Στηρίξτε μας

Τριπόταμα Αχαΐας: Με δηλητηριασμένο γάλα και άλλες φόλες σκότωσε σκυλιά και κατσίκες (βίντεο)

19 Σεπτεμβρίου 2019 15:05 | Καταγγελίες
Τριπόταμα Αχαΐας: Με δηλητηριασμένο γάλα και άλλες φόλες σκότωσε σκυλιά και κατσίκες (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Για τη μαζική δολοφονία σκυλιών και κατσικιών που διαπιστώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στα Τριπόταμα Αχαΐας μας ενημέρωσε ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, κάτοικος της περιοχής, καθώς στο χωριό του η θανάτωση ζώων δυστυχώς συμβαίνει συχνά και οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Ο κ. Γεωργουλόπουλος για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην περιοχή του δήλωσε τα εξής στο www.zoosos.gr καθώς για το έγκλημα έχει γίνει ήδη καταγγελία: «Ο σκοπός της επικοινωνίας μαζί σας είναι η καταγγελία μου για συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες θανατώσεις με φόλες και ενίοτε και με πυροβολισμούς σκύλων ράτσας Ελληνικών Ποιμενικών κυρίως στο χωριό μου και στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτές οι δολοφονίες των αθώων αυτών ψυχών γίνεται αρκετά χρόνια με αρκετά θύματα, άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε μαζικά. Συγκεκριμένα πρωτίστως θα σας αναφέρω το τελευταίο περιστατικό που συνέβη σε δικά μας οικόσιτα σκυλιά. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, απογευματινές ώρες ο πατέρας μου Βασίλειος Γεωργουλόπουλος βρισκόταν με το κοπάδι του μαζί με τα 6 σκυλιά του Ελληνικά Ποιμενικά.

Ξαφνικά τα σκυλιά άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν. Τα 2 πήγαν στα πόδια του πατέρα μου και πέθαναν επί τόπου με αφρούς στο στόμα. Τα υπόλοιπα χάθηκαν μέσα στο δάσος με τον τρόπο που σας προανέφερα. Μετά από έρευνες βρέθηκε άλλο ένα πεθαμένο, ένα αγνοείται ακόμα, λογικά κάπου έχει πέσει μέσα στο δάσος και δεν το βρίσκουμε και το άλλο εμφανίστηκε την Τρίτη σε πολύ άσχημη κατάσταση, λογικά δεν πρέπει να έφαγε πολύ δηλητήριο. Συνολικά την συγκεκριμένη στιγμή 5 σκυλιά μας έφαγαν φόλα.

 

 

Μετά από μαρτυρίες κατοίκων, πριν έναν μήνα περίπου, υπήρξε ανάλογο περιστατικό στο χωριό μου πάλι με φόλα και θανάτωση 7 σκυλιών.

Όπως δείχνουν οι ενδείξεις του συγκεκριμένου περιστατικού η φόλα ρίχτηκε σε νερό πηγής διότι εκτός από τα σκυλιά πέθαναν και 20 πρόβατα μαζί με 5 γίδια.

Επίσης τον Ιανουάριο του 2019, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν με καραμπίνα ένας δικός μας Ελληνικός Ποιμενικός και άλλα δύο σκυλιά ίδιας ράτσας σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Απο συζητήσεις και μετά από την αναστάτωση που έχει υπάρξει στην περιοχή έχουν αναφερθεί και άλλα ανάλογα περιστατικά ίδιας βαρβαρότητας.

Εδώ θέλω να σας αναφέρω ότι σε καμία περίπτωση οι πράξεις αυτές δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής. Όλοι είναι ανάστατοι και βοηθούν και στις έρευνες. Επίσης ελλοχεύει και ο κίνδυνος λόγω της έντασης και της αγωνίας που επικρατεί να την πληρώσουν και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα αυτά, π.χ. η φόλα που έφαγαν τα δικά μας σκυλιά ήταν δηλητηριασμένο γάλα μέσα σε τηγάνι που βρέθηκε σε έναν αμπελώνα κατοίκου της περιοχής.

Ο άνθρωπος αυτός έλειπε την συγκεκριμένη μέρα στο Αγρίνιο. Αυτό δείχνει ότι κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι εκτός από τις δολοφονίες ζώων που διαπράττουν, ίσως να θέλουν και να δημιουργήσουν διχόνοιες με ανυπολόγιστα και θλιβερά αποτελέσματα μεταξύ των κατοίκων.

