Στηρίξτε μας

Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

7 Ιουνίου 2012 18:28 | Επικαιρότητα
Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

Μπορεί ο ακρωτηριασμός των αυτιών και της ουράς και στα σκυλιά, να απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια, όμως η Ιωάννα Γαλανού, που είναι πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), δεν θέλει, να το παραδεχτεί, και πασχίζει, να αποδείξει αλλά και να πείσει τους αδαείς για το αντίθετο.

Επιμένει σε συνέντευξη, που έδωσε στο περιοδικό «ΚΥΝΗΓΙ» του Ελεύθερου Τύπου στις 23 Μαΐου 2012, ότι δεν ήταν επαρκώς διευκρινισμένο, το τι εννοούσε ο νομοθέτης στο άρθρο 10 ενός νόμου, που ψηφίστηκε πριν από 20 χρόνια, αν και ο νομοθέτης έχει προβλέψει και πρόστιμα για όσους προχωρούν σε τέτοιες παράνομες επεμβάσεις «αισθητικής».

Θυμίζουμε δε, ότι πριν από δυο χρόνια είχε δοθεί και σχετική διευκρίνιση από το ΥΠ.Α.Α.Τ., για τι ακριβώς απαγορεύει ο νόμος 2017/1992 (που είναι η «Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς») και γι’ αυτό είχε ενημερωθεί επισήμως ο Κ.Ο.Ε..

Η νομοθεσία το ξεκαθαρίζει εδώ και 20 χρόνια

Η δημοσιογράφος, Ειρήνη Κουτσαύτη, ρώτησε την κα Γαλανού σχετικά με τα κομμένα και η ερώτηση της ήταν η εξής: «Υπάρχει όμως και η αντίθετη φωνή μερίδας κυνοφίλων που ισχυρίζεται πως σύμφωνα με την παλαιότερα νομοθεσία θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οι ακρωτηριασμοί των σκύλων εδώ και χρόνια».

1992 2016 nomos

Η κα Γαλανού απάντησε: «Ας μας δείξουν το νόμο αυτό γιατί ο ισχύων από 27/02/1992 νόμος 2016, στο άρθρο 10, με τίτλο “Χειρουργικές Επεμβάσεις”, αναφέρει: “Οι χειρουργικές επεμβάσεις που προορίζονται για να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση του ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν” (το γαλλικό κείμενο του νόμου αναφέρει “doivent être interdites”).

Είναι νομικά παραδεκτό πως εκείνος ο νόμος είχε ασάφεια και τώρα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, τέθηκε σε ισχύ ο νέος που πραγματικά απαγορεύει την κοπή αφτιών και ουρών. Σας δηλώνω ανοιχτά ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 δεν υπήρχε καμία απαγόρευση κοπής αφτιών και ουρών και παρακαλώ πολύ να το γράψετε έτσι ακριβώς».

1992 2016 prostima

Θυμίζουμε, ότι ο νόμος 2017/1992, που κατά την κα Γαλανού είναι ασαφής, αναφέρει, ότι «οι παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 9, 10 και 11 της Σύμβασης που κυρώνεται με τον παρόντα νόμο τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του ν.1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α’) ποινές». Τιμωρούνται δηλαδή με συγκεκριμένες ποινές, όσοι παρανομούν, και κάνουν αυτό, που ο νόμος απαγορεύει!

Το ψεύδος

Αυτό, που δεν λέει στη δημοσιογράφο η κα Γαλανού – επειδή δεν τη συμφέρει, να το παραδεχτεί – είναι, ότι ο νόμος 2017/1992 όχι μόνο προβλέπει και πρόστιμα για τους παραβάτες αλλά και ότι δόθηκε σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί του θέματος στις 24 Σεπτεμβρίου 2010.

Η γνωμάτευση αυτή, που σας την παρουσιάζουμε στο www.zoosos.gr, είναι σε γνώση όλων των μελών του Κ.Ο.Ε., αφού τους δόθηκε εκτυπωμένη, για να πάψουν, να ισχυρίζονται, ότι ο νόμος δεν απαγόρευε πριν τον Φεβρουάριο του 2012 (αφού τέθηκε σε ισχύ ο 4039/2012) τις επεμβάσεις για λόγους αισθητικής (κόψιμο αυτιών, ουρών, εκτομή νυχιών, αφαίρεση φωνητικών χορδών).

