Στηρίξτε μας

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

21 Ιουνίου 2012 16:51 | Καταγγελίες
Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

Στην περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης τριγυρνούσε ένα άλογο τις τελευταίες μέρες. Το ζώο ήταν αδέσποτο και εμφανώς σκελετωμένο. Καθένας μπορούσε να καταλάβει, ότι αυτό το πλάσμα είχε εγκαταλειφθεί και είχε αφεθεί στη μοίρα του χωρίς φαγητό και νερό. Ο φιλοζωικός σύλλογος «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια» σε συνεργασία με τη Βίκυ Λιναρά, εθελόντρια του Ελληνικού Κέντρου Προστασίας Ιπποειδών φρόντισαν, ώστε το ζώο να μεταφερθεί στον στάβλο της Βίκυς στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και εκεί να αρχίσει η εντατική φροντίδα του.

Η μεταφορά του αλόγου με φορτηγό «γενικής χρήσεως» έγινε χθες, αφού ειδικό κουβούκλιο για μεταφορά ιπποειδών δεν υπήρχε διαθέσιμο και η κατάσταση του σκελετωμένου ζώου, δεν επέτρεπε και άλλη καθυστέρηση. Το θηλυκό υποσιτισμένο άλογο αρχικά και κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο της περιοχής φιλοξενήθηκε προσωρινά το βράδυ της Τρίτης κοντά σε μια καντίνα αφού του έδωσαν φαγητό και νερό και τελικά χθες έγινε η μεταφορά του.

Η Βίκυ σε συνεργασία με ιππίατρο θα το φροντίσει, όπως του πρέπει, όμως θα χρειαστεί βοήθεια, καθώς είναι το δεύτερο βαρύ περιστατικό, που αναλαμβάνει φέτος και τα έξοδα είναι πραγματικά πολλά για τα φάρμακα και τις τροφές. Αν μπορείτε να την βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6977033764. Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους!

 

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Η αδέσποτη φοράδα που έσωσε ήταν το άλογο της πριν από 10 χρόνια!

Η σκελετωμένη φοράδα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης χρειάζεται φροντίδα ποιος θα συνεισφέρει;

Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης: Εγκατέλειψε την τραυματισμένη φοραδίτσα επειδή τσιγκουνεύτηκε 30 ευρώ

Πολύ καλύτερα είναι η τραυματισμένη φοραδίτσα που εγκαταλείφθηκε στο Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. ΒΙΚΥ

    H BALERH PLEON EINAI ΑΣΦΑΛΕΙΣ!ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ!ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΙΡΙΤ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ!

  2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Κ.Μ. σκλάβος είναι !!οι σκλάβοι σπάνια έχουν τύχη .Αφήστε τα άλογα στην ησυχία τους ,μην τα καβαλάτε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.