Στηρίξτε μας

«Αιματοκύλησαν» την πλατεία Συντάγματος για να μας δείξουν το μαρτύριο των ζώων που καταναλώνουμε (βίντεο)

31 Αυγούστου 2015 17:34 | Επικαιρότητα
«Αιματοκύλησαν» την πλατεία Συντάγματος για να μας δείξουν το μαρτύριο των ζώων που καταναλώνουμε (βίντεο)

Στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος στήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Αυγούστου τραπέζι στο οποίο γευμάτισαν μέλη της φιλοζωικής ομάδας 269life Greece υπό τις κραυγές γουρουνιών που σφάζονταν. «Το Τελευταίο Γεύμα», όπως ονόμασαν αυτή η δράση, αποτελούσαν ομοιώματα αιματοβαμμένης σάρκας - ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που τρώνε οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κρέατος, γαλακτοκομικών και άλλων ζωικών προϊόντων.

Δείτε το βίντεο με αυτό το «Το Τελευταίο Γεύμα».

Σκοπός των μελών της ομάδας ήταν 269life Greece να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις των διερχομένων πολιτών και να τους δώσουν να καταλάβουν πως τα ζώα που τρώνε δεν είναι προϊόντα, αλλά συναισθανόμενα όντα με προσωπικότητα τα οποία επιθυμούν να ζήσουν, φοβούνται και τον πόνο και τον θάνατο.

269GreeceTrapezi (1)«Δεν είναι φαγητό είναι βία»

Τα λιγοστά – δυστυχώς – μέλη της ομάδας 269life Greece που πασχίζουν με δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται συνήθως το κέντρο της Αθήνας κάθε εβδομάδα επισημαίνουν: «Το βασικό ερώτημα που θέτουμε στους καταναλωτές είναι: Νομίζετε πως οι διατροφικές σας συνήθειες είναι επιλογή σας; Η απάντηση φυσικά για εμάς είναι προφανής! Φαίνεται πως ξεχνάτε τη μεγαλύτερη και πιο επικερδή βιομηχανία που σας βομβαρδίζει συνεχώς με διαφημίσεις και σας παρουσιάζει τις “λαχταριστές” της “λιχουδιές”.

269GreeceTrapezi (3)Έχετε σκεφτεί πόσο υποφέρουν τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο σας;

Φαίνεται πως σας διαφεύγει ότι σας παρουσιάζει μόνο το τελικό "προϊόν" και όχι από πού αυτό προήλθε, με τι τρόπο και πόσο βασανισμό και αίμα περιέχει. Ένα πράγμα που δεν θα δείτε ποτέ στις διαφημίσεις είναι η αλήθεια! Το να τρώτε κρέας, αυγά, γάλα και ψάρι σημαίνει ότι τρώτε τα κομματιασμένα σώματα, το αίμα, τον πόνο και τον φόβο ζώων. Το κόστος που έχει πραγματικά το καθημερινό σας γεύμα είναι η ζωή!

269GreeceTrapezi (4)Οι καταναλωτές ρωτούσαν τα μέλη του 269life Greece τι ακριβώς κάνουν...

Το μάρκετινγκ της βιομηχανίας εκτροφής ζώων παίζει ένα τραγικά σαδιστικό και θανατηφόρο παιχνίδι στις πλάτες των ζώων! Προσπαθούν να σας πείσουν πώς να τρώτε τα ζώα είναι φυσιολογικό και ακόμα χειρότερα πως τα ζώα είναι χαρούμενα με αυτό. Όμως μέσα στις φάρμες τα ζώα δεν έχουν όνομα, έχουν αριθμό – είναι αριθμός! Δεν είναι ζώα, είναι αντικείμενα! Δεν είναι γουρούνια, αγελάδες ή κότες, είναι κρέας: χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλα. Η βιομηχανία μετατρέπει τα ζώα σε λουκάνικα, μπριζόλα, μπέικον, κιμά, γάλα και αυγά.

