Στηρίξτε μας

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

2 Μαρτίου 2012 19:37 | Επικαιρότητα
Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απευθύνθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, στις 23 Φεβρουαρίου ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο στην Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στις 7 και 8 Απριλίου 2012, που διοργανώνει ο Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών (Ο.Κ.Α.), να συμμετάσχουν και σκυλιά ράτσας ακρωτηριασμένα από τους ανθρώπους (κομμένες ουρές, αυτιά κ.ά.) για λόγους καλλωπισμού (!), αφού ευτυχώς αυτό ο νέος νόμος 4039/2012 το απαγορεύει ξεκάθαρα!

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον υπουργό Δικαιοσύνης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Περιφερειάρχη Αττικής, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ., στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών (Κ.Α.Φ.Ε.) του ΥΠ.Α.Α.Τ., στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας, και στον Όμιλο Κυνοφίλων Αθηνών και σε αυτή γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στην κακοποίηση, που υφίστανται τα σκυλιά, τα οποία ακρωτηριάζονται, για να γίνουν ομορφότερα!

Γίνεται όμως αναφορά και τα κόλπα, που εφευρίσκουν οι εκθέτες - εκτροφείς, οι οποίοι μέσω Facebook αποκάλυψαν, ότι θα έχουν «κάλυψη» από τον διοργανωτή, που είναι ο Ο.Κ.Α. και τον κτηνίατρο του, και θα επιδιώξουν να βρουν διάφορα «παράθυρα» για να συμμετάσχουν στην έκθεση τα παρανόμως ακρωτηριασμένα ζώα.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο ακρωτηριασμός για «καλαισθητικούς» λόγους είναι ανώφελα επώδυνος για τα ζώα και γίνεται μόνο για λόγους ματαιοδοξίας των ιδιοκτητών τους!

Μάλιστα η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ., Χρυσούλα Δηλέ, απευθυνόμενη στον Όμιλο Κυνοφίλων Αθηνών μετά από σχετικό αίτημα ξεκαθαρίζει στις 24 Φεβρουαρίου ότι:

«Η συμμετοχή ζώων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 του Νόμου 4039/2012 (Α 15), σε κάθε είδους έκθεση, απαγορεύεται ρητά, χωρίς να προβλέπει οποιαδήποτε εξαίρεση ή μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Σε ότι αφορά την παρ. 1 του άρθρου 16, η πρόβλεψη ότι “κάθε κτηνιατρική πράξη ή στείρωση του ζώου με θεραπευτικό σκοπό δεν θεωρείται ακρωτηριασμός”, θεσπίστηκε προκειμένου να αποποινικοποιηθούν οι πράξεις αυτές και έτσι οι πολίτες που αναγκάστηκαν να υποβάλλουν το ζώο τους σε τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις να μην υφίστανται τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του Νόμου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη ότι σε προηγούμενο σημείο της συγκεκριμένης παραγράφου ο ακρωτηριασμός χαρακτηρίζεται ως κακοποίηση των ζώων. Κατά συνέπεια τα δύο αυτά άρθρα δεν συνδέονται μεταξύ τους».

Ολόκληρη η επιστολή προς την Εισαγγελία

Θέμα: Συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε έκθεση μορφολογίας ζώων

Κύριε Εισαγγελέα,

Στις 7 και 8 Απριλίου του τρέχοντος έτους, διοργανώνεται η «Έκθεση Μορφολογίας Ζώων Συντροφιάς Ράτσας» από τον κ. Λυκούργο Ζουμπουλίδη του Ομίλου Κυνοφίλων Αττικής, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο (Σπάτα Αττικής).

Έχουμε βάσιμες υπόνοιες, οι οποίες προκύπτουν από τη συνομιλία μελών του εν λόγω ομίλου στο facebook και στο site τους (Elliniki Kynofilia/Hellenic Dog Lovers' discussion group, https://www.facebook.com/groups/13918424732/), ότι θα γίνει προσπάθεια να συμμετάσχουν στην έκθεση ζώα, τα οποία έχουν ακρωτηριασθεί στην ουρά και στα αυτιά για λόγους μη θεραπευτικούς, αλλά «καλαισθητικούς».

