Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με 3ετή αναστολή ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

2 Νοεμβρίου 2015 18:38 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με 3ετή αναστολή ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ο Νικόλαος Πολύζος ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του στις 18 Οκτωβρίου 2015 η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο «καταφύγιο» του Δήμου Βόλου που βρίσκεται στις Γλαφυρές.

Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε τον διαχειριστή καθώς σύμφωνα με την δικογραφία δεν διέθετε κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας για τα έγκλειστα ζώα, δεν διέθετε προσωπικό για την καθαριότητα και την φροντίδα των σκυλιών και κάποια εξ αυτών εντοπίστηκαν να είναι υποσιτισμένα ή και να πάσχουν από ασθένειες. Μάλιστα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκανε σήμερα δεκτό και το αίτημα του συλλόγου «Κόσμος και Φύση» για παράσταση πολιτικής αγωγής όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η δικηγόρος Πηνελόπη Παπαθανασίου.

Η κα Τσιρογιάννη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι κατά την διεξαγωγή της δίκης που κράτησε περίπου τρεις ώρες από την πλευρά του κατηγορουμένου ακούστηκαν πολλά ψεύδη και ανακρίβειες για την κατάσταση των ζώων, το υπερπληθές (!) προσωπικό που εργαζόταν εκεί και τους εθελοντές που και καλά βοηθούσαν καθημερινά στην καθαριότητα μέχρι αργά το βράδυ. Ακούστηκαν πολλές δικαιολογίες για τον μεγάλο αριθμό ζώων που μεταφέρθηκαν εκεί – επειδή στα σχολεία γινόταν αγιασμός και τους ζητούσαν να πάρουν τ’ αδέσποτα όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πολύζος – αλλά και ότι ένα άτομο αρκεί για την φροντίδα 70 και πλέον σκυλιών.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε και ότι ο Δήμος Βόλου στον Νικόλαο Πολύζο έχει πληρώσει μόνο 12.000 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο της σύμβασης και του οφείλει άλλα δύο εξαιτίας του ότι ο μέχρι πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Δούρας είχε προσφύγει καταθέτοντας ένσταση στη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου για τη σύμβαση και αυτή είχε γίνει τότε δεκτή.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» θα ζητήσει μετά την καταδίκη του Νικόλαου Πολύζου αυτός να κηρυχθεί έκπτωτος και τη διαχείριση των ζώων του κυνοκομείου να αναλάβει άλλος αρμόδιος. Ένα από τα επιχειρήματα του κ. Πολύζου, που προφανώς δεν έπεισαν κανέναν, είναι ότι έχει 15ετή πείρα με τη διαχείριση των ζώων και ότι το δικό του ιδιωτικό κυνοκομείο κάποτε φρόντιζε χωρίς κανένα πρόβλημα 300 ζώα ενώ η άδεια που έχει είναι μόλις για 15 κλουβιά!

Μάλιστα επισήμανε απευθυνόμενος στην έδρα πως όταν παρέλαβε το κυνοκομείο το βρήκε σε κακά χάλια και ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για τα ζώα που ζουν εκτός του «καταφυγίου» ενώ ισχυρίστηκε ότι σκυλιά τα οποία αποδεδειγμένα - αφού υπάρχει φωτογραφικό υλικό - υπήρχαν εντός του περιφραγμένου χώρου του κυνοκομείου και βρέθηκαν εκτός νεκρά δεν ζούσαν εκεί και δεν ευθύνεται εκείνος για τον θάνατο τους.

Η δίκη αυτή είναι μόνο η αρχή μια σειράς από υποθέσεις που μένει να εκδικαστούν (καθώς έχουν κατατεθεί διαφορετικές μηνύσεις σε Αττική και Μαγνησία) με αφορμή την κακοποίηση των έγκλειστων ζώων κάτι που διαπίστωσαν φιλόζωοι τόσο από το Βόλο και την Αθήνα οι οποίοι επισκέφθηκαν το «καταφύγιο» αιφνιδίως δύο φορές στις 8 και στις 18 Οκτωβρίου και εκεί βρήκαν σκελετωμένα από την ασιτία και άρρωστα ζώα να αργοπεθαίνουν χωρίς τροφή και φάρμακα.

