Στηρίξτε μας

Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (Βίντεο)

29 Μαρτίου 2015 17:50 | Επικαιρότητα
Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (Βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου 

Με τη συμμετοχή δεκάδων φιλόζωων πραγματοποιήθηκε και φέτος στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Μοναστηρακίου η 2η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για τα Δικαιώματα Όλων των Ζώων. Οι φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν έχοντας μαζί τα παιδιά τους και τα κατοικίδια τους (είδαμε σκυλιά, κουνέλια ακόμη και αρουραίο) από κάθε γωνιά της Αττικής κρατώντας πανό με συνθήματα και φωτογραφίες, που αποδεικνύουν το πώς οι άνθρωποι βασανίζουν όλα τα είδη των ζώων μέχρι θανάτου, για να γίνουν η τροφή, τα ρούχα, η διασκέδαση τους.

MonastirakiPanelladiki2015 1Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Οι διαδηλωτές επισήμαναν – και όχι άδικα – το πόσο υποκριτικό είναι να θεωρούμε τους εαυτούς μας φιλόζωους μόνο και μόνο επειδή έχουμε κατοικίδιο, ενώ αδιαφορούμε για όσα φρικτά συμβαίνουν στα άλλα έμβια πλάσματα, που σφάζονται, γδέρνονται ζωντανά, βασανίζονται σε εργαστήρια, ζουν αιχμάλωτα σε κλουβιά.

Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Νίκου Μακρόπουλου μέλους του κινήματος 269life Greece σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.

Ξεχωριστές παρουσίες

Πέντε φιλοζωικοί φορείς ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα και συγκεκριμένα το κίνημα 269life Greece, η ομάδα Humanimal, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος (ΖΩ.ΣΥ.ΠΕ.), η ομάδα «Vegan for Life».

MonastirakiPanelladiki2015KyprouKonstantinosΟ Κύπρος Κωνσταντίνου εμπνευστής της διαμαρτυρίας.

Παρών στην διαμαρτυρία ήταν και ο εμπνευστής της ο Κύπρος Κωνσταντίνου, που - αν και είναι από την Κύπρο και διαμένει μόνιμα στη Λευκωσία - κατάφερε πέρυσι μέσω διαδικτύου να οργανώσει στην χώρα μας τα φιλοζωικά σωματεία και να καθιερώσει αυτή την διαδήλωση, η οποία φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα και μέρα και στην Θεσσαλονίκη.

MonastirakiPanelladiki2015DimaKouridakiΗ Ντίμα Κουριδάκη ως συσκευασμένο κρέας με εμπορική αξία.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε η Ντίμα Κουριδάκη, η οποία εξέθεσε το σώμα της συμβολικά, για να δείξει πως χρησιμοποιεί ο άνθρωπος το κρέας. Την σάρκα των άλλων έμβιων όντων, την οποία συσκευάζει αποκρύπτοντας σκόπιμα το τι πραγματικά συμβαίνει στα σφαγεία και πως τα ζώα παλεύουν για να σωθούν από τα χέρια του σφαγέα.

Ο 11χρονος Πέτρος δεν δίστασε να πάρει αγκαλιά τον αρουραίο.

Ξεχωριστός και ο 11χρονος Πέτρος, ένας μαθητής της Ε’ Δημοτικού που όχι μόνο δεν τρώει κρέας και ζωικά παράγωγα αλλά πολλές φορές κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας κράτησε το μικρόφωνο για να μιλήσει υπέρ των ζώων όπως θα μιλούσε ένας συνειδητοποιημένος ενήλικας. Μάλιστα δεν δίστασε να πάρει αγκαλιά τον υπέροχο αρουραίο, που έφερε μαζί της στην διαμαρτυρία μια από τις φιλόζωες για να δείξει πόσα στερεότυπα έχουμε κατασκευάσει.

Ο π. Μιχάλης, ο μοναδικός ιερέας που παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία.

Ξεχωριστή όμως ήταν και η παρουσία ενός ιερέα, του π. Μιχάλη που ιερουργεί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Σαλαμίνα και εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι καθημερινά εκεί έρχονται αντιμέτωποι με πλήθος εγκλημάτων που αφορούν κυρίως στα αδέσποτα ζώα.

