Στηρίξτε μας

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα (βίντεο)

13 Φεβρουαρίου 2012 15:05 | Επικαιρότητα
Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα (βίντεο)

Τριάντα περίπου εθελοντές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το πρωί από διαφορετικά σημεία της Αττικής και πήγαν στον Ασπρόπυργο – μετά από το κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook, sites και blog – προκειμένου αρχικά να ταΐσουν τα σκυλιά, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες εκεί, και να εντοπίσουν τις περιοχές, που υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα.\

Με δέκα Ι.Χ. φορτωμένα τσουβάλια με κονσέρβες, σκυλοτροφές και κλουβιά πήγαν στην περιοχή, που βρίσκεται ο σταθμός Ανακύκλωσης, στην περιοχή των Νέοκτιστων και στην χωματερή. Η κατάσταση, που περιγράφουν είναι περισσότερο και από θλιβερή. Σε μια βιομηχανική ζώνη, εξαιρετικά μολυσμένη από κάθε είδους λύματα και απορρίμματα εκατοντάδες ζώα περιφέρονται πολύ άρρωστα, χτυπημένα, άλλα να εγκυμονούν. Το βίντεο που τράβηξε η Τίνα Κασιδόκωστα δείχνει πως ζουν εκεί σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες ζώα...

Τετράποδα «φαντάσματα», τα οποία επιβιώνουν κάτω από φριχτές συνθήκες, και υφίστανται στο πετσί τους την αδιαφορία των κατοίκων, των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ασπροπύργου, και τις συνέπειες των βιομηχανιών και των βιοτεχνιών που λειτουργούν εκεί και κυρίως μολύνουν ανεξέλεγκτα τον τόπο… Η όποια προσπάθεια διάσωσης τους, φαντάζει και είναι σταγόνα στον ωκεανό…

Ο Ασπρόπυργος δεν είναι μια οποιαδήποτε περιοχή, αν δεν ζήσεις εκεί, αν δεν δουλέψεις εκεί, αν δεν εισπνεύσεις την πνιγηρή μυρωδιά της μόλυνσης, δεν μπορείς να καταλάβεις το τι συμβαίνει. Αρχικά ταΐστηκαν, με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, περίπου 50 σκυλιά.

Δύο θηλυκά με εμφανή τα σημάδια της ασθένειας αφαιρέθηκαν από τους δυνάστες – αλλοδαπούς ιδιοκτήτες τους (που δήλωσαν Ισπανοί) και μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο των κύριων Λαμπρινάκου και Πανταζόπουλου στo Ν. Ηράκλειο (τηλ.: 6938117252) για να χειρουργηθούν άμεσα.

Aspro (32)

Όπως τελικά διαπιστώθηκε πάσχουν και από αφροδίσιο νεόπλασμα, το οποίο μεταδίδεται με το ζευγάρωμα και θα πρέπει να κάνουν χημειοθεραπεία! Ένα μικρό αρσενικό κουταβάκι, του οποίου όλο το έντερο του ορθού του είχε βγει και κρεμόταν κάτω από την ουρά του, μεταφέρθηκε και αυτό στον κτηνίατρο, για να εξεταστεί, αν μπορεί να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα. Το ζώο πάσχει από εγκολεασμό του εντέρου και η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή.

Aspro (24)

Τα ζώα υφίστανται δεν επιλέγουν!

Χώρος μαρτυρίου για τα ζώα της περιοχής είναι και ο καταυλισμός των τσιγγάνων που υπάρχει στον Ασπρόπυργο. Δεκάδες ζώα, δεμένα, κακοποιημένα είναι σε μαύρο χάλι, όμως η πρόσβαση σε αυτά είναι σχεδόν αδύνατη. Στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου η κατάσταση είναι εξίσου φριχτή. Πολύ συχνά οι εθελοντές, που πηγαινοέρχονται εκεί, βλέπουν παιδιά μικρά τσιγγανόπουλα, να χτυπούν κουτάβια, να κυνηγούν με ξύλα στα χέρια τ’ αδέσποτα. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα κατάντιας. Η παρακμή των εξαθλιωμένων ανθρώπων, συνδυάζεται – μέσω της εκτόνωσης – με τον βασανισμό των ζώων με ποικίλους τρόπους. Όμως οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα της επιλογής ακόμα μέσα σε αυτή την αθλιότητα, δυστυχώς τα ζώα δεν επιλέγουν, απλά υφίστανται.