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠ.Α.Α.Τ., Χρυσούλα Δηλέ, στο σχετικό έγγραφο, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, αναφέρει για τον νόμο 2017/1992:

«Σχετικά με τους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουράς των σκύλων όσοι υποβάλλουν τα ζώα σε αυτές σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 12 τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης μέχρι 6 μήνες ή χρηματική ποινή από τριακόσια – χίλια πεντακόσια ευρώ ή και τα δύο, ως εκ τούτου απαγορεύονται πλην των περιπτώσεων που ο αρμόδιος κτηνίατρος κρίνει διαφορετικά».

Η κα Γαλανού επιμένει, να θεωρεί, ότι ήταν «θολό» το τοπίο πριν την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 γιατί αυτό την βολεύει να λέει. Τη βολεύει, να το λέει, γιατί θέλει, να δικαιολογήσει το γεγονός, ότι ακόμα και τώρα εκτροφείς (νόμιμοι και παράνομοι), κτηνίατροι και ιδιοκτήτες σκυλιών (συνήθως ράτσας) ακρωτηριάζουν τα αυτιά και τις ουρές των ζώων τους για να τα ομορφύνουν, γιατί θέλουν, να τα προσαρμόσουν στα πρότυπα της φυλής!

Ας μη ξεχνάμε, ότι ο ακρωτηριασμός για «καλαισθητικούς» λόγους είναι ανώφελα επώδυνος για τα ζώα και γίνεται μόνο για λόγους ματαιοδοξίας των ιδιοκτητών τους και φυσικά κέρδους!

Αυτές τις επεμβάσεις «αισθητικής» οι υποτιθέμενα κυνόφιλοι λένε, ότι τις κάνουν στα ζώα τους, γιατί νιώθουν την ανάγκη, να συμμετέχουν στη διαδικασία της μορφολογικής εξέλιξης της φυλής σκύλου!

Προφανώς ήθελαν, να γίνουν γενετιστές και επειδή δεν τα κατάφεραν, αφού βρήκαν τα ζώα, που είναι του χεριού τους, είπαν να τα διαμορφώσουν ανάλογα! Όπως κάνει ο γλύπτης... στο άψυχο μάρμαρο!

Η απαγόρευση συμμετοχής των κομμένων σε εκθέσεις

Η δημοσιογράφος ρώτησε σε αυτή τη συνέντευξη την κα Γαλανού μεταξύ άλλων ποια είναι σήμερα μεγαλύτερα προβλήματα του Κ.Ο.Ε. και εκείνη απάντησε: «Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο καινούργιος νόμος για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πλήττει κατά μεγάλο ποσοστό την οργανωμένη κυνοφιλία και ειδικότερα τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.

Ο νομοθέτης χρησιμοποίησε τις πιο ακραίες θέσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, με αποθέωση το θέμα της απαγόρευσης συμμετοχής σε κυνολογικές εκδηλώσεις σκύλων που έχουν υποστεί κοπή αφτιών ή/και ουρών.Όντως, οι περισσότερες χώρες είτε έχουν ήδη απαγορεύσει είτε κινούνται προς την απαγόρευση κοπής αφτιών και ουρών.

Όμως, δεν έχει υπάρξει ούτε μία χώρα στον κόσμο που να θέσπισε την απαγόρευση και από την ίδια μέρα να πέταξε στα σκουπίδια τους σκύλους που ήδη είχαν υποστεί επεμβάσεις κοπής. Έχουμε την παγκόσμια πρωτιά! Είναι ειλικρινά ντροπή για την Ελλάδα και το λέω με πλήρη συναίσθηση.

Δεν γνωρίζω ποιους συμβουλεύτηκαν και ποιοι ήταν αυτοί που επηρέασαν τόσο τα γρανάζια του κράτους αλλά θα έπρεπε να ελέγχουν καλύτερα τους “συμβουλάτορές” τους και να ενημερώνονται επίσημα για τα ισχύοντα στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Εκτός αυτού, ο νόμος χτυπά και την ερασιτεχνική εκτροφή.

