Στηρίξτε μας

Ζητούν την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της συστηματικής εξόντωσης των αδέσποτων στον Γαλατά Χανίων

27 Ιουλίου 2015 14:26 | Καταγγελίες
Ζητούν την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της συστηματικής εξόντωσης των αδέσποτων στον Γαλατά Χανίων

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φιλόζωοι στον Γαλατά Χανίων καθώς τα αδέσποτα ζώα της περιοχής εξοντώνονται συστηματικά με φόλες και επειδή πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα ετοιμάζονται να ενημερώσουν με σχετικό φυλλάδιο τους τουρίστες για να τους προτρέψουν να μην επισκέπτονται την περιοχή έως ότου οι ντόπιοι καταλάβουν ότι εγκληματούν.

Στην έκκληση που απευθύνει με την μορφή επιστολής η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) προς τον αστυνομικό περιφερειακό διευθυντή Κρήτης Μ. Καραμάνλακη περιγράφει τα όσα συμβαίνουν εκεί και επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια στον Γαλατά περίπου 300 ζώα έχουν εξοντωθεί με φόλες. Οι δράστες κινούνται ανενόχλητοι και πριν από τις φόλες κάτοικοι του Γαλατά εκτοξεύουν απειλές σε φιλόζωους που ταΐζουν αδέσποτα και δεν τους γυρνούν την πλάτη.

Η κα Μπομπολάκη στην επιστολή, που κοινοποιείται και στον αστυνομικό διευθυντή Χανίων Ε. Γεωργιακάκη, ζητάει από την ΕΛ.ΑΣ. να πράξει το αυτονόητο να κάνει έρευνα για το θέμα. Και επισημαίνει: «Σήμερα κατατέθηκε εκ μέρους του συλλόγου μας από την υπογράφουσα καταγγελία στο Α.Τ. Γαλατά για σωρεία νεκρών από δηλητήριο αδέσποτων ζώων σε μια άκρως συγκεκριμένη περιοχή στον Γαλατά παραθέτοντας, ό,τι στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση μας.

Τον τελευταίο μήνα έχουν βρεθεί νεκρά πάνω από 30 αδέσποτα ζώα, στην ίδια πάντα περιοχή, σκύλοι και γάτες ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε πως  τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός των  νεκρών από δηλητήριο αδέσποτων, που έχει επιληφθεί ο σύλλογός μας στον Γαλατά, ανέρχεται στον τραγικό αριθμό των 300 περίπου. Πρόκειται για μια πραγματική γενοκτονία αθώων πλασμάτων, που οι άνθρωποι με τις πράξεις και παραλείψεις τους  κατέστησαν αδέσποτα.

Το δηλητήριο κυκλοφορεί άφθονο στον Γαλατά αλλά όλοι μοιάζουν εφησυχασμένοι  και οι δολοφόνοι συνεχίζουν καθημερινά και  ανενόχλητοι το μακάβριο έργο τους ή δε αστυνομία αντιμετωπίζει κατά την γνώμη μας τις διάφορες υποθέσεις κακοποίησης ζώων απολύτως γραφειοκρατικά και χωρίς συναίσθηση του μεγέθους  του εγκλήματος που συντελείται.

Κάποιος όμως πρέπει να σταματήσει τους δολοφόνους και αυτός ο κάποιος είναι μόνο ή Ελληνική Αστυνομία. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ουδείς αναλογίζεται το μέγεθος της επιχειρούμενης γενοκτονίας. Ζητάμε λοιπόν να προχωρήσει άμεσα, με  επαγγελματική αρτιότητα και ευθύνη προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες, αξιοποιώντας τα στοιχεία που σας έχουμε δώσει, και κάνοντας εκτενή έλεγχο στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής  και όχι μόνο  για συγκέντρωση και άλλων στοιχείων.

