Στηρίξτε μας

Πρωτοφανής περιφρόνηση της νομοθεσίας ώστε η ΑΕΚ να κάνει σόου με την κακοποίηση αετού

17 Σεπτεμβρίου 2022 20:31 | Επικαιρότητα
Πρωτοφανής περιφρόνηση της νομοθεσίας ώστε η ΑΕΚ να κάνει σόου με την κακοποίηση αετού

Με ανάρτηση της στο facebook η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η Νατάσα Μπομπολάκη, επισημαίνει όσα έχουν γίνει από τους φιλοζωικούς φορείς ώστε να γίνει κατανοητό γιατί τελικά η πολιτεία μέσω των θεσμών της (υπουργείο, δήμος κ.ά.) επιτρέπουν στην ΑΕΚ την κακοποίηση του αετού που η Π.Α.Ε. θέλει και θα χρησιμοποιήσει στο σόου των εγκαινίων του γηπέδου της καθώς και στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Η κα Μπομπολάκη τονίζει τα εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Περιβαλλοντικών-Φιλοζωικών-Ακτιβιστικών Φορέων

Η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ , οι Εισαγγελικές, οι Αστυνομικές Αρχές, ο Δήμαρχος Γιαννης Βούρος και το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Θα έχουν την Απόλυτη Ευθύνη αν συμβεί ατύχημα κατά τη διάρκεια του παράνομου σώου της ΑΕΚ με τον αετό στις 30/09/22.

Στη φωτογραφία αρπακτικό σε γήπεδο άλλης χώρας που δεν εκτελεί τις εντολές του "εκπαιδευτή "του ,προσγειώνεται στο γήπεδο και και απειλεί ποδοσφαιριστή , του οποίου το τρόμο θα δείτε σε ένα από τα παρακάτω βίντεο ,όπως και περιστατικά παρόμοια σε γήπεδα άλλων χωρών ,οπου το αρπακτικό πτηνό δεν υπακούει στα όσα του "εμαθαν" και προσγειώνεται , σε τζάμια , κερκίδες , παράθυρα κλπ .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωτοφανής στα νομικά δεδομένα η πλήρης περιφρόνηση της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας με τη χρήση αρπακτικού πτηνού - αετού στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά και σε κάθε ποδοσφαιρικό της αγώνα.

Οι δημόσιες επιδείξεις και η προβολή δράσεων με εκπαιδευμένα αρπακτικά, είναι αντίθετες με τις πρακτικές και το πνεύμα της σύγχρονης ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας αλλά και ηθικής αφού προωθούν τη βαθιά ανθρωποκεντρική ιδέα του ανθρώπου-γητευτή της φύσης. Στη σημερινή εποχή, η προστασία της βιοποικιλότητας εστιάζει στην αξία της άγριας φύσης και των άγριων ειδών πανίδας όταν ζουν ελεύθερα στη φύση. Επιπλέον, προκρίνεται σαφώς η προώθηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων σε φυσικές περιοχές και η απόλαυση της παρατήρησης των άγριων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η Πολιτική και Πολιτειακή εξουσία , οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές οφείλουν να απαγορεύσουν τη τέλεση του «σώου» που προκειμένου να πραγματοποιηθεί :

1.Χρησιμοποιούνται με τρόπο προκλητικό οι διατάξεις του νόμου 4830/21 για σκοπό διαφορετικό από εκείνο για τον οποίο θεσπίσθηκαν .

2. Αγνοείται το γεγονός της βαριάς παθητικής πιθανόν και ενεργητικής , προκειμένου να εκτελέσει τις πτήσεις ο αετός , κακοποίησής με την απίστευτα στρεσσογόνο κατάσταση ,που θα βιώνει μέσα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες με χιλιάδες φιλάθλους να φωνάζουν συνθήματα υπερ την ομάδα τους , να πετούν καπνογόνα , χειροβομβίδες κρότου , να ανάβουν φωτιές, να πετούν βεγγαλικά ,όπως είδαμε να συμβαίνει στην πρόβα του σώου που κυκλοφόρησε δημόσια. Όλα τα παραπάνω θα προκαλέσουν μόνιμο στρες στο ζώο, αναπνευστικά προβλήματα από τα καπνογόνα επηρεάζοντας γενικότερα την υγεία και ευημερία του πτηνού.

3. Δημιουργείται προηγούμενο και όχημα παγίωσης και καθιέρωσης της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ζώα και ειδικότερα για την άγρια ζωή .

4.Αδιαφορούν για το γεγονός , ότι το σώου ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος ,αφού θα αποτελέσει «δεδικασμένο» ,για τη χρήση ζώων σε θάματα , μια κατάκτηση ετών του φιλοζωικού και περιβαλλοντικού κινήματος γυρίζοντάς μας πολλά χρόνια πίσω .

5. Αδιαφορούν για το δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια των φιλάθλων από μια απρόβλεπτη συμπεριφορά του αετού ,ο οποίος σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει χάσει τα άγρια στοιχεία και ένστικτά του με τη βίαιη υποταγή αυτών κατά τη διαδικασία της «εκπαίδευσης» , όπως συνέβη σε άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο εξωτερικό και θα μπορέσετε να διαπιστώσετε από 6 διαφορετικά περιστατικά ,που σας παραθέτουμε.

