Στηρίξτε μας

Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου: Μεγάλα λόγια από τον Δήμο αν και οι φιλοζωικοί σύλλογοι ουσιαστικά φροντίζουν τ’ αδέσποτα στο νησί

4 Ιουνίου 2022 18:17 | Επικαιρότητα
Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου: Μεγάλα λόγια από τον Δήμο αν και οι φιλοζωικοί σύλλογοι ουσιαστικά φροντίζουν τ’ αδέσποτα στο νησί

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τον Δήμο Πάρου ώστε να γίνει πιστευτό πως η φιλοζωική δράση της δημοτικής αρχής είναι ουσιαστικά χωρίς όρια και πως αυτό το νησί των Κυκλάδων είναι παράδεισος για τ’ αδέσποτα.

Ο Σύλλογος Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου που μαζί με άλλους φιλοζωικούς φορείς – στους οποίους η τοπική κοινωνία έχει εναντιωθεί (ας θυμηθούμε τις αντιδράσεις κατοίκων και Δήμου για το κυνοκομείο του P.A.W.S. στο Μαράθι) επωμίζεται το τεράστιο βάρος της περίθαλψης και της στείρωσης πάρα πολλών γατιών και σκυλιών βάζει τα πράγματα στη θέση τους με μια αναλυτική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως χρήματα ξοδεύτηκαν και ταΐστρες μπήκαν ελάχιστες και οι υπόλοιπες είναι σε αποθήκες, ενώ τροφή σε αυτές που τελικά τοποθετήθηκαν μπήκε μόνο μια φορά και τώρα υπάρχουν απλά για μόστρα…

Η ανακοίνωση του Φ.Ε.Π.

«Ενδιαφέρον έχουν οι αδιάκοπες προσπάθειες του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ να πείσει τους πολίτες - ψηφοφόρους του νησιού ότι είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων και κυρίως των αδέσποτων...  Το Δημαρχείο ξοδεύει πολύ μελάνι, αλλά τα στοιχεία που παραθέτουμε το διαψεύδουν.

Καταρχήν ο Δήμος Πάρου αγνοεί ότι ο  Νόμος για την «ευζωία των ζώων συντροφιάς» έχει αλλάξει! Είναι ο Ν4830/21 και όχι ο Ν3940/12  που επαναλαμβάνει με στόμφο στις ανακοινώσεις του.

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα, σύμφωνα με το Νόμο. Οφείλει να διατηρεί ενεργή σύμβαση με κτηνιατρεία για την περίθαλψή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Όμως τα ποσά που διαθέτει  επαρκούν μόνο για 4-6 μήνες τους έτους λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ‘Οταν εξαντλείται το ποσό των συμβάσεων με τα Κτηνιατρεία, οι Σύλλογοι επωμιζόμαστε όλο το κόστος των στειρώσεων / περίθαλψης γιατί δεν αφήνουμε τα ζώα στο έλεος της αναλγησίας του Δήμου.

Περί Προγραμμάτων Διαχείρισης Αδέσποτων

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ενδιαφέρον του Δήμου βαίνει μειούμενο σε παροχές, αντίθετα σε ανοδική πορεία βαίνουν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια!

- Μελέτη 32/2020 (Αύγουστος 2020) διατέθηκαν 20.000 € με το ΦΠΑ

- Μελέτη 12/2021 (Απρίλιος 2021) διατέθηκαν 10.500 € με το ΦΠΑ

- Μελέτη 53/2021-22) (Νοέμβριος 2021) διατέθηκαν 9.500 € με το ΦΠΑ. Το πρόγραμμα έληξε ήδη για το 2022.

Περί Προγράμματος  σίτισης αδέσποτων γατών – ταΐστρες

- Νοέμβριος 2020 αγορά  85 ταΐστρες + 60 (!) ποτίστρες (μερικά ζώα  δεν θα πίνουν νερό προφανώς)

- Δεκέμβριος 2020 οι φιλοζωικές παραδώσαμε λίστα με 78 σημεία σίτισης αδέσποτων γατών.