Εδώ θα δείτε το οπτικοακουστικό υλικό που τράβηξαν οι φιλόζωοι στις 18/10: «Πτώματα και σκελετούς σκύλων πέριξ του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου βρήκαν οι φιλόζωοι» και στις 8/10: «Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου».

Ο Νικόλαος Πολύζος έχει τη δυνανότητα να κάνει έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης.

Διαβάστε επίσης:

Εκ νέου αναβολή της δίκης του διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Αναβλήθηκε η δίκη του διαχειριστή του Δημ. Κυνοκομείου Βόλου στις 21/10 η εκδίκαση

Δήμος Βόλου: «Βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες» όσοι διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων

Δικάζεται τώρα ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή! (Βίντεο)

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Πάνε στο Βόλο μεταφέροντας τροφές και φάρμακα για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. venus

  Μολις τωρα επεσε το ματι μου σε ενα βιντεο, με θεμα: e-Volos.gr Καταγγελία για τα αδέσποτα ζώα στην Αγριά Βόλου.
  Ενας αγανακτισμενος Ελληνας, μεσαιας ηλικιας και νοημοσυνης, νοιωθοντας γνησιος απογονος των τραγων της αρχαιας ελληνικης τραγωδιας (κοινως τραγωδος), μπαινει στον κοπο να μας παρουσιασει μια τραγωδια.
  Την προσωπικη του τραγωδια.

  Ξυπναει και βλεπει καμμια δεκαρια πεινασμενα, ψωριασμενα, κατατρεγμενα ζωα του δρομου, κυνηγημενα καθημερινα και συστηματικα απο θεους και δαιμονες της δικης τους συγχρονης τραγωδιας, και αναρωτιεται ποτε θα ερθει επιτελους η καθαρση.

  Δεν εχει την παραμικρη ιδεα, πως καταντησε η ζωη του να γινει μια τραγωδια εξαιτιας δεκα αδεσποτων που τα φυτεψε ο απο μηχανης θεος και απειλουν τη ζωη του, οπως συμβαινει σε ολες τις κλασσικες τραγωδιες.
  Δεν εχει την παραμικρη ιδεα, πως καταντησαν αδεσποτα ζωα και αδεσποτοι Ελληνες να τρωνε σημερα στα ιδια ρεστωραν των σκουπιδιων.
  Δεν εχει την παραμικρη ιδεα, πως η χωρα του, η χωρα της τραγωδιας, επιτρεπει σημερα να εξομοιωνονται στον θρηνο τους οι ανθρωπινες με τις σκυλισιες τραγωδιες.
  Ο ηρωας απο την Αγριά δεινοπαθει χωρις να φταιει σε τιποτα.
  Ειναι ενας καλος, δικαιος, ακεραιος ανθρωπος με μια προσωπικη τραγωδια που απαιτει καθαρση.
  Αυτα τα χορικα αποτελουν την τραγωδια του: τα σκατα των σκυλων, οι φωνες τους, το τρεξιμο πισω απο τα μηχανακια, η συναναστροφη τους με τους ανθρωπους.
  Οταν τα σκατα των αδεσποτων, κι οχι εκεινων που εχουν φερει την Ελλαδα στον γκρεμο, εκλειψουν απο το παραθυρο του, ο ηρωας μας θα κοιμηθει επιτελους τον υπνο του δικαιου, ησυχος.
  Θεωρωντας την αποστολη του ως «περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν»!
  Σε μας παντως εχει εδραιωσει την πεποιθηση, οτι αν οι τραγωδιες της καθημερινοτητας ειναι τοσο διασκεδαστικες οσο κι η δικη του, τοτε τις προτιμαμε απο τις κωμωδιες.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.