Στηρίξτε μας

Ακριτοχώρι Σερρών: Δεν καταγγέλλουν τον άνδρα που πυροβόλησε 3 φορές τον σκύλο

24 Μαρτίου 2015 14:29 | Καταγγελίες
Ακριτοχώρι Σερρών: Δεν καταγγέλλουν τον άνδρα που πυροβόλησε 3 φορές τον σκύλο

Στο Ακριτοχώρι Σερρών του Δήμου Σιντικής χθες το απόγευμα κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε τρεις φορές τον Τζακ, τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ένας κάτοικος του χωριού, ο οποίος νοιάστηκε για το ζώο, ενημέρωσε την Ευσταθία Σιδέρη αντιπρόεδρο του υπό σύσταση συλλόγου «Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Σιντικής» και μάλιστα της υπέδειξε που βρίσκεται το σκυλί.

Το ζώο έχει σπασμένο πόδι από τα σκάγια σε τρία σημεία.

Το ζώο, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Σιδέρη, το βρήκαν να αιμορραγεί στην αυλή του σπιτιού του. O Τζακ δεν ήταν δεμένος και μόλις απομακρύνθηκε από το σπίτι του δέχτηκε τα πυρά κάποιου ενοχλημένου γείτονα.

Όμως αρχικά ιδιοκτήτης του σκύλου ήταν εξαιρετικά επιθετικός προς εκείνους που θέλησαν να σώσουν το ζώο μάλιστα τους είπε πως δεν θέλει μπλεξίματα ενώ τους ζήτησε να βγουν από την αυλή του! Η κα Σιδέρη, αφού μίλησε και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έκανε κατανοητό ότι βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει. Μάλιστα μαζί με τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου και τον γείτονα που την ενημέρωσε για το έγκλημα, προσπάθησαν να δώσουν στο ζώο ηρεμιστικά χάπια ώστε να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο.

Μετά από αρκετές ώρες και αφού δεν είχαν καταφέρει τίποτα καθώς το ζώο υπέφερε, η αντιπρόεδρος του συλλόγου πήγε στο Σιδηρόκαστρο και έφερε τον κτηνίατρο Πέτρο Δάγκο ο οποίος με ένεση νάρκωσε το σκυλί και στη συνέχεια το μετέφεραν στο κτηνιατρείο του.

Ο κτηνίατρος έδεσε το πόδι αλλά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε κτηνιατρική κλινική.

Όπως αποδείχτηκε το δεξί πόδι του ζώου έχει σπάσει σε τρία σημεία και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε κτηνιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η κα Σιδέρη μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε το σκυλί μαζί της και το επέστρεψε στο σπίτι του ενώ σήμερα ανέλαβε να το μεταφέρει από το Ακριτοχώρι στη Θεσσαλονίκη. Όμως η κόρη του ιδιοκτήτη του ζώου σήμερα της είπε ότι ο πατέρας της δεν το θέλει πίσω το σκυλί για να μην τους δημιουργήσει προβλήματα στο χωριό, ενώ δεν έδειξε καμιά προθυμία για την κάλυψη του κόστους νοσηλείας του.

Εκείνοι που γνωρίζουν δεν καταγγέλλουν τον δράστη.

Η κα Σιδέρη μας εξήγησε πως από την μια είναι αντιμέτωπη με την σιωπή των κατοίκων, που δεν καταγγέλλουν τον δράστη αν και γνωρίζουν ποιος είναι, και από την άλλη με την αδιαφορία του ιδιοκτήτη του που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Σύμφωνα με την κα Σιδέρη κάτοικοι του Ακριτοχωρίου λένε πως άκουσαν τον δράστη μετά τους τρεις πυροβολισμούς να λέει απευθυνόμενος στον σκύλο «Άμα θα έρθεις θα σε σκοτώσω!» αλλά κανείς δεν έχει κάνει καταγγελία στην Αστυνομία για να μην μπλέξει!

Η κα Σιδέρη θα καταθέσει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν αναλάβει τις ευθύνες του θα ζητήσει την ποινική του δίωξη και την επιβολή του διοικητικού προστίμου με την κατηγορία της εγκατάλειψης ζώου. Θυμίζουμε ότι εγκατάλειψη ζώου είναι ποινικό αδίκημα και περισσότερα για τα πρόστιμα και τις ποινές που ορίζει η νομοθεσία θα διαβάσετε εδώ: Η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα!

