Στηρίξτε μας

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που τάχθηκαν με τα συμφέροντα κυνηγών, κτηνοτρόφων, γουναράδων, ψαράδων κ.ά. ευθύνονται για τα ζώα που έμειναν απροστάτευτα

18 Φεβρουαρίου 2019 12:19 | Επικαιρότητα
Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που τάχθηκαν με τα συμφέροντα κυνηγών, κτηνοτρόφων, γουναράδων, ψαράδων κ.ά. ευθύνονται για τα ζώα που έμειναν απροστάτευτα

Του Θέμη Δημητρακόπουλου*

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δεν είναι όλοι και όλες ίδιοι και δεν μου αρέσει ποτέ να τσουβαλιάζω.
Υπάρχουν πράγματι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφαγαν το παραμύθι περί δήθεν κινδύνου στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή να ανοίξει τάχα η κερκόπορτα, μέσω του 24Α, για να αλλάξει η ΝΔ, αν είναι κυβέρνηση, το άρθρο 24 στο σημείο που αναφέρεται στα δάση και τον χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων πριν το 1975.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί άλλοι που ΔΕΝ θα το ψήφιζαν μακάρι τι. Και εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα.
Ιδού ο αντίλογος:
1) Είναι τόσο αφελής ο Γ. Κατρούγκαλος που, ως συνταγματολόγος, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα τέτοιος κίνδυνος;
2) Είναι τόσο αφελείς και ανεύθυνοι ο Τσίπρας, ο Βούτσης, ο Φίλης και άλλοι 58 βουλευτές και υπουργοί του Σύριζα που υπερψήφισαν το άρθρο 24Α; Αυτοί γιατί δεν πείστηκαν από το ''ατράνταχτο'' επιχείρημα των Τσιρώνηδων και των Φάμελλων; Ή μήπως ήταν στημένο και αυτό (δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι);...
3) Κι αν ακόμη δεχτούμε ότι υπήρχε, πράγματι, τέτοιος κίνδυνος, γιατί δεν ενέταξαν το 24Α στο άρθρο 5 περί Δικαιωμάτων γενικώς, ή στο 25, ή σε ένα ανεξάρτητο εντελώς άρθρο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα;
4) Η κατάπτυστη όσο και τόσο αποκαλυπτική ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας που ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τους βουλευτές και τους υπουργούς που καταψήφισαν το 24Α ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ αποτελεί ξεδιάντροπο μνημείο ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και επηρεασμού των πολιτικών.
Και βέβαια αισχύνης και ευθύνης για όσους ψήφισαν Όχι και Παρών ''τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι''.
Η απάντηση, δυστυχώς, είναι πολύ απλή: και ανεξάρτητο άρθρο να κατατίθετο για την Προστασία των Ζώων, πάλι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ θα το ψήφιζαν.
Και δεν θα το ψήφιζαν για λόγους καθαρά ΨΗΦΟΦΗΡΙΚΟΥΣ. Γιατί η ψηφοθηρία και ο πελατειασμός, η συναλλαγή με τα ντόπια είτε τα κλαδικά μικροσυμφέροντα, έχουν το μερτικό τους δυστυχώς και στη σημερινή, τη δική μας Αριστερά.
Δεν θα το ψήφιζαν οι φίλοι του λόμπι των κυνηγών, όπως ο υπουργός Φάμελλος που παραχώρησε ανερυθρίαστα το κατάπτυστο δικαίωμα των ''ρυθμιστών'' της Φύσης στους καταστροφείς της, τους κυνηγούς.

Δεν θα το ψήφιζαν οι βουλευτές Κυκλάδων που υπεραμύνονται του φρικτού, βάρβαρου ''εθίμου'' του παστουρώματος για προφανείς λόγους.
Δεν θα το ψήφιζαν υπουργοί και βουλευτές δεμένοι με τα μικροσυμφέροντα κτηνοτρόφων, αγροτών, ψαράδων και γουναράδων σε όλη τη χώρα.
Ήταν πολύ βολικό, πράγματι, και ανακουφιστικό για πολλούς και πολλές ότι επινοήθηκε ο δήθεν κίνδυνος για το άρθρο 24Α ώστε να έχουν τη σαθρή δικαιολογία να μην υπερψηφίσουν το στοιχειώδες για μια προοδευτική, πολιτισμένη και σύγχρονη Αριστερά: την Προστασία των άλλων, μη ανθρώπινων, συναισθανόμενων και νοημόνων ζώων.
Οι κυνηγοί έχουν κάθε συμφέρον να μην διακινδυνεύσουν την ασυδοσία τους ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να εξολοθρεύσουν και τα υπόλοιπα είδη της πανίδας απο τη χώρα.
Οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε συμφέρον να μην επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στην εκτροφή και στη σφαγή των ''προϊόντων'' τους.
Οι γουναράδες το ίδιο. Οι αλιείς το ίδιο (βλ. βιτζότρατες)
Λυπάμαι που το λέω, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, έχει αποτύχει συνολικά στην περιβαλλοντική του πολιτική, σημαντικό μέρος της οποίας είναι και η Προστασία των Ζώων (δεν λέω Δικαιώματα των Ζώων για να μην φρίξουν οι πούροι αριστεροί ανθρωποκεντριστές και σπισιστές).
Και αδυνατεί, ακόμη και σήμερα, να συνειδητοποιήσει έστω και ψηφοθηρικά, με ορίζοντα τις προσεχείς εκλογές, ότι οι ψήφοι των φιλόζωων και των αντικυνηγών είναι ΠΟΛΥ, μα πολύ περισσότερες από τις ψήφους των κυνηγών, των κτηνοτρόφων και των γουναράδων.
Ήδη με την προχτεσινή ολέθρια αστοχία της καταψήφισης του 24Α, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε χιλιάδες οπαδούς και μέλη του και εκατοντάδες χιλιάδες δυνητικούς ψηφοφόρους του.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι στον ΣΥΡΙΖΑ γελάτε με αυτό που λέω, όμως θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας – και τότε θα είναι αργά για δάκρυα.
Γιατί όταν κι εγώ ακόμη φτάνω να το σκέφτομαι, σημαίνει ότι κάτι στραβό, πολύ στραβό, συμβαίνει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ...

*Ο Θέμης Δημητρακόπουλος είναι συγγραφέας - πολιτικός επιστήμονας μέλος του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος και της Ο.Μ. Κηφισιάς ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο)

Ποιοι είναι οι 84 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ψήφισαν ΥΠΕΡ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) ΔΕΝ ψήφισαν την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ ψήφισαν για την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παριστάνουν τους φιλόζωους ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

«Απογοήτευση για την καταψήφιση της πρότασης -και από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- περί προστασίας των ζώων στη Συνταγματική Αναθεώρηση»

Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Τι ψήφισαν τα κόμματα για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων και τη συνταγματική αναθεώρηση είχε παράδοξα υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα του ελληνικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ένα βήμα πιο κοντά στη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα 53 βουλευτών για να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Συντάγματος ξεχωριστή αναφορά στην προστασία των ζώων

Με εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. συναντήθηκε η επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα

Π.Φ.Π.Ο.: Σειρά δράσεων για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μιχαηλ Τσολακης

    Ήδη τους έχω διαμηνυσει αγαπητέ φίλε Δημητρακόπουλος, την σιγουρη ψήφο μου από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές να την ξεγραψουν ακριβώς για αυτήν την αθλιότητα ! Και έχω ξεκαθαρίσει παντού την θέση μου και δεν είμαι ο μόνος !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.