- Δεκέμβριος 2021 ένα χρόνο μετά, τοποθετήθηκαν ελάχιστες ταΐστρες/ ποτίστρες χωρίς τη συνεργασία των φιλοζωικών για το σωστό σημείο ή τρόπο τοποθέτησης.

- 2021  προμήθεια τροφών για αδέσποτες γάτες  3.000,00 € ενώ απαιτούνται 1.700- 1.900 €/μήνα για  78 σημεία

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: οι ελάχιστες από τις 85 ταΐστρες γέμισαν με τροφή άπαξ κατά την τοποθέτησή τους. Τώρα χάσκουν άδειες. Οι υπόλοιπες  σκουριάζουν στις αποθήκες. Οι εθελοντές εξακολουθούν να ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες.

Περί εξοπλισμού και προμηθειών

- Νοέμβριος 2020. Με αρ. απόφασης 872 και Θέμα : «προμήθεια εξοπλισμοί & υλικών για τα αδέσποτα ζώα» ο Δήμος αγόρασε με απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 19.711€, 20 κλουβιά γατών, 60 σκύλων, 30  σκυλόσπιτα, 15 ντουλάπια αλουμίνιου! κλπ. Τα πλήρη στοιχεία στη Διαύγεια  https://diavgeia.gov.gr/  ΑΔΑ: ΨΠΦΕΩΞΓ-Γ31

- Σεπτέμβριος 2021 παραδόθηκαν στους ΦΕΠ  12 κλουβιά (3  γάτας - 9 σκύλων). Tα υπόλοιπα κλουβιά, σκυλόσπιτα, ντουλάπια βρίσκονται ακόμη στις αποθήκες του Δήμου ή αγνοείται η τύχη τους.

Περί  «ΝΟ-ΚΑΚΑ»

Σπαταλήθηκαν 7.000 € για 20 κουτιά με πτυσσόμενα χαρτονάκια “NO KAKA” για την αποκομιδή των περιττωμάτων ζώων. ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Τα αδέσποτα δεν έχουν τη δυνατότητα να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους.

Περί φιλοζωικής συνείδησης

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ: «επιδιώκεται συστηματικά η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης  μπλα, μπλα,»

ΠΩΣ επιδιώκει και προωθεί όλα αυτά ο Δήμος. ΠΟΤΕ δεν είδαμε μια εκστρατεία, αφίσα, ανακοίνωση, εκδήλωση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο λόγος λοιπόν που η κατάσταση στην Πάρο έχει βελτιωθεί και δεν έχουμε τουλάχιστον αδέσποτα σκυλιά μόνιμα στους δρόμους δεν οφείλεται σε δράσεις του Δήμου αλλά στους φιλοζωικούς συλλόγους.

 Οι Φ.Ε.Π ιδρύσαμε πριν 5 χρόνια Κτηνιατρείο στη Νάουσα. Ένα πρωτοποριακό, μοναδικό έργο, το  πρώτο Κτηνιατρείο Φιλοζωικής στην Ελλάδα, με καμία συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ ή άλλου δημόσιου φορέα

-Το πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο μας έχει ευτυχώς τη στήριξη των πολιτών που μας εμπιστεύονται την περίθαλψη των ζώων τους.

- Στειρώσαμε και τοποθετήσαμε microchip ΔΩΡΕΑΝ σε 87 δεσποζόμενα σκυλιά ανέργων. Επιτελούμε  όχι μόνο φιλοζωικό αλλά και κοινωνικό έργο.

- Mε δυσβάσταχτο κόστος το Κτηνιατρείο ΦΕΠ στειρώνει, περιθάλπει, νοσηλεύει αδέσποτα. Δυστυχώς οι περισσότεροι πολίτες απαιτούν και πιστεύουν ότι είναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε ΟΛΑ τα αδέσποτα επειδή είμαστε Φιλοζωική. Όμως  αυτή είναι υποχρέωση του Δήμου Πάρου και εκεί θα πρέπει να απευθύνονται.

Κάναμε το όραμα πραγματικότητα. Αλλά αντί ο Δήμος να είναι  περήφανος γιαυτό το έργο στο νησί,  ο Δήμαρχος  ΠΟΤΕ δεν πάτησε το πόδι του στο Κτηνιατρείο να δει  πως και ποιοί αγωνίζονται για τα αδέσποτα στην Πάρο.

