Στηρίξτε μας

Σκύλος ζωντανό σκιάχτρο στις Κολυμπήθρες της Πάρου (βίντεο)

14 Οκτωβρίου 2014 12:14 | Καταγγελίες
Σκύλος ζωντανό σκιάχτρο στις Κολυμπήθρες της Πάρου (βίντεο)

Σ’ έναν περιφραγμένο κοτέτσι στις Κολυμπήθρες της Πάρου εντοπίστηκε στις 12 Οκτωβρίου η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Πάρου (P.A.W.S.) το δύστυχο πλάσμα είχε κρυφτεί μέσα σ’ ένα σκουριασμένο βαρέλι για άγνωστο χρονικό διάστημα.

KirkiParou (2)Η σκυλίτσα είχε κρυφτεί στο βαρέλι.

Ο άντρας, που πήγε να ταΐσει τις κότες, τη βρήκε και έτσι ενημερώθηκε ο PAWS για να συνδράμει. Όταν οι φιλόζωοι εθελοντές πήγαν να την πιάσουν εκείνη γρύλιζε, έτρεμε από τον φόβο της, έκλαιγε από τον πόνο και αιμορραγούσε από την μύτη εξήγησε στο www.zoosos.gr η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Σοφία Δέτσιου.

KirkiParou (8)Τα πολύ μεγάλα νύχια του ζώου αποδεικνύουν ότι ήταν δεμένο και σχεδόν ακίνητο για καιρό.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λάμπρου στην Παροικιά και οι εξετάσεις έδειξαν πάσχει από λεϊσμανίωση σε προχωρημένο στάδιο και από αναιμία. Ο ιδιοκτήτης - καθώς θεωρείται απίθανο το σκυλί να κυκλοφορούσε έτσι αδέσποτο - παραμένει άγνωστος.

KirkiParou (3)Το βαρέλι ίσως της θύμιζε το «σπίτι» της γι’ αυτό και κρύφτηκε εκεί.

Τα μέλη του P.A.W.S. ρώτησαν τους γείτονες αν έχουν ξαναδεί το σκυλί να περιφέρεται στην περιοχή αλλά κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό. Ίσως το ζώο να ήταν δεμένο κάπου απόμερα ως ζωντανό σκιάχτρο και όταν πια ασθένησε τόσο πολύ να το έλυσε ο βασανιστής του για να το αφήσει να πεθάνει αλλού.

KirkiParou (6)Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λάμπρου.

Η σκυλίτσα ζυγίζει μόλις 6 κιλά και έχει έχει μόνο ένα μάτι. Το άλλο είναι βγαλμένο και έχει μολυνθεί το σημείο όπου ήταν ο οφθαλμός. Το δέρμα της είναι γεμάτο πληγές και οι ψύλλοι είχαν δημιουργήσει αποικίες στο σκελετωμένο κορμί της ενώ δεν έχει καθόλου τρίχωμα. Τα τεράστια νύχια του ζώου είναι άλλη μια απόδειξη πως το σκυλί ήταν ακίνητο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σκυλίτσα πιθανότατα κρύφτηκε στο βαρέλι καθώς αυτό θεώρησε πως είναι ένα ασφαλές καταφύγιο αφού μοιάζει με το «σπίτι» της.

KirkiParou (7)Το πρώτο μπάνιο να φύγουν τα παράσιτα από το κορμάκι της.

Η Κίρκη – αφού έτσι την ονόμασαν – είναι περίπου έξι χρόνων και ήδη έχει αρχίσει η θεραπεία της. Ο P.A.W.S. ζητάει την βοήθεια εκείνων που μπορούν ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τα φάρμακα και τη φροντίδα του πολύ άρρωστου ζώου. Αν μπορείτε να βοηθήσετε ο αριθμός λογαριασμού του PAWS (PAROS ANIMAL WELFARE SOCIETY) στην Alpha Bank είναι: 50 6250 0210 1069 137

IBAN GR36 0140 6250 6250 0210 1069 137

Για δωρεές μέσω www.paypal.com το email είναι το: [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Σκελετωμένο και αλυσοδεμένο Πόιντερ στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