Το γεγονός ότι ο αετός (ιδιαίτερα τα μεγαλόσωμα είδη όπως ο Χρυσαετός, ο Βασιλαετός και Θαλασσαετός) έχει παραμείνει στη συλλογική συνείδηση ως σύμβολο δύναμης, ανεξαρτησίας και ελευθερίας δεν οφείλεται, φυσικά, στην ιερακοθηρία αλλά ήταν το αποτέλεσμα του θαυμασμού που προέκυπτε παρατηρώντας τη συμπεριφορά των άγριων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον (σε εποχές που ήταν άφθονα και παρατηρούνταν καθημερινά). Συνεπώς, το μόνο χρέος μας προς την παράδοση, όσον αφορά τους αετούς, είναι να αποκαταστήσουμε τους πληθυσμούς τους σε σημείο που να μπορούν να αποτελούν ξανά ένα τακτικό, αν και πάντα αξιοσημείωτο θέαμα στην Ελληνική φύση. Επιπλέον, οι αετοί είναι πουλιά που καλύπτουν δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά αποφεύγοντας την επαφή με τον άνθρωπο. Η διατήρησή τους σε κλουβιά και η «απελευθέρωσή» τους για λίγα λεπτά σε συνθήκες πολυκοσμίας είναι επιεικώς απαράδεκτη ενέργεια .
Μας είναι αδιανόητο, ότι διασαλεύονται τόσα πράγματα, χάριν ενός κιτς σώου στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και σε όλους τους αγώνες της.
Η δημοφιλής και αγαπημένη ομάδα της ΑΕΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και δε χρειάζεται τέτοια «σώου», που αποτελούν κόλαφο για το πολιτισμό μας, την αισθητική μας και που βασανίζονται ζώα
Οι παρακάτω φορείς ζητάμε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα Κόμματα της Ελληνικής Βουλής και βεβαίως από τους εφαρμοστές της νομοθεσίας να επαναφέρουν τη διασαλευθείσα νομική και ηθική τάξη διαφορετικά θα είναι απολύτως υπεύθυνοι για ό,τι ήθελε συμβεί
☑️Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας
☑️Liber Life Rodos
☑️Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)
☑️Ιππόθεσις
☑️MEDASSET, Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών
☑️Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι- Γαιδουροχώρα
☑️Vegan Life NGO
☑️Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών.
☑️Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού
☑️Πανελλήνια Ένωση Κατά της Κακοποίησης των Ζώων
☑️LiberAnimal
☑️Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
☑️Dream Dancers
☑️Ethos and Empathy
Υπενθυμίζουμε, ότι 4 περιβαλλοντικοί Φορείς, Η Ελληνική Ορθολογική Εταιρία, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία-ΠΦΠΟ, η Καλλιστώ και η Ελληνική Εταιρία για το Περιβάλλον και τη Φύση κατέθεσαν τον Αύγουστο Υπόμνημα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές έως και τον Άρειο Πάγο.
Όποιος άλλος ΦΟΡΕΑΣ επιθυμεί να υπογράψει την Ανακοίνωση,, ας το δηλώσει εδώ στα σχόλια.
Στις φωτό "ανυπάκουα" αρπακτικά και στα 6 video της ανάρτησης οι λεπτομέρειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΜΟΝΟ Η ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ».

 

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Ο αετός που η ΑΕΚ χρησιμοποιεί στο σόου της κακοποιείται (βίντεο)

Με τη σφραγίδα της ΑΕΚ η Ελλάδα επιστρέφει στη χρήση ζώων στα θέματα – O αετός χρησιμοποιήθηκε στα εγκαίνια (βίντεο)

Ελ. Ηλιοπούλου: Δεν πρέπει οι οπαδοί της ΑΕΚ από τη χαρά τους να μη δουν ότι ο αετός κακοποιείται (βίντεο)

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την κακοποίηση του αετού από τους παράγοντες της ΑΕΚ (βίντεο)

Εσπευσμένα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας υπερψήφισε το τσίρκο με ζώα - τη χρήση αετού από την ΑΕΚ στους αγώνες (βίντεο)

Οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν τρικάκια κατά του σόου Μελισσανίδη με τον αετό του γερακάρη που έχει φωτογραφηθεί με τον Κασιδιάρη (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού της Ν.Δ. επιστρέφουν οι παραστάσεις τσίρκο με ζώα μέσω της ιερακοθηρίας

Ορνιθολογική κατά του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά για τα ψεύδη του σχετικά με τη χρήση αετών σε θεάματα

Άγνοια και ψέματα από τον υφυπουργό Γ. Αμυρά για τη χρήση ζώων σε θεάματα (βίντεο)

Παράνομο σόου με αιχμάλωτο Χρυσαετό θέλει να παρουσιάσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο

ΑΕΚ σημαίνει... αετοί απελευθερωμένοι - Γιατί η ΠΑΕ συναινεί στη χρήση κακοποιημένου αετού;

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Πολλές οι επιζήμιες συνέπειες της ιερακοθηρίας

Νόμος 4830/2021: Επιτρέπεται η περιφορά ζώων σε πανηγύρια, λαϊκές και τοπικές παραδοσιακές εκδηλώσεις (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Κυνηγοί, ιερακοθήρες, τοξοβόλοι παρανομούν με την κάλυψη της Πολιτείας και δεν νοιάζονται ούτε για τη Δημόσια Υγεία

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.