Στηρίξτε μας

Η συνεργασία ευαισθητοποιημένων ανθρώπων έσωσε τις δύο σκυλίτσες που περιφέρονταν σκελετωμένες στην Κάτω Ζαχλωρού Καλαβρύτων

5 Ιανουαρίου 2017 08:00 | Τα καλά νέα
Η συνεργασία ευαισθητοποιημένων ανθρώπων έσωσε τις δύο σκυλίτσες που περιφέρονταν σκελετωμένες στην Κάτω Ζαχλωρού Καλαβρύτων

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» δέχθηκε τηλεφώνημα από την Βάσω, υπάλληλο του ξενοδοχείου «Το όνειρο της Ζαχλωρούς» για δύο κυνηγοσκυλάκια που εμφανίζονταν  για κάποιες ώρες κάθε ημέρα, μέσα στο χωριό της Ζαχλωρούς και κοντά στον χώρο του ξενοδοχείου, τα οποία ήταν σε άσχημη κατάσταση,  πολύ αδύνατα ενώ το ένα είχε και δερματικά προβλήματα.

KatoZaxlorouSkylitses 7Τα ζώα έμειναν αβοήθητα μετά την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη τους...

Η Βάσω τους έβαζε όσο φαγητό μπορούσε και κατάφερε να τα συνεφέρει αρκετά.  Για τα σκυλάκια υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλους υπαλλήλους  καθώς και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.  Λίγες ημέρες αργότερα, η Φανή, πελάτης του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, που είδε και αυτή τα σκυλάκια να περιφέρονται, ειδοποίησε «Τα Φιλαράκια» ζητώντας τη συνδρομή τους.

KatoZaxlorouSkylitses 5

Παρά το γεγονός ότι τα σκυλάκια βρισκόταν πολύ μακριά και έξω από την ακτίνα δράσης και τις δυνατότητες των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας, αυτοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Συγκεκριμένα Πάνος Καφφές, που είναι και συνεργάτης του www.zoosos.gr, ο οποίος έχει εξοχική κατοικία σε σχετικά κοντινή απόσταση από την περιοχή στην οποία βρισκόταν τα σκυλιά.

KatoZaxlorouSkylitses 6

Έτσι μετέβη από την Αθήνα στο εξοχικό του αργά το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 2016 και την επόμενη μέρα πήγε στην Κάτω Ζαχλωρού, όπου μετά από προσπάθεια αρκετών ωρών και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο, κατάφερε με τις υποδείξεις της Βάσως και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για τα πιθανά μέρη στα οποία εμφανίζονταν τα σκυλάκια, να εντοπίσει το πρώτο σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Μετά από αρκετή προσπάθεια και δέλεαρ την τροφή σε κονσέρβα,  κέρδισε την εμπιστοσύνη του ζώου και τελικά το έπιασε.  Το σκυλάκι μεταφέρθηκε από τον ίδιο, στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Παπαδημητρίου στο Αίγιο, με τον οποίο είχε γίνει συνεννόηση  από την πρόεδρο του συλλόγου Σία Σοφιανοπούλου. Ο κτηνίατρος – οφείλουμε να το τονίσουμε αυτό – περίμενε αρκετά μετά το ωράριο λειτουργίας του κτηνιατρείου για να το παραλάβει.

Το δεύτερο σκυλάκι, που εντοπίστηκε επίσης την ίδια ημέρα, ήταν εξαιρετικά φοβικό και ήταν αδύνατον να πιαστεί. Για τον λόγο αυτό ο κ. Καφφές επέστρεψε και πάλι στην περιοχή  από την Αθήνα, στις 23 Δεκεμβρίου 2016, και την επόμενη μέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, με ειδική παγίδα που προσέφερε ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Ηλιούπολης και με την βοήθεια της Χριστίνας - υπαλλήλου του ξενοδοχείου - κατόρθωσε να το πιάσει και αυτό και εν συνεχεία το μετέφερε και πάλι στο ίδιο κτηνιατρείο.

Όπως είπε η Βάσω, στον κ. Καφφέ, τα σκυλάκια ήταν δεσποζόμενα  και ανήκαν σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος αυτοκτόνησε. Έτσι, βρέθηκαν να περιφέρονται και να λιμοκτονούν μέσα στο κρύο, την βροχή και τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στην περιοχή.  Πρόκειται για δύο νεαρές πολύ τρυφερές θηλυκές κυνηγοσκυλίτσες.

«Τα Φιλαράκια» διά μέσου της προέδρου του Σίας Σοφιανοπούλου και του μέλους του Πάνου Καφφέ, αισθάνονται  την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουν:

«τους ανθρώπους του ξενοδοχείου, τον ιδιοκτήτη και ιδιαίτερα την Βάσω, που ενδιαφέρθηκαν για τα σκυλιά και να τους συγχαρεί για  την ευαισθησία που έδειξαν.

