Στηρίξτε μας

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

15 Φεβρουαρίου 2019 21:00 | Επικαιρότητα
H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Η σημερινή ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδας βάζει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του παρασκηνίου που εκτυλίχθηκε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η πρόταση για ξεχωριστή αναφορά στην προστασία των ζώων με ξεχωριστό άρθρο, το 24Α.

Ως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι καταψήφισαν την πρόταση από το κυβερνητικό κόμμα οι «οικολόγοι» Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς και σε αυτούς συντάσσεται και ο... ευαίσθητος για το περιβάλλον υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος που όπως πληροφορηθήκαμε έκανε ό,τι μπορούσε να επηρεάσει τους συναδέλφους του φωνάζοντας στους διαδρόμους της Βουλής. Τη δική τους προσπάθεια να μην περάσει αυτή η νομοθετική αλλαγή έκαναν και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι οποίοι δηλωμένα θέλουν να κακοποιούνται τα ζώα εκτροφής, εργασίας κ.ά. (περισσότερα για το παστούρωμα εδώ). Έτσι φτάσαμε στο αποτέλεσμα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ψηφίσουν ΝΑΙ 61, ΟΧΙ 39 και ΠΑΡΩΝ 42, ΤΙΠΟΤΑ 3.

Ο λόγος που επιμένουμε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι γιατί η νομοθετική αλλαγή προτάθηκε από τους συναδέλφους τους εντός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και γιατί τώρα αυτό το κόμμα έχει την εξουσία, ενώ αξίζει να πούμε ότι για το θέμα δεν τέθηκε τήρηση κομματικής γραμμής, αλλά ήταν η μια από τις δύο προτάσεις που αφέθηκε στη συνείδηση τους. Ενώ έχει αξία να πούμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερψήφισε την πρόταση.

Αν και αύριο θα δημοσιεύσουμε την αναλυτική λίστα με το τι ψήφισε κάθε βουλευτής κάθε κόμματος - γιατί εκλογές έρχονται και είναι χρήσιμο να είμαστε ενημερωμένοι - σήμερα αξίζει να αναφέρουμε τις ευχαριστίες των κυνηγών αυτών των «οικολόγων» που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και δολοφονούν συστηματικά παντού – ακόμα και σε χώρους που το κυνήγι απαγορεύεται – ζώα/θηράματα και καθώς και ζώα που η νομοθεσία προστατεύει…

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία είχε ευχαριστήσει παλιότερα επισήμως και ειδικά τη Χρυσή Αυγή για τις θέσεις σχετικά με το κυνήγι γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και μάλλον η αγάπη για τα όπλα κάποιους τους ενώνει…

«Οι βουλευτές και τα κόμματα "άκουσαν" την Κ.Σ.Ε.»

Την ευχαριστήρια επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος Κ.Σ.Ε., Γιώργος Αραμπατζής και ο γ.γ. Νίκος Κράλλης και σε αυτή επισημαίνονται τα εξής: «Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας εκφράζει την ικανοποίηση της για τον ώριμο και συγκροτημένο τρόπο που η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της χώρας μας, απέτρεψε το ενδεχόμενο της εξίσωσης ανθρώπων και ζώων στο Σύνταγμα της χώρας μας, όπως ακριβώς επιδιώχθηκε από συγκεκριμένη "ζωοφιλική" οργάνωση κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή, 130 βουλευτές ψήφισαν κατά της συγκεκριμένης πρότασης, 92 βουλευτές την υπερψήφισαν και 40 ψήφισαν παρών. Έτσι, η πρόταση απορρίφθηκε και δεν θα συμπεριληφθεί ούτε, καν, προς συζήτηση στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή, που θα αποφασίσει για ενδεχόμενες τροποποιήσεις ή αλλαγές άρθρων του Συντάγματος.

Όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε, η Κ.Σ.Ε. επιδόθηκε σε ένα μπαράζ επαφών με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ώστε βουλευτές, Υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου, να αντιληφθούν, στην πραγματική τους διάσταση, τους κινδύνους που εγκυμονούσε η συγκεκριμένη πρόταση για την πρωτογενή παραγωγή, το κυνήγι, την αλιεία, την κτηνοτροφία, την οργανωμένη ή ερασιτεχνική εκτροφή ζώων κλπ.

Η Κ.Σ.Ε. ενημέρωσε και κατάφερε να πείσει τους περισσότερους από τους συνομιλητές που αναζήτησε στην πολιτική τάξη της χώρας, για όλα αυτά που θα ακολουθούσαν εάν και εφόσον όλων των ειδών τα ζώα αποκτούσαν… "συνταγματικά δικαιώματα".

Αν και η πρόταση αυτή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ως "αθώα", "αυτονόητη", ή επενδυμένη με "ευαισθησίες" που όλοι έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε έναντι των ζώων, στρατηγική επιδίωξη των "υποβολέων" της ήταν άλλη: να "θολώσει" και να γίνει δυσδιάκριτη η νομική γραμμή μεταξύ των δικαιωμάτων ζώων και ανθρώπων, αλλά και οι σχέσεις ιδιοκτησίας που σήμερα υφίστανται μεταξύ τους, στο επίπεδο των κατοικίδιων και των παραγωγικών ζώων εκτροφής.

Αν η συγκεκριμένη πρόταση για τροποποίηση του Συντάγματος υπερψηφιζόταν, οργανώσεις κάθε είδους θα αποκτούσαν αυτομάτως το δικαίωμα να ξεκινήσουν μία σειρά νομικών προσφυγών, όπου νόμοι και Υπουργικές αποφάσεις θα προσβάλλονταν με το πρόσχημα…της αντισυνταγματικότητας.

Και θα επρόκειτο για τις ίδιες αυτές οργανώσεις που στο καταστατικό τους διατείνονται ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να κυνηγά, να ψαρεύει, να εκτρέφει, να διατηρεί ή να τρέφεται με ζώα, χωρίς ουδεμία εξαίρεση.

Με ψυχραιμία και σύνεση, η Κ.Σ.Ε. φρόντισε να συμβάλει στην ενημέρωση των βουλευτών και των εισηγητών των κομμάτων, για τον αληθινό χαρακτήρα της ψηφοφορίας που θα διεξαγόταν στη Βουλή επί του συγκεκριμένου θέματος.

Το αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δικαιώνει τις προσπάθειες της, ενώ οι προσπάθειες της Συνομοσπονδίας θα συνεχιστούν, ώστε οι σχετικοί νόμοι και οι διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση της άγριας ζωής και την ευζωία των κατοικίδιων ζώων να εκσυγχρονιστούν και να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο.».

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 84 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ψήφισαν ΥΠΕΡ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) ΔΕΝ ψήφισαν την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ ψήφισαν για την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παριστάνουν τους φιλόζωους ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

«Απογοήτευση για την καταψήφιση της πρότασης -και από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- περί προστασίας των ζώων στη Συνταγματική Αναθεώρηση»

Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο)

Τι ψήφισαν τα κόμματα για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων και τη συνταγματική αναθεώρηση είχε παράδοξα υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα του ελληνικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ένα βήμα πιο κοντά στη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα 53 βουλευτών για να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Συντάγματος ξεχωριστή αναφορά στην προστασία των ζώων

Με εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. συναντήθηκε η επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα

Π.Φ.Π.Ο.: Σειρά δράσεων για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Μιχαηλ Τσολακης

    Μόνο την περιφρόνηση μας αξίζει αυτος ο εσμος των βαθιά αλλοτριωμενων , σαδιστων νεκροφιλων που ορίζονται ως ......κυνηγοί !
    Και βέβαια ως υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλω τα ονόματα των .......Αριστερών που γλύφουν αυτούς τους κοινους εγκληματίες για να τα προωθήσω σε άτομα που ξέρω θετικά πως ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.