Με την ευκαιρία να σας γνωστοποιήσουμε ότι η καλλικρατική πόλη των Χανίων έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο δηλητηριασμένων ζώων αλλά καμία  από τις αρμόδιες αρχές δεν  "ιδρώνει" παρά τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις  τέτοιων περιστατικών. Πότε άραγε οι αρμόδιες αρχές θα σκύψουν πάνω από το φαινόμενο της θανάτωσης τόσων ζώων; Πότε; Όταν οι καταστάσεις φθάσουν στα άκρα; Ως πότε οι φιλόζωοι πολίτες θα ζουν αυτό το καθημερινό μαρτύριο να βλέπουν  να σφαδάζουν τα δηλητηριασμένα ζώα και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα; Μην υποτιμάτε την απόγνωση αυτών των πολιτών» καταλήγει η κα Μπομπολάκη.

Φυλλάδιο δυσφήμησης του Γαλατά από τα φιλοζωικά σωματεία

Μη βρίσκοντας άλλη λύση για να αντιμετωπίσουν αυτό το διαρκές αίτημα οι φιλοζωικοί σύλλογοι των Χανίων και της Κρήτης συνολικά σκοπεύουν να εκτυπώσουν ένα φυλλάδιο το οποίο θα ενημερώνει του τουρίστες για το συμβαίνει εκεί εις βάρος των ζώων. Αφού οι ντόπιοι δεν αντιλαμβάνονται πως τα ζώα έχουν δικαιώματα, ίσως καταλάβουν ότι οι πράξεις τους έχουν και οικονομικές συνέπειες από ένα εμπάργκο. Στο φυλλάδιο θα αναφέρονται τα εξής:  «Στην black list των ανεπιθύμητων χωριών σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο έχει μπει και πάλι ο Γαλατάς.

Όλη η Ελλάδα είναι πια ενήμερη για το έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα στο χωριό αυτό. Σωρηδόν τα δηλητηριασμένα νεκρά ζώα, πάνω από 300 έχουν βρει τραγικό  θάνατο τα τελευταία δύο χρόνια. Άρα αισθάνονται ευτυχείς  οι κάτοικοι του Γαλατά με αυτή την πρωτιά θανάτου; Αισθάνονται περήφανοι για τις αποτρόπαιες πράξεις  συνδημοτών τους; Αισθάνονται παλληκάρια βλέποντας τα ζώα να σφαδάζουν; Τι κάνουν οι  κάτοικοι για τους δολοφόνους που κρύβονται ανάμεσά τους; Γιατί πολλοί τους γνωρίζουν  και τους καλύπτουν. Που είναι η Εκκλησία; Άφαντος και απών ο "ευαίσθητος" δήμαρχος.

Που είναι η Αστυνομία; Η Περιφέρεια; Ποιος θα τους σταματήσει επιτέλους; Η φιλοζωική κοινότητα  ενημερώνει  ήδη όλους τους τουριστικούς φορείς για το χωριό του θανάτου ενώ φυλλάδια θα μοιραστούν  στους τουρίστες που έρχονται στο χωριό. Καλούμε τους κατοίκους να ξεσηκωθούν, να αναρωτηθούν αν όσα γίνονται στο χωριό τους τους τιμούν. Αν αυτός είναι ο πολιτισμός τους;

Αν αυτό πρέπει να είναι το χωριό του Μίκη Θεοδωράκη; Αν τα διεστραμμένα γεροντικά μυαλά και οι διάφοροι ράμπο είναι η κουλτούρα τους; Ζητάμε από την αστυνομία να εξιχνιάσει επιτέλους τα εγκλήματα, τουλάχιστον της τελευταίας εβδομάδας, όπου θανατώθηκαν με δηλητήριο πάνω από 20 ζώα. Φιλοζωικοί Σύλλογοι του Νομού Χανίων και της Κρήτης».

