Στηρίξτε μας

Παθαίνεις σοκ αν μείνεις έστω και μια νύχτα έξω από ένα σφαγείο (βίντεο)

2 Οκτωβρίου 2017 20:16 | Καταγγελίες
Παθαίνεις σοκ αν μείνεις έστω και μια νύχτα έξω από ένα σφαγείο (βίντεο)

Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Μη Βίας» πέντε μέλη της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων «269life Greece», που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, πραγματοποίησαν αγρυπνία έξω από ένα σφαγείο στον Ασπρόπυργο της Αττικής αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα ζώα που άνθρωπος δολοφονεί, στα μη ανθρώπινα ζώα, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί διαπίστωσαν και τον τρόμο των ζώων και την κακοποίηση τους λίγο πριν τον θάνατο αλλά και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

SfageioAttikis2 10 2017 4Η περίφραξη γύρω από τα ζώα...

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν περιγράφουν αυτή τους την εμπειρία. Και εξηγούν: «Το αντισπισιστικό κίνημα 269 Life Greece πραγματοποίησε αγρυπνία έξω από ένα σφαγείο της Αττικής, αποτίοντας φόρο τιμής στα δολοφονημένα Μη-Ανθρώπινα Ζώα, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφε την φριχτή μεταφορά αγελάδων προς αυτό.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Όταν καθημερινά στα σφαγεία δολοφονούνται 160 εκατομμύρια Μη-Ανθρώπινα Ζώα, τότε δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για Μη-Βία. Όσο εκμεταλλευόμαστε, δολοφονούμε και στερούμε την ελευθερία από τα Μη-Ανθρώπινα Ζώα, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση,  βία και σκλαβιά.

SfageioAttikis2 10 2017 2Τα ζώα μένουν για τουλάχιστον 48 ώρες χωρίς τροφή και νερό πριν τα σφάξουν...

Επιλέξαμε την συγκεκριμένη ημέρα θέλοντας να καταδείξουμε την υποκρισία που η ανθρωπότητα συντηρεί, καθώς της αρκεί να κρύβει επιμελώς τα θύματά της.  Στον εξωτερικό τοίχο του σφαγείου τοιχοκολήθηκαν φωτογραφίες των δολοφονημένων θυμάτων, τα πρόσωπα των οποίων αγνοούν οι σπισιστικές κοινωνίες που ζούμε.

Πως εξελίχθηκε η βραδιά

Όταν φτάσαμε  στο σφαγείο, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, υπήρχαν περίπου 200 πρόβατα που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του σφαγείου, μέσα σε μια πρόχειρη κατασκευή από τσιμεντόλιθους και ελενίτ. Έβηχαν συνέχεια. Τα περισσότερα ήταν άρρωστα. Είχαν μεταφερθεί εκει προτου φτάσουμε εμείς (περίπου στη 1μετά τα μεσάνυχτα). Στέκονταν όρθια, μέσα στο σκοτάδι και το κρύο και κανένα δεν κοιμόταν. Κάποια ήταν πεσμένα στο έδαφος, από την εξάντληση. Τα ζώα που προορίζονται για σφαγή στερούνται τροφή και νερό για 12 με 48 ώρες. Tα περισσότερα είχαν ενα κόκκινο "Χ" στην πλάτη τους. Το μαρκάρισμα του θανάτου. Όλα ήταν ανήσυχα. Φοβόντουσαν για τη ζωή τους. Όλος ο τόπος μυρίζει αίμα, φόβο και θάνατο! Ήταν τρομοκρατημένα γιατί γνώριζαν πως σε λίγο θα τα σφάξουν.

Βίντεο: https://www.facebook.com/269lifeGreece/videos/873210032843557/

Στις 05:30 τα ξημερώματα εμφανίστηκε ένα φορτηγό που μετέφερε αγελάδες. Το ακολουθούμε από απόσταση ασφαλείας και παραμένουμε πάντα έξω από το σφαγείο. Οχτώ ζευγάρια μάτια μας κοιτούν – κατάματα!  Δεν γνωρίζουμε αν μας αναγνώρισαν ως φίλους ή εχθρούς, μα νομίζουμε πως ήξεραν γιατί βρισκόμασταν εκεί. Νιώθαμε την επίμονη ματιά τους να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Και ενώ μας χώριζαν μόλις 2-3 μέτρα και ένας ψευτότοιχος από ελενίτ δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να τις βοηθήσουμε! Άλλωστε πως να βοηθήσεις αυτούς που οι άνθρωποι έχουν καταδικάσει σε θάνατο; Πως να βοηθήσεις αυτούς που η εκμετάλλευση και η δολοφονία τους είναι όχι μόνο νόμιμη, μα και απόλυτα αποδεκτή;

Ο οδηγός του φορτηγού αρχίζει να ξεφορτώνει τις δύστυχες αγελάδες και να τις μεταφέρει στο εσωτερικού του σφαγείου. Τρομοκρατημένες πηγαίνουν εκεί που τις οδηγεί, δίχως να προβάλουν καμία αντίσταση και ενώ γνωρίζει πως τον καταγράφουμε με τα κινητά μας τηλέφωνα δεν διστάζει να ξυλοφορτώσει μία από αυτές. Την πιο αδύνατη. Τα πλευρά, τα κόκκαλα της σπονδυλικής της στήλης  και η λεκάνης της ήταν ευδιάκριτα. Ακούμε τα χτυπήματα που κάνει το μαδέρι πάνω στο ταλαίπωρο σώμα της.