Στη νεκρή σαπισμένη σάρκα που θα βρεθεί στο σπίτι σας, στην ταβέρνα, στο σουβλατζίδικο, στο στόμα σας, που η άγνοια και η αδιαφορία σας, δεν λογαριάζει ζωές, οικογένειες και στυγερές δολοφονίες. Να το θυμάστε αυτό κάθε φορά που βυθίζετε τα δόντια σας σε ένα σουβλάκι, σε μια μπριζόλα! Μη στηρίζετε τον κύκλο βίας! - Η λύση είναι απλή! Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες! Αυτό που είναι δύσκολο στο να γίνετε Vegan δεν είναι το τι θα τρώτε! Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού σας και να παραδεχτείτε πως συμμετέχετε στον κύκλο βίας ενάντια στα ζώα, χάριν της απόλαυσής σας! Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να ανοίξετε τα μάτια σας στην αδικία. Μπορείτε;».

269GreeceTrapezi (6)Με ενημερωτικό υλικό και πλακάτ ενημέρωναν τους περαστικούς.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Σεβάσου τη Ζωή» που διοργανώνεται από το 269life και θα λάβει χώρα σε περισσότερες από 70 πόλεις ανά τον κόσμο στις 26 Σεπτέμβριου.

Τι είναι το 269life

To 269 είναι ο αριθμός ενός μοσχαριού που γεννήθηκε σε μια ισραηλινή γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία. Τα μέλη του κινήματος 269life εξηγούν: «Με το μαρκάρισμα (branding) του αριθμού του στο σώμα μας, θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ τα θύματα του ολοκαυτώματος των ζώων σε όλο τον κόσμο, να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχάσουμε ποτέ. Στις 2 Οκτωβρίου 2012, “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας”, στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

269GreeceTrapezi (7)Ένα εικονικό γεύμα που στάζει... αίμα.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά. Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου. Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

“Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα. Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας”.

269GreeceTrapezi (2)

Πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας. Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει την ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.

Το κίνημα του 269life ξεκίνησε στο Ισραήλ στις 2 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι στιγμής υπάρχει σε 25 χώρες δηλαδή σε Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τουρκία, Βραζιλία, Η.Π.Α., Ρουμανία, Σουηδία, Νεπάλ, Ιταλία, Ινδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Γερμανία, Βέλγιο, Κολομβία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Πολωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του κινήματος: http://269life.com. Η σελίδα του 269life Greece στο facebook είναι: https://www.facebook.com/269lifeGreece.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (βίντεο)

«Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον» (βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την σφαγή των αρνιών και το Πάσχα

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Παπάκια, κουνελάκια, κοτοπουλάκια δεν είναι δώρα για το Πάσχα!

Τα ζώα δεν είναι δώρα για το Πάσχα!

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Διαμαρτυρήθηκαν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα (βίντεο)

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

 1. venus

  Χτες διαβασα στην ιστοσελιδα της Serbian Animals Voice(SAV) ενα αρθρο με τον τιτλο:
  «The EU And Its MEP’s Need To Step Up To The Plate And Actually Defend Animals; Not Give Us EU ‘Yukspeak’ And False Promises !»
  Posted on August 31, 2015 by Serbian Animals Voice

  Προκειτο για τις απαραδεκτες συνθηκες μεταφορας ζωων στην Ευρωπη (και οχι μονο).
  Ακολουθουσε ενα μακροσκελες γραμμα-διαμαρτυρια του Mark,του υπευθυνου της σελιδας, στο Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο και καποιες τραγικες φωτογραφιες-ντοκουμεντα.
  Σε αυτο το γραμμα απαντησα, πραγμα που ο Mark αμεσως δημοσιευσε πρωτοσελιδα.
  Γνωριζομαστε απο χρονια.