Σύμφωνα με το νόμο, ένας απλός κυνόφιλος έχει το δικαίωμα να είναι κάτοχος δύο σκύλων αναπαραγωγής και να δηλώνει έως δύο γέννες το χρόνο. Αυτό είναι άλλο ένα καλοζυγισμένο χτύπημα κάτω απ’ τη μέση στον Όμιλο, αφού ελέγχονται μόνο οι εγγεγραμμένοι στον Κ.Ο.Ε. σκύλοι.

Άρα, ο καθένας δικαιούται να έχει όσους θηλυκούς σκύλους επιθυμεί, να τους κάνει “κουταβομηχανές”, να μη δηλώνει φυσικά τις γέννες και να μην τσιπάρει τα κουτάβια - γιατί ο “νομοθέτης” θεωρεί πως με το τσιπάρισμα θα πάψει παράλληλα και η ανεξέλεγκτη κουταβοπαραγωγή.

Στη συνέχεια, ο κουταβοπαραγωγός θα πουλά ελεύθερα τα κουτάβια και οι καινούργιοι ιδιοκτήτες θα τσιπάρουν μόνοι τους… “σκύλους που μάζεψαν στο δρόμο”. Με λίγα λόγια, όλοι όσοι δεν βρίσκονται υπό τη σκέπη του Κ.Ο.Ε., είναι “ευλογημένοι” και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Απεχθή αξεσουάρ για τους ανθρώπους οι ουρές και τ’ αυτιά των σκυλιών!

Εμείς αναρωτιόμαστε διαβάζοντας τις δηλώσεις της κας Γαλανού, γιατί άραγε τα σκυλιά, που είναι κομμένα, και δεν μετέχουν σε εκθέσεις πετάχτηκαν στα σκουπίδια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει; Οι ιδιοκτήτες τους δεν τα αγαπούν πια; Δεν τα έχουν πια για να τους κάνουν συντροφιά;

Αν η απαγόρευση της συμμετοχής σε εκθέσεις των ήδη ακρωτηριασμένων ζώων οδηγήσει σε τρομερή υποβάθμιση της ίδια της ζωής των σκυλιών – όπως παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι ήδη συμβαίνει, η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. – τότε αυτό συμβαίνει, γιατί όσοι πετσοκόβουν τα ζώα τους, θέλουν, να βγάζουν χρήματα από αυτά και δεν αρκούνται απλά να συμβιώνουν με τους τετράποδους συντρόφους τους.

Η κα Γαλανού επί της ουσίας επιβεβαιώνει εκείνο για το οποίο εμείς βροντοφωνάζουμε.

Γιατί κόβουν τα ζώα τους;

Αναρωτιόμαστε συχνά, γιατί άραγε αρκετοί κόβουν τ' αυτιά και τις ουρές των ζώων τους; Για να φαίνονται τα φυσιολογικά ζώα ομορφότερα; Μήπως αγριότερα; Ίσως για να τα πουλούν εκείνοι, που τα εμπορεύονται, ακριβότερα;

Ή για να σταματήσουν επιτέλους οι σκύλοι, να γεννιούνται με αυτά τα «απεχθή» γι’ αυτούς τους ανθρώπους «αξεσουάρ»;

Κάθε άνθρωπος με μυαλό στο κεφάλι του γνωρίζει, ότι το γενετικό υλικό των ζώων, το DNA, τα κάνει να γεννιούνται αρτιμελή και με αυτιά και με ουρά – γιατί τους είναι απαραίτητα – και όσο και να κόβεις, αυτά θα «φυτρώνουν»!

Αν θέλεις ζώο χωρίς αφτιά και ουρά πάρε παπαγάλο!

Το πόσο αγαπά κάποιος ένα ζώο, που το πετσοκόβει, για να το ομορφύνει, θα το κρίνει η ψυχιατρική επιστήμη. Εμείς θα περιοριστούμε σε αυτά, που λέει η νομοθεσία και η κοινή λογική.

Όμως θα πρέπει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πόσο τελικά οι σχετικές απαγορεύσεις πλήττουν το παράνομο και το νόμιμο εμπόριο γύρω από τα σκυλιά ράτσας!