Δείτε το βίντεο από την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι διοργανωτές δεν χρησιμοποίησαν μόνο τα συνθήματα, τα πανό και τις μουσικές του συγκροτήματος Los Latinos. Λίγο μετά τις 15:00 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Μοναστηράκι, το Θησείο, την Πλάκα η οποία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Μοίρασαν φυλλάδια σε τουρίστες, επισκέπτες και σε όλους εκείνους οι οποίοι έπιναν τον καφέ τους ή έτρωγαν το μεσημεριανό τους γεύμα χωρίς να προβληματίζονται για το τι υφίστανται τα ζώα, που καταλήγουν στο πιάτο μας.

MonastirakiPanelladiki2015SyntagmaH πορεία κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Κάποιοι από εκείνους που παρακολουθούσαν την πορεία να περνάει από τις πιο τουριστικές γειτονιές της Αθήνας δήλωναν προβληματισμένοι κυρίως από τις φωτογραφίες, που αποτυπώνουν τα βασανιστήρια των ζώων, αλλά αρκετοί ήταν και εκείνοι οι οποίοι έλεγαν πως τρώμε τα ζώα, γιατί ο θεός μας τα έστειλε γι’ αυτόν τον σκοπό!

Οι διαδηλωτές μοίρασαν φυλλάδια ακόμα και στους αστυνομικούς που έκαναν την εμφάνιση τους στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όταν η πορεία πέρασε κάτω από την Ακρόπολη, αλλά αποχώρησαν μόλις είδαν ότι εκείνοι που διαμαρτύρονται είναι απλά… φιλόζωοι.

Τα ζώα εργαλεία για κάθε χρήση

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας εξήγησαν ότι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι στα ζώα είναι φασισμός, καθώς το «ανώτερο» είδος μας χρησιμοποιεί ως εργαλεία για κάθε χρήση τα άλλα έμβια πλάσματα χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό.

Έχετε σκεφτεί πόσο υποφέρει ένας αστακός που τον βράζουν ζωντανό; Ακούστε τον μικρό Πέτρο να το εξηγεί!

Επισήμαναν ότι ανθρωπότητα ευθύνεται για την εξόντωση και την εξαφάνιση χιλιάδων άλλων ειδών ζωής από τον πλανήτη γη κάτι που κάνουν μόνο ιοί, ενώ δεν παρέλειψαν να εξηγήσουν το πώς λειτουργεί το μάρκετινγκ για την συγκάλυψη αυτών των εγκλημάτων. Οι διαφημίσεις παρουσιάζουν άλλη μια πλαστή εικόνα της πραγματικότητας. Μας δείχνουν τα προϊόντα και όχι τα βασανιστήρια που περνούν τα ζώα, για να έχουμε εμείς στο πιάτο μας το κρέας, το τυρί, το γάλα και άλλα ζωικά παράγωγα.

MonastirakiPanelladiki2015humanimalpanoΚάποια από τα πλακάτ της φιλοζωικής ομάδας Humanimal.

Από τους διαδηλωτές έγινε αναφορά σε όλες τις μορφές καταπίεσης, στον σπισισμό, στην άμεση σύνδεση των δικαιωμάτων των ζώων με αυτά των ανθρώπων. Στα ζώα εμείς οι «ανώτεροι» άνθρωποι δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα τους στην ζωή και αυτό γιατί τα αντιμετωπίζουμε μόνο ως εμπόρευμα. Όπως ακριβώς συνέβαινε την εποχή του δουλεμπορίου από εμάς προς το είδος μας.

MonastirakiPanelladiki2015KravgesPsarionΚάποιες κραυγές δεν ακούγονται.

Ενώ έγινε σαφές ότι η κατηγοριοποίηση των ζώων είναι άλλη μια απόδειξη της εργαλειακής μας σχέσης μαζί τους. Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο κάποια έμβια πλάσματα να προορίζονται π.χ. για να τα έχουμε για συντροφιά, άλλα να προστατεύονται, ενώ πολλά να έχουν ημερομηνία λήξης δηλαδή σφαγής από την στιγμή που θα γεννηθούν!

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής κρέατος

Οι διοργανωτές αναφέρθηκαν και στις συνέπειες που έχει για το φυσικό περιβάλλον και συνολικά για τον πλανήτη η εκτροφή εκατομμυρίων ζώων, ενώ επισημάνθηκε και το πόσο επιβαρύνονται οι χώρες του Τρίτου Κόσμου, ώστε η δύση να έχει πλεόνασμα τροφής.

Φυσικά πέρα από το ηθικό μέρος της εξόντωσης των ζώων τέθηκε και το θέμα της υγείας μας καθώς επισημάνθηκε ότι επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγο είδος και πως τίποτε στο ανθρώπινο σώμα δεν αποδεικνύει ότι είμαστε φτιαγμένοι για να καταναλώνουμε κρέας. Αντιθέτως πολλές ασθένειες σχετίζονται με την κατανάλωση κρέατος.

