Στηρίξτε μας

Ε. Ματαράγκα: Χρειαζόμαστε 15.750 υπογραφές πολιτών για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» (ηχητικό)

15 Νοεμβρίου 2018 10:51 | Επικαιρότητα
Ε. Ματαράγκα: Χρειαζόμαστε 15.750 υπογραφές πολιτών για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» (ηχητικό)

Μόλις 1.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα από τη χώρα μας στην εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά», ενώ απαιτούνται 15.750, και συνολικά ένα εκατομμύριο από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο να υπογράψουν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αποδείξτε ότι σας νοιάζει τι συμβαίνει στα παραγωγικά ζώα

Βάλτε την υπογραφή σας για να μπει «Τέλος στα Κλουβιά» εδώ: https://ciwf-int.endthecageage.eu/el-EL/live

Η Ευγενία Ματαράγκα, υπεύθυνη της εκστρατείας στην Ελλάδα, επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM και στην εκπομπή της Ελένης Ηλιοπούλου «Ζωντανά στον Αέρα», τη σημασία της συμμετοχής όλων μας, ώστε να γίνει εφικτή η νομοθετική αλλαγή προς το καλύτερο για τα δισεκατομμύρια ζώα, τα οποία εκτρέφονται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (αγελάδες, χοιρομητέρες, κοτόπουλα, ορτύκια, πάπιες, χήνες, κουνέλια, ψάρια, κ.ά.) και ζουν όλο τον βίο του αιχμάλωτα σε κλουβιά, χωρίς καμιά δυνατότητα φυσιολογικής στιγμής στη ζωή τους.

TelosStaKlouvia EEΑπό την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διοργανωτής της εκστρατείας είναι η Μ.Κ.Ο. «Compassion in World Farming» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Τέλος στα Κλουβιά» και την παρουσίασε στην Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου και σε αυτή συμμετέχουν περισσότεροι από 40 ελληνικοί φιλοζωικοί φορείς.

TelosStaKlouvia EE 2Περισσότεροι από 40 φιλοζωικοί φορείς από τη χώρα μας συμμετέχουν στην εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών.

Για την πρωτοβουλία τους αυτή οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι: «Η δράση αυτή είναι μέρος μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας που ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τη χρήση των κλουβιών στην εκτροφή των ζώων και στοχεύει να ενώσει όλη την ήπειρο ενάντια στη βάναυση μεταχείρισή τους.

TelosStaKlouviaYpourgoi12 10 2018Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου.

Στην Ε.Ε. πάνω από 300 εκατομμύρια ζώα περνούν το σύνολο ή σημαντικό μέρος της ζωής τους φυλακισμένα σε κλουβιά. Επιστήμονες που ειδικεύονται στην ευημερία των ζώων, συμφωνούν ότι ο περιορισμός τους σε κλουβιά επιβαρύνει σοβαρότατα την ευημερία τους, τη θεμελιώδη ύπαρξή τους και τα υποβιβάζει σε απλές μονάδες παραγωγής».

Ακούστε εδώ το «Ζωντανά στον Αέρα»:

 

Πρέπει να αποδείξουμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που νοιάζεται και για τα παραγωγικά ζώα. Οι πολίτες που θα υπογράψουν θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Βοηθήστε να συγκεντρωθούν οι υπογραφές και διαδώστε το μήνυμα στην οικογένεια, στους φίλους και τους συναδέλφους σας. Οι υπογραφές συγκεντρώνονται εδώ:

https://ciwf-int.endthecageage.eu/el-EL/live

Π.Φ.Π.Ο.: Ηχηρή απουσία ψευτοφιλοζωικών φορέων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά»

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) επισημαίνει τα εξής για την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων σε αυτήν την εκστρατεία: «Πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα εκδήλωση για την έναρξη στην χώρα μας της πανευρωπαϊκής καμπάνιας για τον τερματισμό της  χρήσης κλωβών στην  κτηνοτροφία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την καμπάνια διοργανώνει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF).

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περίπου 700 εκατομμύρια παραγωγικά ζώα ζουν όλη τους τη ζωή περιορισμένα σε κλουβιά, επαίσχυντο σύμβολο της λεγόμενης βιομηχανικής ή εντατικής κτηνοτροφίας. Τα ζώα ζουν μια μαρτυρική ζωή χωρίς καν να μπορούν να κουνηθούν, να ξαπλώσουν, να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.

TelosStaKlouvia 12 10 2018Από την εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, παρουσία υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων.

