Στηρίξτε μας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

14 Οκτωβρίου 2011 12:18 | Επικαιρότητα
Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων ήταν η μοναδική φιλοζωική οργάνωση που παρευρέθη στην ανακοίνωση των νομοθετικών προτάσεων της Επιτροπής την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα. Εκεί με μεγάλη απογοήτευση οι άνθρωποι του G.A.W.F. (Greek Animal Welfare Fund) διαπίστωσαν ότι η Επιτροπή δεν έχει αδράξει την ευκαιρία της αναμόρφωσης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (Κ.Γ.Π.) για να εισαγάγει κανόνες, που θα διασφαλίζουν την ευζωία των παραγωγικών ζώων.

Δεν επιδοτούνται οι καλές πρακτικές σχετικά με την ευζωία των ζώων και ούτε καν αναφέρεται – η ευζωία των ζώων – ως ένας από τους αντικειμενικούς στόχους, κάτι που ίσχυε το 2003. Από όλο τον προϋπολογισμό που αγγίζει τα 55 δισ. ευρώ επιδότησης ανά έτος σε όλη την Ε.Ε., ούτε ένα ευρώ δε διατίθεται προς την κατεύθυνση των αγροτών, που θέλουν να μετατρέψουν τις ήδη υπάρχουσες εντατικές μεθόδους κτηνοτροφίας τους  σε πιο φιλικές προς τα ζώα και το περιβάλλον μεθόδους.

Στην ερώτησή μας προς τον Τάσο Χανιώτη, διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση «Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έκανε την παρουσίαση των προτάσεων της Κ.Γ.Π. σχετικά με «την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί στην Ικαρία από τις ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις σε αιγοπρόβατα  στους κατοίκους, την ανυπαρξία σφαγείου με ό,τι συνεπάγεται για την ευζωία και τους κανόνες υγιεινής αλλά και τις παράλληλες εκφάνσεις κακοποίησης ζώων (βαρελόσκυλα) και πώς σκοπεύει η Επιτροπή να αποτρέψει μελλοντικές τέτοιες απαράδεκτες τακτικές» έλαβαν ως απάντηση το εξής: «είναι υποχρέωση του κάθε κράτους μέλους να έχει ενεργοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό, που ελέγχει παρόμοιες παρατυπίες και επιβάλλει πρόστιμα…» και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν στην ποιοτική παραγωγή με αποτέλεσμα να μειωθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Το G.A.W.F., μέσα από το Eurogroup for Animals, θα συνεχίσει τις επαφές με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τους επόμενους μήνες που θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατόν ενίσχυση της ευζωίας των ζώων. Μια πιο φιλική προς τα ζώα εκτροφή (μη εντατικοποιημένη, μη βιομηχανοποιημένη), παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στα παραγωγικά ζώα. Ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση νερού και προστατεύει ενεργά το περιβάλλον λόγω μειωμένης εδαφικής διάβρωσης και μειωμένης  ατμοσφαιρικής μόλυνσης συνεπώς βελτιώνει την ανθρώπινη υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.