Στηρίξτε μας

Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο)

14 Φεβρουαρίου 2019 19:10 | Επικαιρότητα
Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, η πρόταση για το άρθρο 24Α - δείτε εδώ αναλυτικά - ώστε να υπάρχει αυτοτελής αναφορά στα ζώα και στην προστασία τους στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης καθώς στο ισχύον Σύνταγμα τα ζώα δεν αναφέρονται ξεχωριστά αλλά συμπεριλαμβάνονται στο περιβάλλον στο άρθρο 24. Την πρόταση για την αλλαγή του Συντάγματος γι' αυτό το κρίσιμο ζήτημα καταψήφισαν 130 βουλευτές, 92 βουλευτές το υπερψήφισαν και 40 δήλωσαν παρών.

Δυστυχώς εδώ τερματίζεται η πολυετής προσπάθεια των φιλοζωικών φορέων σε αυτό το θέμα. Η επόμενη, δηλαδή η αναθεωρητική Βουλή δεν θα συμπεριλάβει την πρόταση για το άρθρο 24Α - που απορρίφθηκε σε αυτό το στάδιο - αλλά αν αυτή είχε υπερψηφιστεί  από τους βουλευτές με βεβαιότητα θα προήγαγε τα ζώα, τα δικαιώματα και την προστασία τους στην Ελλάδα, καθώς στη χώρα - ας μη ξεχνάμε - η κακοποίηση ζώων είναι ένα τεραστίων διαστάσεων κοινωνικό φαινόμενο.

Δυστυχώς οι περισσότεροι βουλευτές δεν ενστερνίστηκαν τις απόψεις της φιλοζωικής κοινότητας και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η οποία έκανε τεράστια προσπάθεια για να πείσει το πολιτικό προσωπικό και τελικά να κατατεθεί τον περασμένο Ιανουάριο μια τέτοια πρόταση από 55 βουλευτές (κυρίως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), καθώς μέχρι τώρα όπως προείπαμε τα ζώα (άρα και τα δικαιώματα τους) παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας (που δυστυχώς δεν απέτρεψε τα εγκλήματα σε βάρος τους) περιλαμβάνονται μόνο στο άρθρο 24 (περί προστασίας του περιβάλλοντος) το οποίο αφορά γενικώς το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του και φυσικά η πανίδα σε αυτό αναφέρεται με την ευρεία έννοια. Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε ποια κόμματα και ποιοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ ή κατά.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 84 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ψήφισαν ΥΠΕΡ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) ΔΕΝ ψήφισαν την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ ψήφισαν για την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παριστάνουν τους φιλόζωους ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

«Απογοήτευση για την καταψήφιση της πρότασης -και από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- περί προστασίας των ζώων στη Συνταγματική Αναθεώρηση»

Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Τι ψήφισαν τα κόμματα για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων και τη συνταγματική αναθεώρηση είχε παράδοξα υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα του ελληνικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ένα βήμα πιο κοντά στη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα 53 βουλευτών για να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Συντάγματος ξεχωριστή αναφορά στην προστασία των ζώων

Με εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. συναντήθηκε η επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα

Π.Φ.Π.Ο.: Σειρά δράσεων για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

 1. Φαύλος

  Απλά Μπράβο στο ΚΚΕ. Για τον συριζα τα γνωστά.. Με τον χωροφύλακα τη μια και την άλλη με τον αστυφύλακα πήξαμε στις κωλοτούμπες και στα τσιτάτα για λαϊκή κατανάλωση.

 2. Δημήτρης

  Πραγματικά γιατί δεν αναφέρετε ξεκάθαρα ότι ΜΟΝΟ το ΚΚΕ ψήφισε σύσσωμο υπέρ της αναθεώρησης; Όσοι από τους υπόλοιπους βουλευτές ψήφισαν υπέρ, το κάνανε ενάντια στην θέση του κόμματός τους. Το ΚΚΕ επίσημα στήριξε την διάταξη. Μόνο μπράβο ......

  1. eleni

   Υπάρχει ξεχωριστό άρθρο για το τι ψήφισε το ΚΚΕ. Την ώρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο το οποίο σχολιάζετε δεν είχε γίνει γνωστό από τη Βουλή ποιος ψήφισε τι και από ποιο κόμμα.

 3. Οδυσσέας

  Μπράβο στο ΚΚΕ για την στάση του αν και δεν είχα καμία αμφιβολία έχουν αποδείξει ότι για όλα τα θέματα μελετούν με την παραμικρή λεπτομέρεια..

 4. manolis xefterakis

  Μην κάνετε επιλεκτικές δημοσιεύσεις. Να βάλετε και αυτούς του Σύριζα γιατί θα την πληρώσουν και αυτοί που δε φταίνε. Καλά τους οικολόγους τους ξέρουμε.

 5. RED ROBIN

  Οι βουλευτές της φασιστικής-ναζιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ψήφισαν ΟΛΟΙ κατά του άρθρου 24Α. Τυχαίο; Δε νομίζω. Δεν μπορείς να παριστάνεις τον φιλόζωο και ταυτόχρονα να μισείς τους ανθρώπους άλλης φυλής άλλης θρησκείας και καταγωγής.

 6. Errie

  Κι εγώ θα ήθελα να μάθω ποια κόμματα και ποιοι βουλευτές ψήφισαν κατά, αυτό δεν θα μείνει έτσι... Θα τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε, στις ψήφους...

 7. RED ROBIN

  Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ υπερψήφισε το Άρθρο 24Α. Αντίθετα ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να λέγεται "της οικολογίας και τον κινημάτων" πολλοί βουλευτές του καταψήφισαν ή ψήφισαν "παρών"!!

 8. Ελισσάβετ

  Θα ήθελα πάρα πολύ να μαθω ποιοι βουλευτές ψήφισαν κατά! για να το λαβω σοβαρά υπόψιν...μια και οι εκλογες πλησιαζουν!σας ευχαριστώ ...

 9. Vassilis

  Όχι πως ήρθε το τέλος του πολιτισμένου κόσμου, αφού έχουν και μπορούν να γίνουν πάαααρα πολλά, ακόμα και με το υφιστάμενο νομικό-συνταγματικό καθεστώς.
  *** Να μας ενημερώσετε όμως μιας που το παρακολουθείτε στενά το θέμα και για το ποιοι ψήφισαν με ποιον τρόπο - καλό είναι να γνωρίζουμε! ***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.