Στηρίξτε μας

Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας: Κε Τσιρώνη θέλετε να βλέπουμε ζώα να πεθαίνουν και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα

26 Μαρτίου 2018 22:35 | Επικαιρότητα
Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας: Κε Τσιρώνη θέλετε να βλέπουμε ζώα να πεθαίνουν και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα

O Σύλλογος Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» επισημαίνει τι διαπίστωσε διαβάζοντας το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζώα συντροφιάς.

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Περιμέναμε πολλά χρόνια ένα νόμο που θα αλλάξει τα πάντα κι ελπίζαμε για το καλύτερο. Ονειρευόμασταν μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα κι έναν κρατικό μηχανισμό που θα λειτουργεί σαν ρολόι βοηθώντας αυτούς που βοηθάνε και τιμωρώντας αυτούς που συμβάλλουν στο πρόβλημα.

Ο κλήρος όμως για να μας σώσει έπεσε στον υπουργό που νομιμοποίησε τις σφαγές ζώων χωρίς αναισθησία και χαρακτήρισε εκπαιδευτικές για τα παιδιά τις παραστάσεις των φυλακισμένων δελφινιών που πεθαίνουν από κατάθλιψη στο Αττικό Πάρκο. Και να τα αποτελέσματα.

 Θέλεις να βοηθήσεις το ζώο έξω από τη πόρτα σου; Τώρα πια δεν θα μπορείς να βγάλεις μια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έκκληση για άμεση υιοθεσία, πρέπει να περιμένεις να ανεβάσει σχετική αγγελία ο Δήμος και μετά μπορείς κι εσύ να την κοινοποιείς. Στο μεταξύ το ζώο μπορεί να έχει πεθάνει, αλλά εντάξει μωρέ, πως κάνεις έτσι. Αν ταράζεσαι μπορείς να την ανεβάσεις και να σώσεις το ζώο- αλλά θα πληρώσεις 1000€.

Στο μεταξύ ο έμπορος που πουλάει ζώα δε χρειάζεται να περιμένει, ανεβάζει τις αγγελίες του ελεύθερα.

 Πήρες και ξαναπήρες τηλέφωνο στο Δήμο για το αδέσποτο που είναι έξω από την πόρτα σου αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε ποτέ; Τώρα πια δεν μπορείς να το στειρώσεις από μόνος σου για να προλάβεις τα επιπλέον αδέσποτα. Δηλαδή μπορείς, αλλά ο κτηνίατρος θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία γιατί του πήγες ατσιπάριστο ζώο και να πληρώσεις 300€.

Συγχαρητήρια! Στείρωσες το ζώο, του έβαλε ο κτηνίατρος τσιπάκι και το καταχώρησε αναγκαστικά στο όνομά σου. Το αδέσποτο που ήταν έξω από την πόρτα σου και ήθελες να βοηθήσεις καλύπτοντας την απουσία του Δήμου, πλέον σου ανήκει μαζί με όλη την ευθύνη αυτού που το εγκατέλειψε!

 Αλλά δε σταματούν εδώ τα καλά. Σε μια προσπάθεια για να ελεγχθούν οι συλλέκτες γίνεται περιορισμός του αριθμού ζώων σε τετραγωνικά. Οπότε αν είσαι φιλόζωος και βρεις μια γέννα, πλέον δεν μπορείς να τα πάρεις στο σπίτι αν ο Δήμος σου δεν ανταποκριθεί. Δηλαδή μπορείς, αλλά χρειάζεσαι 30 τετραγωνικά για κάθε κουτάβι. Παράδειγμα: Έχεις ένα σκυλο και μια γάτα και βρίσκεις 5 κουτάβια στο δρόμο; Πρέπει να ζεις σε διαμέρισμα 210 τετραγωνικών. Πολύ λογικό.

