Στηρίξτε μας

Χανιά: Απειλεί να την σκοτώσει επειδή βοήθησε στη σωτηρία του σκύλου του

4 Νοεμβρίου 2013 11:35 | Καταγγελίες
Χανιά: Απειλεί να την σκοτώσει επειδή βοήθησε στη σωτηρία του σκύλου του

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» Νατάσα Μπομπολάκη από τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου, ο οποίος τον είχε αλυσοδεμένο στην περιοχή του Ομαλού χωρίς στέγη, τροφή και νερό. Το ζώο (λευκό Λυκόσκυλο) εντόπισαν τυχαία Πολωνοί τουρίστες στις 31 Οκτωβρίου, οι οποίοι με το που είδαν τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου, προσπάθησαν να βρουν μια λύση για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του.

Έτσι οι τουρίστες έψαξαν και βρήκαν τη Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία τηλεφωνικά τους είπε ότι μπορούν να λύσουν το ζώο για να το πάρουν μαζί τους για να το σώσουν, αφού σύμφωνα και με τη νομοθεσία τα κατοικίδια ζώα που βρίσκονται στη μέση του πουθενά, χωρίς να φέρουν τσιπάκι και χωρίς να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους θεωρούνται αδέσποτα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει εκείνους που τα σώζουν από το μαρτύριο τους ότι τα έκλεψαν.

MpompolakiNatasaΗ Νατάσα Μπομπολάκη.

Οι Πολωνοί πράγματι πήραν το ζώο για να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο για περίθαλψη. Η κα Μπομπολάκη τους είπε να ζητήσουν τη βοήθεια ενός Έλληνα για να γράψει ένα σημείωμα με τα στοιχεία της και να το αφήσουν στο μέρος που βρήκαν το σκυλί.

Το σημείωμα αυτό ανέφερε το τηλέφωνο και το ονοματεπώνυμο της κας Μπομπολάκη αλλά και ότι αυτές οι συνθήκες διαβίωσης συνιστούν κακοποίηση του ζώου, η οποία διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012. Έτσι και έγινε οι τουρίστες άφησαν το σημείωμα και πήραν το λευκό Λυκόσκυλο για να το περιθάλψουν.

Μερικές μέρες αργότερα η Νατάσα Μπομπολάκη άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα – πάνω από 20 όπως αναφέρει – από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς – τους οποίους κατέθεσε στις αρχές . Ο άνδρας, που την απειλούσε, είπε ότι του ανήκει ο σκύλος και τον θέλει πίσω. Την κατηγόρησε για κλέφτρα και την απείλησε ότι θα την σκοτώσει και πως θα την κάενι κομματάκια επανειλημμένα.

Αν και η κα Μπομπολάκη του εξήγησε ότι δεν πήρε εκείνη το ζώο και πως διώκεται αυτή η συμπεριφορά προς τον σκύλο εκείνος συνέχιζε να την απειλεί. Μάλιστατονίζει στην καταγγελία της που απευθύνει προς την Αστυνομία ζητώντας τη δίωξη του και την προστασία της: «Ζητώ την ποινική δίωξη  του  ανθρώπου αυτού για την παραβίαση των κανόνων ευζωίας  του σκύλου, εφ’ όσον αποδείξει ότι είναι δικό του, καθώς και την προστασία  εμού, της οικογένειάς μου, των ζώων  μου και των περιουσιακών μου στοιχείων.

Όπως προανέφερα  το σκυλί θεωρείται σύμφωνα με τον νόμο αδέσποτο,  θα του επιστραφεί δε, εφ όσον αποδείξει ότι είναι δικό του με την προϋπόθεση ότι θα τοποθετήσει την ηλεκτρονική ταυτότητα,  θα το εμβολιάσει  και αποπαρασιτώσει  και θα  του  παράσχει της  συνθήκες διαβίωσης που προβλέπονται  από την νομοθεσία».

