Στηρίξτε μας

Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

4 Οκτωβρίου 2014 07:35 | Επικαιρότητα
Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) από σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, καλεί τους Έλληνες πολίτες να υπογράψουν το παρόν διάβημα (petition) το οποίο απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση, μέσω του οποίου ζητείται η αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος όσον αφορά στο ίσης σημασίας δικαίωμα των μη ανθρώπινων έμβιων να συνυπάρχουν μαζί μας, χωρίς πόνο και δυστυχία, χωρίς ταλαιπωρία και εκμετάλλευση.

Πατήστε εδώ για να υπογράψετε!

Το θέμα των κακοποιήσεων των ζώων στην Ελλάδα όπως επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο. έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε διαστροφή. Η κακομεταχείριση όλων των ζώων υποδηλώνει μία σοβαρή παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο, πολίτες και πολιτεία και βεβαίως τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Π.Φ.Π.Ο. «Το Σύνταγμά μας αναμένεται σύντομα να αναθεωρηθεί. Ελπίζουμε η αναθεώρηση να συνεχίσει να γίνεται υπό το φως του Διαφωτισμού.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της οπτικής αποτελεί και η άποψη πως ο άνθρωπος είναι ίσος προς τους βιολογικούς μας εταίρους, τουλάχιστον σε επίπεδο εφαρμοσμένης ηθικής. Και ακόμα, πως τα έμβια, δεν μπορούν να υφίστανται νομικά και ηθικά την μεταχείριση ενός res, ενός αντικειμένου.

Έτσι, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αποφάσισε πως χρειάζεται μία εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης, ώστε η αλλαγή αυτή που επιζητούμε να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής αποδοχής και να μην παραμείνει ένα κενό νομικό γράμμα.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας ήδη στις 18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους δώσαμε συνέντευξη τύπου και συνεχίζουμε την προσπάθεια συμβολικά σήμερα 4 του Οκτωβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με το ανωτέρω ψήφισμα.

Παράλληλα με επιστολή που θα αποστείλουμε άμεσα, απευθυνόμαστε στους Έλληνες και στους άλλους Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές και τους καλούμε να ηγηθούν μιας ουσιώδους και συνεχόμενης προσπάθειας για την καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων που να οδηγήσει στην θέσπιση ενιαίων ευρωπαϊκών κανόνων ευζωίας των βιολογικών μας εταίρων, εκεί που δεν υπάρχουν, αξιοποιώντας την επιστολή-γνωμοδότηση του Paolo De Castro, Προέδρου της Committee on Agriculture and Rural Development, για το πρόβλημα του Υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα δικαιώματα των ζώων δεν είναι απλώς μία φιλοσοφία. Είναι ένα κοινωνικό κίνημα που αμφισβητεί την παραδοσιακή άποψη της κοινωνίας, ότι όλα τα μη ανθρώπινα ζώα υπάρχουν αποκλειστικά για ανθρώπινη χρήση. Ακριβώς όπως έκανε και το κίνημα ενάντια στην ανθρώπινη δουλεία.

Επειδή η κοινωνία μας έχει εξελιχθεί αρκετά από τότε που γράφτηκε το Σύνταγμά μας, ώστε να αντιλαμβάνεται το δικαίωμα στην ευζωία των βιολογικών μας εταίρων, σας καλούμε να υπογράψετε, προωθήσετε και στηρίξετε την πρότασή μας, έτσι ώστε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να μην είναι άλλη μία θεματολογική ημέρα αλλά μία ημέρα-σταθμός για την ευρύτερη, ανθρώπινη και μη, κοινωνία μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Συγκέντρωση υπογραφών για την αλλαγή του Συντάγματος σχετικά με τα ζώα

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Ολύμπιος

    Αναθεώρηση του συντάγματος

    Πατριώτες το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι: -μέσω των κομμάτων μπορούμε να επιλέξουμε ηγεσία που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι! Τα κόμματα λειτουργούν σαν ελεγχόμενες επιχειρήσεις για να εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων κύκλων! στην αρχεί της δημιουργίας επιδοτούνται απο ύποπτους κύκλους! στην συνέχεια απο τον ίδιο τον λαό! Η πλειοψήφία του Ελληνικού λαού δεν γνωρίζει πως δημιουργούνται τα κόμματα! έχουν την εντύπωση ότι είναι φτιαγμένα εξ αρχής απο τον θεό! Πατριώτες αν δεν καταλάβουμε πως λειτουργούν τα διάφορα πολιτεύματα, δεν θα πάρουμε ποτέ την τύχη στα χέρια μας! Στην Αθηναική δημοκρατία με την άμεση δημοκρατία σαν πολίτευμα, οι πολίτες δεν εξέλεγαν αντιπροσώπους για να αποφασίζουν στο όνομά τους, αλλά έπαιρναν οι ίδιοι αποφάσεις νομοθετικού και εκτελεστικού περιεχομένου. Σήμερα μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμιο αλλάζοντας το σύνταγμα καταργώντας τα κόμματα και το τυχοδιωκτικό βουλευτιλίκι! αντικαθιστώντας με ένα νέο πολίτευμα, την Δημαρχιακή δημοκρατία! αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο θα το αντιπροσωπεύουν κατευθείαν οι δήμαρχοι της χώρας μας, σε ποσοστά αναλογίας του πληθυσμού κάθε νομού! το κοινοβούλιο για τεχνοκρατικά θέματα θα απευθύνεται σε επιστήμονες σύμβουλους! Τις εργασίες του Σώματος θα διευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής!

  2. MADA PAPADOPOULOU

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.