Βίντεο: https://www.facebook.com/269lifeGreece/videos/873174076180486/

Την στιγμή που γράφουμε αυτό το κείμενο, όλα τα ζώα που είδαμε στο σφαγείο έχουν ήδη δολοφονηθεί, τεμαχιστεί και μετατραπεί σε κομμάτια κρέατος.

Όσο ο οδηγός του φορτηγού συνεχίζει να ξεφορτώνει τις αγελάδες εμφανίζεται από το σφαγείο ένας μαυροντυμένος άντρας που προχωρά αποφασιστικά και απειλητικά προς το μέρος μας. Κρατούσε κάτι στο χέρι του. Δεν μείναμε να μάθουμε τι ήταν αυτό, ούτε τι μπορεί να ήθελε από εμάς. Όμως μας έκανε εντύπωση πως προχωρούσε τόσο αποφασιστικά, ένας – ενάντια σε πέντε – των οποίων δεν γνώριζε τις προθέσεις. Μας ακολούθησε μέχρι που μπήκαμε στο αυτοκίνητο και εξαφανιστήκαμε μέσα στο σκοτάδι.

Θέλουμε να σημειώσουμε πως καθώς ο σκοπός της δράσης μας δεν ήταν η στοχοποίηση του συγκεκριμένου σφαγείου, δεν αναφέρουμε την επωνυμία του. Για τον ίδιο λόγο δεν αναφερόμαστε στις χείριστες συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν εκεί.

Ποιος είναι ο "269";

Ο “269” είναι ένα μοσχαράκι που γεννήθηκε σε μια γαλακτοπαραγωγική φάρμα στο Ισραήλ και η μοίρα του ήταν να δολοφονηθεί, ώστε το  διαμελισμένο του σώμα να πωληθεί στα χασάπικα Το 269  είναι ο αριθμός που υπήρχε στο ενώτιο του - το  αναγνωριστικό του ως ένα από τα άπειρα σκλαβωμένα, ανώνυμα και απρόσωπα ζώα φάρμας που ζουν και πεθαίνουν καθημερινά, μακριά από τα βλέμματά μας.

Ο 269 απελευθερώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία σφαγής του και έγινε το σύμβολο ενός παγκόσμιου κινήματος.

Σήμερα το κίνημα 269 Life είναι ενεργό σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια των ζώων καθώς και το δικαίωμα τους στη ζωή και την ελευθερία.

Στην Αθήνα το 269 Life ξεκίνησε τη δράση του τον Φεβρουάριο του 2014. Η κατευθυντήρια αρχή του κινήματός μας είναι η ανυποχώρητη απαίτηση για την απελευθέρωση των ζώων. Δεν υπάρχει κλουβί αρκετά μεγάλο, ούτε λεπίδα αρκετά αιχμηρή που να μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε βιομηχανία εκμετάλλευσης ζωών. Είναι μια απαραίτητη προσδοκία που έχουμε ως είδος, εξελισσόμενοι πέρα από την ψεύτικη ιδεολογία ότι ο άνθρωπος είναι διαφορετικό και ανώτερο είδος σε σχέση με τα άλλα ζώα σε αυτόν τον πλανήτη. Η εκμετάλλευση των άλλων ζώων από το είδος μας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας - ως μέρος μιας προοδευτικής, δίκαιης και ηθικής κοινωνίας».

Μάθετε περισσότερα

Ιστοσελίδα: http://www.269lifegreece.gr

Σελίδα facebook: https://www.facebook.com/269lifeGreece

Κανάλι στο Youtube: https://www.youtube.com/user/269lifeGreece

Twitter: https://twitter.com/269lifeGreece

Διαβάστε επίσης:

Μαρκαρίστηκαν με πυρακτωμένο σίδερο στην πλ. Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

«Αιματοκύλησαν» την πλατεία Συντάγματος για να μας δείξουν το μαρτύριο των ζώων που καταναλώνουμε (βίντεο)

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (βίντεο)

«Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον» (βίντεο)

Διαμαρτυρήθηκαν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα (βίντεο)

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Μας παραπέμπουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοποίηση των ορνίθων στους κλωβούς

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.