Πρόκειται προφανώς για έναν ακόμα τζάμπα μάγκα, ο οποίος αντιμετωπίζει το σκυλί ως αντικείμενο ιδιόκτητο και όχι ως πλάσμα που έχει ανάγκες. Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και μέσω του www.zoosos.gr η Νατάσα Μπομπολάκη έχει πέσει θέμα ποικίλων αντιδράσεων και επιθέσεων από νταήδες, που κακοποιούν τα ζώα τους, επειδή νομίζουν, ότι κουμάντο κάνει όποιος έχει μυϊκή δύναμη και όπλα.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Η Νατάσα Μπομπολάκη κινδυνεύει εξαιτίας της φιλοζωικής της δράσης

Χανιά: Η «ενοχλητική» φιλοζωική της δράση τη φέρνει αντιμέτωπη με το νταηλίκι και την απειλή για βεντέτα!

Χανιά: Απειλούν τους φιλόζωους που σώζουν τα «βαρελόσκυλα»!

Χανιά: Αύριο η δίκη του νταή που απείλησε χθες την Νατάσα Μπομπολάκη

Βρετανοί υιοθέτησαν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στα Χανιά και γλύτωσε χάρη στην 28χρονη κτηνίατρο

Χανιά: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση έσωσε τον σκύλο που κάποιος χτύπησε διαλύοντας του τη γνάθο

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. kalia

  Η ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ.

  1. xara

   Κοιτα αν θες ομως και εσυ να δειξεις την ''ανωτεροτητα'' σου μην απειλεις γτ γινεσαι ιδιος..Σαφως και σε μια ιστοσελιδα φιλοζωικη θα γραφουν για το μερος του ατομου που υπερασπιζεται τα ζωα αλλα θα πρεπει να κοιταξουν και τα δυο μερη..δεν μπορεις να εκφερεις γνωμη αν δεν γνωριζεις και την γνωμη του ανθρωπου που ειχε το σκυλο..Οι φιλοζωικες το εχουν παρακανει και οχι αδικος με αυτα που βλεπουν αλλα να γνωριζουν οτι τα ζωα δεν μπορουμε να τα βαζουμε πανω απο τον ανθρωπο..γτ δεν εχουν συνειδηση(δεν δικαιολογω τους ανθρωπους που λενε οτι εχουν μυαλο και βασανιζουν τα ζωα)..ειμαστε υποχρεομενοι να τα αγαπαμε και να τα φροντιζουμε οπως εμεις μπορουμε και ξερουμε. Μπορει την κυρια προσωπικα να μην την ξερω αλλα εχω ακουσει διαφορες ακραιες κινησεις που κανει με αποτελεσμα να βγαζει εναν ευατο που δεν νομιζω να την αντιπροσωπευει..Δεν μιλαω για το παραπανω θεμα αλλα για ενα αλλο που δεν μπορω να συζηταω δημοσια λογο του οτι ειμαι ανηλικη(ναι ξερω ειμαι μικρη αρα δεν εχω μυαλο) αλλα θα ηθελα πολυ να τα συζητισω μαζι της.

 2. Dora G

  Είμαι πολυ περιεργη για αλλη μια φορα ποια θα ειναι η σταση της Αστυνομιας και της Εισαγγελιας σε τετοιες απειλες, δεδομενου οτι στην Ελλαδα δεν ειναι μονο οι τζαμπα μαγκες που κανουν οτι γουσταρουν αλλα και οι "τζάμπα" εκπροσωποι του νομου που θεωρουν οτι η εκπροσωπηση το νομου σημαινει το ιδιο με το να γνωματευουν το Νομου για να μην πω να νομοθετουν κιολας κατα πως τους εξυπηρετει, αν λαβει κανεις υποψη του και από προσφατη περιπτωση γραφειου Εισαγγελιας στην Β. Ελλαδα και το τι ζητησε απο φιλοζωη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.