Στηρίξτε μας

Θα συμμετάσχουν και ακρωτηριασμένα ζώα στους αγώνες;

28 Μαρτίου 2012 17:36 | Επικαιρότητα
Θα συμμετάσχουν και ακρωτηριασμένα ζώα στους αγώνες;

Αγώνες και εξετάσεις με τη συμμετοχή σκύλων θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τανάγρα και στον Μαραθώνα Αττικής στον χώρο του Marathon Land Club (Θεσσαλίας 16) και διοργανώνονται από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων και ο δεύτερος προκριματικός αγώνας, που θα αναδείξει τον σκύλο - πρωταθλητή Ελλάδος 2012 (Πρωτάθλημα 2011), ο οποίος θα συμμετάσχει τελικά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλων Εργασίας της F.C.I..

Όριο συμμετοχής για την εθνική ομάδα σκύλων είναι οι 270 βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο καλύτερος στα καθήκοντα προστασίας, μετά ο καλύτερος στην υπακοή και τέλος στην ιχνηλασία. Όπως αναφέρουν οι όροι συμμετοχής δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή των σκυλιών στους δύο προκριματικούς αγώνες (ο ένας έγινε ήδη τον περασμένο Ιανουάριο) προκειμένου να επιλεγεί κάποιο ζώο για την συμμετοχή του στην ελληνική εθνική ομάδα.

Σε περίπτωση όμως ισοβαθμίας προκρίνεται ο σκύλος, που έχει λάβει μέρος και στους δύο προκριματικούς. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας προκρίνεται αυτός, που έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία στον δεύτερο αγώνα.

Η επιτροπή των κριτών - εκλεκτόρων απαρτίζεται από την Ιωάννα Γαλανού, πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, την Άννα Καριώτη και τον Νίκο Κωστούλα, οι οποίοι θα έχουν την τελική απόφαση για πρόκριση σκύλου στην εθνική ομάδα.

Το Σάββατο θα γίνει ο αγώνας ιχνηλασίας στις 08:00 στην Τανάγρα. Σημείο συνάντησης για τους θεατές θα είναι το OLYMPUS PLAZA (μετά τα διόδια του Σχηματαρίου) και η αναχώρηση από εκεί θα γίνει στις 07:30. Την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας υπακοής και τα καθήκοντα προστασίας στον Μαραθώνα Αττικής στις 10:00.

Τι λέει το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ., Δηλέ Χρυσούλα, ετοιμάζει διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με το τι σημαίνει η απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους εκθέσεις για τα ζώα, που έχουν ακρωτηριαστεί.

Με αυτόν τον τρόπο το ΥΠ.Α.Α.Τ. επιδιώκει να κλείσει κάθε «παραθυράκι», που ανοίγουν εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να εκθέτουν ποικιλοτρόπως τα ζώα τους, τα οποία παράνομα έχουν ακρωτηριάσει για λόγους, που επιβάλλει η δική τους αισθητική, αφού η νομοθεσία στην Ελλάδα απαγορεύει τους ακρωτηριασμούς αυτούς εδώ και 20 χρόνια!

«Μαύρα» «κατάμαυρα» χρήματα

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται, ότι οι εξετάσεις εργασίας, δηλαδή εκεί που οι σκύλοι θα κάνουν δαγκώματα στα μανίκια, ιχνηλασία και υπακοή, δεν είναι εκθέσεις, άρα μπορούν τα ακρωτηριασμένα να συμμετέχουν. Το ότι μάλιστα οι σκύλοι που επιτυγχάνουν σε όλες τις δοκιμασίες βραβεύονται και έτσι αναδεικνύεται και ο πρωταθλητής εργασίας… «δεν πιάνεται».

Στη δήλωση συμμετοχής αναφέρεται, ότι το ζώο - που συμμετέχει - πρέπει, να φέρει τσιπάκι κ.ά., αλλά δε γίνεται καμιά αναφορά για τ’ ακρωτηριασμένα σκυλιά, αφού θα συμμετέχουν κανονικά…

Οι εξετάσεις εργασίας «καίνε» πιο πολύ τους ιδιοκτήτες και τους εκτροφείς. Αυτό συμβαίνει γιατί  η συστηματική εκπαίδευση, ώστε να φτάσει ο σκύλος σε τέτοιο επίπεδο και να συμμετάσχει στις εξετάσεις, κοστίζει πολύ περισσότερο, απ’ ότι η αγορά του, τα εμβόλια του, η διατροφή του.

Δηλαδή οι ιδιώτες πληρώνουν περισσότερα, οι εκτροφείς εισπράττουν περισσότερα και όσοι αναπαράγουν τα ζώα, που είναι νικητές, βγάζουν και εκείνοι με τη σειρά τους καλά λεφτά!

Τα χρήματα είναι πολλά και συνήθως όχι απλά «μαύρα» αλλά «κατάμαυρα».

Διαβάστε επίσης:

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Κόβουν αβέρτα αυτιά και ουρές γιατί βγάζουν λεφτά!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Aimilia

    Εδω και χρονια το ιδιο σκηνικο...
    Να δουμε ποτε θα τελειωσει αυτο το "κοροιδιλικι" και ποτε θα ακολουθηθουν ΠΙΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.