Στηρίξτε μας

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

19 Μαρτίου 2012 00:01 | Επικαιρότητα
Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Οι φιλόζωοι πολυτελείας, θίχτηκαν, επειδή από το www.zoosos.gr χαρακτηρίσαμε ως τέτοιους όλους εκείνους, που θέλουν να ακρωτηριάζουν τα ζώα τους, για να ικανοποιήσουν τη δική τους ματαιοδοξία. Μη μπορώντας να αντιπαραθέσουν σοβαρά και ακλόνητα επιχειρήματα, επειδή αντιδρούμε σ' αυτές τις παράνομες πράξεις ακρωτηριασμού, οι οποίες απαγορεύονται και δια νόμου, συγκρίνουν τη στείρωση, η οποία γίνεται για τη μείωση του πληθυσμού των χιλιάδων αδέσποτων, που περιφέρονται στην ελληνική επικράτεια, με τον ακρωτηριασμό, αυτιών και ουράς για λόγους… αισθητικής!

Κάπου εκεί σταματά η λογική και ξεκινάει ο παραλογισμός τους. Αυτοί οι «υπέρφιλόζωοι» βάζουν στην ίδια ζυγαριά την επέμβαση της στείρωσης, της μόνης πολιτισμένης κτηνιατρικής επέμβασης, για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αύξησης των αδέσποτων… με την ανάγκη τους, να συμμετέχουν στη διαδικασία της μορφολογικής εξέλιξης μιας φυλής σκύλου! Προφανώς ήθελαν να γίνουν γενετιστές και επειδή δεν τα κατάφεραν, αφού βρήκαν τα ζώα, που είναι του χεριού τους, είπαν να τα διαμορφώσουν ανάλογα! Όπως κάνει ο γλύπτης... στο άψυχο μάρμαρο!

Απεχθή αξεσουάρ για τους ανθρώπους οι ουρές και τ’ αυτιά των σκυλιών!

Αναρωτιόμαστε γιατί κόβουν τ' αυτιά και τις ουρές! Για να φαίνονται τα φυσιολογικά ζώα ομορφότερα; Μήπως αγριότερα; Ίσως για να τα πουλούν ακριβότερα; Ή για να σταματήσουν επιτέλους οι σκύλοι, να γεννιούνται με αυτά τα «απεχθή» γι’ αυτούς «αξεσουάρ»;

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την «απάντηση», που ανέβασαν στην ιστοσελίδα www.doberman.gr, απαντώντας στο www.zoosos.gr. Δεν θα μείνουμε στις ανορθογραφίες του κειμένου και στα εκφραστικά λάθη. Θα περιοριστούμε στο περιεχόμενο του. Και εσείς με μια γρήγορη ματιά θα καταλάβετε το μέγεθος του παραλογισμού και την ανύπαρκτη ευρύτητα σκέψης, που χαρακτηρίζει εκείνον, που υπογράφει αυτό το κείμενο… Προφανώς ο συγγραφέας αυτού του αφελούς κειμένου δεν είναι αναγνώστης του www.zoosos.gr.

Αν ήταν, θα είχε διαπιστώσει, ότι πριν φτάσουμε στους «φαντασμένους φιλόζωους πολυτελείας», που θέλουν να το παίξουν γενετιστές - γλύπτες... έχουμε καυτηριάσει τους κυνηγούς και τα όσα συμβαίνουν στα κυνηγόσκυλα, εκείνους, που το παίζουν φιλόζωοι, και έχουν δεμένα τα σκυλιά τους σε ταράτσες και μπαλκόνια μέχρι να τα βρεί ο Χάρος, τους βοσκούς, που αντιμετωπίζουν τα «βαρελόσκυλα» με τη δέουσα «στοργή», και όλους εκείνους, που είναι φανατικοί της προστασίας των ζώων, αλλά οι ίδιοι το αποδεικνύουν κάνοντας μόνο Like στο facebook!