Διαβάστε επίσης:

Είδε ποιος πυροβόλησε τον σκύλο στο Ακριτοχώρι Σερρών και δεν τον καταγγέλλει στην Αστυνομία

Αντίθετος με τις ευθανασίες αδέσποτων ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης που ουσιαστικά εκθέτει τον δήμαρχο Σερρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες κατά του δημάρχου Π. Αγγελίδη που θέλει την θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Ελ. Ηλιοπούλου στην ΕΡΤ1: Φασιστικές οι δηλώσεις του δημάρχου Σερρών που ζητάει θανάτωση υγειών αδέσποτων ζώων (βίντεο)

O δήμαρχος Σερρών που ζήτησε θανάτωση των αδέσποτων μπορεί να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου εμείς όμως όχι!

Π.Φ.Π.Ο.: Ο δήμαρχος Σερρών βρήκε την λύση για την μείωση των αδέσποτων μέσω της θανάτωση τους (βίντεο)

Ποινή - «χάδι» για τον υπάλληλο του Δήμου Σερρών που σκότωσε & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 37χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό κυνοκομείο Σερρών

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δολοφονία 2 σκυλιών από εθελοντή στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών & τις παρανομίες του δήμου ζητάει η Π.Φ.Π.Ο.

37χρονος άνδρας σύμφωνα με την Αστυνομία χτύπησε και έκαψε μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών δύο μικρόσωμα σκυλιά

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Καλόκαστρο Σερρών: Ο σκύλος περιφερόταν με κομμένο λαιμό από το περιλαίμιο που είχε φτάσει μέχρι την τραχεία

Σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας του χτυπώντας τον με φτυάρι στο Κάτω Μητρούσι Σερρών

Σέρρες: Καταδικάστηκε 70χρονος που κακοποίησε άγρια την γάτα του γείτονα του με αποτέλεσμα να την τυφλώσει από το ένα μάτι

Σέρρες: Συνελήφθη και δικάζεται ο άνδρας που κατηγορείται ότι βασάνισε φρικτά την γάτα του γείτονα του

Τα κατάφερε η σκυλίτσα που τυφλώθηκε από το ένα μάτι μετά τον βασανισμό της από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Σε κωματώδη κατάσταση το σκυλάκι που επέζησε του άγριου βασανισμού από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Συνελήφθη ο 65χρονος που βασάνισε 2 σκυλιά βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα στο Παλαιόκαστρο

Σέρρες: Εισαγγελέας και κτηνίατρος δεν διαπίστωσαν κακοποίηση του σκελετωμένου και αλυσοδεμένου σκύλου που ήταν χωρίς τροφή και νερό

Κ. Καμήλα Σερρών: Κατήγγειλαν την δασκάλα που χτύπησε τον σκύλο με το Ι.Χ. και αδιαφόρησε για την τύχη του

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Θερμοπηγή Σιντικής: Αδιαφόρησε για την σκυλίτσα του που ήταν κολλημένη στην πίσσα δύο 24ωρα

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. Όλγα

    Όταν αυτός ο ψυχοπαθής πυροβολήσει και τους ίδιους να δούμε μετά τι θα λένε και αν θα τον καλύπτουν. Και τους εύχομαι να μην βρεθεί κανείς να τους περιθάλψει και να ψοφήσουν αβοήθητοι από αιμορραγία και σηψαιμία γιατί κανείς δεν θα θέλει να μπλέξει.

  2. Χρύσα

    Έχω μετακομίσει πρόσφατα στην επαρχία και μένω σε κτήμα. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι τα σκυλιά που ζουν στα κτήματα για να φυλάνε τις ιδιοκτησίες και τα ζώα (κοτες, πρόβατα κλπ)θεωρούνται αναλώσιμα και στην υποψία μόνο ότι τρώνε τις κότες του ιδιοκτήτη "εξαφανίζονται". Στην καλύτερη περίπτωση, δεν σιτίζονται (αν και περισσότερο πεινάνε για αγάπη), δεν εμβολιάζονται, δεν παίρνουν χάπια αποπαρασίτωσης κλπ.
    Προφανώς και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκυλιού είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Μακάρι η κυρία Σιδέρη και όποιος άλλος έχει ευαισθητοποιηθεί να μπορέσουν να βοηθήσουν το καημένο σκυλάκι.
    Υ.Γ. Με πληγώνουν βαθύτατα αυτές οι συμπεριφορές απέναντι στα απροστάτευτα ζωάκια, καλό όμως είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να αποφεύγουμε τις ύβρεις και τις κατάρες.

  3. pilika athina

    ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ .ΤΙ ΟΡΘΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ;ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ,ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

  4. SOSO

    Δολοφονος αυτος που πυροβολησε το ατυχο σκυλι και να τιμωρηθει...Ο ιδιοκτητης εντελως ακυρος και ηλιθιος καθως επισης και η κορη του....Λυπαμαι για τετοιους ανθρωπους.....