Η κα Γαλανού και όσοι κόβουν τα ζώα τους έρχονται αντιμέτωποι με την απαγόρευση συμμετοχής των ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις ομορφιάς, διαγωνισμούς ικανοτήτων υπακοής, εξετάσεις σκύλων εργασίας, κ.ο.κ..

Και εκεί είναι το πρόβλημα! Οι άνθρωποι, που συνήθως θέλουν ντε και καλά ζώο ράτσας, επιδιώκουν να βγάλουν κάποιο κέρδος είτε συστηματικά κάνοντας εμπόριο με τα καθαρόαιμα κουτάβια, είτε από τα ενήλικα ζώα, για τις κτηνιατρικές εξετάσεις (γνησιότητας, DNA, κ.ά.) αλλά και για την εκπαίδευση των οποίων πληρώνουν ένα σωρό λεφτά.

Αυτά τα στάδια εκπαίδευσης πληρώνονται πολύ ακριβά από τους ιδιοκτήτες προς τους εκπαιδευτές. Τα χρήματα, που εισπράττονται για τη διαρκή εκπαίδευση του σκύλου μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, είναι συνήθως «μαύρα» και άραχνα δηλαδή αφορολόγητα.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, που έχει πληρώσει τόσα, για να το εκπαιδεύσει, θέλει φυσικά και να εισπράξει. Οι εισπράξεις και τα έπαθλα εξασφαλίζονται από την συμμετοχή σε εκθέσεις, αγώνες και διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδας!

Και αν το ζώο τώρα είναι κομμένο, αυτό με νόμιμο τρόπο δεν μπορεί, να γίνει. Τελικά και εδώ καταλήγουμε, ότι οι άνθρωποι στοχεύουν στο κέρδος μέσω του ζώου γι’ αυτό και τόσο κόπτονται για την απαγόρευση που ισχύει και για μια πρακτική που παράνομα εφαρμόζουν εδώ και 20 χρόνια κάποιοι εξ αυτών, που λέγονται φιλόζωοι γενικώς και κυνόφιλοι ειδικότερα!

Διαβάστε επίσης:

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν

Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων: «Φιλοζωία» πολυτελείας

Θα συμμετάσχουν και ακρωτηριασμένα ζώα στους αγώνες;

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Παρ’ το για τη φάτσα όχι για τη ράτσα!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

25 Σχόλια

 1. Tsiou

  Μην αερολογειτε πλεον για τα καθαροαιμα και τα αδεσποτα! Δεν θα εξαφανιστουν τα αδεσποτα, αν παψει η εκτροφη καθαροαιμων ζωων! Απλα θα πεθανει η ελληνικη ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ εκτροφη και θα γεμισουμε με ημιαιμα αρρωστα ζωα των πετ σοπς η με καθαροαιμα εισαγωγης απο τις υπολοιπες Βαλκανικες χωρες! Τα καθαροαιμα τα παιρνει ο κοσμος, γιατι βασιζονται σε ενα ΠΡΟΤΥΠΟ φυλης! Δεν υπαρχουν συχνα εκπληξεις ως προς την εμφανιση και τον χαρακτηρα, οταν μιλαμε για ΤΥΠΙΚΑ δειγματα της εκαστοτε φυλης!
  Οποιος θελει ημιαιμο, θα παρει ημιαιμο και οποιος θελει να παρει καθαροαιμο, θα παρει καθαροαιμο! Το βρισκω καπως... ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το να εξαλειφθει η ελληνικη εκτροφη, γιατι καποιοι θελουν απλα να πληρωσουν για να παρουν ενα καλο ( μορφολογικα εννοω ) ζωο! Γιατι να τους απαγορευθει αυτη η επιλογη;

