Στηρίξτε μας

Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

2 Μαρτίου 2012 18:31 | Επικαιρότητα
Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

Ο Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών (Ο.Κ.Α.) διοργανώνει διπλή Διεθνή Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στις 7 και 8 Απριλίου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO – δίπλα από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Σκύλοι όλων των φυλών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από 80 και πλέον διαφορετικές φυλές, θα διαγωνιστούν και θα κριθούν από κορυφαίους διεθνείς κριτές μορφολογίας σκύλων, από Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σλοβενία και Ελλάδα για την ανάδειξη του καλύτερου.

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις ικανοτήτων σκύλων, να γνωρίσουν από κοντά εκτροφείς, οι οποίοι θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι τουλάχιστον νόμιμοι, και θα μπορούν να ενημερωθούν για την φυλή, που τους ενδιαφέρει και να επισκεφτούν περίπτερα κυνοφιλικών σωματείων, εταιρειών τροφών, αξεσουάρ, κομμωτήρια σκύλων κ.ά..

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 18:00 και τις δύο ημέρες. Για περισσότερε πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα www.oka.gr, στο email: [email protected], τηλέφωνο επικοινωνίας 2299026027.

Φιλοζωία πολυτελείας

Μπορεί για κάποιους αυτή η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων να είναι μια ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη ράτσα, όμως εμείς οφείλουμε να τονίσουμε, ότι πρόκειται για «φιλοζωία» πολυτελείας!

Αν η Ελλάδα δεν ήταν γεμάτη από ημίαιμα αδέσποτα σκυλιά, που περνούν τα πάνδεινα στα χέρια των κατοίκων αυτής της χώρας, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε για ράτσες και εκτροφείς που ειδικεύονται στα «γαλαζοαίματα» τετράποδα.

Αν η Ελλάδα δεν ήταν γεμάτη από σκυλιά έγκλειστα σε ακατάλληλους χώρους αδειοδοτημένους ή μη, κυνοκομεία δήμων και ιδιωτών, δεν είχαμε καμιά αντίρρηση. Όμως τα έγκλειστα ζώα σε κυνοκομεία, άσυλα και καταφύγια είναι χιλιάδες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Αν κάποιος αγαπά ουσιαστικά τα σκυλιά, μπορεί να βρει έναν τετράποδο σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής σε κάποιον από αυτούς τους χώρους. Και μάλιστα το ζώο μπορεί να το υιοθετήσει δωρεάν, χωρίς να χρεωθεί με το κόστος της ράτσας!

Στη χώρα μας η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και η ενασχόληση με ράτσες είναι μια δραστηριότητα, που αφορά εμπόρους και πελάτες με οικονομική δυνατότητα. Δε συμβάλει σε τίποτα στη λύση του τεράστιου προβλήματος με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι.

Αντίθετα το γιγαντώνει, αφού καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους εντοπίζονται ζώα ράτσας, που κάποιοι κάποτε χρυσοπλήρωσαν, για να αποκτήσουν και τα ξεφορτώθηκαν με την πρώτη ευκαιρία.

Τα περισσότερα από αυτά τα καθαρόαιμα από νόμιμους και παράνομους εκτροφείς, δεν φέρουν τσιπ, δεν είναι στειρωμένα και αναπαράγονται δημιουργώντας νέα ημίαιμα αδέσποτα, τα οποία κανείς δεν θα αγαπήσει και κανείς δεν θα φροντίσει.

Διαβάστε επίσης:

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία: Απαγορεύει τον ακρωτηριασμό αυτιών και ουράς σκύλων ράτσας Ντόμπερμαν

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Η ιστορία της εκτροφής και η «μετάλλαξη» των φυλών των σκύλων

Καθαρόαιμοι σκύλοι και ασθένειες (βίντεο)

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Εγκύκλιος για τη συμμόρφωση των κυνηγών και τη φροντίδα των σκυλιών τους

Ο ακρωτηριασμός δεν είναι καλλωπισμός! Τα πρότυπα είναι πρόφαση – δικαιολογία!

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν εγκληματικές πρακτικές εις βάρος των ζώων

Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

Τσακώνονται για τα ακρωτηριασμένα ζώα κυνηγοί και Κ.Ο.Ε.

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Θα συμμετάσχουν και ακρωτηριασμένα ζώα στους αγώνες;

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Παρ’ το για τη φάτσα όχι για τη ράτσα!