Η ματαιοδοξία και η ανοησία πάνε «πακέτο»

DobermanApantisi (2)

Αν η απαγόρευση συμμετοχής σε εκθέσεις των ήδη ακρωτηριασμένων ζώων οδηγήσει σε τρομερή υποβάθμιση της ίδια της ζωής των σκυλιών – όπως παραδέχεται, ότι θα γίνει, o συγγραφέας αυτής της «αποστομωτικής» απάντησης – τότε αυτό σημαίνει, ότι ισχύει εκείνο για το οποίο εμείς βροντοφωνάζουμε.

Ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων κυρίως έχουν τα σκυλιά τους για «μόστρα», μόνο για φύλακες (ζωντανά εργαλεία), για να τα δείχνουν ή για να βγάζουν λεφτά από αυτά, παρά γιατί αγαπούν τα ζώα γενικώς και τα σκυλιά ειδικώς…

Θυμίζουμε δε, ότι οι ακρωτηριασμοί για λόγους «αισθητικής» απαγορεύονται εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα. Και αν κάποιοι συνεχίσουν να τους κάνουν είτε μόνοι τους, είτε σε κτηνιάτρους παρανομούν εξόφθαλμα! Γιατί άραγε η εκτροφή υποβαθμίζεται, αν τα ζώα εκτρέφονται από νόμιμους και επαγγελματίες του είδους άρτια και όχι κομμένα;

Γιατί άραγε εξαιτίας της απαγόρευσης των ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις θα χαθεί το 98% του γενετικού υλικού της χώρας; Τι εννοεί άραγε ο συγγραφέας της απάντησης, γιατί ακόμα και ένα παιδί γνωρίζει, ότι το γενετικό υλικό των ζώων, τα κάνει να γεννιούνται και με αυτιά και με ουρά!

Dobermanzoosos

Όλα τα σκυλιά χρειάζονται ολόκληρα και τ' αυτιά τους και την ουρά τους!

Παρακαλούμε την επόμενη φορά, που θα θελήσετε, να έρθετε σε αντιπαράθεση μαζί μας κάντε τον κόπο να διαβάσατε, τα όσα καθημερινά δημοσιεύονται στο www.zoosos.gr.

Μάλιστα προκαλούμε τον κ. Βασίλη Βασιλάκη, που επικοινώνησε μαζί μας - μέσω email - εκ μέρους του www.doberman.gr, και μας κατηγόρησε, ότι παίζουμε «βρώμικα παιχνίδια», να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Ο ίδιος τονίζει, ότι «Με ψέματα και ψευτοσυγκινήσεις, δεν γίνεται δουλειά».

Εμείς του απαντούμε: Είναι διαφορετικό να σώζεις ένα ζώο από βέβαιο θάνατο ή από μια φρικτή ζωή (αυτή είναι συνήθως η μοίρα κάθε αδέσποτου, που πέφτει θύμα των ορέξεων των ανθρώπων), από το να ακρωτηριάζεις ένα ζώο, για να το φέρεις στα μέτρα σου και να το κάνεις «του γούστου σου»! Όλα τα σκυλιά χρειάζονται ολόκληρα και τ' αυτιά τους και την ουρά τους!

Υ.Γ. To www.zoosos.gr δε χαρακτήρισε ποτέ τους ιδιοκτήτες μιας συγκεκριμένης ράτσας ως «φιλόζωους πολυτελείας», χαρακτήρισε έτσι όλους εκείνους, που ακρωτηριάζουν τα ζώα τους...  Και δείξαμε για να καταλάβει καθένας τι εννοούμε, τη φωτογραφία σκυλιών Doberman με τα αυτιά τους, να στέκονται όρθια αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας... επειδή έτσι το θέλησε το αφεντικό του!

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

26 Σχόλια

 1. Τάκης

  Κυρά Σταυρούλα το τερμάτισες. Μου (μας) λες (και όχι μόνο εσύ) ότι με τη στείρωση τα "ζωάκια" αλλάζουν επίπεδο και δεν ταλαιπορούνται ενώ η ζωή τους γίνεται καλήτερη... Για να σας το κάνω όλων πενηνταράκια (λιανά που λέγαμε παλιά) και η στείρωση είναι ένα είδος ακρωτηριασμού. Η διαφορά είναι μόνο στη λέξη "άκρο". Ποιός ή ποιά από εσάς όλους που γράφετε αυτές τις παπαριές θα ήθελε να τον ευνουχίσουν έτσι ώστε να έχει μια καλήτερη ζωή. Να σας πω τν αλήθεια, θα πρωτημούσα να μου κόψουν ένα αυτί (ή και τα δύο) παρά να μου πάρουν τη χαρά της ζωής.

