Στηρίξτε μας

Διαμαρτυρηθείτε για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια που θέλει τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

10 Ιανουαρίου 2014 10:37 | Επικαιρότητα
Διαμαρτυρηθείτε για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια που θέλει τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει επί της ουσίας η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε να μην γίνει νόμος του κράτους η εισήγηση του Κώστα Κόλλια του βουλευτή του κόμματος της Ν.Δ., ο οποίος ζητάει – αν και απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια – να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα (κοπή ουράς και αυτιών) «επειδή δεν πονάνε!».

Αυτά τα ευτράπελα και αναχρονιστικά ακούστηκαν χθες στη Βουλή από τον κ. Κόλλια και φάνηκε έτσι ξεκάθαρα πόσο επιδιώκει να υπερασπιστεί τις δραστηριότητες των ψηφοφόρων του χωρίς ίχνος ηθικής ή πραγματικής γνώσης των όσων συμβαίνουν εις βάρος των ζώων από εκτροφείς και κυνηγούς.

Η Π.Φ.Π.Ο. με επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό, στην ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., και στους εισηγητές των άλλων κομμάτων επισημαίνει την παρανομία, που επιδιώκεται να ενδυθεί με τον μανδύα της νομιμότητας εις βάρος πάντα των ζώων, αν και αυτές οι πρακτικές ακρωτηριασμού των σκυλιών έρχονται σε αντίθεση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με την κοινή λογική και με την ηθική.

Οι πολίτες, οι φιλόζωοι αυτού του τόπου καλούνται από την Π.Φ.Π.Ο., τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και τα φιλοζωικά σωματεία να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την εκτροπή.

Διαμαρτυρηθείτε!

Στείλτε email διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στο: gg[email protected], και μέσω twitter στον πρωθυπουργό στο @PrimeministerGR

Στο ΥΠ.Α.Α.Τ. στις εξής διευθύνσεις: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Τα email των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή

Κώστας Κόλλιας Ν.Δ.:  [email protected], [email protected]

Φωτεινή Πιπιλή Ν.Δ.: [email protected], [email protected]

Καφαντάρη Χαρά, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: [email protected]

Αποστόλου Βαγγέλης,  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:  [email protected],  [email protected]

Ψύρρας Θωμάς, ΔΗΜ.ΑΡ.: [email protected]

Κασσής Μιχάλης ΠΑ.ΣΟ.Κ.:  [email protected], [email protected]

Μακρή Ραχήλ ΑΝ.ΕΛ.: [email protected]

Γιοβανοπουλος Κώστας ΑΝ.ΕΛ.: [email protected]

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας της Π.Φ.Π.Ο.

«Ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας με έκνομους Βουλευτές.
Ο εισηγητής της Ν.Δ. τάσσεται κατά νόμων της Ε.Ε. για τα ζώα.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες ότι ο Βουλευτής της Ν.Δ. και εισηγητής του Νομοσχεδίου "Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις", κ. Κόλλιας τάσσεται αναφανδόν κατά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την οποία και η χώρα μας έχει επικυρώσει με τον νόμο 2017/92 αλλά και κατά της εθνικής νομοθεσίας μας που απαγορεύουν τους ακρωτηριασμός ζώων, δείχνει να περιφρονεί νομοθεσία και όργανα, ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα των κυνηγοεκτροφέων.

Χάριν εκλογικής πελατείας; Μα δεν δηλώνει η κυβέρνηση ότι τέτοιες τακτικές ανήκουν στο παρελθόν;

Σύμπασα η Φιλοζωική Κοινότητα της χώρας αλλά και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου καταδικάζουν τέτοιες απόψεις που εκτός από αντίθετες με την ευζωία των ζώων είναι και μη σύννομες.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την χώρα μας δεν συνάδει με άρνηση της εφαρμογής Κοινοτικών Κανονισμών και οδηγιών.

Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους, αλλά ιδίως στον κ. Κόλλια, ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς την οποία η χώρα μας επικύρωσε με τον Ν.2017/1992 χωρίς καμία επιφύλαξη, απαγορεύει ρητά μη θεραπευτικές επεμβάσεις σε ζώα, κάτι που ισχυροποίησε ο Ν.4039/2012.

Διότι η κοπή των ουρών και αυτιών στους σκύλους δεν ικανοποιεί παρά μόνο το prestige των ιδιοκτητών τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυά περί δήθεν ευζωίας τους.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την υπ αριθμ. 326/2013 πράξη, γνωμοδότησε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς αποτελεί υπερεθνική νομοθεσία που δεν μπορεί να αλλάξει με εθνική νομοθεσία.