 1. Δωροθέα Μπενέτη

  Μακάρι να γίνει καλά και να βρεί ένα σπιτάκι,μόλις είδα τις φωτογραφίες
  πόνεσε η καρδιά μου,κανένα ζωάκι δεν αξίζει τέτοια ζωή..
  Έλπίζω να γίνει γρήγορα καλά και να βρεί ένα σπιτάκι με καλούς ανθρώπους
  που θα το αγαπάνε.
  Πραγματικά ελπίζω τα καλύτερα για αυτό στο μέλλον και να γίνει πολύ γρήγορα καλά.
  Όσο για την κακία και τους ανθρώπους που τα φτάνουν σε αυτην την κατάσταση,ένα είναι σίγουρο,οτι σε αυτήν την ζωή κάποια στιγμή όλοι πληρώνουμε για τις πράξεις μας απο τον ΘΕΟ,και σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα το πληρώσουν και αυτοί,αλλά απέναντί τους θα έχουν τον Θεό και είμαι σίγουρη οτί θα τους τιμωρίσει όπως τους αξίζει...
  Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ....
  Αλλά και απο την πολιτεία και το κράτος πρέπει να τιμωρούνται,τέτοιες κακοποιήσεις πρέπει να τιμωρούνται κ να έχουν βαριά τιμωρία....
  Ο κόσμος πρέπει να τα προστατεύει και να καταγγέλει τέτοια γεγονόντα.
  Ντέπομαι,.....πραγματικά ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος,ντέπομαι για λογαριασμό τους.....
  Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται,να βασανίζονται και να πεθαίνουν,καλύτερα να πεθαίνουν μπάς και καθαρισει ο τοπος....
  Δεν θέλουν λύπηση, είναι αρρωστημένα καθάρματα.

 2. Sophia Paws

  ***Kirki is doing better. She wants to thank separately each every one of you who donated for her treatment and expenses. She is alive thanks to all of us. Your love is really transforming her to a lovely dog who has earned a second chance in life!
  ***Η Κίρκη τα πάει καλύτερα. Θέλει να ευχαριστήσει τον καθένα σας ξεχωριστά για τις δωρεές και την υποστήριξή σας για τη θεραπεία και τα έξοδά της. Είναι ζωντανή χάρη σε όλους εμάς. Η αγάπη σας την μετατρέπει σε ένα υπέροχο ζώο που έχει κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!
  http://youtu.be/T_E-XgcLtw0

 3. Φωτεινή

  Πρός Anastasia Dimi : Αγαπητή Αναστασία το ψυχουλάκι δεν πρόκειται να αναρρώσει.Έχει λεισμανιωση και αναιμία,είναι πολύ άρρωστο,δεν ξέρω λυπάμαι που το λέω όμως δεν έχω ελπίδες.Εκτός αν γίνει θαύμα.Προσευχή για το τόσο ταλαιπωρημένο σκυλάκι.Εγω μόνο αυτό κάνω...

 4. EUGENIA

  ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΚΥΛΙΤΣΑ......ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 'ΣΠΙΤΙ'ΣΚΥΛΟΥ......ΑΡΑ?? ΟΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ !!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ????? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ !!!!!!!!

  1. Sophia Paws

   Εκεί βρέθηκε, δεν είναι δικό του. Δίπλα στο χωράφι μένει εθελόντρια. Μη βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν, έλεος! Το σκυλί μπήκε εκεί μέσα για να κρυφτεί/σωθεί και να φάει. Στην περιοχή κανείς δεν το είχε ξαναδεί. Προφανώς κάποιος το είχε ως βαρελόσκυλο κάπου και το πήγε σε άλλο μέρος να το παρατήσει.

 5. Μαρία Παράσχου Καραγεώργου

  Ζω στην Πάρο και λυπάμαι που ανάμεσα μας ζουν τόσο ανεύθυνοι άνθρωποι.Απαράδεκτο να αφήνουν τα υπέροχα αυτά ζωάκια στο δρόμο για να πεθάνουν μόνα τους όταν αρρωστήσουν. Η φιλοζωική εδώ στο νησί κάνει σπουδαία δουλειά και θα μπορούσαν να απευθυνθούν για βοήθεια.Εύχομαι να βρει στοργή και αγάπη.

 6. λευτερης

  ειλικρινα ευχομαι κ εγω να πεσει φωτια να μας καψει
  μακαρι το δυστηχο να βρει λιγη στοργη κ αγαπη,
  κανενα ζωο δεν αξιζει τετοια ζωη,
  ευχομαι να τα καταφερει η ψυχουλα,,

 7. μαρούλη ελένη

  Ίσως την έλυσαν για να φύγει φοβούμενοι τον νέο νόμο που τα προστατεύει.... Ελπίζω να γίνει καλά και να βρει αγάπη και φροντίδα το υπόλοιπο της ζωής που δεν θα είναι μεγάλο λόγω της κακοποίησης....Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα και συμπάσχουμε μαζί τους καλό θα ήταν να δίναμε και λίγα ευρώ στα σωματεία που τα φροντίζουν....όσα μπορούμε....

 8. Φωτεινη

  Ρίξε Θεέ μου μια φωτιά να καταστρέψεις το ανθρώπινο είδος.
  Ειλικρινά δεν αντέχει κανείς όταν αντικρύζει αυτά τα ματάκια......
  Τι να πω.....κλαίω και μόνο που σκέφτομαι τι βασανιστήρια πέρασε η ψυχούλα.Περαστικά.Θα βοηθήσουμε όλοι.

 9. Anastasia Dimi

  Αν ειναι ευκολο μπορειτε να ανεβασετε φωτογραφιες της σκυλιτσας μετα απο καποιο καιρο για να δουμε την βελτιωση της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.