  5. lou

    prwtos dolofonos einai o idioktitis ! kai meta o allos! akous ekei; asto ekei na aimorragei ..kai meta den to thele kai pisw?? sovara milame? oust apo dw kopriti !!! dwste t skyli se swsti oikogeneia !

  6. venus

    Για το καθαρμα-ιδιοκτητη απο το Ακριτοχωρι εχω ενα συντομο μηνυμα:
    Εαν καποιος σπασει στο ξυλο ενα απο τα παιδια σου και το αφησει αιμοφυρτο στον κηπο σου, πεταξε το αμεσως εξω.
    Βαλε και τις φωνες, για να σε ακουσουν και τα αλλα καθαρματα της γειτονιας σου, και πεστου : «αμα θα ερθεις θα σε σκοτωσω».
    Και αστο εκει, καλο θα του κανει.

    Τι ειπες? Με τους ανθρωπους ειναι αλλιως?
    Οταν αποφασιζουν καποια κρεατα σαν και σενα οτι το ανθρωπινο κρεας ειναι πολυτιμοτερο απο το ζωϊκο κρεας, μπορει να μπει και καποιος στον πειρασμο να το δοκιμασει αυτο που λες για να δει αν εχεις δικιο.

    Επειδη δεν το αποκλειω καθολου να εισαι ο παραγγελιοδοχος στο ξεπαστρεμμα του ζωου θα σε συμβουλευα προς το παρον να προσεχεις τα παιδια σου.
    Εκτος κι αν ταχεις κι αυτα για ξεπαστρεμμα.
    Venus

  7. ρουλα

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ????? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΙ 2 ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΕΙ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ !! ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ...ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΨΟΦΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥΚ ΕΠΩΔΥΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΘΙΚΙ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟ ΖΩΟ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΗΡΑΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕΡΡΩΝ!!!! ΤΟ ΖΩΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Κ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑ!!! ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!! ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Σάκης Ζιάκας

      Τι φταίει η Σέρρες ? σε πληροφορώ πως ειναι απο τις πιο φιλόζωος πολλές και το αποδεικνύει το ίδιο το γεγονός.
      Το οτι συνέβει αυτο το άθλιο γεγονός , σε ένα απο τα 300 και πλέον,μακρινό χωριό στα σύνορα με Κιλκίς δεν πρέπει να καταδικάζουμε όλο το νόμο.
      Αναρωτιέμαι η δικαιοσύνη και οι σπουδαίοι νόμοι τι προβλέπουν σε αυτο το γεγονός . Αν αυτο δεν ειναι οπλοκατοχή και οπλοχρησία άρα αυτεπάγγελτο αδίκημα ? ή δεν ισχύει επειδή ηταν ένα ανυπεράσπιστο ζωάκι.

  8. Βασίλης

    Παιδιά μπράβο για όλα, αλλά προς θεού το σκυλάκι να μην γυρίσει πίσω σ'αυτή την οικογένεια! Αν το καθίκι ο ιδιοκτήτης το δεχτεί πίσω για να αποφύγει το πρόστιμο σκεφτείτε τί έχει να περάσει το σκυλί σε μια τέτοια οικογένεια. Ειλικρινά αν ήμουν παιδί αυτού του καθικιού θα ντρεπόμουν! Όσο για τον δολοφόνο και όσοους σιωπούν τί να πω...αφού μπορούν και κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ....

  9. tota sakellariou

    κακόμοιρο ζώο...αν υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης προκειμένου να μην πληρώσει το πρόστιμο, να καλύψει τη νοσηλεία,είναι σίγουρο οτι το σκυλί θα το πεταξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να μην πώ οτι θα το πυροβολήσουν ξανά ή θα το φολιάσουν!!! κανονικά το ζώο πρέπει να αφαιρεθεί απο τον ιδιοκτήτη και να φύγει απ΄το χωριό το τόσο φιλόζωο!!!κρίμα χίλιες φορές!!!σκέτη απελπισία αυτή η χώρα!

  10. nikos

    τι αλλο μπορεις να πεις,ενα μεγαλο μπραβο στην ΚΥΡΙΑ Σιδερη με κεφαλαια,για το κουραγιο της να περιθαλψει το ατυχο ζωο,και ενα α'ι' στο διαολο στο καθηκι τον ιδιοκτητη του ζωου.

  11. sini sgouraki

    Δεν πάνε ολοι στον διάβολο, βαρέθηκα να ακούω το μη μπλεξω, γι αυτό ολα πάνε κατά διαόλου σ αυτήν τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.