Στηρίξτε μας

Σέρρες: Καταδικάστηκε - χωρίς αναστολή - ο δολοφόνος & βασανιστής που έβγαλε τα μάτια κουταβιών στο Παλαιόκαστρο

9 Φεβρουαρίου 2017 15:30 | Καταγγελίες
Σέρρες: Καταδικάστηκε - χωρίς αναστολή - ο δολοφόνος & βασανιστής που έβγαλε τα μάτια κουταβιών στο Παλαιόκαστρο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή (εξαγοράσιμη) και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών ο 66χρονος άνδρας που στις 27 Μαΐου 2016 βασάνισε αλύπητα βγάζοντας με σύρμα τα μάτια σε δύο κουτάβια, ένα εκ των οποίων σκότωσε. Το δεύτερο σκυλάκι σώθηκε χάρη στην παρέμβαση εθελοντών μελών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) που μόλις πληροφορήθηκαν το έγκλημα έσπευσαν την επόμενη μέρα στο χωριό Παλαιόκαστρο Σερρών.

PalaiokastroSerronZoiDikastrioΗ Ζωή η σκυλίτσα που σώθηκε σήμερα παραβρέθηκε στο δικαστήριο...

Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν εναντίον του δολοφόνου - ενώ ο ίδιος δήλωσε αθώος - και οι τρεις εθελοντές του Φ.Ο.Σ. η Ειρήνη Καραπιδάκη, η Ζωή Κοντού και ο Σάκης Ζλάτκος οι οποίοι πήγαν επί τόπου και έμαθαν ρωτώντας τους θαμώνες του καφενείου στο Παλαιόκαστρο σε ποιον ανήκουν τα σκυλιά και ποιος τα βασάνισε. Μάλιστα οι ντόπιοι τότε τους οδήγησαν και έξω από τα σπίτια του δράστη και των ιδιοκτητών.

Παραπέμπονται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία οι ιδιοκτήτες των σκυλιών

Σήμερα στο δικαστήριο ο 23χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών και ο 70χρονος παππούς κάλυψαν απολύτως τον βασανιστή των σκυλιών τους και αρνήθηκαν ότι γνώριζαν ποιος έκανε το έγκλημα, αν και ο νεαρός είχε παραδεχτεί ενώπιον των τριών μαρτύρων ποιος ήταν ο εγκληματίας και ήξερε και σε ποιο ρέμα ήταν πεταμένα τα ζώα του το ένα εκ των οποίων χαροπάλευε ενώ ο ίδιος δεν έκανε τίποτα για να το σώσει...

Το δικαστήριο τους αθώωσε για την κατηγορία της συνέργειας στο έγκλημα, εντούτοις τους παρέπεμψε σε νέα δίκη με την κατηγορία την υπόθαλψης εγκληματίας καθώς τα επιχειρήματα τους δεν έγιναν πιστευτά και αυτή είναι η πρώτη φορά όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ζωή Κοντού που έχουμε παραπομπή σε δίκη με τέτοια κατηγορία η οποία να σχετίζεται με δολοφονία ζώου. Ίσως αυτό να κάνει κατανοητό σε πολλούς αυτό το οποίο διαρκώς λέμε ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

PalaiokastroSerron 10Το ζώο το βρήκαν σοβαρά τραυματισμένο πεταμένο σ' ένα ρέμα...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά των τριών διασωστών του ζώου - που κίνησαν και όλες τις διαδικασίες ώστε η Αστυνομία να αναγκαστεί να συλλάβει τον δράστη - ο 23χρονος και ο 70χρονος έκαναν καταγγελία για μήνυση και ψευδή καταμήνυση και η υπόθεση αυτή θα δικαστεί σε διαφορετική δικάσιμο. Πλέον αναμένεται η βεβαίωση και του διοικητικού προστίμου των 60.000 ευρώ σε βάρος του 68χρονου σαδιστή.

Το χρονικό της υπόθεσης του φρικτού βασανισμού δύο κουταβιών

Ο 66χρονος Ι.Κ. συνελήφθη στις 28 Μαΐου 2016 και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών μετά την καταγγελία που κατέθεσαν εναντίον του τα μέλη του Φ.Ο.Σ. καθώς το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας βασάνισε αλύπητα δύο σκυλιά στο Παλαιόκαστρο βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα, ενώ το ένα το σκότωσε επί τόπου.

Το ένα από τα κουτάβια – ηλικίας τεσσάρων μηνών – που μετά τον βασανισμό σκότωσε, μαζί με το δεύτερο, που εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο αλλά ζωντανό, τα πέταξε σ’ ένα χωράφι κοντά σ’ ένα ρέμα, αφού πρώτα έσυρε κλοτσηδόν τα κορμιά τους και τα έδειξε στον παππού του 23χρονου κατόχου τους λέγοντας ότι το έκανε γιατί του κυνηγούσαν τις κότες.

Ο 23χρονος Δ.Μ. μόλις πληροφορήθηκε από τον παππού του ποιος είναι ο δράστης κάλεσε το μεσημέρι της 27ης Μαΐου 2016 την Ειρήνη Καραπιδάκη αντιπρόεδρο του Φ.Ο.Σ. ζητώντας βοήθεια για το πως να χειριστεί την υπόθεση. Η κα Καραπιδάκη του είπε να καλέσει την Αστυνομία και έτσι έκανε.

Όμως όταν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Περιφέρειας Σερρών πήγαν επί τόπου και είδαν τα σκυλιά, το ένα νεκρό και δεύτερο να κείτεται τραυματισμένο, δεν προχώρησαν την διαδικασία καθώς ο κάτοχος των ζώων ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τον δράστη. Οι αστυνομικοί δεν επέμειναν ούτε φυσικά τον συνέλαβαν γιατί άφηνε χωρίς περίθαλψη έτσι τραυματισμένο το δικό του σκυλί, καθώς και αυτό είναι αδίκημα και διώκεται ποινικά καθώς πρόκειται για παθητική κακοποίηση.