MonastirakiPanelladiki2015AstynomiaΟι διαδηλωτές μοίρασαν φυλλάδια και στους αστυνομικούς.

Ο Βέγκαν τρόπος ζωής – όπως τονίστηκε – αναγνωρίζει τα δικαιώματα όλων των ζώων. Οι χορτοφάγοι και όσοι δεν τρέφονται με ζωικά παράγωγα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ή να εμφανίσουν στεφανιαία νόσο, καρκίνο, εντερικές και άλλες ασθένειες. Βέγκαν είναι εκείνος που αρνείται να χρησιμοποιήσει, βλάψει ή να σκοτώσει έμμεσα ή άμεσα οποιοδήποτε ζώο για τροφή, ένδυση, διασκέδαση, έρευνα ή άλλη μορφή εκμετάλλευσης.

Είναι ο άνθρωπος παμφάγος;

Οι άνθρωποι συχνά περιγράφονται ως παμφάγος είδος όμως τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος αποδεικνύουν ότι οι διαφορές μας από τα παμφάγα και τα σαρκοφάγα ζώα είναι πάρα πολλές.

Τα σαρκοβόρα ζώα διαθέτουν μακριά, αιχμηρά νύχια και δόντια. Έχουν μεγάλο άνοιγμα στόματος και δυνατά σαγόνια ειδικά σχεδιασμένα για την αρπαγή και το διαμελισμό της βοράς καθώς και τραχιά γλώσσα για το γλείψιμο του αίματος και της σάρκας. Αντιθέτως ο άνθρωπος έχει πλατιά και επίπεδα δόντια με μικρούς κυνόδοντες για την σύνθλιψη και άλεση των φυτικών τροφών.

MonastirakiPanelladiki2015SkyliaFagitoΣε τι διαφέρουν;

Το μήκους του εντέρου των σαρκοβόρων ζώων είναι τριπλάσιο του μήκους του κορμού τους για να αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της αφόδευσης σύντομα το κρέας που καταναλώνουν, ώστε επειδή σαπίζει μέσα στο έντερο να μη μένει πολύ εκεί. Όμως το έντερο του ανθρώπου είναι δωδεκαπλάσιο του κορμού του, όπως ακριβώς και των φυτοφάγων ζώων καθώς εκεί γίνεται η αποσύνθεση των φυτικών τροφών που διασπώνται αργά.

MonastirakiPanelladiki2015DelfinarioΟ εγκλεισμός είναι κακοποίηση.

Τα σαρκοφάγα ζώα πιάνουν και τρώνε τη λεία τους ζωντανή. Ο άνθρωπος σκοτώνει με τεχνητά μέσα και τρώει τα πτώματα μέρες και χρόνια αργότερα αφού φυσικά τα επεξεργαστεί. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μια υγιεινή ζωή χωρίς να καταναλώσει ούτε μια μπουκιά κρέατος.

Γίνε και εσύ κρίκος στην αλυσίδα της ανθρωπιάς για τη σωτηρία των ζώων!

Οι διαδηλωτές σήμερα είπαν το αυτονόητο ότι δηλαδή τα ζώα αισθάνονται, αγαπούν, φοβούνται, πονούν, αγωνιούν, υποφέρουν εξαιτίας μας και αν αλλάξουμε την διατροφή μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην σωτηρία τους. Μας είπαν ότι είναι δυνατόν το φαγητό μας να μην είναι το αποτέλεσμα βίας σε άλλα πλάσματα. Εμείς θα τους ακούσουμε; Θα ακολουθήσουμε το δικό τους παράδειγμα ή θα αφεθούμε στη δύναμη της συνήθειας;

Σημείωση: Η φωτογραφία του μικρού Πέτρου και το βίντεο στο οποίο μιλάει δημοσιεύεται μετά από άδεια του πατέρα του Τ. Βίνη.

