Στηρίξτε μας

Γιατί η Αστυνομία αδιαφορεί για τον συστηματικό και επί χρόνια βασανισμό σκύλων στο Ακρωτήρι Χανίων;

26 Ιανουαρίου 2019 22:30 | Καταγγελίες
Γιατί η Αστυνομία αδιαφορεί για τον συστηματικό και επί χρόνια βασανισμό σκύλων στο Ακρωτήρι Χανίων;

Σοβαρές καταγγελίες κάνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» για το πως λειτουργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων σε υποθέσεις βασανισμού και κακοποίησης ζώων και αυτό γίνεται μόλις μερικά 24ωρα από την μέρα που δημοσιοποιήθηκε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός (και πρώην διοικητής Α.Τ. του νομού), ο οποίος καταγγέλθηκε από αυτόπτες μάρτυρες να σέρνει στις 23 Ιανουαρίου στην εθνικό οδό σκύλο στην άσφαλτο, αντιμετωπίστηκε λίαν επιεικώς από τους συναδέλφους του, οι οποίοι αρκέστηκαν στις «εξηγήσεις» του περί ατυχήματος και δεν τον συνέλαβαν!

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια στο Ακρωτήρι Χανίων κάποιος για χρόνια βασανίζει σκυλιά, τα οποία έχει αλυσοδεμένα σε άθλιες συνθήκες και παρά το εξόφθαλμο μαρτύριο που έχει καταγγελθεί στις αρχές από το 2015, τα βαρελόσκυλα συνεχίζουν εκεί να βασανίζονται και η Αστυνομία κάνει ότι δεν βλέπει αυτό που βλέπουν οι τουρίστες οι οποίοι ενημερώνουν τον φιλοζωικό φορέα ζητώντας σοκαρισμένοι την παρέμβαση του.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: Πλημμελής αντιμετώπιση στα όρια της αδιαφορίας του Α.Τ. Χανίων στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων

«Το συγκεκριμένο περιστατικό που περιγράφεται παρακάτω, είναι ένα μόνο από τα σοβαρά περιστατικά κακοποίησης ζώων που έχουμε καταγγείλει στο Α.Τ. Χανίων και δεν έγινε καμία ενέργεια που προβλέπεται από το νόμο, κανένας δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, δε βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα και δεν άλλαξαν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Η πάγια τακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα το Α.Τ. Χανίων, που αντιμετωπίζει με απαράδεκτη αδιαφορία τις καταγγελίες κακοποίησης ζώων μη εφαρμόζοντας την νομοθεσία έχει σαν αποτέλεσμα οι δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι με την "ανοχή" της αστυνομίας, τα ζώα να βασανίζονται εσαεί.

Το θέμα τέθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε, όπου η εντύπωση που μας έμεινε είναι, ότι το Α.Τ. Χανίων εφαρμόζει πλημμελώς τη νομοθεσία παρά τις συνεχείς συστάσεις του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την απαρέγκλιτη, αυστηρή και χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή της.

Όλοι πλέον γνωρίζουν την πανέμορφη παραλία του Σεϊτάν Λιμανιού στο Ακρωτήρι Χανίων. Πλήθος κόσμου το επισκέπτεται το καλοκαίρι για να απολαύσει το μπάνιο του. Λίγο πριν από αυτή την όαση, στην άκρη του δρόμου, κυριολεκτικά στο πουθενά, υπάρχουν πάντα βαρελόσκυλα. Τα ζωντανά αυτά "σκιάχτρα" τα βλέπουν χιλιάδες, οι περισσότεροι όμως τα προσπερνούν.

AkrotiriSeitan2015 1

Τον Απρίλιο του 2015, καταθέσαμε καταγγελία στο Α.Τ. Σούδας για την ύπαρξη δύο βαρελόσκυλων σε άθλιες συνθήκες που τρέφονταν με εντόσθια ζώων, αλυσοδεμένα σε ακατοίκητη περιοχή.

AkrotiriSeitan2015 2Φωτογραφίες από τη δικογραφία που σχηματίστηκε το 2015.

Εντοπίστηκε ο "κηδεμόνας", σχηματίστηκε δικογραφία, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι τα ζώα είναι δικά του και ότι έχει στην κατοχή του και άλλα ζώα αλλά δεν εκδικάστηκε καθώς ο εισαγγελέας έδρας αποφάσισε να επαναφέρει την υπόθεση μετά εξαμήνου για να του δώσει χρόνο να βελτιώσει τις συνθήκες, μια που ο δικηγόρος του κατάφερε να τον πείσει ότι "είναι ένας φτωχός και κακόμοιρος βιοπαλαιστής που δεν του φτάνουν τα χρήματα να αγοράσει στρώμα στα παιδιά του, πόσω δε μάλλον να φροντίσει σωστά τα σκυλιά του…".