Πρέπει να επισημάνω και αξίζει τον κόπο να αναφερθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και σε καμία περίπτωση οι πράξεις αυτές δεν χαρακτηρίζουν αυτούς και  την περιοχή μας. Αυτό φαίνεται και από την αγωνία τους μην πάθουν και αυτοί κάτι ανάλογο. Το λέω αυτό διότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει απειλές από συγκεκριμένα μεμονωμένα άτομα ότι θα σκοτώσουν τα σκυλιά αλλά και μετά από ανάλογα θλιβερά επεισόδια έχουν υπάρξει και απειλές ότι αν πάμε στην Αστυνομία να το καταγγείλουμε θα μας κάνουν κακό.

Είναι οι τύποι ανθρώπων που έχουν τις καραμπίνες μέσα στα 4×4 και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.  Έχουν γίνει καταγγελίες και μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας.

Οι αστυνομικοί της περιοχής κάνουν μεγάλο αγώνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι. Υπάρχει άριστη συνεργασία και μαζί με την πολύτιμη βοήθεια στις έρευνες του φιλοζωικού συλλόγου Αιγιαλείας "Τα Φιλαράκια" ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί μια άκρη.

Θέλω να σας αναφέρω με κάθε σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη ότι σε περίπτωση που βρεθούν οι ένοχοι και καταδικαστούν δεν επιθυμούμε κάποια χρηματική αποζημίωση. Επιθυμία μας είναι να βρεθούν αυτοί, να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να τιμωρηθούν.

Να επισημάνω κάτι τελευταίο σημαντικό. Μέσα από τέτοιες πρακτικές εκτός από τα πολύτιμα ζώα κινδυνεύουν να χαθούν και άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά.

Η περιοχή είναι κυρίως κτηνοτροφική με πολλά ζώα. Με το που χάνονται αυτά τα σκυλιά φύλακες κινδυνεύουν να αφανιστούν και τα κοπάδια των κατοίκων μιας και στην περιοχή υπάρχουν πολλά τσακάλια, αγριογούρουνα κ.τ.λ.

Σας παρακαλούμε πολύ εσείς ξέρετε καλύτερα και ζητάμε την βοήθειά σας και την συνδρομή σας ώστε να μην έχουμε συνέχεια σε όλο αυτό.» επισημαίνει στο www.zoosos.gr ο κ. Γεωργουλόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε σκύλο αφήνοντας τον αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό στους Αγίους Θεοδώρους Φιλίων Αχαΐας

Αχαΐα: Βρήκαν στην Πάτρα σκύλο παράλυτο και πυροβολημένο με αεροβόλο και χτυπημένο από όχημα (βίντεο)

Αχαΐα: Πάτησε γάτα στην Πάτρα καθώς στάθμευσε το Ι.Χ. πάνω της και άφησε το ζώο αβοήθητο

Καταδικάστηκε με αναστολή 21χρονη φοιτήτρια που πέταξε κουτάβι το οποίο μόλις είχε υιοθετήσει στην Πάτρα Αχαΐας (βίντεο)

Αχαΐα Συνελήφθη η 21χρονη γυναίκα που πέταξε το κουτάβι που μόλις είχε υιοθετήσει στον δρόμο στην Πάτρα

Πυροβολημένος στο κεφάλι με καραμπίνα ο σκύλος που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Αίγιο Αχαΐας

Πάτρα: Καταδικάστηκε με αναστολή ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» για την κακοποίηση δύο προβάτων

Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή ο άνδρας που εξαφάνισε 4 κουτάβια στο Αίγιο Αχαΐας

Αχαΐα: Γάτες νεκρές από φόλες στην πλαζ του ΕΟΤ Πάτρας

Αχαΐα: Σκότωσε τη γάτα και πέταξε το πτώμα στην αυλή της γειτόνισσα του για παραδειγματισμό στα Εβραιομνήματα Πάτρας

Αχαΐα: Συνελήφθη γυναίκα που πέταξε δύο νεογέννητα γατάκια ζωντανά στα σκουπίδια στο Κάστρο της Πάτρας