Τα άρθρα που αφορούν τους ακρωτηριασμούς ζώων όπως έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα, τόσο στον Ν.4039/2012 όσο και στις υπό ψήφιση τροπολογίες, ακολουθούν τους κανόνες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση και έτσι πρέπει να είναι.

Κάθε εκτροπή από αυτή, σημαίνει μη αποδοχή και σεβασμό στους κοινοτικούς κανονισμούς και οδηγίες κάτι που δεν συνάδει με αυτό που λίγες μέρες πριν η χώρα μας ανέλαβε θα ενημερωθεί άμεσα ο Αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε.

Ακόμα μία εξαίρεση, μετά τις παραστάσεις - τσίρκο με ζώα της άγριας ζωής, δελφίνια κλπ και της ιππικής δεξιοτεχνίας, όπως ονομάζεται - και ο νόμος αυτός, δήθεν για την προστασία των ζώων θα λάβει επάξια τον τίτλο "Ο Νόμος της ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ" ή ο Νομος των κυνηγο-εκτροφέων και άλλων επιχειρηματιών.

Στις επερχόμενες τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις η φιλοζωική κοινότητα, που μετρά πάνω από 1.500.000 πολίτες, θα δώσει την απάντησή της σε όσους πίσω από νόμους προστασίας των ζώων ικανοποιούν αλλότρια οικονομικά συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

Υποφέρουν τα σκυλιά κατά τον ακρωτηριασμό αυτιών και ουράς

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Η «φιλόζωη» Χ.Α. υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών! (Βίντεο)

Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

Τσακώνονται για τα ακρωτηριασμένα ζώα κυνηγοί και Κ.Ο.Ε.

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

Θα συμμετάσχουν και ακρωτηριασμένα ζώα στους αγώνες;

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Παρ’ το για τη φάτσα όχι για τη ράτσα!

Ανεξαιρέτως εγκληματούν εις βάρος και ημίαιμων και καθαρόαιμων ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

 1. emmanouela

  edw 'kyrioi' einai ellada k fysika de tha epitrepsoume na efarmostei o nomos sas!! arketa zwa ipoferoun k basanizontai.. filozooi k aploi polites lene OXI ston akrotiriasmo autiwn k ouras.. mexri k me ta zwa tha ta valete? tha exete moizes k apo kei? giati de dokimazete na kopsete ta dika sas autia k tis oikogeneias sas na deite poso ponaei? i ellada exei para pollous filozoous k to mono pou tha kataferetai tha einai na mas eksagriosete k fysika tha ipostitai tis sinepeies.. an efarmosete auto to nomo tha prepei na skeftite oti tha er8ei k o dikos sas akrotiriasmos na eiste sigouroi!! kseftilismenoi skatopsixi apan8rwpa k anaisthita remalia tis boulis twn ellinwn pou de seveste tipota!! tha eimai apo tous prwtous pou tha er8w ekei!!! na eiste sigouroi..

 2. Γιώργος

  Η κοπή της ουράς σε κάποιες κυνηγετικες φυλές είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, διαφορετικά Θα πληγώνονται καθημερινα. Αυτές οι φυλές κατα την διαρκεια του κυνηγιού "κουνάνε ουρά" με αποτέλεσμα να πληγώνονται από βάτα και αγκάθια. Η μη κοπή της ουράς στις φυλές αυτές είναι ολέθρια για την υγεία τους Στην Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαικες χώρες η κοπη-μείωση της ουράς για τις κυνηγετικές φυλές είναι ΝΟΜΙΜΗ. Η κοπή της ουράς στου κυνηγετκούς σκύλους δεν γίνεται σε καμμιά περίπτωση για λόγους καλλωπισμού, όπως νομίζουν κάποιοι.

 3. Δημητρης Ο.

  Νέα - Ανακοινώσεις της Δ.Ε.
  Επιστολή διαμαρτυρίας Π.Κ.Σ. σχετικά με αλλοίωση των θέσεών μας σε πρόσφατη επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζώων-Π.Φ.Π.Ο.
  (13-01-2014)
  Αθήνα, 13/01/14
  Αρ. Πρωτ. 925

  Προς: Υ.Π.Α.Α.Τ.
  Κοινοποίηση:

  Γραμματεία Κυβέρνησης
  Κώστας Κόλλιας, βουλευτής Ν.Δ.
  Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Ν.Δ.
  Καφαντάρη Χαρά, βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
  Αποστόλου Βαγγέλης, βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
  Ψύρρας Θωμάς, βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ.
  Κασσής Μιχάλης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  Θέμα: « Διαμαρτυρία Π.Κ.Σ. σχετικά με ψευδή αναφορά των θέσεών του σε πρόσφατη επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.»

  Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή και ανάμειξή μας σε κείμενο καταγγελίας της Π.Φ.Π.Ο. εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. και εισηγητή του Νομοσχεδίου "Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις", κου Κόλλια, σχετικά με την κοπή αυτιών και ουρών σε ζώα.

  Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος πέραν του ότι επικροτεί την τοποθέτηση του εισηγητή του Ν/Σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κου Κώστα Κόλλια, βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, έχει συγκεκριμένες θέσεις επί των επιστημονικών θεμάτων τις οποίες εκφράζει μέσω των νομίμων εκπροσώπων του και θεωρεί τουλάχιστον άστοχη την οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του, χωρίς να προηγείται η επίσημη κάθε φορά τοποθέτησή του.

  Άλλωστε από ιατρικής άποψης μία τέτοια αφοριστική αντίληψη είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονική. Ως κτηνίατροι συμφωνούμε στην απαγόρευση του οποιουδήποτε ακρωτηριασμού ή χειρουργικής επέμβασης στα ζώα για αισθητικούς λόγους ή για λόγους που στοχεύουν στην αλλοίωση της φυσιολογικής συμπεριφοράς τους, με εξαίρεση την στείρωση. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις στις οποίες είναι επιβεβλημένος ο ακρωτηριασμός ζώων για λόγους του σχετίζονται σοβαρά με την ευζωία τους. Τέτοιες είναι περιπτώσεις ορισμένων φυλών κυνηγετικών σκύλων που τραυματίζονται στο άκρο της ουράς κατά την διάρκεια του κυνηγίου ιδιαίτερα στη χώρα μας λόγω του ανάγλυφου του εδάφους. Από την τοποθέτηση του κου Κόλλια στη Βουλή, αντιλαμβανόμαστε ότι το ενδιαφέρον του για την ευζωία των ζώων, τον οδήγησε στο να πληροφορηθεί και να κατανοήσει την επιλεκτική ανάγκη ακρωτηριασμού των ζώων. Είναι αναγκαίο δε να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες φυλές εξελίχθηκαν διεθνώς με δεδομένη την πρακτική του ακρωτηριασμού του άκρου της ουράς τους . Απαραίτητη προϋπόθεση για τέτοιες ιατρικές πράξεις είναι να γίνονται από κτηνίατρο τις πρώτες 3-5 μέρες της ζωής τους κατά τις οποίες η διαδικασία είναι ανώδυνη και με τρόπο που δεν θα υποβάλει το ζώο σε οποιαδήποτε καταπόνηση. Είναι καλό σε τέτοιες περιπτώσεις το ζώο να συνοδεύεται από τα πιστοποιητικά ταυτοποίησής του και αιτιολογημένη γνωμάτευση κτηνιάτρου που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα υποβληθεί στην παραπάνω ιατρική πράξη. Θεωρούμε αυτονόητο ότι αν δεν εξαιρεθούν της απαγόρευσης οι συγκεκριμένες φυλές, η χρήση τους για τους σκοπούς που εξελίχθηκαν θα είναι αδύνατη.

  Επιπλέον, μας προβληματίζει ιδιαίτερα και μας υποψιάζει η επιλεκτική φιλοζωία που επιδεικνύουν τέτοιου είδους φιλοζωικές οργανώσεις. Οι ίδιοι που κόπτονται για την υγεία και ευζωία των ζώων, είναι οι ίδιοι που στήνουν δίκτυα "εθελοντών" αλλοδαπών κτηνιάτρων για διενέργεια στειρώσεων σε κινητές μονάδες και ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ζώων σε συνθήκες αμφιβόλου ασφάλειας και ποιότητας, συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ζώων. Οι φιλοζωικές οργανώσεις αντί να σεβαστούν και να ενισχύσουν με όποιον τρόπο μπορούν τις ήδη νόμιμες δομές, Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων και Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, υποσκάπτουν τον ρόλο τους και δημιουργούν ανταγωνιστικές δομές.

  Η πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στα προβλήματα των ζώων και των ιδιοκτητών τους και να εξετάζει τα ζητήματα με αντικειμενική κρίση. Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και της ευζωίας των ζώων.
  Με εκτίμηση,

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.
  ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ

  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.
  ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

 4. francoise veron

  Εγω θα πω μονο οτι τα σκυλια ειναι ψυχοθεραπεια για τον ανθρωπο.Εχουν ανεπτυγμενο το αισθημα της ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ και προσφερουν απολοχερα τη ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ με ανιδιοτελεια, λεξη την οποια οι περισσοτεροι απο εσας δεν την ξερετε κυριοι ΒΟΛΕΥΤΑΙ!Αυτα τουλαχιστον προσφερουν.Εσεις τι προσφερετε στον ανθρωπο - πολιτη?ΤΙΠΟΤΑ!Γιαυτο το καλυτερο που θα μας προσφερατε θα ηταν να ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