Ανεξαιρέτως εγκληματούν εις βάρος και ημίαιμων και καθαρόαιμων ζώων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. moutzi

    ... συνέχεια προηγούμενου μηνύματος:

    Υ.Γ1 και μία παρένθεση που θα αναφερθώ προσωπικά σε εμένα... Έχω αντιμετωπιστεί στο παρελθόν με πολύ άσχημο τρόπο, επειδή έχω σκυλάκι ράτσας, από τους υπόλοιπους φιλόζωους του πάρκου...

    Άσχετα που ταΐζω, εμβολιάζω, ποτίζω, περιθάλπω με δικά μου έξοδα τα αδέσποτα στη γειτονιά μου όπως ακριβώς κι αυτή η παρέα, με κοιτούσαν πάντα με μισό μάτι και δεν ήμουν ευπρόσδεκτος στην παρέα τους.

    Τον λόγο φυσικά ούτε που τον είχα φανταστεί αφού από την πλευρά μου ήμουν ενθουσιασμένος που υπάρχουν κι άλλοι φιλόζωοι στη γειτονιά και εννοείται ευγενικός μαζί τους όπως είμαι με όλο το κόσμο!

    Ένα βράδυ μια παρέα από 6 μετανάστες (χωρίς να έχει κάποια καμία σημασία η χώρα προέλευσής τους) κυνηγούσαν τα αδεσποτάκια και ο ένας κλώτσησε ένα από αυτά όσο πρόλαβε, επειδή αυτά είχαν τολμήσει να... τους γαβγίσουν!!!.

    Η παρέα των φιλόζωων έλεγε..."θα φωνάξουμε αστυνομία" την ώρα που οι δράστες έλεγαν "θα σκοτώσουμε τα κοπρόσκυλά σας και εσάς μαζί"...

    Εγώ έφυγα πάνω τους για να προστατέψω τα αδέσποτα και έκανα... ρεβεγιόν στο νοσοκομείο με 2 μαχαιριές φιλοδώρημα. Κάτι που φυσικά θα το κάνω ξανά και ξανά και ξανά... Ξέρετε ποιοι όρμηξαν μαζί με εμένα; Ο πιστός μου φίλος και τα αδέσποτα!

    Οι φιλόζωοι κράτησαν απόσταση ασφαλείας.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ γι αυτό. Δεν έχω από κανέναν την απαίτηση να πέσει στη φωτιά. Η αγάπη που δίνει μου φτάνει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να επικροτήσω χαρακτηρισμούς σαν αυτόν του κειμένου. (δεν τα γράφω αυτά για να το παίξω ήρωας... εξάλλου σκοπίμως θα αφήσω τις απόψεις μου ανυπόγραφες...)

    Δεν είναι όλοι ίδιοι πουθενά, δεν είναι ωραίο το φαινόμενο της τσουβαλοποίησης και της ταμπέλας (είτε μιλάμε για φιλόζωους ή για πολιτικούς, εφοριακούς, δημοσιογράφους κτλ κτλ).

    Υ.Γ2: Είναι πολύ θετικό το να προτρέπουμε τον κόσμο να προτιμήσει να περισυλλέξει ένα αδέσποτο σκυλάκι ή έστω να περιθάλπει τα αδέσποτα ακόμη κι αν έχει κάποιο ζωάκι ράτσας.

    Υ.Γ3: Ελένη, χωρίς φυσικά να σε γνωρίζω προσωπικά και όντας καθημερινός επισκέπτης του zoosos.gr θεωρώ ότι κάνεις κάτι πολύ ωραίο και σημαντικό! Ότι γράφω δεν έχει στόχο την αντιπαράθεση και είναι άκρως καλοπροαίρετο. Αυτό που θα ήθελα είναι απλά να δεις το θέμα και από την άλλη πλευρά. Από την... τετράποδη! Από αυτή που θέλει όλους τους φιλόζωους ενωμένους. Όλους όσους αγαπάνε ενωμένους. Όχι αυτή που θέλει να σπαταλούμε έστω και λίγο χρόνο για αντιπαραθέσεις...

    Ναι στην ενημέρωση ΟΛΩΝ (γιατί κι αυτοί που αγοράζουν ζωάκια από πετ-σοπ πιθανότατα να είναι φιλόζωοι απλά ανενημέρωτοι...), αυτοί που δέχονται τον... ακρωτηριασμό (δεν λέω για τους συγκεκριμένους που μιλούσατε) να τον δέχονται επειδή είναι απλά ανενημέρωτοι ή δεν πάει το μυαλό τους...

    Υ.Γ4: Πριν βιαστεί κάποιος πιθανός αναγνώστης να με κρίνει, θα επιθυμούσα να ενημερωθεί για θέσεις ή πράξεις μου... Αν και δεν επιθυμώ να περάσει το θέμα επί προσωπικού...