  Δεν το αναφερω για λογους αυτοπροβολης.
  Το αναφερω επειδη θελω να διαβαστει, γιατι μεσα σε αυτο το γραμμα κανω τον αγωνα μου διαδικτυακα εναντια σε αυτο το Συνδικατο του εγκληματος που αυτοαποκαλειται «Ευρωπαϊκη Ενωση».
  Απο τωρα εχω ξεκινησει μαζι με αλλους μια καμπανια εναντιον της, και προτρεπω αποχη απο τις εκλογες.
  Για μενα η Ευπωπαϊκη Ενωση εχει αποτυχει στην υπερασπιση των ζωων,δεν εχει λογο υπαρξης και πρεπει να αποσυρθει απο την κυκλοφορια.
  Παραθετω το link με το αρθρο της SAV και το γραμμα μου αυτουσιο.

  Venus has left a comment on the site; here is the full transcript as sent. Thank you Venus.
  We hope that people take note of what is said.
  Submitted on 2015/09/01 at 10:20 am

  Dear Mark,
  I’ll try to respond to your letter, as if I were an honest European Parliament Member.
  Not one that was elected by EU citizens to earn 12,000 euros a month (at least) without bringing any benefit for it.

  The European Union is the Lobby-factory of the agricultural industry.
  These agribusiness knows no other purpose than to maximize their profits. It is active, where the profit is greatest.
  Examples: piglets are born in Holland, fattened in Spain and slaughtered in Italy.

  In this respect, animals are regarded as a profitable source, and therefore the trucks take the living charge to where the money sounds.
  No matter how, injured, maimed, bleeding, half-dead or dead, the goods and the money has to be delivered.
  Over thousands of kilometers, the EU Commission pays subsidies to support a lucrative business with death and suffering.
  As it had promised to the agricultural industry before the elections.

  To ensure its voters for the next elections, the EU has introduced some bogus rules: determining the ceiling height, transport breaks, soaking duty, etc. Rules that are never kept, and when they are discovered, the perpetrators come with ridiculous penalties thereof.

  No MEP has any interest to improve the transport of animals, to stop the Dog Catcher Mafia in Romania, or to punish the violations of the Serbs against the animal rights before the country enters the EU.
  Concerns depend on the highest profits, the business with the transport of animals must be running as well as in all economic sectors.

  2,438,306,132 animals are transported annually as a commodity throughout Europe.
  Humanly seen a disgrace to the 21st century.
  For the EU band just a statistic, a number.
  And a profitable performance for the agricultural Mafia as promised!!
  This is the situation of the EU institution of the 21st century.
  By the way, a shame also.

  There is an effective method against these two kinds of shame: stop eating meat, and do not go in the EU elections.
  No citizen should be used as a useful idiot so MEPs deserves every month what an average citizen earns in the year and with hard work.
  Namely, in order to do nothing (at best).

  Regards
  Venus

  http://serbiananimalsvoice.com/2015/08/31/the-eu-and-its-meps-need-to-step-up-to-the-plate-and-actually-defend-animals-not-give-us-eu-yukspeak-and-false-promises/

 2. Θάνος

  Σε κάθε τέτοια συζήτηση, όλοι οι κρεατοφάγοι ισχυρίζεστε ότι συμφωνείτε ότι θα έπρεπε να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης κλπ των ζώων, αλλά ποτέ δεν κάνετε κάτι γι’ αυτό. Μόνο το λέτε για να αμυνθείτε απέναντί μας. Δεν κάνετε την παραμικρή προσπάθεια, για την αλλαγή των συνθηκών. Πχ κανένα νομοσχέδιο για απαγόρευση μεταφοράς ζωντανών ζώων.
  Και αν σας ζητήσουν να υπογράψετε κανένα ψήφισμα για να σταλεί στον εκάστοτε υπουργό, κάνετε ότι δεν το βλέπετε.

  Δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο στα ίδια ερεθίσματα. Εκδηλώσεις για το θέμα έχουν γίνει πολλές, με άλλους τρόπους, και την επόμενη φορά θα γίνει με άλλον τρόπο υποθέτω. Ελπίζω κάποιος από αυτούς να είναι αυτός που σας ταιριάζει.

  Επίσης, όταν οι χορτοφάγοι λένε ότι η κρεατοφαγία είναι έγκλημα, δεν σημαίνει ότι θεωρούν εγκληματία τον κρεατοφάγο… Το λεν ως ένα γεγονός που είναι γνωστό υπό ποιες συνθήκες γίνεται, και είναι γνωστό ότι δεν γίνεται από τάσεις εγκληματικές. Γνωστό είναι ότι η αιτία είναι η διατροφή, που όμως εγκληματούμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Τη στιγμή που δεν είναι απαραίτητη η κρεατοφαγία.

  Εκείνο όμως που πραγματικά είναι ένα αισχρότατο έγκλημα, και θα έπρεπε να πάψει έστω και αν δεν έπαυε η κρεατοφαγία, είναι η κρεατοφαγία στο πλαίσιο της διασκέδασης. Σε όλες τις εκδηλώσεις, κοινωνικές και θρησκευτικές, καταναλώνεται κρέας. Αυτό ναι είναι πραγματικό κακούργημα, γιατί δεν πρόκειται για διατροφή. Μόνο στις κηδείες δεν καταναλώνεται κρέας. Ακόμα.

  Όσο για τα γαλακτοκομικά, κι εκεί διαπράττεται ένα βρώμικο κακούργημα, αφού για να παραχθεί όλο και περισσότερο γάλα, γίνονται συνεχώς γενετικές παρεμβάσεις στα ζώα, τα στερούν τα μωρά τους για να πάρουν όλο το γάλα οι άνθρωποι, και άλλα πολλά, το δε τυρί για να πήξει θέλει μαγιά, η οποία παρασκευάζεται από στομάχια μικρών ζώων. Όλα αυτά, γιατί αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση αυτών των προϊόντων. Ο καταναλωτής είναι ο ηθικός αυτουργός.

  Αν δεν θέλετε να καταργήσετε τα ζωικά, αν φοβάστε ότι θα καταρρεύσει ο οργανισμός σας χωρίς ζωική πρωτεΐνη, τουλάχιστον μειώστε τα στο ελάχιστο. Αφαιρέστε τα από την διασκέδασή σας, και περιορίστε τα στο πλαίσιο της επιβίωσής σας.

  Επίσης, οργανωθείτε και κάντε καμιά προσπάθεια για τις συνθήκες τους. Είτε τα μειώσετε είτε όχι, κάντε κάτι και γι΄ αυτά, αντί να προσβάλλεστε από αυτούς που κάνουν τις εκδηλώσεις. Το θέμα είναι τι πιστεύετε για το θέμα ζώα.
  Αν κάποιος, με προσβλητικό τρόπο σας πει ότι η γη γυρίζει, θα αρνηθείτε ότι γυρίζει επειδή σας το είπε προσβλητικά;

  Κρέας διατροφή
  https://www.facebook.com/thanos.thonas/videos/vb.1504291210/3434532071097/?type=2&theater

  Διατροφή για τα παιδιά
  https://www.facebook.com/thanos.thonas/videos/vb.1504291210/10203651653360921/?type=2&theater

  Αυγά
  https://www.zoosos.gr/eseis-ti-eidous-auga-tha-vapsete-pasha/

 3. venus

  «Ο χειμμαρος των απεχθων εικονων» δεν λαβαινει χωρα στο Συνταγμα.
  Εκτυλισσεται στα σφαγεια, στα φορτηγα μεταφορων,στις φαρμες μελλοθανατων ζωων.
  Σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως στα οποια δεν εχει κανενας μας προσβαση, γιατι το θεμελιο που στηριζει τον φασισμο απεναντι στα ζωα ειναι η μυστικοτητα.
  Oσο περισσοτερα γνωριζουμε για την καθημερινη κολαση των ζωων που τρωμε, τοσο αμεσοτερα απειλειται να καταρρευσει το συστημα που την συντηρει.
  Εαν αφαιρεσουμε την βια που συμβολισαν οι ακτιβιστες του Συνταγματος απο το συστημα εκμεταλλευσης των ζωων, τοτε θα παψει να υπαρχει αυτο το συστημα.
  Με απλα λογια: χωρις σφαξιμο, δεν υπαρχει κρεας.

