόνοι που υπηρετούν πιστά και με αποδείξεις τα μεγάλα συμφέροντα και το κέρδος είναι η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Και όσοι εμπαθείς πιστεύουν ότι βρήκαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στον κ. Τσιρώνη τον άνθρωπό τους για να λάμψουν επιτέλους ως παράγοντες στον μικρόκοσμο των φιλόζωων αδιαφορώντας για την καταστροφή που ετοιμάζεται για τους τετράποδους φίλους μας, θα γνωρίσουν φυσικά πολύ σύντομα την τύχη που έχουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» από το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους που εμπιστεύονται.

*Η Φαίη Λιάρα είναι εκπαιδευτικός, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας.

Διαβάστε επίσης:

«Εθελοντές είμαστε, όχι χρήσιμοι ηλίθιοι»

Ποιος φταίει για τα αδέσποτα και στο αεροδρόμιο της Ρόδου;

Δύο λόγια για τα ζώα τους πιο κολασμένους δούλους του πλανήτη...

Δεν είναι οι φιλόζωοι υπερβολικοί, εσείς είστε αναίσθητοι

Έκκληση στον πρωθυπουργό απευθύνει η Π.Φ.Π.Ο. καθώς ο Τσιρώνης «δυναμιτίζει» κάθε προσπάθεια

Οριστική απόσυρση του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα ζώα συντροφιάς ζητούν σωματεία & οι 3 φιλοζωικές ομοσπονδίες

Ύβρεις & απειλές Τσιρώνη προς εσωκομματικούς αντιπάλους του αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο των Οικολόγων Πράσινων

Γ. Τσιρώνης: Με εντολή πρωθυπουργού σε 30 μέρες σε διαβούλευση διορθωμένο το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Κ.Ε.Δ.Ε.: Από μηδενική βάση η συζήτηση του νομοσχεδίου για αδέσποτα & οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Βαγγέλης Αποστόλου: Αποσύρεται από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα αδέσποτα & τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Οικολόγοι Πράσινοι εναντίον Γ. Τσιρώνη: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τη δήθεν προστασία ζώων συντροφιάς

Η Π.Φ.Π.Ο. αποδεικνύει γιατί το νομοσχέδιο Τσιρώνη είναι κατάπτυστο & από τι κινδυνεύουν οικόσιτα/αδέσποτα αν γίνει νόμος

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τ' αδέσποτα - οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Δεκάδες φιλοζωικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιρώνη που ποινικοποιεί τη φροντίδα αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο.: Εις βάρος ζώων & φιλοζωικών σωματείων πολλές απ' τις αλλαγές για αδέσποτα-οικόσιτα που προωθεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Αλλάζει η νομοθεσία για την προστασία αδέσποτων & οικόσιτων ζώων συντροφιάς – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Τη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών προτείνει και το παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ά. Γεωργιάδη για αλλαγές που ο Γ. Τσιρώνης θέλει να κάνει στον νόμο περί προστασίας ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Κυνικές & επαίσχυντες οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα αδέσποτα

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δεν σκέφτεται, ούτε σχεδιάζει την ευθανασία αδέσποτων

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Π.Φ.Π.Ο.: Κε αντιδήμαρχε Ηρακλείου Κρήτης κάτω τα ξερά σας από τ’ αδέσποτα!

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Απολίτιστη η άποψη περί ευθανασίας αδέσποτων από τον αντιδήμαρχο

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.