30 αδέσποτα νεκρά σε μερικές μέρες

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» μόλις χθες με ανακοίνωση του επισήμανε ότι 30 σκυλιά και γατιά τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί νεκρά από φόλες. «Πριν τρεις μέρες ο σύλλογός μας κατήγγειλε τα συνεχόμενα περιστατικά φόλας στην περιοχή του Γαλατά που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πρωταθλητής στις κακοποιήσεις ζώων στο νομό Χανίων. Στην επιστολή μας επισημαίναμε: “Δεν έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα που δηλητηριάστηκαν πέντε αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά και πάλι έχουμε περιστατικά δηλητηρίασης ζώων.

Αυτή την φορά βρέθηκε νεκρό με έντονα τα ίχνη της δηλητηρίασης, αφροί κλπ ένα αδέσποτο κουτάβι 3 μηνών καθώς και ένα ενήλικο αδέσποτο θηλυκό σκυλί, το οποίο κατορθώσαμε και το σώσαμε προς το παρόν, αγνοείται δε η τύχη και ενός δεύτερου κουταβιού. Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν να δηλητηριάζονται συνεχώς αδέσποτα ζώα και οι δράστες να συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους. Τα δυο τελευταία περιστατικά συνέβησαν στον μικρό δρόμο που ξεκινά από το κρεοπωλείο του κ. Σταματάκη και οδηγεί στους κάδους σκουπιδιών λίγο πιο κάτω στην στροφή προς Σταλό.

Τα δυο ζώα φροντίζονταν από κατοίκους της γύρω περιοχής , οι οποίοι και μας κατάγγειλαν την δηλητηρίαση των ζώων. Στην περιοχή των κάδων επίσης ζούσαν περίπου 15 γάτες και ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλες  και έχουν απομείνει πλέον 4 ενώ η περιοχή συχνά αναδύει δυσοσμία από ψοφίμι.

Παρακαλούμε για τις αποτελεσματικές ενέργειές σας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια αποτρόπαια γεγονότα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των περιοίκων  το τελευταίο διάστημα  συγκεκριμένα άτομα εκτόξευαν απειλές κατά των ζώων, τον τόπο κατοικίας τους μπορούμε να σας υποδείξουμε, αν μας ζητηθεί”. Σήμερα όμως νέες φόλες έριξαν στον ίδιο δρόμο για να είναι σίγουροι ότι δεν έχει μείνει ζωντανό κανένα ζώο. Και καθώς δεν υπάρχουν πια αδέσποτα, θύμα της μανίας τους έπεσε ένα δεσποζόμενο σκυλάκι το οποίο εντοπίστηκε σε παρακείμενο κάδο σκουπιδιών.

Γιατί έχουν θράσος… Και μάλιστα μεγάλο… Γιατί ο κηδεμόνας του ζώου εκεί πετάει τα σκουπίδια του… Και έπρεπε να δει το ζώο του σε αυτή την κατάσταση, να σταματήσει να το ψάχνει κιόλας, βρε αδερφέ… O θάνατος όμως παραμονεύει παντού στο Γαλατά και αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη για τα ζώα.

GatalasPyrovolimeniAerovoloΤο ζώο το πυροβόλησαν με αεροβόλο.

Πριν λίγο ειδοποιηθήκαμε ότι λίγα μέτρα παραπέρα ψυχορραγεί μεγαλόσωμος σκύλος. Στην περιοχή έσπευσαν εθελοντές μας, η κτηνίατρος κα Βαλυράκη και η κα Σίλκε Βρόμπελ τις οποίες ευχαριστούμε θερμά. Το ζώο έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα φιλοξενηθεί απόψε από μέλος μας μέχρι να συνέλθει εντελώς. Πρόκειται για μια πανέμορφη ημίαιμη λαμπραντορίτσα η οποία εγκαταλείφθηκε στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

GalatasSfairidioAerovolouTo σφαιρίδιο του αεροβόλου.

Και σαν να μην έφταναν οι φόλες, άγνωστος πυροβόλησε με αεροβόλο, άλλο δεσποζόμενο σκυλάκι, στην αυλή του σπιτιού του, το οποίο ευτυχώς σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των κηδεμόνων. Ο δράστης όμως παραμένει άγνωστος…» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.