Δέσποινα Καλογεροπούλου

Πρόεδρος Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου»

*επί του πιεστηρίου: ο Δήμος αναμένοντας την παραπάνω απάντησή μας και φοβούμενος τις επιπτώσεις έσπευσε να εξαγγείλει νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα για το 2022 για τα αδέσποτα. Οι πιέσεις και τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα μας είχαν αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα περί των άλλων δράσεων για τα αδέσποτα ισχύουν μέχρι κεραίας.

«ΠΑΡΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ @ Κτηνιατρείο ΦΕΠ (Εnglish below)

Ο Δημος ΠΆΡΟΥ "αέρα πατέρα" εξήγγειλε νεο προγραμμα για τα αδέσποτα αλλα δεν έχει πληρώσει ακομη το προηγούμενο που ήδη ολοκληρώθηκε.

👉 ΟΙ ΤΙΜΕΣ για τις κτηνιατρικές πράξεις ειναι τιμές πριν το 2014 τη στιγμή που εχουν γινει τεραστιες ανατιμήσεις σε μεταφορικά, φαρμακα και αναλώσιμα.

👉 Το Κτηνιατρείο ΦΕΠ εχει γονατίσει οικονομικά να ξοδεύει και να χρηματοδοτεί ουσιαστικά τις εξαγγελίες του του Δημου. Tα ποσά θα εκταμιευτουν μετά απο πολλούς μήνες...και σε τιμές οπως ειπαμε ... του 2014

*Να ξερουν οι πολίτες οτι ο ΔΗΜΟΣ δεν προκαταβαλει ΠΟΤΕ τα ποσά που εξαγγέλει. Η εκταμιευση γινεται μετά απο αρκετούς μήνες και μετά κατάθεση αναλυτικών στοιχείων ολων των κτηνιατρικών πράξεων πού έγιναν.»

H ανακοίνωση του Δήμου Πάρου

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πάρος, 27 Μαΐου 2022
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Δράσεις του Δήμου Πάρου τα έτη 2020, 2021 & 2022 για τα αδέσποτα

Για τον Δήμο μας η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα.

Από το Περιβάλλον του νησιού, που αποτελείται από το πράσινο και τον αέρα της, συνηθίζουμε να μην εξαιρούμε και τα ζώα, κυρίως τα αδέσποτα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως η προστασία των ζώων αφορά μόνο σε αυτά).
Φροντίζουμε γι’ αυτό να τηρούμε πιστά τις νομοθετικές διατάξεις για την ευζωία και προστασία τους, ως μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας.
Υπενθυμίζουμε εξάλλου ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12) και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λπ.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).

Η προσπάθεια μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο είναι επίμονη, και ευελπιστούμε πως σε συνεργασία και με τους αρμόδιους Συλλόγους εθελοντών θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους μικρούς μας φίλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πάρου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων, αλλά και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από σημαντικές δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα:

1) Με την από 21/10/2020 έως 30/3/2021 σύμβαση ύψους 19.981,63 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, πραγματοποιήθηκαν 276 κτηνιατρικές υπηρεσίες για τα αδέσποτα ζώα, που αφορούσαν τον κτηνιατρικό έλεγχο, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση, την παρακολούθηση και εν γένει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πάρου, σύμφωνα με το Ν.4039/2/2/2012.
2) Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2021 υπογράφηκε σύμβαση ύψους 9.400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με δύο αναδόχους για διάστημα 5 μηνών που αφορούσαν τον κτηνιατρικό έλεγχο, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση, την παρακολούθηση και εν γένει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πάρου σύμφωνα με το Ν.4039/2/2/2012.

