Στηρίξτε μας

Εξοργισμένοι οι φιλόζωοι από τη στάση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εκστρατεία ώστε να μπει τέλος στα κλουβιά εκτροφής ζώων (βίντεο)

13 Οκτωβρίου 2018 13:00 | Επικαιρότητα
Εξοργισμένοι οι φιλόζωοι από τη στάση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εκστρατεία ώστε να μπει τέλος στα κλουβιά εκτροφής ζώων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 12 Οκτωβρίου στην έδρα της Κομισιόν στην Αθήνα καθώς εκεί παρουσιάστηκε η ενημερωτική εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» που διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. «Compassion in World Farming» (C.I.W.F.) και στοχεύει στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών από τις χώρες της Ε.Ε., ώστε να τεθεί το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αλλάξει η νομοθεσία – προς το καλύτερο – σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται, με στόχο τελικά να καταργηθούν οι κλωβοί κάθε είδους, αυτό το επαίσχυντο σύμβολο της βιομηχανικής παραγωγής που μεγιστοποιεί το κέρδος.

Στην εκδήλωση από την Όλγα Κήκου, που είναι διευθύντρια του ευρωπαϊκού γραφείου της C.I.W.F. και μέλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών», παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για τα δισεκατομμύρια ζώων της στεριάς και της θάλασσας (αγελάδες, χοιρομητέρες, κοτόπουλα, χήνες, πάπιες, ορτύκια, κουνέλια, ψάρια, κ.ά.) που εκτρέφονται υπό άθλιες συνθήκες στις χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε οι υπογραφές να είναι έγκυρες (καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό πετίσιον), και πως στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στα εθνικά κοινοβούλια και στην Κομισιόν.

Η κα Κήκου αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος, στις διατροφικές συνήθειες, αλλά και στις πιέσεις που παράλληλα πρέπει να ασκηθούν από τους καταναλωτές στις βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίες αντιδρούν ποιο άμεσα αν διαπιστώσουν ότι οι πελάτες τους είναι δυσαρεστημένοι, σε σχέση με τις κυβερνήσεις, καθώς χρειάζονται περίπου δέκα χρόνια για την εφαρμογή ενός νόμου, που έχει ψηφιστεί.

Μονόλογοι χωρίς αντίλογο...

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν - ουσιαστικά «απήγγειλαν» τους μονολόγους τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - οι οποίοι με το που διάβασαν τις ομιλίες τους και αφού εξήγησαν το δράμα των εκτρεφόμενων ζώων και την ασυδοσία των ανθρώπων, στη συνέχεια κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από την αίθουσα προφασιζόμενοι δικαιολογίες, χωρίς να κάτσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω για να ακούσουν τους υπόλοιπους, που θα έπαιρναν τον λόγο, οι οποίοι χωρίς να έχουν εξουσία, επί χρόνια εθελοντικά και με δικούς τους πόρους, παλεύουν γι' αυτά τα ζητήματα και δρουν στο πεδίο προσπαθώντας να σώσουν εξαθλιωμένα ζώα κάθε είδους όχι μόνο αδέσποτα σκυλιά και γάτες…

Ούτε ο ευρωβουλευτής που απεύθυνε κάλεσμα για την εκδήλωση αυτή, ο Στέλιος Κούλογλου, δεν παρέμεινε στην αίθουσα - παρά μόνο ελάχιστα λεπτά - για να ακούσει τι έχουν να πουν οι καλεσμένοι του, οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές για να τοποθετηθούν επί του θέματος.

TelosStaKlouvia 5Στο πάνελ έμεινε μόνο ο Γερμανός ευρωβουλευτής και κανείς από τους Έλληνες συναδέλφους του. O κ. Κούλογλου παραβρέθηκε ελάχιστα λεπτά για να ακούσει τους εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων...

Φυσικά οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέως εξέφρασαν την εντονότατη δυσαρέσκεια τους για την απουσία των πολιτικών καθώς από την εκδήλωση έφυγε τόσο ο Γιώργος Δημαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κατερίνα Ιγγλέζη που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, και η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χαρά Καφαντάρη που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής καθώς και ο Γιάννης Τσιρώνης, πρώην υπουργός, και βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκε αν και συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ έκπληκτοι μείναμε όταν διαβάσαμε ότι θα παραστεί ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Μανιός, ο οποίος τελικά και δεν παρουσιάστηκε, αν και θα είχε μεγάλη αξία να ακούσουμε τι θα έλεγε για την κακοποίηση των ζώων στα κλουβιά, ο πολιτικός που υποστηρίζει ότι το παστούρωμα δηλαδή το βασανιστικό δέσιμο των άκρων των ζώων από τους κτηνοτρόφους κυρίως στις Κυκλάδες δεν είναι κακοποίηση!