  Οι μεγαλυτερες επενδυσεις της κρεατοβιομηχανιας γινονται στην εξαπλωση μιας βρωμικης προπαγανδας που θελει τα ζωα να ειναι
  στους αγρους.
  Η πραγματικοτητα ομως ειναι εντελως διαφορετικη!

  Απο τα 10 δισεκατομμυρια ζωα που εκτρεφονται εγκληματικα σε φαρμες, που μεταφερονται μισοπεθαμενα στα φορτηγα, που σφαζονται σαν να ειναι σακκια πατατες στα σφαγεια, απο αυτα τα δεκα δισεκατομμυρια τον χρονο, ποσα ζωα εχουν δει αυτοι που τα τρωνε?
  Ποιος εχει παρακολουθησει ποτε την ελεεινη πορεια ζωης ενος αναλωσιμου ζωου, απο τη στιγμη που θα γεννηθει μεχρι που θα σερβιριστει σαν λειψανο στο πιατο του?
  Που ειναι αυτα τα ζωα?
  Εκει που εχουν φροντισει οι κρεατοβιομηχανιες να ειναι: αορατα!

  Εδω λοιπον φτανουμε στον σκοπο της εκδηλωσης των ακτιβιστων του Συνταγματος: να δουμε αυτο που μας απαγορευουνε να δουμε!
  Το τραγικο επακολουθο της κρεατοβιομηχανικης προπαγανδας ειναι οτι δεν θελουμε να δουμε.
  Δεν θελουμε να δουμε οτι καποια πλασματα υποφερουν, κραυγαζουν, παλευουν αβοηθητα τον υστατο αγωνα τους, επειδη καποιοι τα θεωρουν αυτονοητα ειδη των «διατροφικων συνηθειων» τους!!
  Αυτος ηταν ο σκοπος της ακτιβιστικης πραξης στο Συνταγμα.

  Οσοι λοιπον θεωρουν οτι η εκφραση γνωμης πανω σε αυτο το θεμα φτανει για να καταργησει τις φαρμες των ζωων, καλα θα εκαναν να ασχοληθουν μονο με την γαλλικη κουζινα.
  Venus

 4. ΜΑΡΙΑ

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΛΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ,ΓΑΛΑ,ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΖΩΩΝ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΩ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΤΟ ΑΥΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΕΡΘΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ;ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ;

 5. Αννα Xητα

  Αρχικα,με τοσο αιμα δεν τρωνε ουτε στη γαλλικη κουζινα. Μετα, η παρομοιωση των μη χορτοφαγων με τερατα-αιμορουφιχτρες δεν αποτελει απλως προσβολη αλλα και εκφοβισμος. Τριτον, δυστυχως το ολο θεαμα εφθανε τα ορια γελοιοτητας και χυδαιοτητας μοιαζοντας περισσοτερο με απονενοημενη κραυγη προσοχης. Αηδια δεν προκαλει το "αιμα" που εχιναν στα πιατα και τα παρεμφερη σκευη, αλλα η προκλητικη, θρασυς και αυθαδης συμπεριφορα τους. Η απελπιδα προσπαθεια τους να επιβαλλουν τις διατροφικες τους συνηθειες θαρρω πως απετυχε παταγωδως, καθως στηριχθηκαν στη επιθεση και οχι στην προσεγγιση του κοινου(επιθεση στη διατροφη τους, συμπεριφορα τους,χαρακτηρα τους).