Τρία σκυλιά νεκρά από φόλες στο Καστρίτσι Αχαΐας

Έκκληση για τη φροντίδα 9 κουταβιών που βρέθηκαν σε τσουβάλι κοντά στο Βασιλικό Αχαΐας (βίντεο)

Μαζαράκι Αχαΐας: Βρήκαν τα πτώματα των ζώων διάσπαρτα μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου (βίντεο)

Αγρίδι Αχαΐας: Βρήκε τον σκύλο του νεκρό από φόλα

Πετροχώρι Αχαΐας: Άφησε τον σκύλο δεμένο σε ελιά να πεθάνει από ασιτία και πείνα

Αναζητούν τον άνδρα που σκόρπισε μπιφτέκια - φόλες και δηλητηρίασε σκυλιά στο Αίγιο Αχαΐας (βίντεο)

Αίγιο Αχαΐας: Βρήκαν 3 σκυλιά ζωντανά κλεισμένα σε τσουβάλι και πεταμένα στα σκουπίδια (βίντεο)

7 σκυλιά κάηκαν ζωντανά εγκλωβισμένα σε κοντέινερ στο Τριάντειο Αιγίου

Αίγιο: Βρήκαν τη γάτα να υποφέρει από την συρμάτινη θηλιά που κάποιος πέρασε στο λαιμό της

Πανόραμα Αιγίου: Εντόπισαν τον άνδρα που εγκατέλειψε 6 κουτάβια & δήλωσε μετανιωμένος μόνο επειδή τον βρήκαν

Βαλιμίτικα Αιγίου: Συνελήφθη άνδρας που έβαλε φόλα και σκότωσε το σκυλί της γειτόνισσας του

Καταδικάστηκε ο 70χρονος που πυροβόλησε τον σκύλο του στην Περιστέρα Ζαρούχλας το 2014

Η συνεργασία ευαισθητοποιημένων ανθρώπων έσωσε τις δύο σκυλίτσες που περιφέρονταν σκελετωμένες στην Κάτω Ζαχλωρού Καλαβρύτων

Καλάβρυτα: Ο σκύλος βρέθηκε απαγχονισμένος σε προχωρημένη σήψη με δεμένο το στόμα

Καθαρόαιμη σκελετωμένη και εγκαταλελειμμένη σκυλίτσα κάπου στα Καλάβρυτα

Αίγιο: Τον καταδίκασαν επειδή βασάνιζε συστηματικά τα σκυλιά του

Ακράτα: 90χρονη προσπάθησε να πνίξει τον σκύλο της με σύρμα για μια φέτα ψωμί!

Αίγιο: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό

Ακράτα: Βασάνιζε τα σκυλιά του απείλησε να σκοτώσει την φιλόζωη που τον κατήγγειλε

Σκότωσαν με τσάπα σκύλο στον Ελαιώνα Αιγίου

Ριόλο Αχαΐας: Πυροβόλησε τα σκυλιά της γειτόνισσας του και σκότωσε το ένα

Τι βλέπει ο τουρίστας στα Καλάβρυτα;

Διακοφτό Αχαΐας: Εντόπισαν το κουτάβι εκτεθειμένο μέσα σε κλουβί από κοτετσόσυρμα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. MARIA BELAROSA

    OI PALOANTHROPIO STYN ELLADA TO EXOUN PARAKANI ME TYN KAKOPIESOI TON ZOON PREPOI Y ASTINOMIA KAI TA DIKASTIRIA NA TOUS KANOUN MEGALA PROSTIMA KAI NA TOUS VALOUN FILAKY EPISYS NA TOUS PAROUN TI PERIOUSIA EXOUN NA KANOU OLA TA EXODA TON ZOON AUTA POU DILITIRIAZOUN KOVOUN TA PODIA DEN TA TAYZOUN KTIPANE KAI OLA TA KAKA POU TOUS KANOUN POTE DEN THA MATHOUN AN DEN SEVOUNTE TA ZOA EPISYS Y ELLADA THA XASOI TOUS TOURISTES KAI TO XRIMA. AUTA POU KANOUN EINAI XEIPOTERA KAI APO THIN CHINA EGO NTREPOUME NA PO POS GENITHIKA EKEI KAI DEN XANARXOME NA DO AUTA POU GINONTE GIATI THA PETHANO AFISA TYN PERIOUSIA MOU KAI DEN ME NIAZY .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.