Στηρίξτε μας

Πάτρα: Καταδικάστηκε με αναστολή ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» για την κακοποίηση δύο προβάτων

10 Δεκεμβρίου 2018 17:33 | Καταγγελίες
Πάτρα: Καταδικάστηκε με αναστολή ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» για την κακοποίηση δύο προβάτων

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Βρασίδας Δάκης, ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης του στα Σαγέικα Αχαΐας.

Η Άντα Δημοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και κίνησε εκ μέρους του φιλοζωικού φορέα και τις διαδικασίες σε βάρος του Βρασίδα Δάκη – μόλις ενημερώθηκε από επισκέπτες του χώρου – τι συμβαίνει εκεί, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η καταδίκη αυτή αφορά μόνο τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν δύο πρόβατα, τα οποία εντοπίστηκαν ετοιμοθάνατα δεμένα από τα πόδια και η τύχη τους αγνοείται.

Την άθλια κατάσταση των ζώων διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου για έλεγχο μετά την καταγγελία και κατέθεσαν ξεκάθαρα ότι τα ζώα ήταν δεμένα έτσι και δεν πλέχτηκαν τυχαία στα σχοινιά όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση. Αξίζει να πούμε ότι τα πρόβατα δεν φορούσαν ενώτια και έτσι δεν μπόρεσε να γίνει έλεγχος αν πράγματι δηλαδή ο επιχειρηματίας φρόντισε για την περίθαλψη τους ή τα άφησε να πεθάνουν.

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια σειρά από δίκες για την υπόθεση με παρόμοιες κατηγορίες αναφορικά με το πως ζούσαν τα ζώα στους χώρους... αναψυχής «Ιπποκάμηλος». Ο κατηγορούμενος μπορεί να καταθέσει έφεση για την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Τι προηγήθηκε

Πολλά κουφάρια ζώων, υπολείμματα οστών, άλλα ζώα σκελετωμένα και κάποια δεμένα σε άθλια κατάσταση εντόπισαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έφοδο στις 21 Αυγούστου 2017 στον ζωολογικό κήπο της επιχείρησης αναψυχής «Ιπποκάμηλος» που βρίσκεται στην περιοχή Σαγέικα της Πάτρας. Καταγγελία για τα όσα συμβαίνουν εκεί σε βάρος των ζώων έκανε στις 17 Αυγούστου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η πρόεδρος της Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία έλαβε μερικές μέρες πριν φωτογραφικό υλικό από ακόμα έναν επισκέπτη του χώρου.

IppokamilosFylladioΟ ιδιοκτήτης της επιχείρησης για να μειώσει τον αντίκτυπο από όσα κατήγγειλε η Π.Φ.Π.Ο. μοιράζει φυλλάδια... γι' αυτόν τον ζωολογικό κήπο που έγινε τάφος για τόσα ζώα...

Τα στιγμιότυπα, που δημοσιεύουμε, αποδεικνύουν το μαρτύριο των ζώων, την εγκατάλειψη, την εξαθλίωση, τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης άγριων και μη ειδών σε αυτή την επιχείρηση της οποίας ο ιδιοκτήτης συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr διατηρεί άλλα δύο καταστήματα πώλησης ζώων, στα οποία και εκεί η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

IppokamilosSageikaAxaias 7Ζωολογικός κήπος με πτώματα...

Η Π.Φ.Π.Ο. αφού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, Αθανάσιο Παπανικολάου, τον διοικητή του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας, την αρμόδια Δασική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και τη Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και τελικά οι αστυνομικοί μετά από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο διαπίστωσαν και με τα μάτια τους όλα όσα τους είχαν καταγγελθεί ενώ επιχειρηματίας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η Π.Φ.Π.Ο. στη ανακοίνωση της για το θέμα επισημαίνει: «Σοκ και δέος επικράτησε  στην έφοδο της αστυνομίας στην επιχείρηση Ιπποκάμηλος στην Πάτρα, όπου  ζουν  υπό καθεστώς αιχμαλωσίας άγρια και ήμερα ζώα, λιοντάρια, τίγρεις, ελάφια και πολλά άλλα, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία με στοιχεία προς όλες τις αρμόδιες αρχές  καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στους χώρους  της επιχείρησης επισκέψιμους και μη επισκέψιμους.