Διαβάστε επίσης:

Και στην Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στις 29/3

Πανελλαδική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων στις 29/3

«Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον» (βίντεο)

Διαμαρτυρήθηκαν για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα (βίντεο)

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Μας παραπέμπουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοποίηση των ορνίθων στους κλωβούς

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

 1. Κυνικος κρεατοφαγος

  Ερωτηση:1) αφου κατα την γνωμη σας το πεπτικο μας συστημα ειναι το ιδιο με της αγελαδας που τρωει χορτα τοτε γιατι οι χορτοφαγοι και ειδικα οι vegan ανηκουν στην ομαδα υψηλου κινδυνου να παρουσιασουν σιδηροπενικη αναιμια αφου συμφωνα με τους γιατρους ( γραφω ακριβως την διατυπωση τους) ο αναγκαιος για τον οργανισμο σιδηρος δεν μπορει να απορροφηθει το ιδιο απο την καταναλωση λαχανικων ακομα και απο και μετα την καταναλωση λαχανικων που βριθουν σιδηρου σε σχεση με με την καταναλωση πουλερικων, ψαριων και κρεατος;
  2ον)ισχυριζεστε οτι τα δοντια των ανθρωπων ειναι πλατια και επιπεδα και αρα βγαζετε ο συμπερασμα οτι ειναι μονο για μασημα χορτων. Συμφωνα παλι με τους ειδικους, οι ανθρωποι οπως και τα θηλαστικα ειναι ετεροδοντα και εχουν 4 ειδη δοντιων που προοριζονται για διαφορετικες λειτουργιες. Αυτα ειναι: οι κοπτηρες που προοριζονται για κατατμηση της τροφης σε μικροτερα κομματια, οι κυνοδοντες και οι προγομφιοι που ειναι για το σκισιμο της τροφης και οι γομφιοι που προοριζονται για την αλεση. Αν ο ανθρωπος δεν προοριζεται για να τρωει σαρκα αλλα μονο χορτα τοτε οι κυνοδοντες και οι προγομφιοι γιατι υπαρχουν; διακοσμητικοι ειναι κατα την γνωμη σας; Επισης να σας πω οτι συμφωνα με ερευνα του Χαρβαρντ τα ανθρωπινα δοντια μεχρι τον Homo Erectus ητάν διαφορετικα και η κατατομη του στοματος αλλαξε οταν οι ανθρωποι ανακαλυψαν τα εργαλεια και την κατατμιση του κρεατος σε μικρα κομματια με αποτελεσμα τα μεγαλα δοντια να μην ειναι πλεον απαραιτητα. Επισης αποτελει βλακωδες επιχειρημα να συγκρινουμε τον τροπο που καταναλωνουν τα ζωα και οι ανθρωποι το κρεας προκειμενου να πεισουμε οτι ο ανθρωπος ειναι απο την φυση χορτοφαγος αφου ειναι παγγινως γνωστο οτι χαρις στον διαφορετικο εγκεφαλο και τις δυνατοτητες του ανθρωπου να μαθαινει και να εξελισσεται αλλαξε και ο τροπος διατροφης του.
  3ον) Αφου το πεπτικο μας συστημα δεν προοριζεται για.. αλλα ειδη τροφης π.χ κρεατα πολλερικα, ψαρια τοτε για εξηγειστε μας γιατι παραγεται το παγκρεατικο υγρο και η χολη απο τον οργανισμο προκειμενου να διασπωνται οι προτεινες και τα λιπη αντιστοιχα;
  4ον) μιλατε για ελευθερια των ζωων και δεν λαμβανετε υποψιν οτι ορισμενα ειδη καλως η κακως ειναι πληρως εξαρτημενα απο τον ανθρωπο.Ενω καποια ειδη αναπαραγονται απο τον ανθρωπο ακριβως για την διατροφη του. Επισης προφανως δεν παρακολοθουσατε τα μαθηματα του Δημοτικου οταν μαθαιναμε για την τροφικη αλυσιδα οπου το μικροτερο τρωγεται απο το μεγαλυτερο και ετσι υπαρχει και ισορροπια. Αληθεια για πειτε μας τα ζωακια εχουν "δικαιωματα", " φωνη" και" προσωπο" μονο οταν καταναλωνονται απο τους ανθρωπους η ισχει το ιδιο οταν καταναλωνονται και απο τα αλλα ζωα. Μηπως να αλλαξουμε και την διατροφη των ζωων;;
  5ον) ΕΜΕΙΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΑΚΡΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;( ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΧΑΛΑΛ ΚΑΙ ΚΟΣΕΡ). ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΒΓΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Η ΤΟ ΠΕΣΑΧ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΣΦΑΓΗ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ.. ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΜΕ.

