Στηρίξτε μας

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

21 Ιανουαρίου 2017 08:14 | Καταγγελίες
Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε μικρή ποινή και με αναστολή δηλαδή μόλις 18 μήνες ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ στον άνδρα που μαζί με τον πατέρα κρατούσε σε άθλιες συνθήκες 11 ιπποειδή στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς είχε τα ζώα δεμένα χωρίς τροφή, νερό, περίθαλψη, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 9Όλα υποσιτισμένα πολλά και σκελετωμένα...

Η δίκη έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2016 όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ρόζα Ρούσσου πρόεδρος και ιδρύτρια του συλλόγου «Ιππόθεσις» η οποία με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας έκανε καταγγελία στην εισαγγελέα Ζώων Αθηνών Αιμιλία Χριστογιαννοπούλου και έτσι έγινε δυνατή η προσωρινή κατάσχεση των 8 αλόγων στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ τρία αρσενικά άλογα κατάφεραν να τα εξαφανίσουν εγκαίρως οι ιδιοκτήτες τους, αν και είχαν καταμετρηθεί από τον αστυνομικό του Α.Τ. Ασπροπύργου που έκανε και την καταγραφή των ζώων, τα οποία βρέθηκαν εκεί εξαθλιωμένα.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 6Αυτή ήταν η περιποίηση που παρείχαν...

Η κα Ρούσσου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, και ο αδερφός του που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του, ισχυρίστηκε ότι οικογενειακώς (και εκείνοι και ο πατέρας τους που διέφυγε της σύλληψης καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία και εναντίον του) αγαπούν πολύ τα άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια και τα φροντίζουν από χόμπυ (!), έχουν υπέροχες εγκαταστάσεις – και εκεί βρίσκεται και η εξοχική τους κατοικία – και κάποια εξ αυτών των ιπποειδών είναι αδέσποτα τα οποία προφανώς μόνα τους έμαθαν για την υπέροχη φροντίδα και πήγαν και δέθηκαν με σχοινιά και αλυσίδες μόνα τους μέσα στα σκουπίδια…

AlogaAspropyrgosSkeletomena 1Έκαιγαν τα πτώματα των ζώων που πέθαιναν προφανώς από τις κακουχίες...

Οι φωτογραφίες με τα άλογα δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τίποτα να τα προστατεύει, χωρίς δοχεία νερού και τροφής, όπως και εκείνες των πτωμάτων που προφανώς οι ιδιοκτήτες του χώρου έκαψαν για να περιορίσουν την μόλυνση από την αποσύνθεση, αποδεικνύουν τα ψεύδη όλων εκείνων περιέγραφαν έναν ιδανικό τόπο για τη διαβίωση ανθρώπων και ζώων ανάμεσα σε απορρίμματα, περιττώματα, ούρα, παλιοσίδερα και κοντέινερ.

AlogaAspropyrgosSkeletomena27 12 2016 11Τα ζώα βρέθηκαν δεμένα μέσα στα σκουπίδια, τα μπάζα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες...

Τα 8 ιπποειδή που κατασχέθηκαν - πλέον αναμένεται και η οριστική τους αφαίρεση ώστε να δοθούν για υιοθεσία στη συνέχεια και αφού συνέλθουν - και χάρη στη βοήθεια όσων προσφέρθηκαν εθελοντικά μεταφέρθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου στο Ιππικό Κέντρο στον Μαρκόπουλο Αττικής και γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια για την φροντίδα τους όπως μας εξήγησε η κα Ρούσσου καθώς όλα είναι υποσιτισμένα και ορισμένα σκελετωμένα.

Σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία μετά και την καταδίκη θα πρέπει από το Α.Τ. Ασπροπύργου να βεβαιωθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο και καταδικασθέντα…

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Η κα Ρούσσου εξηγεί: «Οι ανάγκες που έχουμε είναι κυρίως σε χόρτο, τσαΐρι και ροκανίδι. Όποιος θέλει να μας βοηθήσει μπορεί να αγοράσει τα Καλύβια Αττικής είτε από τον Κοκκώση, Λ. Μαρκοπούλου τηλέφωνα: 2299046416, 6980082988 είτε από την Φάρμα Φιλιππαίου τηλέφωνα: 2299048566, 6971905516.

Το κόστος της μιας μπάλας τσαΐρι είναι 5,5 €. Μπορείτε να τηλεφωνείτε να δίνετε παραγγελία για τα άλογα από τον Ασπρόπυργο και να πληρώνετε απευθείας στον λογαριασμό τους και να μας ενημερώνεται εδώ για κάθε σας αγορά στο τηλέφωνο: 6951250561.

Μια μπάλα από τον καθένα θα μας βοηθήσει πολύ.  Ροκανίδι δεν βρίσκεται εύκολα οπότε όπου υπάρχει διαθέσιμο παραγγέλνουμε. Εθελοντές που πιθανόν θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να ξέρουν από άλογα. Εκείνο που προσπαθούμε είναι κάθε μέρα να περπατούν και να δυναμώσουν. Είναι ιπποειδή τα οποία για μήνες στέκονταν πάνω σε μπάζα, κόπρανα, ούρα και κάθε είδους βρωμιά.

Ο Οδυσσέας ήταν σίγουρα το επόμενο άλογο που θα πέθαινε και θα καιγόταν στο χωράφι για να βάλουν μετά σιδερόβεργες επάνω του να καλύψουν το θέαμα. Είναι 17 χρονών, τυφλός από το ένα μάτι ενώ βλέπει ελάχιστα από το άλλο. Στην ζωή του δεν είχε ποτέ καμία κτηνιατρική περίθαλψη και ανθρώπινη φροντίδα. Ονομάστηκε Οδυσσέας για τις περιπέτειες που πέρασε στην ζωή του. Κάποτε ίσως ήταν χρήσιμος μέχρι να τον πετάξουν στα αζήτητα του κολαστηρίου. Σκελετωμένος χωρίς καθόλου μυϊκό ιστό...» επισημαίνει η κα Ρούσσου.

Διαβάστε επίσης:

Καταδίκη ξανά αν και με αναστολή για τον δεύτερο βασανιστή των αλόγων στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

5-12-2018 στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την κακοποίηση ιπποειδών στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Πέθανε από ανακοπή η ακρωτηριασμένη φοράδα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Αλιβέρι Εύβοιας

Αλιβέρι Εύβοιας: Την εγκατέλειψαν με το πόδι της ακρωτηριασμένο

Βοηθήστε το έργο του Ε.Σ.Π.Ι. καταγγείλτε εκείνους που κακοποιούν και τα ιπποειδή

Καθημερινά φροντίζουν το ακρωτηριασμένο άλογο που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

Θεσσαλονίκη: Η αδέσποτη φοράδα που έσωσε ήταν το άλογο της πριν από 10 χρόνια!

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

Πολύ καλύτερα είναι η τραυματισμένη φοραδίτσα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Παράτησαν το σκελετωμένο και τραυματισμένο άλογο;

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.