    Υ.Γ5: Με ατυχείς χαρακτηρισμούς υπάρχει η πιθανότητα κάποιος (πχ φιλόζωος πολυτελείας) να πιστέψει ότι υπάρχουν... στρατόπεδα φιλόζωων και κάτι που πιθανότατα να το έκανε οργανωμένα να προσπαθεί να το πράξει μεμονωμένα. Πιστεύω αυτό είναι λάθος. Η ισχύς εν τη ενώσει!

    Υ.Γ7: Στηρίζω το zoosos γιατί πέρα από ένα φιλοζωικό Site ανήκει σε μία δημοσιογράφο που μπλέκει (με την καλή έννοια) το επάγγελμά της με τη φιλοζωία. Υπάρχει ανάγκη να έχουμε τέτοιες φωνές που η αρθρογραφία τους πέρα από οργή (για όλα τα στραβά που καθημερινά βιώνουν οι φίλοι μας), εμπεριέχουν έρευνα, ορθό λόγο, νομικές σημειώσεις κ.α

    Υ.Γ7: Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ...

    Φιλικά,
    moutzi

  2. moutzi

    Βρήκα αυτό το άρθρο από ένα "θέμα" που είχε τo zoosos με ιδιοκτήτες από Doberman.

    Για εκείνο να σχολιάσω πως είμαι κατά των ακρωτηριασμών. Εκεί αρχίζουν πιστεύω και τελειώνουν όλα πάνω στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση. Αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κανένα σκυλί δεν πρέπει να ακρωτηριάζεται.

    Η στείρωση είναι άλλο θέμα και κακώς έχει αναφερθεί και συγκριθεί με το παραπάνω...

    - Στα αδέσποτα πιστεύω ότι αποτελεί αναγκαία λύση για την αποφυγή αύξησης του πληθυσμού τους που συνεπάγεται σκυλάκια με άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σε πολλές περιπτώσεις γονιδιακά - κληρονομικά προβλήματα υγείας ή και γενικότερα ασθένειες λόγω ελλείψεως εμβολιασμών κτλ.

    - Στις ράτσες δεν είμαι υπέρ της στείρωσης αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι αρκεί να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις (δεν τα αφήνουμε να ζευγαρώσουν εκτός αν υπάρχει καθοδήγηση από κτηνίατρο και εκτροφέα φυλής, όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, εξασφαλισμένο σπίτι για τα κουτάβια ΠΡΙΝ από το ζευγάρωμα ΧΩΡΙΣ χρηματικό αντίτιμο, εκτός αν μιλάμε για αυστηρά πιστοποιημένα εκτροφεία).

    Από εκεί και πέρα με το συγκεκριμένο άρθρο διαφωνώ σε πολλά σημεία και πρώτα από όλα στην φιλοσοφία του. Θεωρώ ντροπή οι φιλόζωοι να χωρίζονται σε... καλούς και σε κακούς και φυσικά να υπάρχουν φιλοζωοπατέρες και φιλοζωόμετρα...

    Ο καθένας κάνει ότι μπορεί. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον άλλον τι ζωάκι θα βάλει στο σπίτι του και πόσο μάλλον με άκομψους αν όχι προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

    Αυτά αποτελούν λογικές που διχάζουν ένα σύνολο που ΑΓΑΠΑΕΙ τα ζωάκια και ενωμένο μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε πολλές κοινές διεκδικήσεις.

    Δεν σημαίνει πως κάποιος λάτρης μιας συγκεκριμένης φυλής είναι αδιάφορος για όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν γύρω του, στο περιβάλλον, στους τετράποδους φίλους μας κτλ...

    Η άποψη αυτή μου θυμίζει αυτό που λένε κάποιοι αδιάφοροι (στην καλύτερη περίπτωση) για τα ζωάκια: "Τόσα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία, εσείς ταΐζετε ζώα;"

    Όταν κάποιος δίνει αγάπη δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον κρίνει για το που την δίνει. Αυτό προσβάλει τον πρώτο.

    Άλλος σε παιδιά, άλλος σε σκυλιά (αδέσποτα και ράτσες), άλλος στο περιβάλλον, άλλος σε φάλαινες και δελφίνια, άλλος σε γατάκια κτλ κτλ κτλ... κι άλλος σε πολλά από αυτά μαζί. Είπαμε ότι μπορεί ο καθένας...

