Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

15 Φεβρουαρίου 2019 12:38 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

Αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό – θα δημοσιευθούν αργότερα – ποιοι βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης, ώστε να υπάρχει ξεχωριστό άρθρο το 24Α στο νέο Σύνταγμα για την προστασία των ζώων, είναι ξεκάθαρο ότι με ευθύνη του Γιάννη Τσιρώνη, βουλευτή Β’ Αθήνας, και του Γιώργου Δημαρά, νυν υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (εκ των Οικολόγων Πράσινων) και των περισσοτέρων βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι καταψηφίστηκε το άρθρο, που ήταν και πρόταση του δικού τους κόμματος!

Αξίζει να τονίσουμε ότι όλοι οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. υπερψήφισαν το άρθρο, ενώ αυτό σε γενικές γραμμές καταψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή. H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες εκείνων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι αναντίστοιχο του μεγάλου αγώνα που έκαναν με σοβαρότητα και πολυετή προετοιμασία τα στελέχη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκ των Οικολόγων Πράσινων σε συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασαν τους φόβους τους ότι το ξεχωριστό άρθρο 24Α ανοίγει τον δρόμο για την αναθεώρηση του 24 και αυτό θα ήταν καταστροφικό για το περιβάλλον και τα δάση…

Έχοντας διαπιστώσει πως «αριστεροί» και «οικολόγοι» που μετέχουν στην κυβέρνηση έχουν συμπεριφερθεί στα ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον (π.χ. Σκουριές, εξορύξεις υδρογοναθράκων, νομοσχέδιο Τσιρώνη, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κ.ά.) οι φόβοι τους αυτοί προκαλούν μόνο γέλιο…

«Γιατί δεν ψηφίστηκε η Συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων Υποκρισίες και δήθεν ενδιαφέρον για το περιβάλλον»

«Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έδωσε ένα μεγάλο, έντιμο, δυναμικό και ειλικρινή αγώνα για να προστατευθούν τα ζώα μέσα από τις διατάξεις του Συντάγματος. Ο τελικός μας στόχος δεν επετεύχθη.

Όμως η υπόθεση των ζώων μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία βγήκε αναβαθμισμένη και γιατί όχι κερδισμένη αφού για πρώτη φορά μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο και τις επιτροπές του συζητήθηκε τόσο διεξοδικά και σε τόση έκταση η μελανή αυτή ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας με τα χιλιάδες κακοποιημένα με κάθε τρόπο και μορφή ζώα, κάθε είδους, και η αναγκαιότητα προστασίας τους μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του εναπομείναντος κομματιού των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με την διαφωνία τους στην προσθήκη του άρθρου 24Α, η οποία περιελάμβανε την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας και ευζωίας των ζώων. Διαφωνούν, μας ενημέρωσαν, διότι έτσι υπάρχει κίνδυνος να αναθεωρηθεί όλο το άρθρο 24 που αναφέρεται στην προστασία του περιβάλλοντος και φοβούνται ότι να επέλθει μείωση της προστασίας του και ιδιαίτερα των δασών. Προεκλογικές ευαισθησίες και υποκρισίες.

Η θητεία των Οικολόγων Πράσινων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν τραγικά εις βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης. Η θητεία τους δε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταστροφική για τα ζώα. Διόλου τυχαίος και ο χρόνος που στόχευσαν και επέλεξαν για να δημοσιοποιήσουν την διαφωνία τους, μια μέρα δηλαδή πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Μοιραίος άνθρωπος για το περιβάλλον και τα ζώα ο Γιάννης Τσιρώνης.
Γνωρίζουμε όμως, ότι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον μανδύα της προστασίας του περιβάλλοντος στην πραγματικότητα διαφώνησαν εξυπηρετώντας μικροκομματικά τοπικά τους ψηφοθηρικά οφέλη.
Τα δε κόμματα -ΝΔ, Ένωση Κεντρώων και ΧΑ- που από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν και δεν ψήφισαν την συγκεκριμένη διάταξη ας σταματήσουν τις φιλοζωικές τους κορώνες εν όψει των εκλογών και γενικότερα.
Χθες καταγράφτηκε και αποτυπώθηκε με ακρίβεια η πρόθεση όλων.
Χθες ηττήθηκε ο Πολιτισμός, η Ανθρωπιά, η Ελλάδα.
Χάθηκε μια ευκαιρία να αποτινάξουμε τη ρετσινιά της πιο αφιλόζωης ευρωπαϊκής χώρας με ένα όμως από τα πιο δυναμικά και πρωτοπόρα φιλοζωικά κινήματα.

Για εκείνους δε που θα βιαστούν να πουν,ότι το φιλοζωικό κίνημα δεν αντελήφθη την παγίδα που έκρυβε η προσθήκη του 24 Α για το περιβάλλον θα απαντήσουμε, ότι οι φιλόζωοι πολίτες αυτής της χώρας δίνουν αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος στη πράξη χωρίς να υπάρχει διάσταση λόγων και πεπραγμένων, χωρίς υποκρισίες και ψεύτικα λόγια.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Γιώργο Κυρίτση γιατί πίστεψε τον αγώνα μας και προώθησε το αίτημά μας αλλά και τους 92 βουλευτές που στήριξαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής την προσπάθεια για την συνταγματική προστασία των ζώων. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε τα ονόματα των βουλευτών που υπερψήφισαν, καταψήφισαν ή ψήφισαν παρών».

Διαβάστε επίσης:

Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο)

Ποιοι είναι οι 84 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ψήφισαν ΥΠΕΡ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) ΔΕΝ ψήφισαν την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ ψήφισαν για την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παριστάνουν τους φιλόζωους ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

«Απογοήτευση για την καταψήφιση της πρότασης -και από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- περί προστασίας των ζώων στη Συνταγματική Αναθεώρηση»

Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Τι ψήφισαν τα κόμματα για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων και τη συνταγματική αναθεώρηση είχε παράδοξα υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα του ελληνικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ένα βήμα πιο κοντά στη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα 53 βουλευτών για να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Συντάγματος ξεχωριστή αναφορά στην προστασία των ζώων

Με εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. συναντήθηκε η επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα

Π.Φ.Π.Ο.: Σειρά δράσεων για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μιχαηλ Τσολακης

    Να δωσετε ολα τα ονοματα για να ξερουμε ποιους να τιμωρησουμε! Οσο για τον.......οικολογο Τσιρωνη, τα εχω πει πολλες φορες! Ευτυχως που πολιτικα ειναι τελειωμενος! Προς μεγαλη απογοητευση ολων των συμφεροντων εναντια στα ζωα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.