Όπως ισχυρίζονται τα μέλη του ομίλου, θα έχουν κάλυψη από τον διοργανωτή και τον κτηνίατρο του ομίλου, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν διάφορα «παράθυρα» για να συμμετάσχουν τα παρανόμως ακρωτηριασμένα ζώα.

Βάσει όμως του νέου νόμου 4039/2012, άρθρο 7, παρ. 3 και 4, απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή ακρωτηριασμένων, για μη θεραπευτικούς λόγους, ζώων σε κάθε είδους έκθεση, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Το ίδιο απαγορεύει και ο Ν. 2017/92, με τον οποίο επικυρώνεται από τη χώρα μας η Διεθνής Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων.

Επομένως θεωρούμε ότι καμία βεβαίωση , ότι δήθεν τα ζώα ακρωτηριάστηκαν για θεραπευτικούς λόγους, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ζώα ακρωτηριασμένα με τα αυτιά όρθια, με συγκεκριμένο σχήμα, το οποίο προκύπτει από ειδικό νάρθηκα, δεν έχουν ακρωτηριασθεί για θεραπευτικούς λόγους.

Ούτε είναι δυνατό σε μια Έκθεση Μορφολογίας να τυχαίνει να συγκεντρώνονται όλα τα ακρωτηριασμένα για «θεραπευτικούς» λόγους ζώα με το ίδιο ακριβώς σχήμα.

Ούτε είναι επίσης δυνατόν όλες οι ουρές να είναι ομοιόμορφα κομμένες στο ίδιο ακριβώς σημείο για «θεραπευτικούς» και πάλι λόγους. Καθίσταται πασιφανές ότι ο ακρωτηριασμός κατ’ αυτόν τον τρόπο οφείλεται αποκλειστικά στην επιθυμία του ιδιοκτήτη του ζώου για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την υγεία του.

Παρά τη δια νόμου απαγόρευση αυτή, πολλοί κτηνίατροι δεν σταμάτησαν ποτέ να ακρωτηριάζουν σκύλους ράτσας (ντόπερμαν, πίτμπουλ κ.λπ.), προκειμένου να παίρνουν μέρος σε ανάλογους διαγωνισμούς. Ούτε βέβαια προσήλθε κανείς από αυτούς ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αιτούμεθα την παρέμβασή σας ώστε η επικείμενη αυτή έκθεση να διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή ούτε ενός ακρωτηριασμένου ζώου. Ο ακρωτηριασμός για «καλαισθητικούς» λόγους είναι ανώφελα επώδυνος για τα ζώα και γίνεται μόνο για λόγους ματαιοδοξίας των ιδιοκτητών τους.

Τα ζώα γεννήθηκαν με αυτιά και ουρά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, άνουροι σκύλοι κ.λπ.) και ουδείς δικαιούται να τα υποβάλει σε ταλαιπωρία για την ικανοποίηση των ευτελών του σκοπών.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλκών Σωματείων

Τα ακρωτηριάζουν για να φαίνονται πιο άγρια!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την ιστοσελίδα www.doberman.gr. Δείτε ενδεικτικά πόσο όμορφα είναι τα αρτιμελή μη ακρωτηριασμένα ζώα και πως τα καταντούν οι άνθρωποι για να φαίνονται πιο άγρια και πιο επιθετικά. Αυτοί που μετέχουν σε αυτήν την κακοποίηση των σκυλιών είναι δήθεν φιλόζωοι οι οποίοι συνεργάζονται με επίορκους επιστήμονες – κτηνιάτρους, που πληρώνονται για να παρέχουν παράνομα τέτοιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

42 Σχόλια

  1. Σωτήρης Αναγνωσταράς

    Τουλάχιστον όσον αφορά το ντόμπερμαν νομίζω ότι μπορεί ακόμα να καλύπτει ο νόμος την τομή των αυτιών και της ουράς. Εκεί που λέει ότι επιτρέπεται η τομή των αυτιών και της ουράς όταν ο κτηνίατρος κρίνει ότι είναι επ' ωφέλεια του ζώου νομίζω ότι εύκολα θα κρίνει ότι αυτό όχι μόνο βοηθάει το συγκεκριμένο σκύλο εργασίας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του αλλά τον προφυλάσσει και από ενδεχόμενο τραυματισμό. Άδικος κόπος λοιπόν εφόσον έχει προβλέψει ο νομοθέτης. Με ένα καλό δικηγόρο παίρνεις και μια απόφαση δικαστηρίου και άσε τους ψευτοφιλόζωους να ασχολούνται με τα υπόλοιπα θέματά τους.

