Στηρίξτε μας

Η μαζικότερη πορεία διαμαρτυρίας για όσα οι άνθρωποι κάνουν στα ζώα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (βίντεο)

6 Οκτωβρίου 2018 17:51 | Επικαιρότητα
Η μαζικότερη πορεία διαμαρτυρίας για όσα οι άνθρωποι κάνουν στα ζώα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με κεντρικό σύνθημα «Τα ζώα είναι εδώ με εμάς και όχι για εμάς» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα η μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των ζώων που έχει γίνει έως τώρα στη χώρα μας.

Μπορεί να σας φανεί μικρός ο αριθμός και υπερβολικός ο χαρακτηρισμός περί μαζικότητας – αν δεν έχετε παρακολουθήσει παρόμοιες διαμαρτυρίες – αλλά τα περίπου 1.000 άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που συγκεντρώθηκαν και βροντοφώναξαν με δύναμη για όσα το ανθρώπινο είδος κάνει σε βάρος των ζώων, του περιβάλλοντος άρα και του πλανήτη, είναι ένας μικρός άθλος.

Κάτω από την «ομπρέλα» του διοργανωτή του υπό σύσταση σωματείου «Ethos & Empathy» συσπειρώθηκαν δεκάδες σωματεία, φιλοζωικοί φορείς και εθελοντικές ομάδες. Κεντρικό μήνυμα της διαμαρτυρίας το δικαίωμα των ζώων σε μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, πόνο και θάνατο για το «καλό των ανθρώπων».

Φιλόζωοι με τα παιδιά και τα σκυλιά τους ντυμένοι κυρίως στα μαύρα κρατώντας πλακάτ, αφίσες, πανό, και φωτογραφίες μας έδειχναν όλα αυτά που δεν βλέπουμε  ή κάνουμε πως δεν βλέπουμε – βολεμένοι στις διατροφικές συνήθειες υπό τις οποίες μεγαλώσαμε – και που η βιομηχανία κρέατος, γάλακτος κ.ο.κ. καθώς και τα Μ.Μ.Ε. δεν θέλουμε να δούμε.

 

Η πορεία ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Ερμού έξω από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και μέσω των οδών Αθηνάς, Ευριπίδου και Σταδίου έφτασε στην πλατεία Συντάγματος όπου μίλησαν οι διοργανωτές και αναφέρθηκαν συνοπτικά και στο πρόβλημα αλλά και στη λύση ώστε οι απόψεις μας να ταυτίζονται με τις πράξεις.

Οι αντιδράσεις όσων έβλεπαν το πλήθος των διαδηλωτών ήταν ποικίλες και κυρίως λεκτικές. Άλλοι ήταν ενοχλημένοι που έκλεισαν οι δρόμοι, άλλοι κυρίως εργαζόμενοι στην κρεαταγορά και στα πέριξ καταστήματα με κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα κοιτούσαν τους διαδηλωτές λες και κατέβηκαν κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη…

Όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία μίλησαν – καθένας με τον τρόπο του – για την ανάγκη το είδος μας να δείξει συμπόνια προς τους άλλους γήινους κατοίκους αυτού του πλανήτη που δεν ούτε εργαλεία, ούτε αντικείμενα διασκέδασης, πειραματισμού, είδη ένδυσης, εμπορίου, είδη πολυτελείας, ούτε τροφή, αλλά όντα με δικαίωμα στη ζωή, αντίληψη, συναισθήματα, αισθήσεις, όντα που υποφέρουν εξαιτίας μας.

Αναφέρθηκαν στον σπισισμό, στον ειδισμό, στην αναίμακτη διατροφή, στην επιλογή της διατροφής με μη ζωικά προϊόντα ως έναν τρόπο για να τερματιστεί – προφανώς σταδιακά – η εκμετάλλευση των ζώων αφού το ανθρώπινο είδος μπορεί να ζήσει και μάλιστα εξαιρετικά καλά χωρίς κρέας, γάλα, γιαούρτι, τυρί κ.ο.κ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, των ομάδων «269life Greece», «Anonymous for the Voiceless», Αδέσποτα Εξάρχεια, «DREAMDANCERS», «ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΑ», «Δαμάλα fera», «Earthlings Experience Greece», «Direct Action Everywhere» και αρκετοί άλλοι, ενώ επικεφαλής της πορείας ήταν η ομάδα «Batuca» που με τα τύμπανα της έδινε κυριολεκτικά τον ρυθμό σε όλους.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος μίλησε η Έλλη Στούρνα εκ μέρους των διοργανωτών και ο συγγραφέας του βιβλίου «The World Peace Diet» δρ Will Tuttle οι οποίοι εξήγησαν τον κοινό στόχο και σκοπό όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Παράλληλα προέτρεψαν του παρευρισκόμενους να επισκεφθούν το Vegan Life Festival που πραγματοποιείται αύριο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ενώ εκδήλωσαν και την υποστήριξη τους στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί αύριο από την ομάδα «DREAMDANCERS» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Φιλόζωοι βροντοφώναξαν για τα δικαιώματα των ζώων που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ως εργαλεία & είδη κατανάλωσης (βίντεο)

Ενημερωτική καμπάνια από τους Greek Vegans στο Μετρό για το τι πραγματικά σημαίνει συμπόνια προς τα ζώα

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Παθαίνεις σοκ αν μείνεις έστω και μια νύχτα έξω από ένα σφαγείο (βίντεο)

Μαρκαρίστηκαν με πυρακτωμένο σίδερο στην πλ. Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

«Αιματοκύλησαν» την πλατεία Συντάγματος για να μας δείξουν το μαρτύριο των ζώων που καταναλώνουμε (βίντεο)

Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (βίντεο)

«Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον» (βίντεο)

Διαμαρτυρήθηκαν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα (βίντεο)

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Μας παραπέμπουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοποίηση των ορνίθων στους κλωβούς

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.