Στηρίξτε μας

Σειρές Αχαΐας: Σέρνουν τράγο σε γαμήλιο χορό ενώ οι πυροβολισμοί εντός οικισμού είναι απανωτοί (βίντεο)

22 Ιουλίου 2018 12:50 | Καταγγελίες
Σειρές Αχαΐας: Σέρνουν τράγο σε γαμήλιο χορό ενώ οι πυροβολισμοί εντός οικισμού είναι απανωτοί (βίντεο)

Το πως συμπεριφέρονται οι κάτοικοι αυτής της χώρας στα ζώα είτε στις χαρές είτε στις λύπες τους το διαπιστώνουμε καθημερινά. Αυτή τη φορά σε γάμο στο χωριό Σειρές Καλαβρύτων στον νομό Αχαΐας οι συμμετέχοντες στο γαμήλιο γλέντι στις 19 Ιουλίου αφού φόρεσαν σ’ έναν δύστυχο τράγο ένα γιγάντιο κουδούνι, που δεν θα άντεχε να το σηκώσει ούτε λαιμός δεινόσαυρου, και αφού του «στόλισαν» το κεφάλι με τούλια, κορδέλες και λουλούδια τον πήγαν έξω από το σπίτι της νύφης.

Στη συνέχεια δύο άνδρες – όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο – έσερναν το ζώο στον χορό που στήθηκε έξω από το σπίτι. Φυσικά τον κατατρομοκρατημένο τράγο τον κρατούσαν από τα κέρατα για να μη φύγει και του κουνούσαν το κεφάλι για να ακούγεται ο ήχος της κουδούνας, ενώ παράλληλα πέρα από τη μουσική οι πυροβολισμοί, που πέφτουν «για το καλό» εντός του οικισμού, είναι απανωτοί, ενώ στον χώρο βρίσκονται παιδάκια αλλά και βρέφη, αλλά κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται... Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον τράγο έως το σπίτι της νύφης υπάρχει και ένας «πιστολέρο» ο οποίος πυροβολεί με την καραμπίνα στον αέρα εν κινήσει...

SeiresAxaiasTragosGamos 1Τα σχετικά στιγμιότυπα δημοσιεύτηκαν από τους συμμετέχοντες στο γλέντι στο facebook.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες που ανέβασαν στο facebook οι συμμετέχοντες στο γλέντι και οι ιδιοκτήτες της κατσίκας - και που είναι αδιάψευστα στοιχεία των παρανομιών που διέπραξαν - μπορείτε να δείτε πως αντιλαμβάνονται πολλοί την παράδοση και πως αντιμετωπίζουν τα ζώα μόνο ως αντικείμενα για κάθε χρήση. Τα στοιχεία των διοργανωτών του χορού είναι στη διάθεση των αρχών...

Η «παράδοση» της κακοποίησης των ζώων πρέπει να σταματήσει

Η «παράδοση» της κακοποίησης των ζώων στην Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουμε πει εδώ στο www.zoosos.gr, δεν μπορεί να διαιωνίζεται, είτε αυτή είναι «ήπιας» ή λιγότερο «ήπιας» μορφής, είτε γίνεται από καρναβαλιστές, παλιοπαρέες, καλεσμένους σε γάμους και πανηγύρια, αγωγιάτες, κτηνοτρόφους, οπαδούς θρησκευτικών δογμάτων, διαδηλωτές, φιλόζωους μόνο κατ’ όνομα, «πολιτιστικούς» και «εξωραϊστικούς» συλλόγους - τα μέλη των οποίων παραγνωρίζουν ότι και τα άλλα έμβια όντα πλην του είδους μας έχουν δικαιώματα - από ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα τραβολογάμε στα γλέντια μας και φυσικά πολιτισμός δεν είναι να κακομεταχειρίζεσαι τα άλλα είδη ζωής.

SeiresAxaiasTragosGamos 2Αυτό που ενήλικοι δείχνουν στα παιδιά είναι τι μπορεί να κάνει ο ισχυρός στον ανίσχυρο...

Δεν θα βαρεθούμε να επισημαίνουμε ότι τα έθιμα έχουν «πλάκα», «χαβαλέ», μας δένουν με το παρελθόν και τις ρίζες μας και αξίζει να συνεχίζονται στο πέρασμα των αιώνων μόνο όταν αφορούν ενήλικους ανθρώπους, οι οποίοι συναινούν απολύτως για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Τα ζώα φυσικά δεν επιλέγουν παρά μόνο υφίστανται γι’ αυτό και φιλοζωικοί φορείς παντού στην Ελλάδα παλεύουν να βάλουν ένα τέλος και στην «παραδοσιακή» τους κακοποίηση και το έχουν επιτύχει αφού αναγκάζουν τις αρχές να ασχοληθούν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταυροθυσία στη Λέσβο που το 2015 τερματίστηκε με παρέμβαση των φιλοζωικών φορέων, οι καταγγελίες που έγιναν στη Νάξο για ανέβασμα γαϊδουριών σε ταράτσες με σχοινιά, ώστε να τερματιστεί αυτή πρακτική, οι καταγγελίες για τον αγώνα δρόμου με γαϊδούρια που γίνεται στη Σχοινούσα κάθε Αύγουστο κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Χόρευαν στο γαμήλιο γλέντι του γιου του δημάρχου Πύλης Τρικάλων κρατώντας ανάποδα ζωντανό κόκορα (βίντεο)