Απαραίτητες οι στειρώσεις 300 θηλυκών σκυλιών

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς απαιτούνται αρχικά περίπου 300 στειρώσεις θηλυκών σκύλων σε τρία βασικά σημεία (σταθμός ανακύκλωσης και στα γύρω τα στενά, στα Νεόκτιστα και στην χωματερή). Το σκηνικό της μόλυνσης, της εξαθλίωσης και της κατάντιας διακοσμούν οι τόνοι των σκουπιδιών που είναι διάσπαρτοι παντού.

Ζώα νεκρά τουμπανιασμένα (αιγοπρόβατα, αγελάδες, μουλάρια, πίτμπουλ θύματα μονομαχιών) εγκαταλείπονται οπουδήποτε. Τα κουφάρια των ζώων, τα τρώνε πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά και ο κύκλος των ασθενειών συνεχίζεται. Ο Δήμος Ασπροπύργου εμφανίζεται ανίκανος και αδιάφορος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όχι μόνο των ζώων αλλά και των σκουπιδιών και της μόλυνσης, που ιδιώτες και επιχειρήσεις προκαλούν ανεξέλεγκτα και οπουδήποτε.

Άνθρωποι ακατάλληλοι ιδιοκτήτες ζώων

Αυτός ο υπέροχος σκύλος, που βλέπετε, βρίσκεται δεμένος με μπερδεμένη σε δέντρο αλυσίδα, χωρίς στέγαστρο, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό. Σε ένα οικόπεδο σπιτιού ευκατάστατης οικογένειας, αλλοδαπών... Το κολάρο (με μπαντάνα ενσωματωμένη) του το χάρισαν οι εθελοντές, γιατί πνιγόταν από την θηλιά της αλυσίδας.

Aspropyrgos (1)

Μάλιστα του τη φόρεσαν οι ίδιοι ενώ προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες του, ότι θα τους καταγγείλουν. Νερό στο ζώο μπήκε, αφού το απαίτησαν οι εθελοντές. Την τροφή την προσέφεραν οι εθελοντές. Το ζώο είναι πολύ φιλικό και του έχουν κλέψει την αξιοπρέπεια. Στον κ. Νίκο, κάτοικο της περιοχής, οι εθελοντές άφησαν 4 τσουβάλια τροφής για να ταΐζει τουλάχιστον τα περίπου 20 σκυλιά, που υπάρχουν εκεί.

Aspro (26)

Πως μπορείτε να βοηθήσετε;

Όποιος θέλει να βοηθήσει, την ομάδα των εθελοντών, που παλεύει με αυτή την χαοτική κατάσταση στον Ασπρόπυργο, μπορεί, να απευθυνθεί στα email: [email protected], [email protected] για να προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο για τη σωτηρία των ζώων (τροφές, φάρμακα κ.ά.).

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου» για να έχετε άμεση πληροφόρηση σχετικά με τις δράσεις της πατήστε εδώ: http://www.facebook.com/groups/209204955831845/

Διαβάστε επίσης:

Θα προσπαθήσουν να σώσουν «τα φαντάσματα» του Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος: Έσωσαν τον σκύλο που βρέθηκε να υποφέρει από την τεράστια πληγή εξαιτίας της θηλιάς στο λαιμό του (βίντεο)

Ενισχύστε εκείνους που φροντίζουν τα εξαθλιωμένα ζώα στον Ασπρόπυργο

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Ασπρόπυργος: 2 σκυλιά βρέθηκαν ζωντανά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που φλέγεται

Ο Δήμος Ασπροπύργου δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στη σωτηρία των ζώων

H ομάδα για τα αδέσποτα του Ασπρόπυργου συνεχίζει τη δράση της

Συνεχίζουν τη διάσωση των αδέσποτων του Ασπρόπυργου

Ασπρόπυργος: Έλουσαν με λάδια το καθαρόαιμο Μπόξερ

Ασπρόπυργος: Βρήκαν τον σκύλο σε άθλια κατάσταση με το κορμί του γεμάτο σκάγια

Ασπρόπυργος: Με καραμπίνα άνοιξε πυρ εναντίον των αδέσποτων

Ασπρόπυργος: Πυροβόλησε τον σκύλο και οι γείτονες δεν τον καταγγέλλουν

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Σταυρουλα Λαμπροπουλου

    ΕΓΩ ΜΕΝΟ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 100 ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΟΥΧΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΝΟΜΗΖΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΜΟΥ ΔΕΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΗΧΕΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.