AkrotiriSeitan2015 3

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, η υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ καθώς παραγράφηκε λόγω ενός εκδοθέντος νέου νόμου.

AkrotiriSeitanAvgoustos2018 1

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου 2018 επικοινώνησε μαζί μας τουρίστρια από το Ρέθυμνο και μας κατήγγειλε ένα περιστατικό ενώ από τις φωτογραφίες διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για το ίδιο σημείο, αναγνωρίσαμε μάλιστα και το ένα ζώο. Της είπαμε να μεταβεί στο Α.Τ. Χανίων και να καταθέσει επώνυμη καταγγελία και μας διαβεβαίωσε ότι το έκανε. Σε επικοινωνία με το Α.Τ., αν όντως έχει γίνει καταγγελία ή να καταγγείλει ο σύλλογός μας το περιστατικό, μας ανέφεραν ότι έχει γίνει και έχει επιληφθεί το Α.Τ., χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

AkrotiriSeitanAvgoustos2018 2Σας θυμίζει κάτι ο σκύλος;
AkrotiriSeitanDekemvrios2018 1Αυτός;

Στις 24 Δεκεμβρίου, περιπατητής σε διακοπές, μας κατήγγειλε την ύπαρξη δύο βαρελόσκυλων στη συγκεκριμένη περιοχή και μας έστειλε φωτογραφίες. Όπως μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα, πρόκειται για το ίδιο σημείο όπου υπάρχουν ακόμα τα ίδια βαρέλια και οι κατασκευές που υπήρχαν τόσο το 2015, όσο και το καλοκαίρι του 18 και τα ζώα εξακολουθούσαν να ζουν στις ίδιες άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή, συνέχιζαν να τρέφονται με εντόσθια, να είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες σε βαρέλια και να έχουν πολύ άσχημη κλινική εικόνα.

AkrotiriSeitanDekemvrios2018 2Δε χρειάζεται να είσαι κτηνίατρος… η εικόνα μιλάει από μόνη της…

Στις 2 Ιανουαρίου στείλαμε νέα καταγγελία στο Α.Τ. Χανίων, μνημονεύοντας όλο το ιστορικό, όπου ζητούσαμε να μας ενημερώσουν:

Σε ποιες ενέργειες προέβη το Α.Τ. Χανίων, πέραν πιθανώς του σχηματισμού δικογραφίας, ώστε να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη να αλλάξει άρδην τις συνθήκες - που θα πρέπει να είναι το πρώτο και κύριο μέλημα και της ΕΛ.ΑΣ. - σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ευζωίας που κατ’ επανάληψη έχουμε στείλει και επισυνάπταμε για μια ακόμη φορά; Βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα, ποια και αν όχι, για ποιο λόγο;

Αν προέβησαν σε σύλληψη του υπαιτίου και αν όχι θα παρακαλούσαμε επίσης να μας ενημερώσουν τους λόγους που δεν έγινε αυτό.

Η έγγραφη απάντηση από το Α.Τ. Χανίων ήταν αυτολεξεί "Σε απάντηση της από 002/01/2019 επιστολή σας, σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας πραγματοποιήθηκε έλεγχος την 10/01/2019 όπου ουδέν σχετικό με τα καταγγελλόμενα διαπιστώθη."

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας είπαν ότι μετέβησαν στο σημείο, τα ζώα δεν ήταν εκεί, τα είχε πάρει στο σπίτι του και ήταν μια χαρά.

Από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο δεν είχε ασχοληθεί κανένας και ξαφνικά, μετά την επιστολή που κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης, τα ζώα ζούσαν τρισευτυχισμένα στο σπίτι του "κηδεμόνα" που επί τέσσερα – τουλάχιστον - χρόνια δεν είχε αλλάξει ούτε καν το άθλιο μπολ του νερού. Πράγματι τα ζώα δεν ήταν εκεί, αλλά δε χρειάζεται να είναι ειδικός κανένας για να διαπιστώσει την άθλια κλινική τους εικόνα - έστω και στο σπίτι του. Παρόλα αυτά, κανένα πρόστιμο δε μπήκε, καμία ευθύνη δε ζητήθηκε… Τα σχόλια δικά σας…».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Μετά τη σφοδρή κριτική σε βάρος των αστυνομικών του Α.Τ. Χανίων συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιεί σκυλιά στο Ακρωτήρι