IppokamilosSageikaAxaias 8Οι αστυνομικοί βρέθηκαν  μπροστά σε σκελετούς ζώων αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν  μπροστά σε σκελετούς ζώων αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα. Ο ιδιόκτητης συνελήφθη τα δε μέχρι τώρα πρόστιμα που του επεβλήθησαν κατά πληροφορίες μας ανέρχονται σε 60.000 ευρώ. Στόχος μας, πέρα από την τιμωρία του,  να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες  και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς από έλλειψη φροντίδας , από ασθένειες, από μοναξιά και κατάθλιψη.

Η Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και για τις συνθήκες διαμονής των ζώων, οι οποίες ήταν καιρό τώρα γνωστές  στην περιοχή αλλά κανείς δεν προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες. Λυπούμαστε για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί τον χώρο αυτό επισκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια και σχολεία  αδυνατούμε δε να κατανοήσουμε, πως υπάρχουν δάσκαλοι που πραγματοποιούν "εκπαιδευτικές" εκδρομές  δείχνοντας στα μικρά παιδιά τα υπερήφανα αυτά ζώα  να ζουν τυραννισμένα μέσα στις άθλιες φυλακές τους.

Το υπουργείο Παιδείας στο οποίο και πάλι θα απευθυνθούμε θα πρέπει να απαγορεύσει επιτελούς τις "εκπαιδευτικές" αυτές εκδρομές όπου βασανισμένα αιχμάλωτα άγρια αλλά και ήμερα ζώα  γίνονται θέαμα απολύτως  αντιεκπαιδευτικό για τα παιδιά για να κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας. Είναι ντροπή  για το Υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις. Δείτε στις φωτογραφίες τι συμβαίνει πίσω από τα φώτα και τις βιτρίνες».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: 26-9-2018 η δίκη του ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» για τα νεκρά & κακοποιημένα ζώα στα Σαγέικα

Πάτρα: 5-3-2018 η δίκη του ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» για τα νεκρά & κακοποιημένα ζώα στα Σαγέικα

Πάτρα: Διαμαρτυρία στις 28/9 για την κακοποίηση των ζώων & τον εγκλεισμό τους σε ζωολογικούς κήπους

2-10-2017 η δίκη του ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου «Ιπποκάμηλος» με τα νεκρά & εξαθλιωμένα ζώα στα Σαγέικα Αχαΐας

Σαγέικα Αχαΐας: Νεκρά, σκελετωμένα & δεμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο.

Τριήμερο μουσικοχορευτικό φεστιβάλ σε ζωολογικό κήπο στα Σαγέικα Αχαΐας

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Υπουργείο Παιδείας: Μη διδακτικές οι εκδρομές μαθητών σε χώρους αιχμαλωσίας & εμπορικής εκμετάλλευσης ζώων

Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Δημοτικός ζωολογικός κήπος - φυλακή για άγρια ζώα στη Θεσσαλονίκη

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Παραδέχτηκε το λάθος το υπ. Περιβάλλοντος ζητάει να κλείσει επιχείρηση - τσίρκο με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Συνεχίζονται οι παράνομες παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Κέρκυρα: «Εκπαιδευτικό» σόου με θαλάσσιους λέοντες!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μάρθα Σταματοπούλου

    Μα ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν έβλεπε τόσο καιρό τι γινόταν εκεί; Οι φωτογραφίες είναι σαν να ξεπήδησαν από ταινίες φρίκης. φρενοβλαβής είναι ο ιδιοκτήτης; Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι τόσα ζώα έλιωσαν κυριολεκτικά σ' αυτό το κολαστήριο. Διαβάζοντας καθημερινά τις αθλιότητες εναντίον πλασμάτων που αισθάνονται και συναισθάνονται νιώθω πως μας αξίζουν όλα όσα περνάμε σ' αυτή τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.