Στηρίξτε μας

Συστάσεις προς τον ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. για να μη ζητούν τα μέλη του χρήματα στις επιτροπές των δήμων

30 Απριλίου 2014 09:41 | Καταγγελίες
Συστάσεις προς τον ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. για να μη ζητούν τα μέλη του χρήματα στις επιτροπές των δήμων

Συστάσεις προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Σκύλων (ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ.)  κάνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία σε επιστολή της κάνει γνωστό πως έχει δοθεί εντολή στους εκπαιδευτές που μετέχουν στην πενταμελείς επιτροπές των δήμων – οι οποίες χειρίζονται τα θέματα σχετικά με τ’ αδέσποτα – να ζητούν χρήματα (!) ώστε να κριθεί η επιθετικότητα ενός ζώου!

Η Π.Φ.Π.Ο. που έδωσε μεγάλη μάχη ώστε η ειδικότητα του κυνηγού να αντικατασταθεί με αυτή του εκπαιδευτή σκύλου - ως μέλους της πενταμελούς επιτροπής – τονίζει απευθυνόμενη και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – ότι η συμμετοχή σε αυτές τις επιτροπές γίνεται σε εθελοντική βάση και δεν είναι ευκαιρία για να βγάλουν κάποιοι χρήματα.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν γίνεται κάποιοι να επιδιώκουν την προώθηση των συντεχνιακών τους δικαιωμάτων τη στιγμή μάλιστα που τα αδέσποτα ζώα στην χώρα μας υποφέρουν και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι αν οι εκπαιδευτές σκύλων δεν μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των ζώων – οφείλουν να παραιτηθούν – αν και είναι η πρώτη φορά που εξαιτίας του αγώνα που έδωσαν τα μέλη της ο νομοθέτης τους δίνει επίσημο ρόλο αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τη σημασία του επαγγέλματος τους.

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει από τον ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. να συγκαλέσει εκ νέου γενική συνέλευση να ξαναδιαβάσει τη νομοθεσία και να εξηγήσει στα μέλη της τι πρέπει να κάνουν αν θέλουν ουσιαστικά να βοηθήσουν τα ζώα.

Ολόκληρη η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

«Όπως αρμοδίως ενημερωθήκαμε από 5μελή επιτροπή που συνεδρίασε πρόσφατα, ο εκπαιδευτής που συμμετέχει εξήγησε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ότι δεν είναι σε θέση να κρίνει αν ένα ζώο είναι επικίνδυνο ή όχι, επικαλούμενος μία κατά το δοκούν διαστρεβλωμένη ερμηνεία του νόμου, που όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, αποτελεί θέση του συλλόγου σας και αναλύθηκε σε πρόσφατη συνέλευσή σας.

Σας ενημερώνουμε – γιατί φαίνεται να έχετε κενά νόμου – ότι η 5μελής επιτροπή του Δήμου, συγκροτείται ώστε να λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν το σύνολο του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, πρωτίστως όμως όπως αναφέρει και ο Νόμος:

“Η επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 1[..]“

Από την πληροφόρηση που είχαμε, καθοδηγήσατε τα μέλη σας να αποφασίζουν για όλα τα υπόλοιπα θέματα, εκτός από την κρίση του χαρακτήρα του ζώου, προτρέποντάς τα να παραπέμπουν σε επαγγελματία εκπαιδευτή που επί αμοιβής θα πραγματοποιεί αυτή την κρίση.

Η συμμετοχή στην 5μελή επιτροπή είναι εθελοντική. Κανείς δεν σας υποχρέωσε να βρίσκεστε εκεί. Αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην νέα αυτή δραστηριότητα, καλό θα είναι να παραιτηθείτε μόνοι σας, ζητώντας από το Υπουργείο την αντικατάστασή σας.

Τα φιλοζωικά σωματεία, ήταν αυτά που πρότειναν να αντικατασταθούν οι κυνηγοί ως αναρμόδιοι, με εκπαιδευτές θεωρώντας ότι η βοήθειά σας στα θέματα κρίσης του χαρακτήρα τους, θα ήταν καθοριστικής σημασίας τόσο για την ευζωία των ζώων όσο και για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Αντί αυτού, αντιμετωπίζουμε συνδικαλιστικές κινήσεις με πράξεις που μόνο σκοπό έχουν να εντείνουν το πρόβλημα και όχι να βοηθήσουν στην λύση του.

Να είστε σίγουροι ότι 43 άνθρωποι δεν έχετε την δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε την βεβαρημένη περίσταση με τον υπερπληθυσμό αδέσποτων ζώων στην χώρα μας, εξαναγκάζοντας τους Δήμους – με τις ήδη μεγάλες περικοπές σε περίοδο οικονομικής κρίσης – να σας πληρώνουν για την παρουσία σας.

Ο σκοπός του Ν.4039/2012 είναι η προστασία των αδέσποτων και όχι η ευκαιρία του εκπαιδευτή σκύλων να αυξήσει τα έσοδά του.

Θα σας παρακαλούσαμε άμεσα, να συγκαλέσετε γενική συνέλευση και να θέσετε το θέμα εκ νέου με τα σωστά δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που νόμος αναγνωρίζει ουσιαστικά το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων, και αντί να αδράξετε την ευκαιρία σας, αρπάξατε το καλάμι.

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις θέσεις σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την απαλλαγή σας από αυτή την θέση ή την αλλαγή της διατύπωσης για την υποχρέωση του εκπαιδευτή να είναι μέλος του σωματείου σας, ώστε να μην παρατηρούνται θέματα καθοδήγησης και συνδικαλισμού.

Με εκτίμηση,

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων»

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.