Κρήτη: Συνταξιούχος αστυνομικός ο άνδρας που έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο στα Χανιά – Γιατί δεν συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.;

Κρήτη: Έσερνε τον σκύλο στην άσφαλτο με αγροτικό όχημα στη Σούδα Χανίων

Κρήτη: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο στο βουνό χωρίς τροφή και νερό κοντά στο Ψυχρό Πηγάδι Χανίων

Δεκάδες φόλες – δηλητηριασμένα λουκάνικα στο Ακρωτήρι Χανίων εντόπισε εκπαιδευμένος σκύλος (βίντεο)

Κρήτη: Διαμαρτύρονται για τη δηλητηρίαση με φόλα της γάτας - μασκότ των Λενταριανών Χανίων

Κρήτη: Ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε κουβάδες με δηλητηριασμένο νερό στα Ποντικιανά Χανίων

Κρήτη: Συστηματική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στη Χρυσή Ακτή Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Τόπος εγκατάλειψης και βασανισμού αδέσποτων και οικόσιτων ζώων

Χανιά: Εγκατέλειψε δύο φορές τον 11χρονο σκύλο της αν και το ζώο βρήκε τον δρόμο για το σπίτι του!

Τα Χριστούγεννα ενός αδέσποτου που το κλώτσησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεροκούρου Δήμου Χανίων

Καταδικάστηκε ερήμην με αναστολή άνδρας που κακοποιούσε τα 2 σκυλιά του στην Παρηγοριά Χανίων (βίντεο)

Χανιά: Εγκατέλειψε τον σκύλο του φορώντας κράνος για να μην καταγράψει η κάμερα ασφαλείας τα χαρακτηριστικά του (βίντεο)

Νεροκούρου Χανίων: Βρήκαν τον σκύλο νεκρό, πυροβολημένο

Δίνουν 3.500 € σε όποιον αποκαλύψει ποιος σκότωσε αδέσποτη σκυλίτσα που εγκυμονούσε στο Πατελάρι Χανίων (βίντεο)

Κρήτη: Φόλες με καρφιά βρέθηκαν στην παραλία της Χρυσής Ακτής Χανίων

Χανιά: Έσυρε σκύλο στην άσφαλτο και τον πέταξε ζωντανό γεμάτο εγκαύματα στο χωριό Βατόλακκος Κρήτης

Χανιά: Έκκληση για τα έξοδα νοσηλείας σκύλου που πυροβολήθηκε στην Ανώπολη Σφακίων Κρήτης

Χανιά: Καταδικάστηκε με αναστολή ο βοσκός που κακοποιούσε δύο σκυλιά στο χωριό Σαμωνάς

Χανιά: Ποινή χωρίς αναστολή – εξαγοράσιμη – για τη γυναίκα που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά της

Χανιά: 97χρονη αρνιόταν να πάει στο γηροκομείο χωρίς τον 22χρονο σκύλο της (βίντεο)

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις αγέλες αδέσποτων στα Χανιά…

Χανιά: Τυφλή γάτα πυροβολημένη με καραμπίνα και πολλές φορές με αεροβόλο βρέθηκε στον Βατόλακκο

Επέζησε και ξαναπερπάτησε η πυροβολημένη γάτα που βρέθηκε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων (βίντεο)

Έλος Χανίων: O αλυσοδεμένος σε παρατημένο όχημα σκύλος έτρωγε κάστανα με τα αγκάθια για να επιζήσει

Συνελήφθη άνδρας που κακοποιούσε τα σκυλιά του στο χωριό Μαθές Χανίων

Μελισσιά Χανίων: Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει δεμένος από δίψα & οι συντοπίτες του τον καλύπτουν

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Χανιά: Περπάτησε μετά από πολύμηνη φροντίδα ο πυροβολημένος σκύλος & χρειάζεται σπιτικό

Γέφυρα σωτηρίας για να ξαναπερπατήσει ο σκύλος που ξυλοκοπήθηκε & πυροβολήθηκε επανειλημμένα στην Μαλάξα Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χανιά: «Αστεία» ποινή για τον στρατιωτικό & κυνηγό που έδεσε & εγκατέλειψε τον σκύλο του για να πεθάνει από πείνα

Χανιά: Αστυνομικοί του Α.Τ. Βρυσών φρόντισαν τα κουταβάκια που κάποιος εγκατέλειψε

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Χανιά: Καταδικάστηκε ο βοσκός που σκότωσε με καραμπίνα 2 σκυλιά στο χωριό Κουφός

Χανιά: Βρήκε τον σκύλο πυροβολημένο στο Μάλεμε

Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

Έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για τον σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στον Πλατανιά Χανίων

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.