Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέθεσε αναγνώστης του www.zoosos.gr για την κακομεταχείριση σκύλου - πιθανότατα από τον ιδιοκτήτη του - καθώς το μικρόσωμο ζώο, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο χρησιμοποιήθηκε σε άρμα στο καρναβάλι του Πελόπιου Ηλείας (Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας) την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.
Το οπτικοακουστικό υλικό δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου στην ομάδα στο facebook «Filoi tou pelopiou». Το μικρόσωμο σκυλάκι, όπως βλέπετε, το κρατάει ο «πεθαμένος» ενώ η εύθυμη χήρα ουρλιάζει για να τον σηκώσει, κάποιος ρίχνει στον σκύλο μ’ ένα ποτήρι ένα υγρό, ενώ το κατατρομοκρατημένο ζώο προσπαθεί να ξεφύγει από το πλήθος που φωνάζει, τραγουδάει και σηκώνει στα χέρια το φέρετρο… Ο θόρυβος για το ζώο είναι πραγματικά τρομακτικός.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι συνδιοργανωτές της παρέλασης των καρναβαλιστών συναινούν στη χρήση των ζώων κατ' αυτό τον τρόπο;
Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς τον σκύλο και να έχει πραγματικά πλάκα το δράμα της χήρας, εντούτοις κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και εμείς θα συνεχίσουμε να τους αποκαλύπτουμε καθώς κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και τα δικαιώματα των ζώων.
Η «παράδοση» της κακοποίησης των ζώων πρέπει να σταματήσει
Η «παράδοση» της κακοποίησης των ζώων στην Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουμε πει εδώ στο www.zoosos.gr, δεν μπορεί να διαιωνίζεται, είτε αυτή είναι «ήπιας» ή λιγότερο «ήπιας» μορφής, είτε γίνεται από καρναβαλιστές, παλιοπαρέες, αγωγιάτες, κτηνοτρόφους, οπαδούς θρησκευτικών δογμάτων, διαδηλωτές, φιλόζωους μόνο κατ’ όνομα, «πολιτιστικούς» και «εξωραϊστικούς» συλλόγους - τα μέλη των οποίων παραγνωρίζουν ότι και τα άλλα έμβια όντα πλην του είδους μας έχουν δικαιώματα - από ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι αντικείμενα για να τα τραβολογάμε στα γλέντια μας και φυσικά πολιτισμός δεν είναι να κακομεταχειρίζεσαι τα άλλα είδη ζωής.
Η στιγμή που κάποιος από το πλήθος ρίχνει ένα υγρό στο ζώο μ' ένα ποτήρι...
Δεν θα βαρεθούμε να επισημαίνουμε ότι τα έθιμα έχουν «πλάκα», «χαβαλέ», μας δένουν με το παρελθόν και τις ρίζες μας και αξίζει να συνεχίζονται στο πέρασμα των αιώνων μόνο όταν αφορούν ενήλικους ανθρώπους, οι οποίοι συναινούν απολύτως για τη συμμετοχή τους σε αυτά.
Τα ζώα φυσικά δεν επιλέγουν παρά μόνο υφίστανται γι’ αυτό και φιλοζωικοί φορείς παντού στην Ελλάδα παλεύουν να βάλουν ένα τέλος και στην «παραδοσιακή» τους κακοποίηση και το έχουν επιτύχει αφού αναγκάζουν τις αρχές να ασχοληθούν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ταυροθυσία στη Λέσβο που το 2015 τερματίστηκε με παρέμβαση των φιλοζωικών φορέων, οι καταγγελίες που έγιναν στη Νάξο για ανέβασμα γαϊδουριών σε ταράτσες με σχοινιά, ώστε να τερματιστεί αυτή πρακτική, οι καταγγελίες για τον αγώνα δρόμου με γαϊδούρια που γίνεται στη Σχοινούσα κάθε Αύγουστο κ.ά.
Της Ελένης Ηλιοπούλου Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση της συστηματικής κακοποίησης ενός σκύλου ράτσας Ντόμπερμαν που ο ιδιοκτήτης του τον…
Έκκληση για τα τέσσερα κουτάβια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα μέσα σε καφάσι κοντά στο χωριό Πεντάβρυσος Κοζάνης απευθύνει ο Βασίλης Παναγιωτίδης ο οποίος αν και 17…
Αυτό το ερώτημα θέτει στον Δήμο Στυλίδας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά με κακοποιημένα ζώα. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση μέσα σε διάστημα ενός μήνα πρωτοφανής παραβατικότητα εναντίον των ζώων αναπτύσσεται στην περιοχή.