  2. Θάνος

    Κάποιοι να μαζεύουν ανθρώπους από βομβαρδισμένες περιοχές, να προσπαθούν να τους βοηθήσουν με τροφή νερό ιατρικές επεμβάσεις με καταλύματα… Που βέβαια λόγω του μεγάλου αριθμού και του μεγάλου κόστους, δεν θα μπορούν να τους παρέχουν και τα καλύτερα, και λόγω του μικρού αριθμού εθελοντών δεν προλαβαίνουν να τους βοήσουν όλους, και να έρχονται κάποιοι από μακριά από αυτές τις καταστάσεις, και να τους κατηγορούν ότι δεν φροντίζουν για τα καλύτερα, και να τους κάνουν επίδειξη ευημερίας και ευζωίας των οικογενειών τους, και των παιδιών τους που τους κάνουν κλειτοριδεκτομή ή ό,τι άλλο τους εμπνεύσει η διεστραμμένη φαντασία τους, που τους προσφέρουν όλα τα αγαθά και καμαρώνουν ως καλοί νοικοκυραίοι.
    Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση αυτών που προσπαθούν να βοηθήσουν ζώα.

  3. Θάνος

    Οι παρακάτω, και ένα σωρό άλλοι σε διάφορα φόρουμ, είναι τελείως έξω από το πνεύμα αυτού που προσπαθούν όσοι ασχολούνται με την βοήθεια στα ζώα. Είναι τόσο μακριά από αυτούς, που κάθε φορά νομίζουν ότι το μόνο θέμα που τους απασχολεί είναι αυτό που έχει σχέση με αυτούς. Έτσι, κάθε φορά που θίγεται κάποιος, νομίζει ότι ασχολούνται μόνο μ’ αυτόν, και τους κατακρίνει γιατί δεν ασχολούνται με κάτι άλλο που είναι κακό, ή χειρότερο.
    Και είναι και απαιτητικοί κιόλας.

    νατασσα νικολαιδου
    konstantina
    tasoula
    majeda
    thanasis dobermanofilos
    giannis
    ιδομενεας μαρονικολακης
    XARA
    ΤΑΣΟΣ

    1. eleni

      Κα Νατάσα Νικολαΐδου,

      Ποιες είναι οι αποκαλύψεις; Εμείς έχουμε ασχοληθεί με το θέμα πριν "ξυπνήσουν" οι Ντομπερμανάδες... Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενοχλήθηκε, επειδή του επισημάναμε τις ευθύνες του και απείλησε με μηνύσεις!

      Μάλιστα τα δημοσιεύματα μας χρησιμοποιήθηκαν για να φτάσει η υπόθεση στον εισαγγελέα...

       

      1. Θάνος

        Στο φόρουμ αυτό, τα πάντα παρουσιάζονται διαστρεβλωμένα και μέσα από παραμορφωτικό φακό. Παρουσιάζονται από ανθρώπους που διακατέχονται και κυβερνώνται από πάθη, και κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της ικανοποίησης αυτών των παθών τους. Είναι το ίδιο με τον αλκοολισμό και τον τζόγο.
        http://www.doberman.gr/enim/answer_zoosos.html

        1. eleni

          Χαίρομαι κα Νατάσα Νικολαΐδου που αναγκαστήκατε να γράφετε τα σχόλια σας χωρίς να μας βρίζετε, ή να βρίζετε γενικώς.

          Τα κείμενα που περιέχουν βρισιές, κατάρες, απειλές κ.ο.κ. διαγράφονται!

  4. konstantina

    Ανοίξτε τα μάτια σας και σταματήστε να ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΤΕ για ένα μπραβο !! Αν θέλετε να βοηθήσετε, να το κάνετε για τον εαυτό σας και όχι για προβολή. Και εσείς ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ ΕΙΣΤΕ που βγαίνετε και ζητάτε να σας λατρέψουν επειδή βοηθάτε αδεσποτα!!Λύστε πρώτα όλα τα άλλα προβλήματα που αφορούν τα ζώα και μετά πηγαίνετε στους ιδιοκτήτες ντομπερμαν και στους ιδιοκτήτες του κάθε ντομπερμαν και δείτε πώς έχουν τα σκυλιά τους. Ο κάθε σκύλος πληρώνει κάποιο τίμημα από το κόψιμο των αυτιών τους μέχρι τα κορδελάκια και τα ρουχαλάκια που φοράνε οι χαζογκόμενες στα τσιουάουα τους.