 2. MARIA KYDA

  ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΩΣ.
  ΦΙΛΟΖΩΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΞΥΠΝΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΗ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Η ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΕΣ ΓΕΝΝΕΣ .ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΨΥΛΟΥΣ ΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΤΟΒΑΛΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΥΛΟΖΩΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙΣ

 3. Amalia

  Θεωρώ απαράδεκτο τον ακτρωτηριασμό ενός ζώου για λόγους καλλωπισμού. Έχω δύο ημίαιμα σκυλάκια διασταύρωση pitbull με βέλγικο λυκόσκυλο. Τα αυτιά τους είναι τεράστια και τα φωνάζουμε χαΙδευτικά "νυχτεριδάκια". Όποιος θεωρεί ότι με το να επεμβαίνει στην φύση του ζώου κόβωντας ότι περισσεύει για να είναι ομορφότερο έχω να απαντήσω το εξής πολύ απλό: "Και τα δικά σου τα αυτιά είνια χάλια, φέρε ένα ψαλίδι να σε διορθώσουμε!!".
  Πέρα όμως από αυτό πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες συνθήκες που απαιτούν τον ακρωτηριασμό ενός ζώου για την δική του καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως π.χ. έναν τραυματισμό.
  Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είνια φιλολογίες του καναπέ...
  Όσο για την στείρωση, ένας ευσυνείδητος ιδιοκτήτης γνωρίζει ότι οφελέι το ζωάκι του με αυτήν.
  Άλλωστε οι σκύλοι και οι γάτες δεν κάνουν σεξ για ευχαρίστηση όπως άλλα ζώα, παρά μόνο για αναπαραγωγή.
  Αυτά,
  λυπάμαι αν σας κούρασα με το μεγάλο μου σχόλιο

 4. Dimitris

  Γεια σας,
  έχετε δει κουτάβι μετά από κόψιμο αυτιών πως είναι κ μια θηλυκιά μετά από στείρωση?Το κουτάβι τρέχει και παίζει αμέσως μετα ενώ η στειρωμένη θηλυκιά σέρνεται για μία μέρα τουλάχιστον!
  Ας μιλήσουμε λίγο για το κόψιμο που το θεωρείτε ότι είναι απλά για ομορφιά και για μαγκιά, τα σιδεράκια που φοράτε στα παιδιά σας όταν δεν έχουν τα δόντια τους "σωστά" γιατί κ με στραβά δόντια μπορούν να φάνε απ΄ ότι ξέρω, προκαλούνε ΠΟΝΟ επί χρόνια και δεν νομίζω να τα φοράνε από καθαρά δικιά τους επιλογή γιαυτό κοιτάξτε πρώτα να λύσετε τα προβλήματα με τα σκυλιά στο δρόμο που πεθαίνουν και όχι αυτά που κάθονται μπροστά στα τζάκια.

 5. Simos

  Όποιος θέλει έχει το δικαίωμα να ακρωτηριάσει όποιο μέλος του θέλει...
  ΚΑΝΕΝΑΣ ομως δεν έχει το δικαίωμα να ακρωτηριάζει τα μέλη κάποιου ζώου ή συνανθρώπου του, είναι έγκλημα και δε χρειάζεται επιστημονική μελέτη για να το καταλάβει κάποιος αυτό.
  Αν σου κόψουνε τα αυτια για να εισαι πιο όμορφος(με τα δικα τους κρητιρια), θα το δεχόσουν; Δε νομίζω...

  ΤΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΙΑ Κ ΟΥΡΑ,ΑΝ ΘΕΣ ΖΩΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑ...
  ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟ!

  ΥΓ: Αν εσεις ειστε φιλόζωοι, οι Ναζί ήταν φιλάνθρωποι!