3) Για το 2022, βρισκόμαστε στη φάση ανάληψης της δαπάνης για την παροχή Υπηρεσιών με το ίδιο αντικείμενο ποσού ύψους 27.699,99 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για διάρκεια ενός έτους.
4) Το 2020 πραγματοποιήθηκε επίσης η προμήθεια των παρακάτω υλικών:
* 20 Κουτιά μεταφοράς γατιών μεσαίου μεγέθους 390,00 €
* 16 Κλουβιά μεταφοράς σκύλων μεγάλου μεγέθους 2.960,00 €
* 20 Κλουβιά μεταφοράς σκύλων μεσαίου μεγέθους 2.580,00 €
* 24 Κλουβιά μεταφοράς μικρόσωμων σκύλων 576,00 €
* 30 Σκυλόσπιτα μεγάλου μεγέθους 3.570,00 €
* 60 ποτίστρες ζώων 1.680,00 €
* 85 Ταΐστρες σκύλων μεταλλικές χωρητικότητας 10 Κιλών 2.040,00 €
* 15 Ντουλάπια αλουμινίου 2100,00 €
* Ξυλεία για στέγαστρα ζώων 1346,60 €
* Ξύλινη αποθήκη για τη φύλαξη ζωοτροφών & συναφών ειδών 2.672,34 €
Σύνολο 19.914,94 €
Τελικό ποσό δαπάνης με ΦΠΑ (24%) 24.694,53 €
** Μεγάλο μέρος των ταϊστρών και ποτιστρών έχουν ήδη τοποθετηθεί στους οικισμούς.

5) Tο 2021 έγινε προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα 3.000,00€, τα οποία κατανεμήθηκαν στις ταΐστρες.

6) To 2021 έγινε προμήθεια και τοποθέτηση 20 κιβώτιων “ΝΟ ΚΑΚΑ” - To “ΝΟ ΚΑΚΑ” είναι εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από χαρτί (ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο και φιλικό στο περιβάλλον), που συναρμολογείτε σε φτυάρι για την αποκομιδή των περιττωμάτων ζώων.

7) Για το 2022 έχουν προϋπολογισθεί δαπάνες ύψους 67.000,00 € που αφορούν σε αδέσποτα:
•Προμήθεια ζωωτροφών 2022 ποσού 10.000,00€
•Παροχή Υπηρεσιών για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων ποσού 50.000,00€ που αφορούν στο 2022 και 2023
•Προμήθεια αναλωσίμων συστήματος περισυλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς 6.000,00€
•Προμήθεια συστήματος περισυλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς 1.000,00€

Ακόμη, ο Δήμος Πάρου έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ» ποσού 294.299,99 €, η οποία και περιλαμβάνει 3 υποέργα:
•Προμήθεια οχήματος περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς
•Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού περισυλλογής αδέσποτων
•Παροχή Υπηρεσιών για τη διαχείριση αδέσποτων Δήμου Πάρου

Τέλος, επιδιώκεται συστηματικά η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Ψίχουλα για στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων δίνει ο Δήμος Πάρου και για το 2022

Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου για την πρόθεση του Δήμου να άρει την υποστήριξη του για την κατασκευή καταφυγίου φροντίδας αδέσποτων

Πάρος: Άρχισε η κατασκευή καταφυγίου ζώων συντροφιάς του P.A.W.S. στο Μαράθι (βίντεο)

Πάρος: Γυναίκα παραδέχτηκε πως άρπαξε γατάκια τα έκλεισε σε σακούλα και τα πέταξε στα σκουπίδια (βίντεο)

Πάρος: Πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά νεογέννητα κουταβάκια

Πάρος: Άλογο δεμένο στον ήλιο χωρίς νερό

Πάρος: Είχε γάιδαρο δεμένο στον ήλιο χωρίς σκιά - νερό σε συνθήκες ακραίου καύσωνα

Τουρίστρια κατήγγειλε την κακοποίηση αλόγου στην Πάρο (βίντεο)

Πάρος: Δωρεάν στείρωση σκυλιών ατόμων με χαμηλό εισόδημα ή ανέργων ή κτηνοτρόφων αρχίζει ο Φ.Ε.Π.