   1. Αννα Xητα

    « Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. » ειπε καποτε ο Βολτερος...

    Λυπαμαι βαθυτατα που η κοινωνια στην οποια ζουμε δε μας επιτρεπει να εκφραζουμε ανοιχτα τις αποψεις μας, διοτι οποιος δεν ειναι συμφωνος πιθανοτατα θα σχολιασει αντιδραστικα και προσβλητικα. Παρα τ'αυτα, οι εμπαιγμοι που διατυπωσατε δε με επηρεαζουν και ειδικα στο σημειο να αλλαξω αποψη επι του θεματος. Δυστυχως, η προσεγγιση σας υπηρξε αστοχη.

    1. αννα

     Μα εσεις χαρακτηρισατε προκλητική αυθαδη και θρασεια (!), που σας προκαλει μαλιστα "αηδια", τη συμπεριφορά (;) των ακτιβιστων.
     Γιατί; Επειδή έκαναν ενα σχόλιο, από τη δική τους οπτική γωνία, επάνω στις διατροφικές μας συνηθειες.

     Νομίζω ότι δυσκολευόσαστε να δείτε την πραγματικότητα, επειδή ακριβώς περιέχει πολλή φρίκη και πολλή ανηθικότητα και αδυνατείτε να μεταβάλετε τον τρόπο της διατροφής σας (γιατι είναι ποοολυ νοστιμη μια χοιρινη μπριζολα στα καρβουνα),
     αλλά δεν είναι λογικό να τα βάζετε με τους ακτιβιστες. Κακώς αισθανθηκατε προσβεβλημενη για τις διατροφικές σας (και δικές μου, για να μη παρεξηγηθώ), κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να εισαστε απλως προβληματισμένη, για το κρέας που καταναλώνουμε και μαλιστα σε υπερβολικα μεγαλες ποσότητες . Θα ήταν ισως αυτος ο προβληματισμός ενα πρωτο βημα για να σταματησει καποτε η φρικη στα σφαγεια και για να εχουν τουλαχιστον εναν γρηγορο θανατο χωρις πονο και χωρις τρομο τα ζωα που θανατωνουμε για να τραφουμε .

  1. Θάνος

   Το αίμα δεν έδειχνε πώς τρώμε, έδειχνε τι προκαλείται από αυτό που τρώμε.
   Η μέθοδος εκπομπής μηνυμάτων όμως, είναι θέμα που αξίζει να συζητηθεί για το αν είναι ή όχι σωστή.
   Στο βίντεο πάντως δεν υπάρχει πουθενά χυδαία συμπεριφορά.
   Έκαναν μια μικρή αναπαράσταση μιας πραγματικότητας.
   Χυδαιότητα είναι οι εικόνες των χαμογελαστών και ευτυχισμένων ζώων στις συσκευασίες τους. Προστυχιά είναι που κάνουν τον κόσμο να πιστεύει ότι τα ζώα ζουν μέσα στην τρελή χαρά, και πεθαίνουν από ευτυχία.

   1. Αννα Xητα

    Θα ηταν παραλογο να θεωρηθει ο οποιοσδηποτε θανατος χαρμοσυνη ειδηση και σαφως δεν ειμαι συμφωνη με τις μεθοδους που χρησιμοποιουνται για την παραγωγη του κρεατος που καταναλωνουμε αλλα προσωπικα το βιντεο δε μου προκαλεσε να αισθηματα που αποσκοπουσε. Αντιθετα, αισθανθηκα προσβεβλημενη για τις διατροφικες μου συνηθειες. Οπως ανεφερα και προηγουμενως δεν υπηρξε προσεγγιση του κοινου αλλα επιθεση με ενα χειμμαρρο απεχθων εικονων...

  2. venus

   Δεν νομιζω οτι ειστε σε θεση να κρινετε αν μια τετοια εκδηλωση «απετυχε παταγωδως», @Αννα Xητα!
   Γιατι δεν σας ενδιαφερουν καν οι στοχοι που ειχε.