Πρέπει να τονίσουμε ότι στην παρουσίαση της ενημερωτικής εκστρατείας είχαν κληθεί από τον κ. Κούλογλου όλοι οι ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής για ευνόητους λόγους) και από την C.I.W.F. όλοι οι βουλευτές (πλην των Χρυσαυγιτών) από τους οποίους όμως κανείς (πλην των κυβερνητικών) τελικά δεν παραβρέθηκε.

TelosStaKlouvia 10Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Γερμανός ευρωβουλευτής Stefan Eck (δεξιά) άνοιξε πανό έξω από τα γραφεία της Κομισιόν διαμαρτυρόμενος για το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και όχι μόνο.

Ο μόνος εκ των πολιτικών που τοποθετήθηκε, μίλησε για τις ευθύνες του είδους μας και για τη σιωπή που είναι συνενοχή, και την ουδετερότητα η οποία δεν βοηθάει τα ζώα, και έμεινε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και για ακούσει τι έχουν να που οι υπόλοιποι είναι ο Γερμανός ευρωβουλευτής Stefan Eck. Ο κ. Eck συνομίλησε και με τους παρευρισκόμενους και μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και δεσμεύτηκε να φέρει το παστούρωμα προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς για το θέμα έως τώρα είχε άγνοια.

TelosStaKlouviaAfisa

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που τοποθετήθηκαν πράγματι εξαιρετικά αναφορικά με τα δικαιώματα των ζώων, τις συνθήκες εκτροφής, την αλλαγή διατροφικών συνηθειών ώστε το μαρτύριο των υπόλοιπων έμβιων όντων να σταματήσει, τις επιπτώσεις της εντατικής κτηνοτροφίας στον πλανήτη, ουσιαστικά μιλούσαν σαν να μην είναι μέλη ή στελέχη μιας κυβέρνησης που κυβερνά τον τόπο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Θα πρέπει φυσικά να τονίσουμε ότι ο υφυπουργός Γ. Δημαράς στην τοποθέτηση του ξεκάθαρα ανέφερε την άρνηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τις συνθήκες εκτροφής των ζώων και έφερε ως παράδειγμα τα πτηνοτροφεία. Μας είπε πως όταν ζήτησε να διενεργηθούν έλεγχοι καθώς ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής δεν το κατάφερε καθώς οι κτηνίατροι «δεν θέλησαν να κάνουν ούτε μια αυτοψία...».

Η διαδικασία συλλογής υπογραφών  

Μπορείτε να υπογράψετε τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία εδώ: www.endthecageage.eu καθώς μέχρι τώρα έχουν υπογράψει 100.000 άτομα και το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι πολίτες που θα υπογράψουν θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και από την Ελλάδα απαιτείται η συγκέντρωση 15.750 έγκυρων υπογραφών. Στην εκστρατεία στη χώρα μας συμμετέχουν 41 φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών φορέων για την εκστρατεία

Στο βίντεο, που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση της Μαρίας Χουστουλάκη που είναι γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η οποία και κατέκρινε το γεγονός ότι όλα τα πολιτικά στελέχη, έφυγαν από την αίθουσα μετά τις ομιλίες τους αλλά και την στάση υπουργών και βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως π.χ. ο Γιάννης Τσιρώνης για ζητήματα προστασίας των ζώων.

Παρέμβαση έκανε και η Ρεγγίνα Αργυράκη, που είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Νευροεπιστημών στο Α.Π.Θ., η οποία μίλησε για τον φασισμό των ανθρώπων προς τα ζώα και μίλησε και για τις ευθύνες των κτηνιατρικών υπηρεσιών και των νομοκτηνιάτρων για όσα συμβαίνουν στα ζώα εκτροφής στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε πως τα όσα λένε βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπέρ του παστουρώματος την κάνουν να ντρέπεται που είναι μέλος του συγκεκριμένου κόμματος, ενώ σχολίασε πως ό,τι νομοθετείται ουσιαστικά δεν είναι για την προστασία των ζώων, αλλά για την προστασία των ανθρώπων από τα ζώα...

Στην εκδήλωση μίλησαν η Ακριβή Κατηφόρη από το «Αδεσποτολόγιο», ο Πάνος Καφφές  εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», ο οποίος επισήμανε τα όρια της εθελοντικής δράσης και το βάρος που σηκώνουν οι εθελοντές στην Ελλάδα. Μίλησαν επίσης η Ζωή Παούρη από τους «Εθελοντές Αρωγούς Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής», η Ελένη Κεφαλοπούλου από τις «Εφτάψυχες», η Δέσποινα Σιγάλα από τη «Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης», η Σεραφίνα Αβαρμίδου από την «ANIMAL ACTION», η Μαίρη Κιτροέφ από τη «Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού», η Ελένη Μπούνια από τον «Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας», καθώς η Αγγέλα Μπαρτσιώκα αντιπρόεδρος του «Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας».