 2. Tsiou

  Κυριε giorgos kavadas, ποσο ανοητος εισαστε; Αναφερει ο νομος σε καποιο σημειο του οτι απαγορευεται η εισαγωγη κομμενων ζωων; Γιατι λοιπον να μην πωλουνται ναρθηκες στησιματος αυτιων;
  Και ειλικρινα θεωρειτε οτι οι φυλες κοβονται για λογους "τρομοκρατιας";
  Δηλαδη αν δειτε μπροστα σας ενα Ντομπερμαν, Ντογκο Αρτζεντινο, η δεν ξερω κι εγω τι αλλο, ακοπο δεν θα τρομοκρατηθειτε στο πρωτο γρ; Χαχαχα! Αν μη τι αλλο εισαστε αστειος!
  Οσο για τα κυνηγετικα σκυλια, θεωρω οτι οι ουρες τους κοβονται για λογους υγειας και υγειινης! Εχετε δει ποτε τραυματισμενη ουρα, που δεν κλεινει για κανενα λογο; Εχετε δει επεμβασης κοψιματος ουρας σε ενηλικο ζωο; Εγω ναι, και ειλικρινα δεν αντεχεται ουτε ως θεαμα για τον ιδιοκτητη, αλλα ουτε και σαν πονος για το ζωντανο!

 3. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  pittore δεν μπορείς να επιλέγεις τον σεξουαλικό σύντροφο κάποιου για εμπορικούς λόγους . Αυτό κάνει ο νταβαντζής ή ο εκτροφέας; έχεις απόλυτο δίκιο για τα πετ σοπ . Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι ερασιτέχνες εκτροφείς δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται τα ζώα για να πιστοποιηθεί η ράτσα τους. Οπότε κάτι παιζει και εκεί με τους ομίλους.Οχι ράτσα λοιπόν!!

 4. pittore

  epimenete na blepete ta pragmmata opws sas symferei anti na kytaxete na klhsaete ta pet shop pou feroun asystola koutabia apo puppy mills xwris na xeroun ti arwsteies exoun k ti problhmata orthopaidika mporoun na bgaloun pou to megalhtero pososto apo ayta skylia kataligoun se katafygeia apo aneftinous idioktites kai afyste isixous tous erasytexnes ektrofeis pou sthn teliki den tha edeinan pote ena koutabi tous se enan teteio idiktiti otan ta pet shop poulane xwris na tous endiaferei kai pou tha katalixei k ti tha apoginoun.......... etsi den tha ypirxan k ta katafigeia to mono pou kanete einai na ta pernete na ta perithalpete k na ta xamolate xana ston dromo!!!!!!!!!!!

 5. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  όπως λέει και ο φίλος papan πολλά λεφτά ΄χανονται για να γίνει ένα ζώο ράτσας. Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο!!¨οσοι θέλουν σκυλιά ρομπότ ας αγοράσουν ένα μηχανικό. Η εκτροφή είναι κακοποίηση έτσι και αλλιώς !Ορατσισμός των ειδών έφερε τον κόσμο πίσω 1000 χρόνια!Εκκατομύρια ζώα πετιούνται στα σκουπίδια νεκρά μέχρι να βγεί το σωστό κανισάκι που κάθεται στον καναπέ σας!!

  1. papan

   Αν εσεις κύριε Κορπά βλέπετε φασισμό μάλλον δεν έχετε ιδέα γιατί μιλάτε. Και αυτό είναι εμφανές από την επόμενη πρότασή σας που κάνετε λόγο για ζωα που πετιουνται στα σκουπίδια! Αδυνατω να καταλάβω την μανία σας ειδικά σε ένα θέμα που δεν αντιλαμβάνεστε. Σας προσκαλώ λοιπόν όποτε θέλετε σε μια τετ α τετ συζήτηση για να σας λύσω τις απορίες. Εν τω μεταξύ σας διαβεβαιώ πως τα σκυλιά μου ούτε ρομπότ είναι ούτε τέλεια. Γιατί πολύ απλά το τέλειο δεν υφίσταται και αυτό είναι η μαγεία της ζωής.

   1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Καλά κάνεις και αγπάς τα σκυλιά σου papan. Ο Χίτλερ ήταν ρατσιστής; μια φυλή προσπαθούσε να διασώσει και αυτός!!Για να γίνει μια ράτσα πετάχτηκαν εκκατομύρια κουτάβια στα σκουπίδια ή θανατώθηκαν επειδή δεν είχαν όρθια αυτιά ή βγήκαν με λάθος χρώμα!!!Εσύ τι θέλεις να κάνουμε ;η αγελάδα ζεί για να πίνεις γάλα, η κατσίκα για να τρώς κρέας, το κανίς για να χωράει στην αγκαλιά σου ,εσύ γιατί ζείς ; έχεις αναρρωτηθεί ποτέ;για να αποφασίζεις πόσο γάλα θα κάνει η αγελάδα, τι ποιότητα κρέατος θα έχει η κατσίκα ,τι μορφολογικά στοιχεία θα έχει το κανίς σου ; γι αυτό ζείς;