Πάρος: Συνελήφθη άνδρας καθώς κακοποιούσε τα ζώα του με παστούρα

Πάρος: Βρέθηκε νεκρή θαλάσσια χελώνα που ψαράς σκόπιμα έπνιξε με βαρίδι

Πάρος: Πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα κουταβάκια

Πάρος: Έσωσαν γατάκι που έπεσε στη θάλασσα & παγιδεύτηκε κάτω απ' την αποβάθρα στην Παροικιά (βίντεο)

Πάρος: Σκύλος σκελετωμένος και αλυσοδεμένος έξω από σπίτι στη Νάουσα

Βρήκε σκυλάκι ζωντανό μέσα σε σακούλα πεταμένο στα σκουπίδια στον Δρυό της Πάρου

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου δώρισαν σκάνερ στο Αστυνομικό Τμήμα για να διευκολύνουν τους ελέγχους σε σκύλους/γάτες

Πάρος: Έκλεισε σε συρματόπλεγμα και εγκατέλειψε στην παραλία πέντε σκυλάκια

Πάρος: Κυνηγός εγκατέλειψε σε κλουβί 9 σκυλάκια επειδή έχει και άλλα!

Πέθανε από δάγκωμα οικόσιτου σκύλου η ηλικιωμένη γάτα – μασκότ στη Νάουσα Πάρου

Σκελετωμένα και παστουρωμένα άλογα με δεμένα τα πόδια διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Συνέλαβαν κτηνοτρόφους που κακοποιούσαν ζώα τους με παστούρες – Τι είχε καταγγείλει στο zoosos.gr (βίντεο)

Τα αυτοκόλλητα στους κάδους σκουπιδιών της Πάρου μας υπενθυμίζουν τι είναι έγκλημα

Πάρος: Έβαλαν πρόσθετο πόδι στο Βραχοκιρκίνεζο που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο

Και στην Πάρο κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να κακοποιούν τα ζώα τους με την παστούρα (βίντεο)

Κατήγγειλε το παστούρωμα των ζώων στη Πάρο και οι αρμόδιοι προσπαθούσαν να την αποτρέψουν! (Βίντεο)

ANIMAL ACTION: Πολλά τα παστουρωμένα ζώα στην Πάρο - Συστηματική η κακοποίηση τους (βίντεο)

Πάρος: Γάτες νεκρές από φόλες στη Νάουσα

Πάρος: Γάτα με έγκαυμα από οξύ στην πλάτη βρέθηκε στην Αλυκή

Πάρος: Βρήκαν τον σκύλο τους σοβαρά τραυματισμένο πυροβολημένο στο κεφάλι στην Αγία Ειρήνη

ANIMAL ACTION: Πολλά τα παστουρωμένα ζώα στην Πάρο - Συστηματική η κακοποίηση τους (βίντεο)

Συνεχίζουν τις δωρεάν στειρώσεις οικόσιτων σκυλιών οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου

Πάρος: Ακόμα 4 νεογέννητα κουτάβια βρέθηκαν νεκρά πεταμένα στην παραλία του Λολαντώνη (βίντεο)

Συνελήφθη για κλοπές ο άνδρας που «εξαφανίστηκε» και κακοποιούσε μέχρι θανάτου τα σκυλιά του στην Πάρο

Πάρος: Βρήκε σκελετωμένο σκύλο κλεισμένο σε τσουβάλι πεταμένο στις Καμάρες

Πάρος: Βρήκε ζωντανά πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών δύο νεογέννητα κουτάβια στα Μάρμαρα

Πάρος: Γάτες νεκρές από φόλες στις Λεύκες

Ζώα νεκρά από φόλες στον Έλητα Πάρου

Πάρος: Βρήκε τον σκύλο πνιγμένο στη θάλασσα πεταμένο από γκρεμό με πέτρα στον λαιμό (βίντεο)

Πάρος: Υιοθέτησε το γατάκι που κάποιος έκλεισε σε τσουβάλι και πέταξε στα σκουπίδια στο Μαράθι (βίντεο)

Γεμάτη η Πάρος με ζώα που υποφέρουν με δεμένα τα πόδια διά βίου (βίντεο)

Πάρος: Αγελάδες με δεμένα τα πόδια όλη μέρα στον ήλιο στην Παροικιά (βίντεο)

Πάρος: Συνελήφθη άνδρας που εγκατέλειψε τα 4 σκυλιά του στον Κώστο & ένα πέθανε από ασιτία

Μέχρι να φτάσει η Αστυνομία τα ζώα στο Υστέρνι Πάρου δεν θα υπάρχουν! (Βίντεο)

Παραμένει σκελετωμένο το Ντόμπερμαν στο Υστέρνι της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Βρήκαν τον σκύλο πυροβολημένο στον Αμπελά

Πάρος: Έπνιξε 5 γατάκια πετώντας τα ζωντανά στη θάλασσα!