την πρόεδρο της Φιλοζωικής της Ηλιούπολης κα Ε. Παπαγιαννοπούλου για την προσφορά της ειδικής παγίδας καθώς και το μέλος του συλλόγου, τον Ιωσήφ που την κατέβασε από τον Υμητό, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

τον κτηνίατρο  Μιχάλη Παπαδημητρίου στο Αίγιο,  που δύο φορές και μάλιστα παραμονή των Χριστουγέννων, περίμενε μέχρι αργά το απόγευμα για να παραλάβει τα σκυλάκια.

Ειδικότερα ευχαριστεί θερμά, την Φανή που έχει αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας των δύο ζώων (καθώς το καταφύγιο του συλλόγου είναι υπέρ πλήρες) καθώς και τα έξοδα των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και της ιατρικής περίθαλψης των ζώων. Η βοήθειά της είναι πολύτιμη».

Ο κ. Καφφές μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε τα εξής:  |Γυρνώντας στην Αθήνα το Σαββάτο το βράδυ, παραμονή των Χριστουγέννων, στον άδειο λόγω της ημέρας δρόμο της Εθνικής Οδού, παρά την κούραση και το γεγονός ότι αυτήν την ημέρα δεν βρισκόμουν στο σπίτι μου,  η ικανοποίηση που ένιωσα από το γεγονός ότι δύο αθώες ζωές σώθηκαν χάρις την ευαισθησία και την βοήθεια  τόσων ανθρώπων είναι για εμένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Η προσπάθεια όμως δεν έχει τελειώσει ακόμη και η ανταμοιβή και ικανοποίηση για όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για την τύχη των δύο αυτών ψυχών θα είναι τα σκυλάκια να βρουν τις νέες οικογένειες που θα τα αγαπήσουν και θα τα κρατήσουν για πάντα. Ευχής έργον θα ήταν αν  υιοθετούνταν και τα δύο μαζί έτσι ώστε να μην χωριστούν.  Καλούμε όλους όσους μπορούν, να δημοσιεύσουν την αγγελία και την ιστορία των ζώων».

Η πρώτη σκυλίτσα έχει ήδη στειρωθεί με έξοδα του φιλοζωϊκού συλλόγου, της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και είναι υγιέστατη!  Η δεύτερη θα στειρωθεί επίσης και θα έχει όλη την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα έτσι ώστε το τρίχωμά της να αποκατασταθεί και να χαίρει και πάλι άκρας υγείας. Τα σκυλάκια θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Η αγγελία

Οι σκυλίτσες περιφέρονταν στην Κάτω Ζαχλωρού Καλαβρύτων, μέσα στην βροχή και στο κρύο, νηστικές, καθώς ο κηδεμόνας τους αυτοκτόνησε.  Σώθηκαν μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια»  και με την συνεργασία πολλών εθελοντών και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που θα ήθελαν να τις δουν υιοθετημένες.  Θα δοθούν στειρωμένες, αποπαρασιτωμένες με συμβόλαιο υιοθεσίας και η δεύτερη θεραπευμένη από το πρόβλημα με το τρίχωμά της, και όχι σε κυνηγούς.  Θα ήταν προτιμότερο να δοθούν μαζί σε οικογένεια έτσι ώστε να μην χωριστούν.

Αν ενδιαφέρεστε γι’ αυτές καλέστε την Σία Σοφιανοπούλου στο τηλέφωνο: 2696032320  ή τον Πάνο Καφφέ στο τηλέφωνο: 6972664033.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε ο 70χρονος που πυροβόλησε τον σκύλο του στην Περιστέρα Ζαρούχλας το 2014

Καλάβρυτα: Ο σκύλος βρέθηκε απαγχονισμένος σε προχωρημένη σήψη με δεμένο το στόμα

Καθαρόαιμη σκελετωμένη και εγκαταλελειμμένη κάπου στα Καλάβρυτα

Αίγιο: Τον καταδίκασαν επειδή βασάνιζε συστηματικά τα σκυλιά του

Ακράτα: 90χρονη προσπάθησε να πνίξει τον σκύλο της με σύρμα για μια φέτα ψωμί!

Ένα απαγχονισμένο και ένα σφαγμένο στο Πετροχώρι Αχαΐας

Τεμένη Αιγίου: Γατί χτυπημένο από ψαροντούφεκο!

Αίγιο: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό

Ακράτα: Βασάνιζε τα σκυλιά του απείλησε να σκοτώσει την φιλόζωη που τον κατήγγειλε

Σκότωσαν με τσάπα σκύλο στον Ελαιώνα Αιγίου

Ριόλο Αχαΐας: Πυροβόλησε τα σκυλιά της γειτόνισσας του και σκότωσε το ένα

Τι βλέπει ο τουρίστας στα Καλάβρυτα;

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.