   Απο την υστερικη κατακριση που κυριαρχει στα δυο τριτα του σχολιου σας, φαινεται καθαρα οτι θελετε να την σαμποταρετε για να μην σας φερνουν αντιμετωπη στο μελλον παρομοιες εκδηλωσεις με μια ωμη πραγματικοτητα που συντηρειται απο ιδεολογους καρνιστες, οπως κι εσεις.

   Μια «απονενοημενη κραυγη» δικιολογιας και πανικου ηταν το σχολιο σας.
   Venus

   1. Αννα Xητα

    @Venus
    Ειναι φανερο πως παρεξηγηθηκε η θεση μου οποτε για να να γινω κατανοητη να αναφερω πως δεν ειμαι ακρως αντιθετη με την αποψη των χορτοφαγων. Φυσικα και δε θεωρω δεον την αιματηρη σφαγη των ζωων που τελικως φθανουν στο πιατο του καταναλωτη σε συσκευασιες απεικονιζομενα να βοσκουν ανεμελα σε απεραντα λειβαδια. Ιδιαιτερα σημερα που οι περισσοτερες κοινωνιες εχουν ανελθει σε ενα υπολογισιμο τεχνολογικο επιπεδο!Παρ'όλα αυτα δε δεχομαι να κατηγορουμαι και να στιγματιζομαι για τις διατροφικες μου συνηθειες υπο το φασμα προβληματων υγειας. Δεν υποστηριζω την αποψη μου τυφλα ουτε φερω τις ιδεολογικες παρωπιδες των καρνιστων,προβληματα υγειας παρατηρουνται και στους χορτοφαγους λογω ελλειψης των θρεπτικων συστατικων που προσφερει το κρεας( μυικη ατροφια,αναιμια ακομη και οστεοπορωση). Επιπλεον, αν δεν απατωμαι για τη προσληψη των διαφορων βιταμινων και θρεπτικων συστατικων αγοραζουν συμπληρωματα. Οι φαρμακευτικες εταιριες αποτελουν βιομηχανιες με σημαντικη ισχυ.. Τα διαφορα φαρμακα που παραγουν δοκιμαστηκαν πρωτα σε ... ζωα. Αναφερει κανεις το δικο τους βασανηστηριο? Δεν ισχυριζομαι οτι ειναι συνενοχοι οι χορτοφαγοι ή οι καρνιστες (σαφως ολοι αγοραζουμε φαρμακα) στα βασανιστηρια των πειραματοζωων και ετσι δε θεωρω οτι ειναι συνενοχοι οι τελευταιοι για την κακομεταχειρηση των ζωων απο τις βιομηχανιες κρεατων. Απο την αλλη, συμφωνω πως η απαθεια ειναι σε ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ και το τονιζω κατηγορησιμη χωρις βεβαια να ειναι αναγκαιες οι προδηλες επιθεσεις και οι χαρακτηρισμοι περι δολοφονιας. Με απλα λογια, οπως δεν πιστευω πως οι χορτοφαγοι ειναι υποχειρια των φαρμακοβιομηχανιων παρομοιως και οι καρνιστες δεν ειναι δεσμιοι των βιομηχανιων κρεατων. Η αμεροληψια θεωρω πως αποτελει μεγαλη αρετη και αυτην υποστηριζω, ουτε τους "ιδεολογους καρνιστες" οπως με χαρακτηρισατε ουτε τους χορτοφαγους που με βομβαρδιζουν με κατηγοριες. Να σημειωθει ακομη πως επειδη ειμαι ανηλικη δε νομιζω οτι εχω διαμορφωσει ολοκληρωμενα την οποιαδηποτε ιδεολογια ποσο μαλλον οτι ειμαι παθιασμενο μελος! Το παθος ειναι ακραιο συναισθημα και το μετρο που θα επρεπε να τηρειται και απο τις δυο πλευρες παραβλεπεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.