  1. venus

   @κυνικός κρεατοφάγος,
   Εισαγωγή:
   Πριν από οποιαδήποτε συζήτηση περί ζωϊκών δικαιωμάτων, πρέπει να υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές περί ηθικής που να είναι κοινές.
   Για παράδειγμα: δεν χρειάζεται να μιλήσω για χειραφέτηση και φεμινισμό με κάποιον που έχει ως αρχή ότι οι γυναίκες είναι σεξουαλικά αντικείμενα και ο Θεός τίς έχει επιλέξει να υπηρετούν τον άντρα, γιατί δεν θα καταλάβει τι λέω.
   Ακριβώς αυτό βιώνουμε σε αυτη τη σελίδα και μάλιστα συνεχώς: για κάποιον που ισχύει αξιωματικά μόνο το ανθρώπινο συμφέρον ως «επιχείρημα», θα παραμείνουν τα δικαιώματα των ζώων για πάντα «το βιβλίο με τις εφτά σφραγίδες», διότι τό αξίωμα είναι διαμετρικά αντίθετο με την ιδέα των δικαιωμάτων των ζώων.

   Κύριο θέμα: Διατροφή
   Ας ρίξουμε μια ματιά στο περιεχόμενο του σχόλιου σας:
   Θεωρείτε ότι σε μια βεγκάν διατροφή είναι μια επαρκής προμήθεια ορισμένων θρεπτικών ουσιών αδύνατη ή δύσκολη.
   Αυτό υποτίθεται ότι είναι επιστημονική δήλωση;
   Είναι δυνατόν, δύσκολο ή αδύνατο; Και πού ισχύει αυτό;
   Η πιο κρίσιμη θρεπτική ουσία είναι βέβαια για εσάς ο σίδηρος, η αλλιώς η Βιταμίνη Β12.
   Η βιταμίνη Β12 είναι η λιγότερο κρίσιμη θρεπτική ουσία σε όλα.
   Την συμπληρώνω με χάπια (επίσης βεγκάν προέλευσης) και τελείωσε η υπόθεση.
   Αυτό ακριβώς είναι που θεωρώ ανιδεότητα: ότι όταν αναφέρεστε σε μια βεγκάν διατροφή δεν λαβαίνετε υπόψη σας ότι εκείνοι που αποφασίζουν γι αυτή, την επιλέγουν λογικά και έξυπνα και όχι ηλίθια, οπως συμβαίνει με τις άλλες δίαιτες. Οποιος τρώει λουκάνικα του Μάκ Ντόναλντ και τούρτες σαντιγύ ισχυρίζεται ότι διατρέφεται ισορροπημένα ενώ στην ουσία τρώει σκατά. Αλλά εκείνος που διατρέφεται με τοφού και μη ζωϊκά προϊόντα κατακρίνεται ως ένοχος διότι επιλέγει την βεγκάν τροφή. Θαυμάσια λογική!!
   Οι αναφορές σας σε κοπτήρες, κυνόδοντες, γόμφιους (ξεχάσατε τούς φρινιμίτες) και άλλα ευτράπελα δεν δείχνουν απλώς άγνοια, δείχνουν κυρίως φανατική ανιδεότητα, την ίδια και την ίδια που συναντάμε ακατάπαυστα σε αυτή τη σελίδα, έτσι που τελικά να καταντάει αηδία η συμμορία των πτωματοφάγων με τις αναχρονιστικές της ίδέες.

   Επίλογος:
   Το ότι σήμερα 7 δισεκατομμύρια δίποδα ζώα δίνουν - ως δολοφόνοι απο δεύτερο χέρι - καθημερινά εντολή σε επαγγελματίες δολοφόνους να σφάζονται τετράποδα ζωϊκά πλάσματα και να κρατούνται σαν κλάβοι στα μοντέρνα στρατόπεδα συγκεντρώσεως υπό συνθήκες ασύλληπτης βίας και σαδισμού, δεν αποτελεί απόδειξη εξέλιξης του ανθρώπινου ζωϊκού είδους.
   Αποτελεί βιολογικό εκτροχιασμό και είναι ηθκή πτώχευση.
   Κάθε ένας που μπορεί να λογαριάσει πόσο κάνουν ένα κι ένα, είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να παραδεχτεί ότι καθημερινά έχουμε να κάνουμε με μία μορφή φασισμού πολύ χειρότερη απο αυτη που συνήθως επιτρέπουν τα μέσα ενημέρωσης να δεί το φώς της δημοσιότητας.
   Είναι ο φασισμός του δίποδου ζωϊκού είδους απέναντι στα τετράποδα ζώα.
   Αντιπροσωπευόμενος απο τον κάθε Homo Erectus του δικού σας τύπου που μας αποδεικνύει τον ανεπτυγμένο του εγκέφαλο όταν βρυχάται με «Ούγκα-Ούγκα» εδώ μέσα, ανεμίζοντας στόν αέρα ένα αρνίσιο μπούτι!
   Venus