    Ξυπνήστε πια

  5. konstantina

    Θα προτιμούσαν να έχουν γάζες στο κεφάλι για να σηκώσουν τα αυτιά, παρά να τρώνε φτηνιάρικη τροφή ή αποφάγια ( ή να μην τρώνε ) , παρά να είναι δεμένα σε μια γωνιά, παρά να είναι με κάποιον άνθρωπο που τα παραμελεί.

    Και ναι, οι φιλόζωοι πολυτελείας , πρέπει να λέγονται έτσι, επειδή έχουν τα σκυλιά τους να ζουν στην πολυτέλεια, στη ζέστη , με νερό , με φαί, με αγάπη. Φιλόζωοι πολυτελείας θα πρέπει να λέγονται όλοι αυτοί που στερούνται για το ζώο τους ! Φιλόζωοι πολυτελείας πρέπει να λέγονται αυτοί που έχουν το ζώο μέσα στο σπίτι με τη γούνα του να γυαλίζει! Κατακρίνετε αυτούς, ενώ τους άλλους που έχουν το σκυλί μεσα στα τσιμπούρια και στη λάσπη τους λέτε πραγματικούς φιλοζωους ??

  6. konstantina

    Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλούν οι δήθεν φιλόζωοι για φιλόζωους πολυτελείας.

    Αντί να τρέχετε για ξυλοδαρμούς , για εγκαταλείψεις, για σφάξιμο των αδέσποτων από αλλοδαπούς, για ζώα που σέρνονται στους δρόμους κοκκαλιασμένα και χτυπημένα,για ζώα που ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ από ψυχικά ανώμαλους, βρήκατε να ξεσπάσετε στο κόψιμο αυτιών και ουράς ? Νομίζω ότι βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος! Εχετε δεί πως έχουν τα ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ντομπερμαν αυτοί που τα έχουν ? Εχετε δει πώς γυαλίζει η γούνα τους ? Εχετε δεί ότι τα γυμνάζουν καθημερινά ? Ξέρετε ότι τα έχουν μέσα στα σπίτια τους ? Η κατάσταση αυτών των σκυλιών απέχει κατά πολύ από κακοποίηση.
    Αν Το τίμημα για μια ιδανική ζωή σκύλου είναι τα κομένα αυτιά και ουρές τα σκυλιά αυτά θα ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμα να το πληρώσουν.

    1. Θάνος

      Υποβλήθηκε από konstantina ( ) στις Σάβ, 2012-06-30 22:13.
      «Αν Το τίμημα για μια ιδανική ζωή σκύλου είναι τα κομένα αυτιά και ουρές τα σκυλιά αυτά θα ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμα να το πληρώσουν»

      Αυτό έχεις δικαίωμα να το λες μόνο για τον εαυτό σου. Για κανέναν άλλον. Αν θέλεις κόψε τ’ αυτιά σου αν θέλεις κόψε ό,τι άλλο προεξέχει, ή αν θέλεις πήγαινε και σε χαρέμι να ανταλλάξεις ό,τι κάνεις κέφι και έχει πέραση, με καλό φαγητό και ξάπλα. Την ψυχολογία του δούλου ή της πόρνης κράτα την για τον εαυτό σου.