 Το ξέρατε ότι είναι εντάξει να μένει το ζώο σε ταράτσα; Α ναι. Αν συμφωνεί η πολυκατοικία «και δεν παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας του ζώου» τότε μπορούμε να έχουμε το σκύλο μας να απολαμβάνει τη ζωή στην απομόνωση σε πολικές θερμοκρασίες ή εξοντωτικό καύσωνα. Κύριε Τσιρώνη πως γίνεται να μην παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας όταν ένα ζώο μένει στην ταράτσα;

 Ζεις στο εξωτερικό και θέλεις να υιοθετήσεις ένα ζώο από την Ελλάδα για να βοηθήσεις την κατάσταση; Λυπόμαστε πολύ, δε γίνεται πλέον αν δεν έρθεις ο ίδιος να το παραλάβεις. Καινούριος κανόνας που αντιτίθεται στην ελεύθερη μετακίνηση ζώων εντός της ΕΕ. Δεν πειράζει όμως. Ας πεθαίνουν τα Ελληνικά αδέσποτα στους δρόμους. Αντί γι΄αυτά θα υιοθετηθούν τα αδέσποτα της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας... γιατί να πάρουν τα δικά μας;

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να γράφουμε πολλά γι’ αυτό το νομοσχέδιο, όμως δε χρειάζεται. Μπορείτε όλοι να καταλάβετε με 5 απλές παρατηρήσεις ότι αν και εφόσον ψηφιστεί, έχει φτάσει το τέλος για την ενεργή φιλοζωία και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.

Και μακάρι το τέλος να έφτανε όταν πια δε θα υπήρχαν αδέσποτα στους δρόμους. Όμως τα αδέσποτα υπάρχουν, οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και χωρίς τη δράση των φιλόζωων ανα την Ελλάδα το πρόβλημα θα ενταθεί αντί να μειωθεί.

Περιμέναμε ένα νομοσχέδιο που θα έφερνε την αλλαγή προς το καλύτερο κύριε Τσιρώνη. Ένα νομοσχέδιο που θα ακολουθούσε το παράδειγμα των Ευρωπαικών χωρών που καταφεραν δεκαετίες πριν να λύσουν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Αντί αυτού παραλάβαμε ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζει τους φιλόζωους ως εμπόρους, ευνοεί τους εκτροφείς, μειώνει τα πρόστιμα για κακοποίηση/κυνομαχίες/παράνομη εκτροφή, επιβάλλει πολλαπλά τέλη και οικονομικές επιβαρύνσεις στους κατόχους ζώων συντροφιάς, στοχοποιεί ράτσες ζώων και ανοίγει το δρόμο για ευθανασίες.

Κύριε Τσιρώνη θέλετε να βλέπουμε τα ζώα να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν φτάσει εκείνη η ώρα να ξέρετε δε θα μείνετε ανενημέρωτος. Θα βγάζουμε κάθε μέρα φωτογραφίες τα νεκρά ζώα που δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε εξαιτίας της αναλγησίας σας και θα σας τις στέλνουμε. Στο μεταξύ μπορείτε να κοιμάστε περήφανος για τις αλλαγές σας.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Τσιρώνης: Με εντολή πρωθυπουργού σε 30 μέρες σε διαβούλευση διορθωμένο το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Κ.Ε.Δ.Ε.: Από μηδενική βάση η συζήτηση του νομοσχεδίου για αδέσποτα & οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Βαγγέλης Αποστόλου: Αποσύρεται από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα αδέσποτα & τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Οικολόγοι Πράσινοι εναντίον Γ. Τσιρώνη: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τη δήθεν προστασία ζώων συντροφιάς

Η Π.Φ.Π.Ο. αποδεικνύει γιατί το νομοσχέδιο Τσιρώνη είναι κατάπτυστο & από τι κινδυνεύουν οικόσιτα/αδέσποτα αν γίνει νόμος

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τ' αδέσποτα - οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Δεκάδες φιλοζωικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιρώνη που ποινικοποιεί τη φροντίδα αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο.: Εις βάρος ζώων & φιλοζωικών σωματείων πολλές απ' τις αλλαγές για αδέσποτα-οικόσιτα που προωθεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Αλλάζει η νομοθεσία για την προστασία αδέσποτων & οικόσιτων ζώων συντροφιάς – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Τη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών προτείνει και το παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ά. Γεωργιάδη για αλλαγές που ο Γ. Τσιρώνης θέλει να κάνει στον νόμο περί προστασίας ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Κυνικές & επαίσχυντες οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα αδέσποτα

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δεν σκέφτεται, ούτε σχεδιάζει την ευθανασία αδέσποτων

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Π.Φ.Π.Ο.: Κε αντιδήμαρχε Ηρακλείου Κρήτης κάτω τα ξερά σας από τ’ αδέσποτα!

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Απολίτιστη η άποψη περί ευθανασίας αδέσποτων από τον αντιδήμαρχο

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.