    ...και φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει: Έχεις ράτσα; Είσαι φιλόζωος πολυτελείας! Μα δεν γνωρίζεις καν τι αγώνα δίνει ο καθένας πέρα από το σκυλάκι ράτσας που έχει!

    Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε.... ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ! Είτε όσοι έχουν ράτσα να στραβοκοιτάζουν τα αδέσποτα ή όσοι έχουν αδέσποτα να στραβοκοιτάζουν τη ράτσα... Ψυχούλα έχουν όλα!

    Η πηγή της διαφωνίας ίσως να βρίσκεται στο κατά πόσο είναι απαραίτητο το να υπάρχουν ράτσες και εκτροφεία. Γνώμη μου είναι πως ναι - είναι απαραίτητο.

    Αυτό είναι όμως άλλη συζήτηση. Αν όντως αυτό είναι η πηγή του "προβλήματος" αξίζει να το συζητήσουμε με επιχειρήματα.

    συνεχίζεται...

  3. κωστας

    Οταν τα βαζουμε με τους εγκληματιες που εχουν βαρελοσκυλα μας λενε "χτυπατε τη γεωργια και την υπαιθρο" Οταν τα βαζουμε με τα κλουβια της ντροπης στα πετ σοπ μας λενε πως κανουμε αβαντα στους ελληνες εκτροφεις ... ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ το θεμα ειναι ΕΝΑ εδω ... οταν εχουμε δεκαδες χιλιαδες βασανισμενα αδεσποτα ειναι εγκληματικη υποκρισια να προαγουμε και να στηριζουμε την μαζικη αναπαργωγη καθαροαιμων . η φυκη μπορει να διατηρηθει και χωρις μαζικη - εμπορικη εκτροφη . ελατε τωρα κυριε ανωνυμε που κανετε πως δε καταλαβαινετε ...

  4. κωστας

    η πλακα η μεγαλη ειναι πως οταν φωναζουμε για τους κυνηγους που παρατανε τα ποιντερ πανω στα βουνα μας λενε " γιατι δε τα βαζετε με τους σαλονατους φιλοζωους που μετα τα βαριουντε και τα παρατανε στο μπαλκονι και χτυπατε μονο εμας" Οταν τα βαζουμε με τους δημους που δε κανουν στειρωσεις και φερνουμε γιατρους απ εξω να κανουν, πεταγωντε οι κτηνιατροι " αυτο ειναι παρανομο γιατι χτυπατε εμας" Οταν τα βαζουμε με αναισθητους οικογενειαρχες που τα παρατανε σε μπαλκονια και αυλες για παντα μας λενε " εγω σου φταιω δε βλεπεις τι γινεται στους δρομους τουλαχιστο εγω το ταιζω"

    1. Θάνος

      Γι αυτό εγώ λέω να πέσει ένας πλανήτης πάνω σ΄ αυτόν, πιο μεγάλος από αυτόν, ώστε να μην δυσανασχετήσει κανείς και να μην νιώσει κανείς αδικημένος από τους παραπάνω.

  5. ανωνυμος

    Τέλος, την φυλή την επιλέγουμε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της, αν για τους γνωστούς λόγους μπορώ να έχω σκύλο τύπου μαλτεζ,σιχ τζου, μπουλντογκ τότε δεν μπορώ και δεν θα έπρεπε να μου δίνουν να υιοθετήσω το ημίαιμο ροτβαιλερ ή ντοπερμαν που καποιος εγκληματίας παράτησε στο δρόμο.

  6. ανωνυμος

    Επειδή λοιπόν υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι θα πρέπει οι φιλόζωοι πολυτελείας (όπως λετε) να περιμαζέψουν το σκυλάκι που κάποιος ηλίθιος παράτησε στο δρόμο;

    Η μήπως θα πρέπει να καταργήσουμε τις φυλές και να σταματήσουμε τις γέννες μέχρι ολα τα αδέσποτα φιλοξενηθούν από φιλόζωους πολυτελείας μεχρι να πεθάνουν;

    Αντι να κυνηγάτε τους φιλόζωους πολυτελείας (ο ορισμός ειναι δικός σας), κυνηγήστε τους ελεεινούς που εγκαταλείπουν τα ζώα τους, που τα ζευγαρώνουν με ότι νά'ναι, που τα παρατάνε σε οικόπεδα, αυλές, χωράφια, τους τρισάθλιους που διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε κυνομαχίες, τα petshop που εκμεταλλεύονται τον κόσμο και επιβραβεύουν τους puppy farmers, τους αλήτες που εμπορεύονται τροφές και προϊόντα τοξικά για τα ζώα μας και τόσους άλλους που κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.