  2. Αγγελος

   Ειδικά για το Πάσχα των Εβραίων, βεβαίως αρχικά η θυσία του αρνιού ήταν καίριο στοιχείο του εορτασμού του, εδώ και σχεδόν 2000 χρόνια όμως, από την καταστροφή του Ναού των Ιεροσολύμων, έπαψαν να τελούνται αιματηρές θυσίες. Στο πασχαλινό δείπνο μπαίνει στην άκρη του πιάτου ένα κοκαλάκι για να θυμίζει το αρνί, αλλά όλα τα εδέσματα (άζυμος άρτος, πικρά χόρτα, χαρίσετε...) είναι χορτοφαγικά.

 2. vasilis

  Οι άνθρωποι συχνά περιγράφονται ως παμφάγος είδος όμως τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος αποδεικνύουν ότι οι διαφορές μας από τα παμφάγα και τα σαρκοφάγα ζώα είναι πάρα πολλές.

  Τα σαρκοβόρα ζώα διαθέτουν μακριά, αιχμηρά νύχια και δόντια. Έχουν μεγάλο άνοιγμα στόματος και δυνατά σαγόνια ειδικά σχεδιασμένα για την αρπαγή και το διαμελισμό της βοράς καθώς και τραχιά γλώσσα για το γλείψιμο του αίματος και της σάρκας. Αντιθέτως ο άνθρωπος έχει πλατιά και επίπεδα δόντια με μικρούς κυνόδοντες για την σύνθλιψη και άλεση των φυτικών τροφών.

  Σε τι διαφέρουν;

  Το μήκους του εντέρου των σαρκοβόρων ζώων είναι τριπλάσιο του μήκους του κορμού τους για να αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της αφόδευσης σύντομα το κρέας που καταναλώνουν, ώστε επειδή σαπίζει μέσα στο έντερο να μη μένει πολύ εκεί.

  Όμως το έντερο του ανθρώπου είναι δωδεκαπλάσιο του κορμού του, όπως ακριβώς και των φυτοφάγων ζώων καθώς εκεί γίνεται η αποσύνθεση των φυτικών τροφών που διασπώνται αργά.
  Αγαπάω πραγματικά τα ζώα ακόμα περισσότερο και από τούς ανθρώπους. αλά έχω την απορία άμα ι άνθρωποι ήταν χορτοφαγη θα μπορούσε ι γη να κάλυψη τόσες ανάγκες δισεκατομμυριο ανθρώπων? το τι τρώμε είναι θέμα σε τι χώρα μεγαλώσαμε.άμα πας στην κίνα τρων τα πάντα ακόμα και σκύλους και γάτες κτλ, είναι θέμα πολιτισμού.
  είναι άδικο να τρως το γουρούνι και όχι το σκύλο ι το ποντική.το θεωρώ ρατσιστικό. γιατί δεν τρώμε ποντίκι η σκύλο γτ έχουμε συνηθίσει σε αφτο που τρώνε όλη γτ το θεωρούμε λογικό..

 3. venus

  @JK4534, και βεβαια πρεπει να περιμενετε του χρονου πολυ χειροτερα!
  Με την αποκηρυξη και τον μηδενισμο που εκτοξευει το σχολιο σας δεν ειναι να περιμενετε τιποτα τον επομενο χρονο.

  Μια δημοσια διαμαρτυρια για τα δικαιωματα των ζωων δεν ειναι λιτανεια ουτε επιταφιος.
  Πρεπει να εχει ζωη, κινηση, χρωμα, ακομα και μουσικη.
  Αλλιως δεν της δινει σημασια κανενας!
  Παρολη την τραγικοτητα του θεματος που την διακρινει.
  Μια τετοια διαδηλωση δεν την κανετε για να ελεγξετε το ηθος των συμμετασχοντων, απευθυνεστε σε μια κοινωνια που στο μεγαλυτερο μερος της ουτε καν την εκφραση animal rights (ζωϊκα δικαιωματα) δεν ξερει να γραψει.
  Οι θεατες σας ειναι ενα συνολο αργοσχολων περαστικων που αντιδρα σε τετοιες περιπτωσεις με σαρκασμο, ειρωνεια, επιθετικοτητα.
  Αυτη ειναι η τραγικη αληθεια με την οποια ερχεται αντιμετωπος καθενας απο μας και σε καθε τετοια διαδηλωση για τα δικαιωματα των ζωων.
  Αλλα απο την αλλη μερια γι αυτους γινεται η ολη ιστορια.
  Για να τους ενημερωσουμε, να τους αγγιξουμε, να τους διαφοροποιησουμε.
  Και οσο πιο πολλοι ειμαστε, τοσο καλυτερα, γιατι ετσι αναγκαζονται τουλαχιστον να αναγνωρισουν και να αποδεχτουν την υπαρξη μιας αλλης θεωρησης πραγματων.
  Κανενας μας, οσο αψογα και να ειναι οργανωμενη μια διαδηλωση δεν μπορει να εγγυηθει ενα θετικο αποτελεσμα, αυτο το ξερουμε ολοι.