 6. μιχαλης

  δεν υπαρχει περιπτωση η ρατσα να συνεχιση να πουλαει χωρις κομμενα αυτια ουρες, οποτε μιλαμε η για εκφυλισμο της ρατσας, η για απενεργοποίηση του νομου παγκοσμιως.
  οι ζωοφιλοι ασ κοιταξουν στην ελλαδα αλλα χαλια που εχουμε και ασ παψουν να ασχολούνται με τους ντομπερμαναδες που διαθετουν το 99% των ιδιοκτητων, χρηματα για την καλοζωια των σκυλων τους.
  εγω στον δικο μου δινω ακομα και λαδι σολομου....
  αντε φθανει πια με την ταχα φιλοζωια αν μπορουν ασ σταματησουν και τις πλαστικες στουσ ανθρωπους.......

  1. κωστας

   θα μπορουσες να του δωσεις απλο ελαιολαδο και αυτα που θα εξοικονομησεις να τα παρεις αμπουλες για κανενα καταφυγιο η για το αδεσποτο με τα τσιμπουρια που προσπερνας στη βολτα με το δικο σου τραβωντας τον και πνιγοντας τον με τον πνιχτη που του φορας για να τον στραγγαλιζεις καθε φορα που εσυ θες .

   1. Tsiou

    Kυριε Κωστα,

    δεν θελω να ενοχλησω, αλλα το ελαιολαδο ΔΕΝ ειναι ιδιατερα αφωμιοσιμο απο το σκυλισιο στομαχι...

    Εγω θα προτιμουσα να συνεχισω να δινω λαδι σολωμου στον σκυλο μου και ταυτοχρονα το κρατος να βαλει 20 ευρω "φορο" σε καθε ιδιοκτητη σκυλου, ανα σκυλο που διαθετει, και να πηγαινουν αυτα τα λεφτα στα καταφυγια.

    Εαν το ελληνικο "κρατος" ειχε λογικους ανθρωπους, θα ηξερε οτι ο ΚΟΕ γραφει περιπου 10.000 καθαροαιμα σκυλια ΚΑΘΕ χρονο... Αρα... 20 Χ 10.000= 200.000 ευρω τον 1ο χρονο... Τον 2ο θα ηταν 20 Χ 20.000= 400.000...

    Ισως κατι τετοιο να καλυπτε και τις 2 μεριες...

  2. Θάνος

   Κι εγώ στο αυτοκίνητό μου βάζω την καλύτερη βενζίνη και δεν του δίνω λογαριασμό.

   «οι ζωοφιλοι ασ κοιταξουν στην ελλαδα αλλα χαλια που εχουμε και ασ παψουν να ασχολούνται με τους ντομπερμαναδες»

   Κι αυτοί είναι ένα από τα χάλια.

 7. markos dimitriadis

  To thema...avto...einai anakribes..ean anikei ston koe-kinologiko-omilo-ellados...se thema protipa..apo ratses.. kopsimo avtion kai ouras
  Kai episis o koe...ti eidous katastatiko echei..kai os ti leitourgei...telos.......kai episis...poies oi armodiotites kai oi evthines tou koe. ???
  Porospika...ego..den perimeno tipota pleon kai apo kanenan.
  Den akou ktiniatro..oute somateio.. oute dimotikin astinomeia.
  Efoson...eisaste oloi sas gia ta klammata.. pare ton enan kai rikse sfaliara ston allon. !!

 8. ΗΡΑΚΛΗΣ

  αν δειτε προσεκτικα στην φωτο τα αυτια τα δικα της ειναι τελειως αντιαισθητικα οποτε....προτεινω να ξεκινησουμε απ τα δικα της, δεν ξερω βεβαια αν εχει και ουρα η συγκεκριμενη κυρια....οψομεθα !!!!