 6. tasoula

  βρε νουμερα, βουτηξτε τη γλωσσα στο μυαλο σας πριν γραψετε.
  τα σχολια τα παιρνω απο το site. δεν τα γραφω η ιδια.
  η γλωσσα σας παει ροδανι.. κακομαθημενες

 7. tasoula

  σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση κοψίματος ουράς και αυτιών, που γίνεται από κτηνίατρο, το σκυλί δεν υποφέρει, για να μην πω ότι δεν το καταλαβαίνει καν - άραγε γνωρίζεις την διαδικασία; Τα παιδιά μου, παρόλο που κλαίνε και δεν θέλουνε να τα πάω στον οδοντίατρο ή στον γιατρό εγώ τα πηγαίνω, άραγε βιοπραγώ; ή θέλω το κακό τους;

  1. eleni

   Τασούλα, πας για μάστερ Κτηνιατρικής και Ιατρικής μαζί! Το παράνομο κόψιμο της ουράς και των αυτιών στα ζώα είναι τόσο απαραίτητα να γίνονται όσο το σφράγισμα του δοντιού ενός παιδιού;

   Εύγε το Νόμπελ το έχεις στο τσεπάκι σου!

 8. tasoula

  να γιατι ειστε ψευτοφιλοζωοι.. (απαιτω να δημοσιευτει το μηνυμα μου) http://www.mpetskas.gr/2012/01/blog-post_544.html Για δειτε ποια ειναι τα αποτελεσματα της πολιτικής των φιλοζωικων .... επισης οικολογικη οργανωση εισεβαλε σε εκτροφειο βιζον και απελευθερωσε χιλιαδες ζωακια βιζον με καταστοφικα αποτελεσματα για τα αγρια και οικοσιτα ζωα του νομου ... http://www.mpetskas.gr/2011/05/blog-post_324.html περαν του οτι το 90% των βιζων που απελευθερωθηκαν πεθαναν απο ασιτια η τα πάτησαν αυτοκινητα τα υπόλοιπα που εζησαν καταστρεφουν το οικοσυστημα.... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ..!!!!

  1. eleni

   Τασούλα, αν διάβαζες προσεχτικά τι γράφουμε στο http://www.zoosos.gr θα είχες διαπιστώσει, ότι είναι σε γνώση μας αυτά, αφού εμείς τα φέραμε στη δημοσιότητα τις αθλιότητες, που συμβαίνουν στο Κυνοκομείο Καστοριάς, την αποκλειστική ευθύνη για την δυσλειτουργία του οποίου, την έχει ο Δήμος Καστοριάς.

   Δες εδώ:

   Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

   Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο Καστοριάς συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται

 9. marianthi zambeta

  στο εξωτερικο βορεια ευρωπη αν σε πιασουν στο δρομο να κυκλοφορεις με ενασκυλο μεκομμενα αυτα η ουρα..... τοτε τρως το προστιμο της αρκουδας και επισης σε υποχρεωνουν να τουσ πεις ποιος κτηνιατρος το εκανε και του παιρνουν την αδεια..... εδω... με τους καφρους... τιποτα.....επισης μου εχει τυχει σε κτηνιατρειο να γνωρισω καποιες βλαμμενς φιλοζωες πολυτελειας να λενε και να βριζουν τα κοινοκομεια και τα καταφυγια πουμε αιμα εχουν φτιαξει καποιοι ανθρωποι και να επικροτουν τα παρανομα εκτροφεια και τα πετ σοπ.... τραγικο!!!!!!!!!!!!!

 10. Θάνος

  Τρέλα πουλάνε αυτοί οι άνθρωποι;
  Άλλος το συγκρίνει με τα χειρότερα και το θεωρεί ασήμαντο, άλλος το παρουσιάζει σαν αντάλλαγμα για ό,τι προσφέρει στο ζώο…
  Άλλος φέρνει ως παραδείγματα άσχετα πράγματα, όπως οδοντίατρο, ή πλαστικές εγχειρήσεις γιατί δεν τους άρεσε η εμφάνιση τους…

  Συνειδητοποιείτε τι λέτε;