  Θα περιμενε λοιπον κανεις απο εσας, εναν εμπειρο διαδηλωτη, να θιξετε στο σχολιο σας εναν αναλογο προβληματισμο, και οχι να νοσταλγειτε «ενοτητα και ομοψυχια» σε μια συναθροιση ανθρωπων που εδωσαν ραντεβου στο Μοναστηρακι οχι επειδη αγαπιουνται παραφορα και συμφωνουν σε ολα, αλλα επειδη ολοι μαζι, ασχετα απο προσωπικη αποδοση, απο προσωπικες διαφορες, η εριδες θελουν να διακηρυξουν την συμπαρασταση τους στους ζωϊκους μας συντροφους.
  Ποτε δεν ηταν το φιλοζωϊκο κινημα ενωμενο και αληλλεγγυο, γι αυτο και οι εχθροι μας κερδιζουν καθε μερα εδαφος, γιατι αυτοι παραμενουν ενωμενοι και ισχυροι κι εμεις διασπασμενοι και αδυναμοι.

  Αυτος λοιπον που κρινει το αποτελεσμα μιας συλλογικης διαμαρτυριας υπερ των ζωων με τον αφορισμο «ολα ή τιποτα» ειναι αναποφευκτο να καταληξει οντως του χρονου στο «τιποτα».
  Venus

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Μαρια γεια σου. Υπαρχει vegan ειδικη τροφη, εμπλουτισμενη με ο,.τι χρειαζονται, για σκυλους και γατες. Δεν ξερω αν ειναι ΟΚ να πω το μαγαζι αλλα η αληθεια ειναι οτι προς το παρον δεν ξερω να ειναι αλλου διαθεσιμα. Ενα μαγαζι παντως με vegan προϊοντα στο κεντρο στην Αθηνα εχει και αυτες τις τροφες για ζωα. Παιρνω για τις γατες μου και τους αρεσει πολυ.

  1. ΜΑΡΙΑ

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ......ΤΟ ΠΟΤΕ ΔΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΖΩΑ Η ΣΟΥΛΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

  2. Περδικος Γιωργος

   Και εγω δινω βιγκαν τροφη στον σκυλο μου και ολα ειναι μια χαρα.Δεν του αρεσει βεβαια τοσο οσο το κανονικο κρεας αλλα δεν του δημιουργει κανενα προβλημα.Δεν χρειαζεται να πεθαινει ενα ζωο για να τραφει ενα αλλο αφου υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις.Περα αυτων μια τετοια διατροφη ειναι καλη και για ελενχο βαρους του ζωου,ωστε να μην γινει υπερβαρο απο τροφη που του αρεσει και την τρωει μονο και μονο λογο γευσης

 5. κωστας αδαμοπουλος

  Δε ξερω αν ειναι χειροτερος ο μηδενισμος και η ισοπεδωση των παντων ή η φιλοζωικη ποζερια παντως και τα δυο κανουν κακο . Τυχαινει να γνωριζω πανω απ το 1/3 των συμμετεχοντων και κατα τη διαρκεια των προηγουμενων μηνων τους ειδα και σε καταφυγια να βοηθουν και διασωσεις να κανουν και διαμαρτυριες σε δικαστηρια και καταγγελιες για κακοποιησεις και συγκρουσεις με νοοτροπιες , "κατοικους" - γειτονες , αρχες κτλ κτλ . ειναι μηδενιστικη η προσεγγιση του παντογνωστη "αγριου ακτιβιστη" προλαλησαντα. Ηταν μολις η 2η παρομοια εκδηλωση , ειχε ενα πληθος οργανωσεων- ανθρωπων - προσεγγισεων. Τα πραγματα στην Ελλαδα καλως η κακως ειναι ακομα πρωτογονα σε αντιστοιχες δρασεις σε σχεση με το εξωτερικο , θα συμφωνησω . Ο μηδενισμος ομως οχι μονο δε βοηθα να παμε μπροστα αλλα απογοητευει, αδικει και γυριζει πισω τη κατασταση. Ειναι μολις τα πρωτα βηματα για τη χωρα μας και πρεπει να συνεχιστουν, οχι να ισοπεδωθουν με μηδενιστικες προσεγγισεις.

