Για την κακοποίηση αλόγων και σκυλιών στον νομό Φλώρινας ενημέρωσε το www.zoosos.gr στις 11 Φεβρουαρίου τόσο τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας και το αρμόδιο Α.Τ. αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής καθώς - όπως μπορείτε να δείτε και στο οπτικοακουστικό υλικό - ιπποειδή εντοπίστηκαν δεμένα με κοντά σχοινιά σε δέντρα μέσα στα χιόνια, χωρίς νερό κοντά τους και χωρίς τίποτα να τα προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.
Κάτοικος της περιοχής εντόπισε και το πτώμα ενός αλόγου σε προχωρημένη σήψη, καθώς και πολλά κουτάβια και ενήλικα σκυλιά, τα οποία τρέφονται από τις σάρκες του πτώματος αφού δεν υπάρχει κανενός είδους άλλη τροφή εκεί.
Δυστυχώς η μη εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την κοινοτική και η αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προστασία των χαρακτηριζόμενων και ως ζώων εργασίας έχει αυτά τα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα: «Τα άλογα και τα σκυλιά ζουν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και φαίνονται ταλαιπωρημένα, πολλά από αυτά σκελετωμένα. Σήμερα 9 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 5 η ώρα πήγα να δω τα άλογα η θερμοκρασία ήταν -1, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν 2 σκυλίτσες μαμάδες και περίπου 8 κουτάβια.
Τα άλογα ήταν δεμένα με μισό μέτρο τριχιά σε δέντρα και ένα ήταν σκελετωμένο. Ζούνε έξω, δεν υπάρχει κάποιος στάβλος που να πληροί τις προϋποθέσεις, 2 μέτρα πιο πέρα από ένα δεμένο άλογο σχεδόν θαμμένο στα χιόνια υπήρχε ένα νεκρό άλογο φαγωμένο από τα σκυλιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η τοπική κοινωνία και αρχές απαξιούν. Ο χειμώνας της Φλώρινας ξεκινά από -1 βαθμούς και μπορεί να καταλήξει και σε -20 ας μην χαθούν και άλλες ζωές, οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.».
Το σημείο όπου βρίσκονται τα ζώα είναι περίπου έναντι της οδού 7ης Νοεμβρίου και του πολυκαταστήματος JUMBO λίγο πριν είσοδο στην πόλη της Φλώρινας.
Χειρουργήθηκε σήμερα τελικά το σκελετωμένο κυνηγόσκυλο που εντοπίστηκε χθες στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας από μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Φιλόζωων Ναυπάκτου σε πολύ κακή κατάσταση, αφού το γέρικο ζώο δεν ήταν μόνο εξαιρετικά αδύνατο αλλά είχε και σοβαρή μόλυνση στο πέος του.
Ο Αντώνης Αναγνωστόπουλος έφερε στη δημοσιότητα μέσω Facebook ένα ακόμα έγκλημα, που συνέβη εις βάρος του ζώου ενός φίλου του. Όπως γράφει, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης ο Αζόρ, που βλέπετε στη φωτογραφία, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος τη Δευτέρα το πρωί 16 Ιανουαρίου πάνω στην πόρτα του περιφραγμένου χώρου της βιοτεχνίας, στον οποίο ζούσε.
Στην περιοχή Κούκος στη Λίμνη της Εύβοιας οκτώ γάτες έχουν δολοφονηθεί τις τελευταίες μέρες με φόλες. Το έγκλημα έκανε γνωστό μέσω facebook η Κάλη Μαυρομάτη…