  1. κωστας

   και μετα αναρωτιουνται γιατι δε μπορουν να κανουν παρεα με αλλα αρσενικα η γιατι ορμανε σε αλλα σκυλακια στο δρομο.ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΟΣΚΟΨΕ ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ ,αντιλαμβανεται μια διαρκη επιθεση .οποιο σημα ηρεμιας και να χρησιμοποιησει δεν βλεπει καμια αντιστοιχη αντιδραση απ το πετσοκομμενο που συναντα .διοτι κομμενα αυτια σημαινει τεντωμενα αυτια. και τεντωμενα αυτια στη γλωσσα σωματος του σκυλου σημαινει μαχη κι επιθεση. φανταστειτε να βλεπετε να σας κοιτα ενας μυωδης τυπος κρατωντας συνεχως ενα ροπαλο υψωμενο προς τη μερια σας.οποτε η θα τρομαζει και θα φευγει ( δε θα θελει να τον κανει παρεα ) η θα απαντα κι εκεινο με επιθετικοτητα .γιαυτο ο πετσοκομμενος σας σκυλος κοινωνικοιειται πολυ δυσκολα .

 9. papan

  3

  Σκόπιμα και κακοπροαίρετα επιμένετε να συγχέετε τους εκτροφείς με τους κουταβοπαραγωγούς. Αρνείστε να καταλαβετε ότι δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα με τους εκτροφείς και ότι έχετε κοινούς εχθρούς. Δυστυχώς όμως συμπεριφέρεστε μυωπικά... Ας αναλάβει λοιπόν καθένας τις ευθύνες του.

 10. papan

  2
  Το χρήμα που αναφέρεστε - και πλανάστε δυστυχώς- δεν υπάρχει. Και εξηγώ. Οι ερασιτέχνες εκτροφείς που έχουν στόχο της ζωής τους συγκεκριμένη φυλή δαπανούν τεράστια ποσά όχι στις εκπαιδεύσεις όπως λέτε αλλά στην ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Γιατί; Για να ξέρει ο κάθε ενδιαφερόμενος τι ζώο έχει στο χέρι του.
  Γνωρίζετε αλήθεια ποσο κοστίζουν οι εξετάσεις δυσπλασίας ισχύων και αγκώνων, καρδιάς, ματιών, πατελας και άλλες εξειδικευμένες ανά φυλή; Γνωρίζετε ποσο κοστίζει ένα προφίλ DNA; Γνωρίζετε κάθε πότε επαναλαμβάνονται και γιατί;
  Γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική αξία μιας έκθεσης μορφολογίας και τι σημαίνει για την εκτροφή; Γνωρίζετε ποια είναι η αξία μιας έκθεσης εργασίας; Γνωρίζετε τι σημαίνει χαρακτήρας φυλής; Και τι σημασία έχει στην εκτροφή;

  1. κωστας

   δε γνωριζω αλλα φανταζομαι πως ισοδυναμουν περιπου με 500 κουτια ζυλαπουρ για να σωθουν καμια 20 αρια καλαζαρικα σκυλακια στα καταφυγια , συν αλλα 500 κουτια βιμπραμισιν για αλλα τοσα με ερλειχια , συν 300 τσουβαλια τροφης για να μπορεσουν να επιβιωσουν και να υιοθετηθουν .

 11. papan

  1
  Επιμένετε να βλέπετε τα πράγματα όπως σας συμφέρει.
  Ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι είμαι κατά της κοπής οφείλω να πω πως η διευκρίνηση του υπουργείου το γνωρίζετε πως δεν θα σταθεί σε κανένα δικαστήριο γιατί πολύ απλά ο νομοθέτης - για άγνωστους λόγους- δεν απαγόρευσε τότε την κοπή αλλά είπε "πρέπει".
  Σε όλες τις χώρες που έχει απαγορευθεί, έχει δοθεί περίοδος χάριτος. Οταν η κα Γαλανού λέει ότι ο νόμος "πέταξε" τα σκυλιά δεν εννοεί αυτό που κακοπροαίρετα προσπαθείτε να περάσετε αλλά ότι τα ζώα αυτά αποσύρονται από το προσκήνιο.

 12. Θάνος

  Εγώ λέω να κόψουμε την μύτη της Γαλανού για αισθητικούς λόγους,
  και τους μαστούς της για να μην την βαραίνουν και την κουράζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.