 6. Koula Kremastioti

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία. Ελπίζω την προσπάθειά μας (έλαβα κι εγώ μέρος) να μην την αμαυρώσουν οι αρνητικές φωνές κάποιων που ψάχνουν και βρίσκουν την ασχήμια (προφανώς για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανεπάρκεια δράσης) ακόμα και στις πιο θετικές προσπάθειες.

 7. JK4534

  Αν νομίζει κάποιος ότι το σημερινό ήταν διαμαρτυρία, σίγουρα δεν έχει τη στοιχειώδη λογική αντίληψη.Ο χώρος εντελώς ακατάλληλος, αφού τόσο η μουσική υπόκρουση,όσο και οι χοροί σίγουρα δεν άρμοζαν σε διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων αλλά στο καρναβάλι της Πάτρας. Έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας εκ μέρους της διοργάνωσης όπου το μόνο για το οποίο φρόντισε ήταν να στήνεται για φωτογραφίες τίγκα στο χαμόγελο πάντα και ακολουθώντας τις οδηγίες τις κας(sic) Ζούνη...να ποζάρει.Για γέλια και για κλάματα δηλαδή.Τελείως άκυρη η "πορεια" μέσα στα στενά και στα σοκάκια, λες και ήμασταν τουριστική ατραξιόν... Καμιά ενότητα και ομοψυχία..μόνο ένα ασύστολο στήσιμο...Μιλάμε για τη συγκέντρωση τυχάρπαστων ( εκτός μερικών εξαιρέσεων) οι οποίοι στη διάρκεια του ενός χρόνου που μεσολάβησε το μόνο που έκαναν ήταν να κάθονται αραχτοί σπίτια τους και απλά σήμερα θυμήθηκαν να βγούν από την τρύπα τους.Άρπα κόλα του χειρότερου επιπέδου και δυστυχώς, γιατί ο εμπνευστής αυτής της κίνησης, ο Κύπρος είναι ένα εντελώς συνειδητοπιημένο άτομο.Το σημερινό ήταν ένα τρανό παράδειγμα του επιπέδου των "αγωνιστών" vegan (εκτός κάποιων)....ενά τεράστιο μηδέν και μια ακόμα πιο τεράστια απογοήτευση και χάσιμο πολύτιμού χρόνου. Του χρόνου σίγουρα περιμένω πολύ χειρότερα...

 8. ΜΑΡΙΑ

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ....ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΝ ΤΡΩΩ ΚΡΕΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.......ΑΛΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΤΕΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΚΡΟΚΟΤΕΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ.....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ......ΓΙΝΕΤΑΙ;

  1. Περδικος Γιωργος

   Εχει βιγκαν τροφες ναι,και αμα ψαξεις θα τις βρεις.Τετοιες τροφες δεν ειναι κατι καινουργιο και δεν πρωτοβγηκαν για ηθικους λογους,αλλα δινονταν και σε ζωα με αλλεργια σε καποιες πρωτεινες κρεατος ως ειδικες διατροφες,αρα ειναι ασφαλεις.Αμα ψαξεις σε καποιο πιο μεγαλο καταστημα θα εχουν,η στην χειροτερη θα μπορουν να σου παραγγειλουν
   Σε τιμες ειναι ιδιες με τις αλλες και ισως πιο φτηνες.Αναφορικα εγω στον δικο μου παιρνω τα 2 κιλα 13 Ε.Πιο ακριβη απο τη χυμα αλλα πιο φτηνη απο καποιες τοπ μαρκες
   Προσοχη να παρεις ολιστικη διατροφη,γιατι ειναι μερικες που δινονται μονο συμπληρωματικα και πρεπει να συμπληρωνεις καποια συστατικα που τους λειπουν με καποια κανονικη μη βιγκαν τροφη.Αν δινει ςμονο αυτες δλδ θα σου δημιουργουσε μελλοντικα προβλημα..το χειροτερο βεβαια που θα μπορουσες να κανεις θα ηταν να ταιζεις το ζωο πχ μονο μακαρονια..απο την πεινα θα τα φαει αλλα δεν ειναι καταλληλη διατροφη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.