 11. thanasis dobermanofilos

  Οταν σε ενα σκυλάκι 3-4 μηνών αποφασίσουμε να κόψουμε την ουρά τότε ναι σαφώς τον πρώτο καιρό θα του λείπει το "πηδάλιο" του, αφου το έχει συνηθίσει. Γι αυτό λέμε πως η ουρά ΠΡΕΠΕΙ να κόβεται σε ηλικία 2-3-4 ημερών με τον απολύτως ανώδυνο τρόπο με το λαστιχάκι. Απο τη στιγμή που το σκυλάκι συνηθίσει να περπαταει έτσι δεν υπάρχει θέμα ευστάθιας ισοροπίας και όλα τα σχετικά. ΄Ετσι αποφεύγει και τραυματισμούς αλλά και ζημιές στο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους με την πραγματικά υπερκινητική ουρά του.
  Τα αυτιά κομμένα είναι σαφώς πιο υγιεινά αφού παραμένουν ανοικτά και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ωτίτιδας.

  1. Παρμάκης Νεκτάριος

   Όταν ένα παιδάκι ξεκινάει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο σπίτι,ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ό,τι υαλικά έχουμε για να μη τα σπάσει και τραυματιστεί,τα τραπεζομάντηλα για να μη τραβάει και παρασέρνει ό,τι έχει πάνω το τραπέζι,τις ηλεκτρονικές συσκευές για να μην τις σπάσει ή τραυματιστεί.ΔΕΝ έχω δει ΠΟΤΕ κάποιον γονιό ΝΑ:
   ΝΑ ΚΟΒΕΙ τα πόδια του παιδιού, επειδή είναι καλό για το παιδί,για να μη τραυματισμτεί
   ΝΑ ΚΟΒΕΙ τα χέρια του παιδιού για να μη τραβάει αντικείμενα
   ΝΑ ΡΑΒΕΙ το στόμα του παιδιού του για να μην φάει μικρά αντικείμενα.

  2. Παρμάκης Νεκτάριος

   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ που ζουν φυσιολογικά και χαίρονται τη ζωή, μήπως να το κάνουμε σε όλους τους ανθρώπους από μικρούς που είναι ανώδυνο και μπορούν να συνηθίσουν;;;;!!!

   Εαν θέλεις να μην κάνει ζημιές το σκυλί,το εκπαιδεύεις,το προσέχεις, διαμορφώνεις το χώρο σου ΚΑΙ με βάση τις δικές ΤΟΥ ανάγκες ΟΧΙ στις δικές ΜΟΥ ανάγκες.
   Τέλος για τον κίνδυνο ωτίτιδας μπορεί και να έχεις δίκαιο, εαν έχεις παιδιά κόψε και τα αυτιά των παιδιών σου για να μένουν καθαρα.

 12. κωστας

  το πρωτο σκαλοπατι της εγκαταλειψης ζωου - συντροφου- φιλου- δεσμου- ανθρωπου , ειναι το να θες να εχει αυτος συγκερκριμενα χαρακτηριστικα που να αντανακλουν το δικο σου εγω. για δικους σου συνειδητους η ασυνεδητους λογους . οταν αυτα εκλειψουν για καποιο λογο ( φοβικο πιτ μπουλ , γκρινιαρα γυναικα, ζηλιαρης κολλητος ) τοτε δε νοιωθεις καμια ευθυνη- ελξη- συντροφικοτητα κτλ κτλ απεναντι του κι επομενως τον εγκαταλειπεις . δεν εχω κατι με τους ανθρωπους που περιπου αγαπουν τα περιπου ντοπερμαν που "κατεχουν" ( γιατι τα χαρακτηριστικα της φυλης του ντοπερμαν ειναι με αυτια και ουρα αρα στο περιπου εχουν ντοπερμαν ) , εξαλλου μεγαλη σφαγη γινεται και στα αρζεντινο και στα πιτ μπουλ και και και και δεν ειναι θεμα ντοπερμαν μονο.

 13. ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΗ ΒΑΓΙΑ

  ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ, ΠΗΔΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΑΣΕΙ, ΛΕΩ ΕΓΩ!!! ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.... ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ;;; ΑΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ΄ΧΕΙΣ!!! ΒΡΕΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΙ!!!

 14. Σταυρουλα Λαμπροπουλου

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΝΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΛΕΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΗΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑΝΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΦΩΡΗΤΕΙ , ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΠΟΡΟΥΝ??? Ε ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.