Πάρος: Έπνιξε τα σκυλιά με σύρμα και τα πέταξε στη θάλασσα (βίντεο)

Πάρος: Βρήκε γατάκι ζωντανό κλεισμένο σε τσουβάλι μαζί με το πτώμα ενός γουρουνιού στο Μαράθι

Άφησαν το σκυλί τους να πεθάνει αβοήθητο στο Μαράθι της Πάρου

Έσωσαν το βαρελόσκυλο που βρήκαν σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στο Μαράθι της Πάρου

Πάρος: Γάλλοι τουρίστες βρήκαν εγκαταλελειμμένα 3 κουτάβια σε κούτα στο Μαράθι

Πάρος: Εγκατέλειψε τα τέσσερα σκυλάκια για να τα ξεφορτωθεί

Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου: Αδυνατούμε να φροντίσουμε τα αδέσποτα που εσείς δημιουργείτε!

Βρήκαν 9 κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε κάδο στα Μάρμαρα της Πάρου

Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στα Μάρμαρα της Πάρου (βίντεο)

Δεκάδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία για το παστούρωμα των ζώων στην Πάρο

Κακοποιεί άλογο που έχει διαρκώς εκτεθειμένο & με δεμένα τα πόδια στον Μώλο Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Πάρος: Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου απείλησε με τσουγκράνα τουρίστριες που έκαναν ιππασία σε παραλία (βίντεο)

Ποινή - «χάδι» με αναστολή για τον άνδρα που βασάνιζε τον σκύλο του στην Πάρο αφήνοντας τον χωρίς τροφή & νερό

Ποινή - «χάδι» για τον άνδρα που πυροβόλησε σκύλο στην Πάρο αλλά θα του επιβληθεί πρόστιμο 30.000 €

Πάρος: Πυροβόλησε γάτα, προσποιήθηκε ότι είναι ο αδερφός του για να γλυτώσει την μήνυση αλλά θα δικαστεί!

Σκελετωμένο και αλυσοδεμένο Πόιντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Σκύλος ζωντανό σκιάχτρο στις Κολυμπήθρες της Πάρου (βίντεο)

Πάρος: Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε τον σκύλο του γείτονα του

Πάρος: Πυροβόλησε γάτα, προσποιήθηκε ότι είναι ο αδερφός του για να γλυτώσει την μήνυση αλλά θα δικαστεί!

Παριανός επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τα σκυλιά του ως αντικείμενα!

Στην Πάρο κάποιοι κακοποιούν ακόμα και τα πρόβατα!

Μίνι «παραγκούπολη» γεμάτη ζώα στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου (βίντεο)

Πέταξε τα γατάκια αφού τα έκλεισε σε σακούλα σε ρέμα στις Λεύκες Πάρου

Ποιος σκότωσε αυτά τα κουτάβια στην Πάρο;

«Ούτε με τα αδέσποτα ζώα τα καταφέρνουμε στην Πάρο»

Οι Παριανοί ξεφορτώνονται τα κουτάβια τους πετώντας τα στα σκουπίδια!

Πάρος: Πέταξαν κούτα με κουτάβια στον κάδο σκουπιδιών

Πάρος: Μαθητής σκότωσε κλωτσώντας γατάκι και αποβλήθηκε από το Γυμνάσιο

Σκυλίτσα - ζωντανή μούμια στην τουριστική κατά τα άλλα Πάρο

Βρήκαν 8 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι τα 2 ήδη νεκρά στον Πρόδρομο της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Δήμος Πάρου: Ανεπιθύμητα τα σκυλιά στις παραλίες

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.