      1. konstantina

        Θάνο για ποια χαρέμια και για ποιές ψυχολογίες της πόρνης μιλάς ? μήπως είσαι αλλού ??
        ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Να πάρουμε απόφαση να κόψουμε αυτιά.
        ΕΧΟΥΜΕ όμως δικαίωμα να κόψουμε όρχεις, να αφαιρέσουμε ωοθήκες, να αποφασίζουμε ΤΙ θα τρώει ένας σκύλος, πόσο θα τρώει, που θα κοιμάται, πότε και ΑΝ θα βγαίνει έξω από το σπίτι Η αν θα είναι ΔΕΜΕΝΟΣ , Ή αποκλεισμένος σε ένα καταφύγιο ή αυλή.Δεν επέλεξε ο σκύλος να παίρνει χάπια, ούτε να κάνει τα εμβόλια που θες εσυ να του κάνεις. Δεν σε διάλεξε ο σκύλος σου, εσύ τον διάλεξες και αν μένει κοντα σου είναι γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει αλλιώς επειδή οι πρόγονοί σου τον εξημέρωσαν. Ανέκαθεν τον εκμεταλλεύονταν οι ανθρωποι και έπαιρναν αποφάσεις για αυτόν και ακόμη παίρνουν όλες τις αποφάσεις αλλά εσύ μένεις στα αυτιά. Να περνάς καλά και να χαίρεσαι τα σκυλάκια σου !

  7. tasoula

    1 χρονο μετα καποιοι επαληθευτηκαν... Δηλαδη, παρανομα καποιοι επιχειρουν να κοψουν και αυτο εχει διαφορα δυσάρεστα αποτελεσματα, πχ ακατασχετη αιμοραγια, αυτια κουτσουρεμενα και οχι κομμενα, μέχρι και γάγγραινες... Αυτο δεν ειναι μονο αποτελεσμα πραξεων ηληθιων ιδιοκτητων, ασχετων καιρδοσκοπων, αλλα και τις αφελειας των φιλο-ΖΩΩΝ...

    Δεν τους βλεπω ομως να κανουν κατι γι`αυτο και επι τις ουσιας! Αυτο που θελανε, το πετυχαν, η κοπη νόμιμα και κατω απο σωστες συνθηκες ηλικίας και κλινικου περιβαλοντος απο ειδικους σταματησαν!!!
    Επειδή ομως σε μια δραση υπαρχει μια αντιδραση (αξιωμα της φυσικης) ανθισαν τα παρανομα, τα οποια κανεις δεν εχει την δυναμη να ελεγξει!!!

    Αρα τελικα, καταφεραν το αντιθετο απο αυτο που επεδιωκαν!!! ΠΟΣΗ βλακια να αντεξει ποια αυτη η χωρα???

  8. tasoula

    http://www.mpetskas.gr/2012/01/blog-post_544.html Για δειτε ποια ειναι τα αποτελεσματα της πολητικης των φιλοζωικων .... επισης οικολογικη οργανωση εισεβαλε σε εκτροφειο βιζον και απελευθερωσε χιλιαδες ζωακια βιζον με καταστοφικα αποτελεσματα για τα αγρια και οικοσιτα ζωα του νομου ... http://www.mpetskas.gr/2011/05/blog-post_324.html περαν του οτι το 90% των βιζων που απελευθερωθηκαν πεθαναν απο ασιτια η τα πατισαν αυτοκινητα τα υποληπα που εζησαν καταστρεφουν το οικοσυστημα....ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ!!!!

    1. eleni

      Τασούλα, αν διάβαζες προσεχτικά τι γράφουμε στο http://www.zoosos.gr θα είχες διαπιστώσει, ότι είναι σε γνώση μας αυτά, αφού εμείς τα φέραμε στη δημοσιότητα τις αθλιότητες, που συμβαίνουν στο Κυνοκομείο Καστοριάς, την αποκλειστική ευθύνη για την δυσλειτουργία του οποίου, την έχει ο Δήμος Καστοριάς.

      Δες εδώ:

      Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

      Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται

  9. majeda

    φιλοζωοι πολυτελειας τελικα ξερουμε ποιοι ειναι!!!
    για πειτε μας <<φιλοζωοι>>που πανε τα λεφτα απο τα κονδυλια?
    που πανε ολες οι δωρεες?
    τι τρωνε τα σκυλια που με μεγαλη αγαπη εχετε μαντρωμενα σε αθλιες συνθηκες και τι αυτα που εχετε σπιτι σας?
    και δλδ τι θελετε?να πεταξουμε τα μωρα μας επειδη εχουν κομενη ουρα κ αυτια?
    και στην τελικη εσας πιος θα σας μαζεψει που πιο ευκολα κοβετε το ποδι ενος πληγωμενου ζωου επειδη συμφερει πιο πολυ αντι της θεραπειας?
    τελος παντων λατρευω τα σκυλια μου περισσοτερο απο οτι εσεις τα παιδια σας,και θα συνεχεισω να εχω ντοπι και πιτ κομενα!!χεστηκα για τις εκθεσεις,καντε τες με ημιαιμα αφου αυτο σας αρκει και νομιζατε οτι λυνετε το προβλημα,με γεια σας με χαρα σας!!!