 5. ΘΡΑΣΟΣ

  ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ ΤΩΝ ΧΟΙΡΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΑ .
  ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΧΥΟΥΡΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ?
  ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΡΑΜΦΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΝΙΘΩΝ ΩΟΟΤΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΤΗΝΩΝ?
  ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑΚΙΑ ..ΤΟΥ ΘΕΟΥ.. ?
  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Η .. ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ...?
  Η ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΕ 5-6 ΜΗΝΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΕΝΩ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Ε?
  ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ . ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΔΟΙΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΖΩΑ, ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΖΩΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ .
  ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΟΤΣΑΝΕΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ?
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ?
  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?
  ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ //ΠΟΝΗΡΩΝ// Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ.

  1. yrma

   ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ??? ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ? ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΕΙΡΧΕ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΡΕ??? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΝ ΘΕΣ ΒΑΘΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΗΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΣΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝ ΜΕΡΗ ΤΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ...ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΩΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ?? ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΖΟΩΝ ΦΑΡΜΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΝ ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΣΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝ ΕΞΥΠΕΙΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟΝ...ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΥΠΕΥΘΙΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ? ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΤΑ ΚΑΛΟΠΙΣΜΟΥ...ΕΛΕΟΣΣΣ....ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΛΟΓΡΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝ ΠΩΣ ΚΑΚΟΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.....ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΧΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΙΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ. ΤΣΠ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ (ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΣΗΣ),ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...

  2. Κάρολος

   Έχεις μπλέξει προφανώς τα σωβρακα με τις γραβατες.Αφου εσυ είσαι υπέρ των ακρωτηριασμων των εργαλείων σου (σκυλιών),τι σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι; Ζώα είχαμε και έχουμε,αλλα δεν τα βλέπουμε μόνο ως εργαλεία,αλλα ως συντρόφους.Τελεια.

 6. Vicky Chrisikou

  Το "σκεπτικό" αυτού του ανθρώπου είναι ότι "δεν πονάνε"! Από το ανερμάτιστο κι αυθαίρετο αυτό συμπέρασμα μπορούμε μόνο να κατανοήσουμε το μέγεθος της αποστασιοποίησης που έχει αυτός και οι παρόμοιοι της Βουλής, από κάθε έννοια κοινού νου και συμπόνιας προς κάθε πλησίον. Κι επειδή εκείνος συμπεραίνει "εξ ιδίων" θα πρέπει να δώσει την απόδειξη των λόγων του κόβοντας τα δικά του αυτιά και την μπροστινή ουρά του. Αλλωστε αυτό σημαίνει να είσαι "ακέραιος" και να αποδεικνύεις τα λόγια σου.... μα τί είπα; Άλλη μιά άγνωστη λέξη γιά τους βουλευτές; Ο μόνος τρόπος να καταλάβει το "νέο σκοπό" που άρχισε να παίζεται στην Ελλάδα είναι να κατακλυστεί από τις δικές μας απόψεις και πεποιθήσεις.

 7. Effie

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Κε Κόλλια! Σας πλήρωσαν καλά τουλάχιστον τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πάτε να υποστηρίξετε??? Έλεος πια με τις μίζες, ας αρχίσουν να διαγράφουν επιτέλους από τη Βουλή και το Κόμμα όσους θέτουν τέτοια τερατουργήματα προς συζήτηση! Ξέρουμε ποιόν ΔΕΝ θα ξαναψηφίσουμε...

 8. AMALIA

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΜΩΡΟΥΝΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ Ο ΔΕ ΚΟΛΛΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΕ??????

 9. Maria J. Cohila

  ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!!!!!!! ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ Κ' ΝΟΥ!!!! ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!!!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Π Ο Ν Α Ν Ε ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!!!!!!! ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!!! ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΑ ΖΩΑ, ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!!!!!!!! Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ..... ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ κ.Κ.ΚΟΛΛΙΑ!!!!! ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ !!!!!!! ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΝΤΑ, ΦΙΛΟΖΩΗ ΓΑΡ!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!****

 10. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Εφόσον υπάρχει Ευρωπαική νομοθεσία δεν τιθεται θέμα καν .Ο καθένας λέει ότι θέλει στην Βουλή .Δεν δίνει κανείς σημασία ποιά .
  Η Πραγματικότητα όμως είναι ότι σε όλη την χώρα κόβονται αυτιά και ουρές για διακοσμητικούς λόγους και δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός να το ελέγξει .Καμιά υπηρεσία .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.