Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στην έδρα της Κομισιόν στην Αθήνα καθώς εκεί παρουσιάστηκε η ενημερωτική εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» που διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. «Compassion in World Farming» (C.I.W.F.) και στοχεύει στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών από τις χώρες της Ε.Ε., ώστε να τεθεί το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αλλάξει η νομοθεσία – προς το καλύτερο – σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται, με στόχο τελικά να καταργηθούν οι κλωβοί κάθε είδους, αυτό το επαίσχυντο σύμβολο της βιομηχανικής παραγωγής που μεγιστοποιεί το κέρδος.
Στην εκδήλωση από την Όλγα Κήκου, που είναι διευθύντρια του ευρωπαϊκού γραφείου της C.I.W.F. και μέλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών», παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για τα δισεκατομμύρια ζώων της στεριάς και της θάλασσας (αγελάδες, χοιρομητέρες, κοτόπουλα, ορτύκια, πάπιες, χήνες, κουνέλια, ψάρια, κ.ά.) που εκτρέφονται υπό άθλιες συνθήκες στις χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε οι υπογραφές να είναι έγκυρες (καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό πετίσιον), και πως στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στα εθνικά κοινοβούλια και στην Κομισιόν.
Η κα Κήκου αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος, στις διατροφικές συνήθειες, αλλά και στις πιέσεις που παράλληλα πρέπει να ασκηθούν από τους καταναλωτές στις βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίες αντιδρούν ποιο άμεσα αν διαπιστώσουν ότι οι πελάτες τους είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με τις κυβερνήσεις, καθώς χρειάζονται περίπου δέκα χρόνια για την εφαρμογή ενός νόμου, που έχει ψηφιστεί.
Η διαδικασία συλλογής υπογραφών
Μπορείτε να υπογράψετε τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία εδώ: www.endthecageage.euκαθώς μέχρι τώρα έχουν υπογράψει περισσότερα από 100.000 άτομα και το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι πολίτες που θα υπογράψουν θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και από την Ελλάδα απαιτείται η συγκέντρωση 15.750 έγκυρων υπογραφών. Στην εκστρατεία στη χώρα μας συμμετέχουν 41 φιλοζωικές οργανώσεις.
Στην «Άποψη», την εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα των Μεγάρων, δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 η συνέντευξη που πήρε η Νατάσα Μελετίου από τον δημοτικό σύμβουλο και διευθυντή του Δημοτικού Κτηνιατρείου, Γιάννη Δήμα. Ο κ. Δήμας επί της ουσίας μιλώντας για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού προβλήματος όπως είναι τα αδέσποτα σε κάθε περιοχή, νομό, δήμο, γειτονιά δίνει την πιο λογική απάντηση: «Δεν βλέπω άλλη αντιμετώπιση, εκτός από τις στειρώσεις».
Οι πρώτες ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Μαρκόπουλου – Μεσογαίας και η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι ευελπιστεί…
Νεότερη Ενημέρωση: Ο σκύλος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της Βάσως Χατζημανώλη. Έκκληση μέσω του www.zoosos.gr απευθύνει ο Κώστας Τζιούρνας, που είναι γραμματέας στον Σύλλογο Γονέων και…
1 Σχόλιο
Ειρήνη Βαζαίου
Να σταματήσει οποιαδήποτε κακοπίηση ζώων και εγκλωβισμού τους σε κλουβιά.
Να σταματήσει οποιαδήποτε κακοπίηση ζώων και εγκλωβισμού τους σε κλουβιά.