  10. Aimilia

    Αμα δεν μπει κανα χρηματικο προστιμο που να τσουζει στην τσεπη
    δεν βλεπω ο νομος να τηρειτε...βεβαια και το πιο πιθανο ειναι μετα να αρχισουν να ΠΑΡΑΤΑΝΕ αβερτα και τα "ακρωτηριασμενα καθαροαιμα" λογο οτι
    δεν θα τους κανει πλεον αισθητικα ο σκυλος 😛
    Επισης οσο για το οτι ενας σκυλος η το κουταβι κατα τον ακρωτιριασμο δεν νιωθει τιποτα δεν νομιζω οτι ημαστε σε θεση να το κρινουμε απο την στιγμη που δεν ημαστε στη θεση του ζωντανου...

  11. Θάνος

    Επειδή εδώ http://www.doberman.gr/enim/answer_zoosos.html δεν έγινε δεκτό από το σύστημα το δημοσιεύω εδώ.

    Επιτέλους σταματήστε να συγκρίνεστε με τους χειρότερούς σας για να απενοχοποιηθείτε. Δεν πρόκειται να το πετύχετε. Είστε ένοχοι έστω και αν υπάρχουν χειρότεροι από εσάς.
    Σταματήστε να λέτε ΄΄μαργαριτάρια΄΄ και να κάνετε αυτό που κάνετε.

  12. thanasis dobermanofilos

    Για να καταλαβει ο κοσμος το μεγεθος της υποκρισιας σας γιατι δεν αλλαζετε τον λαγο που εχειτε στο logo σας με λαγο στιφαδο? Ακριβως οπως το φτιαχνουν οι συγγενεις σας ή ακομα κι εσεις οι ιδιοι?

  13. Θάνος

    Τρέλα πουλάνε αυτοί οι άνθρωποι;
    Άλλος το συγκρίνει με τα χειρότερα και το θεωρεί ασήμαντο, άλλος το παρουσιάζει σαν αντάλλαγμα για ό,τι προσφέρει στο ζώο…
    Άλλος φέρνει ως παραδείγματα άσχετα πράγματα, όπως οδοντίατρο, ή πλαστικές εγχειρήσεις γιατί δεν τους άρεσε η εμφάνιση τους…

    Συνειδητοποιείτε τι λέτε;

  14. giannis

    Παρουσιαζετε τα πραγματα οπως θελετε και βαζετε μονο σχολια που σας συμφερουν.. Δηλαδη ειστε για τα κλαμματα.
    Ψευτοφιλοζωοι.. Επειδη ριξατε ενα κομματι ψωμι στο αδεσποτο της γειτονιας, γινατε αυτοματα και φιλοζωοι? Για να λεγεστε φιλοζωοι, το τραυματισμενο αδεσποτο θα πρεπει να το παρετε σπιτι σας..
    Ολοι εχουμε τηλεφωνησει σε φιλοζωικα σωματια και ολοι ξερουμε την απαντηση.. Δεν ειναι δικο μας θεμα, ειναι του Δημου κτλ...
    Για να δουμε.. το δικο μου σχολιο θα το δημοσιευσετε?

    1. Θάνος

      Σταμάτα να έχεις την απαίτηση να πετυχαίνουν δέκα πράγματα από αυτούς που προσπαθούν για δυο. Και μάλιστα τη στιγμή που εσύ είσαι για την πάρτη σου. Αν μπορούσαν περισσότερα δεν θα περίμεναν εσένα να τους το πεις. Ακολούθα τους μια δυο μέρες να δεις τι αντιμετωπίζουν και τι γερο στομάχι χρειάζεται, για να μην λες αυτά που λες.