Η καμπάνια αυτή αποσκοπεί στο να βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη αυτό συγκεντρώνοντας 1.000.000 επικυρωμένες υπογραφές μέσω της Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλίας Πολιτών (European Citizens’ Initiative – ECI) ώστε να συζητηθεί το θέμα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και να ληφθούν αποφάσεις.

Στην χώρα μας αντιστοιχούν περίπου 15.000 υπογραφές. Μπορούμε και πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μας υπογράφοντας εδώ:

Sign the petition

Στην εκδήλωση η Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε με την Γραμματέα της Μαρία Χουστουλάκη ενώ πολλά σωματεία μέλη της, που συμμετέχουν στην καμπάνια, ήταν παρόντα.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε, σε μια εκδήλωση για την προστασία των ζώων, η παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού ΥΠΑΑΤ, που καθ όλη την θητεία του στράφηκε ή αποπειράθηκε να στραφεί κατά των ζώων.

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι απουσίαζαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είναι άραγε τυχαίο ή προφανώς δεν τους αγγίζει ο βασανισμός εκατομμυρίων ζώων για να μη θιχτούν  τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω απο την εντατική κτηνοτροφία;

Αλλά και η ηχηρή αποχώρηση όλων σχεδόν των πολιτικών που παρευρέθησαν μόλις τελείωσε το λογύδριό τους  κατέδειξε με τον πιο εύλογο τρόπο, ότι η παρουσία τους εκεί  εξυπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες.

Απόντες όπως πάντα από δράσεις για τα ζώα, ψευτοφιλόζωοι και ψευτοφιλοζωικοί φορείς, που το μόνο που ξέρουν είναι να κυνηγάνε χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για τα ζώα» καταλήγει η ανακοίνωση».

Διαβάστε επίσης:

Ζώα σε κλουβιά, οι αιώνιοι σκλάβοι μας - Βάλε την υπογραφή σου ώστε αυτό το έγκλημα να σταματήσει! (Bίντεο)

Ενημερωτική εκστρατεία για όσα υφίστανται τα παραγωγικά ζώα και για να μπει ένα «Τέλος στα Κλουβιά»

Εξοργισμένοι οι φιλόζωοι από τη στάση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εκστρατεία ώστε να μπει τέλος στα κλουβιά εκτροφής ζώων (βίντεο)

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Κυκλάδες υποστηρίζουν ότι η παστούρα δεν είναι βασανιστήριο για τα ζώα και ζητούν να μην διώκονται οι δράστες (βίντεο)

Δεκάδες φιλοζωικοί φορείς κατά βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που υποστηρίζουν ότι η παστούρα δεν είναι κακοποίηση και ζητούν να μην διώκονται οι βασανιστές των ζώων

Άφησαν 33.000 μινκ να πεθάνουν από πείνα σε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων στη Γαλατινή Κοζάνης (βίντεο)

N. Μπομπολάκη: Το κέρδος οδηγεί στην ομερτά γι’ αυτό κανείς δεν μίλησε για τα 33.000 μινκ που πέθαναν από πείνα σε κλουβιά στη Γαλατινή Κοζάνης (ηχητικό)

Π.Φ.Π.Ο.: Φρικώδη εγκλήματα εις βάρος ζώων απ'τη βιομηχανία της γούνας για την ικανοποίηση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας

Γ. Δημαράς: Πως ελέγχει το ΥΠ.Α.Α.Τ. αν εφαρμόζεται η νομοθεσία για την μικρότερη κακομεταχείριση ορνίθων και χοίρων;

Συστηματική η κακοποίηση και των κουνελιών στα περισσότερα εκτροφεία (βίντεο)

Φριχτές οι συνθήκες μεταφοράς ζώων από την Ε.Ε. προς την Τουρκία

Οι εξαγωγές ζώων από την Ε.Ε. γίνεται κάτω από φριχτές συνθήκες

Πολλά τα προβλήματα κατά τη μεταφορά των ζώων που πηγαίνουν για σφαγή

Ο επίτροπος Dalli αθετεί την υπόσχεση του τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς ζώων

Ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος πιέζει για τη θέσπιση μέγιστης διάρκειας 8 ωρών για τη μεταφορά ζώων προς σφαγή

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας (βίντεο)

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Διαλέξτε αυγά από κότες που ζουν ελεύθερες!

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ

Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες!

Κ. Λαζόπουλε, δικαιώματα έχουν και όσοι δεν αρθρώνουν λόγο για να ακουστούν!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Δέσποινα

    Παρακαλώ ενημερώστε με γιατι θα πρέπει να υπογράψουμε για κατι που θα μπορούσε να το επιβαλει η ΕΕ με νομο;;
    Δεν είναι αυτονόητη η ευζωία των ζώων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.