Ως www.zoosos.gr στην εκδήλωση αναφερθήκαμε στα γουνοφόρα ζώα και όσα υφίστανται στη χώρα μας καθώς και στο μαζικότερο έγκλημα σε βάρος ζώων στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα καθώς στη Γαλατινή Κοζάνης τον Αύγουστο του 2014 πέθαναν από πείνα έγκλειστα σε κλουβιά περισσότερα από 33.000 μινκ και ενώ όλοι γνώριζαν τι συμβαίνει εκεί κάλυψαν με τη σιωπή τους το έγκλημα ενώ καμιά εισαγγελική αρχή δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Γερμανός ευρωβουλευτής Stefan Eck άνοιξε πανό έξω από τα γραφεία της Κομισιόν διαμαρτυρόμενος για το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και όχι μόνο μαζί με τον Ανδρέα Μόρλοκ, διευθύνων σύμβουλος της ProWal, ο οποίος έχει συμμετάσχει και σχετική διαμαρτυρία πριν από μερικούς μήνες. Μαζί τους οι δύο ακτιβιστές που διέκοψαν την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου την παράσταση με τα δελφίνια και ανήκουν στον γερμανικό φιλοζωικού φορέα «Save the Ocean».

TelosStaKlouviaOlgaKikouH εκδήλωση στην έδρα της Κομισιόν στη χώρα μας εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κακοποίηση μέχρι θανάτου

Το βίντεο που ακολουθεί τράβηξαν ακτιβιστές σε πτηνοτροφεία στα Μέγαρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2014 και το έστειλαν στο www.zoosos.gr για να δείξουν ότι η μέθοδος εκτροφής κοτών σε κλωβοστοιχίες σε σχέση με το σύστημα των «διευθετημένων κλωβοστοιχιών» ελάχιστες διαφορές έχει και οι κότες κακοποιούνται και ζουν σε συνθήκες ξένες προς τις φυσιολογικές τους ανάγκες και λειτουργίες μόνο και μόνο για να γεννάνε περισσότερα αυγά.

Διαβάστε επίσης:

Ενημερωτική εκστρατεία για όσα υφίστανται τα παραγωγικά ζώα και για να μπει ένα «Τέλος στα Κλουβιά»

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Κυκλάδες υποστηρίζουν ότι η παστούρα δεν είναι βασανιστήριο για τα ζώα και ζητούν να μην διώκονται οι δράστες (βίντεο)

Δεκάδες φιλοζωικοί φορείς κατά βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που υποστηρίζουν ότι η παστούρα δεν είναι κακοποίηση και ζητούν να μην διώκονται οι βασανιστές των ζώων

Άφησαν 33.000 μινκ να πεθάνουν από πείνα σε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων στη Γαλατινή Κοζάνης (βίντεο)

N. Μπομπολάκη: Το κέρδος οδηγεί στην ομερτά γι’ αυτό κανείς δεν μίλησε για τα 33.000 μινκ που πέθαναν από πείνα σε κλουβιά στη Γαλατινή Κοζάνης (ηχητικό)

Π.Φ.Π.Ο.: Φρικώδη εγκλήματα εις βάρος ζώων απ'τη βιομηχανία της γούνας για την ικανοποίηση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας

Γ. Δημαράς: Πως ελέγχει το ΥΠ.Α.Α.Τ. αν εφαρμόζεται η νομοθεσία για την μικρότερη κακομεταχείριση ορνίθων και χοίρων;

Η σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων

Συστηματική η κακοποίηση και των κουνελιών στα περισσότερα εκτροφεία (βίντεο)

Φριχτές οι συνθήκες μεταφοράς ζώων από την Ε.Ε. προς την Τουρκία

Οι εξαγωγές ζώων από την Ε.Ε. γίνεται κάτω από φριχτές συνθήκες

Πολλά τα προβλήματα κατά τη μεταφορά των ζώων που πηγαίνουν για σφαγή

Ο επίτροπος Dalli αθετεί την υπόσχεση του τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς ζώων

Ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος πιέζει για τη θέσπιση μέγιστης διάρκειας 8 ωρών για τη μεταφορά ζώων προς σφαγή

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας (βίντεο)

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Διαλέξτε αυγά από κότες που ζουν ελεύθερες!

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ

Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες!

Κ. Λαζόπουλε, δικαιώματα έχουν και όσοι δεν αρθρώνουν λόγο για να ακουστούν!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.