PalaiokastroSerron 4Τόσο ο 23χρονος όσο και ο παππούς του αλλά και οι αστυνομικοί δεν έκαναν το παραμικρό για να σώσουν το ζωντανό κουτάβι που ήταν σοβαρά τραυματισμένο. Το δεύτερο ζώο ήταν ήδη νεκρό.

Τελικά την επόμενη μέρα τέσσερα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών πήγαν το πρωί στο Παλαιόκαστρο ρώτησαν τους ντόπιους και έμαθαν το όνομα του ιδιοκτήτη των σκυλιών και το όνομα του δράστη. Αφού βρήκαν τον 23χρονο, εντόπισαν κοντά στο ρέμα το σκυλί νεκρό και το δεύτερο να χαροπαλεύει. Ο νεαρός άνδρας τους είπε ότι δεν κατονόμασε τον δράστη, που είδε ο παππούς του να βασανίζει τα ζώα, γιατί δεν ήθελε να μπλέξει αν και οι αστυνομικοί πήγαν εκεί και είδαν σε τι κατάσταση ήταν τα κορμιά τους. Εντούτοις παραδέχτηκε ποιος είναι ο σαδιστής - δολοφόνος των σκυλιών...

PalaiokastroSerron 1 1Ο Σάκης Ζλάτκος κατέβηκε στο ρέμα και έπιασε το ζώο που αργοπέθαινε...

Ο Σάκης Ζλάτκος, εθελοντής του Φ.Ο.Σ., κατέβηκε στην κοίτη του ρέματος για να βγάλει τα κορμιά των σκυλιών και τραυματίστηκε στο μάτι με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο καθώς το σημείο ήταν πολύ δύσβατο. Τα μέλη του Φ.Ο.Σ. όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Zωή Κοντού, η οποία επιστημονική συνεργάτης του φιλοζωικού φορέα, πήραν το ζωντανό κουτάβι εκείνη τη μέρα και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο καθώς και το πτώμα του άλλου σκυλιού, ενώ κατέθεσαν καταγγελία εις βάρος του σαδιστή δράστη, εις βάρος του 23χρόνου και του παππού του για υπόθαλψη εγκληματία αλλά και για την κακοποίηση του ζώου, που επιβίωσε, καθώς δεν φρόντισαν για την περίθαλψη του αλλά το άφηναν αβοήθητο να αργοπεθαίνει.

PalaiokastroSerron 16Μετά τη νοσηλεία και τη φροντίδα το ζώο τα κατάφερε αν και έχασε οριστικά το ένα του μάτι.

Ο σαδιστής δράστης αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας συνελήφθη τελικά από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Περιφέρειας Σερρών για να καταθέσει και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αφού από την δικογραφία απουσίαζαν οι κτηνιατρικές γνωματεύσεις και για το σκυλί που τραυματίστηκε σοβαρά και για το σκυλί το οποίο βρέθηκε νεκρό. Στην Αστυνομία οδηγήθηκαν και ο 23χρονος και ο παππούς του και απολογήθηκαν.

PalaiokastroSerronZoiYiothetithikeΗ Ζωή επέζησε και υιοθετήθηκε.

Η σκυλίτσα που οι εθελοντές του Φ.Ο.Σ. ονόμασαν Ζωή για ευνόητους λόγους μετά από νοσηλεία και πολυήμερη φροντίδα κατάφερε να ζήσει αν και έχασε το ένα της μάτι. Λίγο αργότερα υιοθετήθηκε και όλοι όσοι πάλεψαν για να τα καταφέρει περίμεναν υπομονετικά την τιμωρία του δράστη και όσων τον κάλυψαν, αδιαφορώντας για την τύχη αυτών των πλασμάτων. Σήμερα μόλιστα όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Κοντού

Ενισχύστε τον Φ.Ο.Σ. και τις δράσεις του

Τα κόστη φροντίδας και νομικής υποστήριξης καθώς ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών κατέθεσε αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, και αυτό δεν έγινε δεκτό, επιβαρύνουν τους εθελοντές. Αν θέλετε να βοηθήσετε το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

Τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα

Αριθμός λογαριασμού: 766/203957-56

Δικαιούχος: Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών

ΙΒΑΝ: GR0201107660000076620395756

SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Paypal: [email protected]

Δείτε καρέ - καρέ την διάσωση του ζώου...

Διαβάστε επίσης:

Σκοτώθηκε 66χρονος που βασάνισε 2 κουτάβια βγάζοντας τους τα μάτια & θανάτωσε το ένα στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Τα κατάφερε η σκυλίτσα που τυφλώθηκε από το ένα μάτι μετά τον βασανισμό της από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Παλαιόκαστρο Σερρών: Έβγαλε τα μάτια των κουταβιών με σύρμα και ο ιδιοκτήτης των ζώων τον κάλυψε!

Συνελήφθη ο 65χρονος που βασάνισε 2 σκυλιά βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα στο Παλαιόκαστρο

Σε κωματώδη κατάσταση το σκυλάκι που επέζησε του άγριου βασανισμού από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Σέρρες: Εισαγγελέας και κτηνίατρος δεν διαπίστωσαν κακοποίηση του σκελετωμένου και αλυσοδεμένου σκύλου που ήταν χωρίς τροφή και νερό

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Κ. Καμήλα Σερρών: Κατήγγειλαν την δασκάλα που χτύπησε τον σκύλο με το Ι.Χ. και αδιαφόρησε για την τύχη του

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.