  15. christiana banks

    Η πειρα μου εχει δειξει οτι οι ιδιοκτητες ζωων που τα σερνουν σε επιδειξεις δεν ειναι φιλοζωοι-τουλαχιστον οχι στην Ελλαδα- και απλα τα προστατευουν σαν ενα περιουσιακο στοιχειο που τους εχει κοστισει ακριβα .Κατι σαν ενα 4χ4.Οσο για το επιχειρημα οτι θα εξαφανισθει το ειδος που ο ανθρωπος εφτιαξε για να τον προστατευει ειναι το πιο ανοητο που εχω ακουσει ποτε. Δηλαδη θα εξαφανισθει το ειδος αν εχει τα αυτια του το ζωο η δεν θα προστατευει τον ανθρωπο αν εχει αυτια?

  16. ιδομενεας μαρονικολακης

    οποτε ο ελλην νομοθετης θα καταργησει μια φυλη που φτιαχτηκε απο τον ανθρωπο για την προστασια του πριν 130 χρονια με κυριο χαρακτηριστικο τα ορθια αυτια και την κομμενη ουρα ....τα αδεσποτα τα βαρελοσκυλα οι φολες οι δημητηριασεις και οι βασανισμοι δεν τις ενδιαφερουν .....ουστ !

    1. eleni

      Μάλλον δεν μιλάτε σοβαρά... Γιατί τα επιχειρήματα σας είναι αστεία! Γιατί πρέπει να κόβετε τις ουρές και τα αυτιά των ζώων; Για να λέτε ότι φτιάξατε μια φυλή;

      1. IDOMENEAS MARONIKOLAKIS

        η μαγκια φαινεται στην πραξη ........εκει σε θελω το τι εκαναν οι κυριες στην δραμα μπραβο τους ...για κατεβα στην κρητη να δουμε τι θα κανει για τα αδεσποτα και οχι πισω απο ενα πληκτρολογιο ..ΘΑΝΟ χωρις επωνυμο .....

  17. XARA

    Δεν μου λεει κατι αυτο Isabella.. διαφωνώ με τον ακρωτηριασμό των ζωων φυσικα!!! ειδικά οταν γίνονται με ψαλιδι τσακουρι απο ανωμαλους!!! αλλα σαν απαντηση μπορω κι εγω να σου γραψω και τον Νομο που λεει οτι σε καθε διαμερισμα επιτρεπονται 2 κατοικίδια ...αλλα το 99% των φιλόζωων έχουν πανω απο 4 στα διαμερισματα τους..:) Τα βάζεται μετ τις εκθέσεις Μορφολογίας και με ανθρωπους που αγαπαν τα ζωα τους..εκει ειναι η διαφωνία μου!!! και συμφωνω οτι τις περισσοτερες φορες ειναι κ πρακτικό το ζήτημα..(ουρες σκύλων κυνηγιού..)

  18. XARA

    Καλο θα ηταν κατα τη γνωμη μου οι φιλοζωικες οργανώσεις μια που ψηφίστηκε "Φρέσκος" Νόμος ν ασχοληθούν με τις κακοποιήσεις απο "ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ" πολίτες που υφίστανται καθημερινα, με τις παράνομες εξαγωγές ζώων για πειράματα, με τα Pet shop που πουλάνε άρρωστα κουτάβια,ή δήθεν ράτσες , με τα αδέσποτα κ τις Υιοθεσίες τους. Αυτές οι εκθέσεις Μορφολογίας έχουν σαν αντικείμενο την διατήρηση της μορφολογίας της φυλής και την διάδοσή τους που πια λόγο των μαζικών εκτροφών εχει χαθεί.... Οσοι συμμετέχουν εχουν πάθος με τα κατοικίδια τους , τα λατρεύουν κα εχουν επενδύσει χρόνο και πανω απ ολα χρημα για την "καλη Υγεια" τους. ΔΕΝ υφίσταται ΚΑΜΙΑ κακοποίηση απο μέρους τους.. κι οσοι τους παρακολουθούμε χρόνια τωρα το γνωρίζουμε πολυ καλα..(υπ οψιν ουτε εκτροφέας είμαι, ουτε συμμετέχω σε εκθέσεις..)

    1. Isabella Hillmayr

      Άρθρο 7
      Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς

      ........4. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων
      σε κάθε είδους εκθέσεις

      !!!!!!!!!

    2. Isabella Hillmayr

      ΚΑΙ .......
      Άρθρο 16
      Κακοποίηση των ζώων
      α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώ−
      σεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,
      καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παρα−
      γράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η
      κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδή−
      ποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας
      κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο
      πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη..........................