Λάρισα: Καταδικάστηκαν με αναστολή καρναβαλιστές που πετούσαν ζωντανές κότες στο καρναβάλι Τυρνάβου το 2014 (βίντεο)

Καταγγελία στη Δ.Η.Ε. για την κακομεταχείριση σκύλου στο καρναβάλι του Πελόπιου Ηλείας (βίντεο)

Παλαιοχώρι Αρκαδίας: Χόρευαν σε πανηγύρι κρατώντας από τ' αυτιά ζωντανό λαγό (βίντεο)

Μεσοποταμία Καστοριάς: Πρόβατα και κατσίκες χρησιμοποίησαν για να διασκεδάσουν οι καρναβαλιστές (βίντεο)

Έσερναν την κατσίκα στο Καρναβάλι της Ναυπάκτου

Καταγγέλλουν την ύπαρξη και χρησιμοποίηση ζώων στο καρναβάλι της Πλάκας Λήμνου (βίντεο)

Καρναβαλιστές κακοποίησαν κατσικάκι την Κυριακή των Αποκρεών στην Πλάκα της Λήμνου (βίντεο)

Έσερναν κουνέλια στην άσφαλτο στο Παλαικαστριανό Καρναβάλι στη Σητεία (βίντεο)

Πετρούσα Δράμας: Χρησιμοποίησαν καμήλα για να τηρήσουν το έθιμο ενώ ο νόμος το απαγορεύει

Ζητάει συγνώμη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίτανος για την κακοποίηση των ζώων στο Παλαικαστριανό Καρναβάλι που διοργάνωσε (βίντεο)

Κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο κακοποίησαν 3 γουρουνάκια για να διαμαρτυρηθούν αποδεικνύοντας έτσι τι πραγματικά υφίστανται τα παραγωγικά ζώα (βίντεο)

Έφεραν γάιδαρο στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν πλάκα οι αστυνομικοί που διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης

Κτηνοτρόφοι στη Χίο διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της κυβέρνησης ταλαιπωρώντας (ως συνήθως) ζώα (βίντεο)

Τι φταίει το αρνάκι που οι κτηνοτρόφοι έφεραν σήμερα στη διαδήλωση για να διαμαρτυρηθούν;

Πέταξε ζωντανή κότα στην αυλή του Μαξίμου για να διαμαρτυρηθεί! (Βίντεο)

Αν θες να εντυπωσιάσεις πήγαινε γυμνός στη διαδήλωση χωρίς τον σκύλο σου!

Όταν τα ζώα αντιμετωπίζονται ακόμα και νεκρά ως τρόπαια εξευτελισμού και εκφοβισμού (βίντεο)

Αν θες να εντυπωσιάσεις πήγαινε γυμνός στη διαδήλωση χωρίς τον σκύλο σου!

Π.Φ.Π.Ο.: Απαράδεκτη η κακοποίηση ζώων από «αγωνιστές» που διαμαρτύρονται. Τι κάνει η ΕΛ.ΑΣ.; (Βίντεο)

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. Thodoris

  Τι περιμένεις από μιναρες οι άνθρωποι είναι το λιγότερο 15 χρόνια πίσω αν λέγονται άνθρωποι γ@μω το χωριό σας και τον πολιτισμό σας
  Δεν πρόκειται να γίνετε άνθρωποι ποτέ

 2. Θάνος

  Οι άνθρωποι όταν θέλουν να ικανοποιήσουν διαστροφικές επιθυμίες σε βάρος άλλων χωρίς να παραδεχτούν ότι διακατέχονται από διαστροφή, την κάνουν έθιμο.
  Δεν τους ενδιαφέρει το κακό που κάνουν, τους ενδιαφέρει να μην αισθάνονται ανώμαλοι. Φοράνε την μάσκα που λέγεται έθιμο και αισθάνονται μια χαρά.

 3. Μιχαήλ Τσολακης

  Άλλο ένα ......υπέροχο έθιμο της ελληνικής Παράδοσης που οι ......άτιμοι ζωοφιλοι με τις .......μηνύσεις και τις εκδηλώσεις με το αζημιωτο ,θα καταστρέψουν διότι είναι ......αμερικανακια επηρεασμένα από τον ......Ινδουισμό σύμφωνα με τον κ. Μπουσμπουρα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.