      και ο ακρωτηριασμός.!!!!!

    3. Θάνος

      Υποβλήθηκε από XARA ( ) στις Σάβ, 2012-03-03 12:36.
      Καλο θα ηταν κατα τη γνωμη μου οι φιλοζωικες οργανώσεις μια που ψηφίστηκε "Φρέσκος" Νόμος ν ασχοληθούν με τις κακοποιήσεις απο "ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ" πολίτες που υφίστανται καθημερινα, με τις παράνομες εξαγωγές ζώων για πειράματα, με τα Pet shop που πουλάνε άρρωστα κουτάβια,ή δήθεν ράτσες ,
      ----
      Καλό θα ήταν να ασχοληθείς λίγο με το τι κάνουν αυτοί που λες γιατί από ό,τι φαίνεται πρώτη φορά τους βλέπεις.

      Ένα παράδειγμα: «Εκδήλωση ενάντια στη βιομηχανία γούνας
      Παρασκευή 23 Μάρτη, 7:00 μ.μ. στην Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά»
      https://www.zoosos.gr/sugedrose-diamarturias-enadia-ste-2e-diethne-ekthese-gounas/

  19. ΤΑΣΟΣ

    Ακόμα ένας παράλογος και άδικος νόμος του ελληνικού κράτους!!! Μα είναι δυνατόν ζώα στα οποία καλώς ή κακώς έχουν κοπεί οι ουρές ή τα αυτιά όταν ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ο νόμος, να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις? Επιπλέον τουλάχιστον όσον αφορά τα κυνηγετικά σκυλιά, για τα οποία έχω καλλίτερη πληροφόρηση, η κοπή τις ουράς είναι ΠΡΑΚΤΙΚΟ ζήτημα, γιατί σε ορισμένες ράτσες πληγώνεται κατά την διάρκεια της εργασίας τους και τα κάνει να υποφέρουν και να μην μπορούν να αποδόσουν. Τελειώνοντας να πω ότι αυτού του είδους οι επεμβάσεις γίνονται σε πολύ μικρή ηλικία, με τρόπο ανώδυνο για τα ζώα.
    Με αυτή την λογική να απαγορευτεί και το κούρεμα των ζώων, το οποίο τους προκαλεί σοκ, τουλάχιστον την πρώτη φορά που ους συμβαίνει.

    1. eleni

      Ο ακρωτηριασμός των ζώων δεν γίνεται για το καλό των σκύλων, αλλά επειδή έχουν κάλο οι ιδιοκτήτες τους! Αν οι ράτσες με μακρύ τρίχωμα και πλούσια γούνα έμεναν στις περιοχές που αποτελούν το φυσικό τους περιβάλλον και έχει και αρκετό κρύο ίσως και το κούρεμα να μην ήταν αναγκαίο!

    2. Θάνος

      όσον αφορά τα κυνηγετικά σκυλιά, για τα οποία έχω καλλίτερη πληροφόρηση, η κοπή τις ουράς είναι ΠΡΑΚΤΙΚΟ ζήτημα, γιατί σε ορισμένες ράτσες πληγώνεται κατά την διάρκεια της εργασίας τους και τα κάνει να υποφέρουν και να μην μπορούν να αποδόσουν.
      ------
      Αα πατέντα για βελτίωση του εργαλείου…

    3. Θάνος

      Μα είναι δυνατόν ζώα στα οποία καλώς ή κακώς έχουν κοπεί οι ουρές ή τα αυτιά όταν ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ο νόμος, να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις?
      ----
      Όχι ΄΄καλώς ή κακώς΄΄, κακώς κόπηκαν. Και αφού κακώς κόπηκαν ας μην κόβονταν. Το ότι δεν υπήρχε νόμος να το απαγορεύει δεν σημαίνει ότι δεν ήταν κακό.

  20. ψύχραιμα λογικός

    η συζήτηση αυτή ήταν αναφορικά σε σκυλιά που είναι ήδη εδώ και χρόνια με μη φυσικές ουρές και αυτιά.....
    και η έκθεση δεν είναι διαφήμιση σκύλων-είναι αξιολόγηση υγείας -χαρακτήρα και μορφολογικής σύγκλισης προς το τυπικό της φυλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.