Στηρίξτε μας

Διαμαρτυρηθείτε για τις επιδοτήσεις των γουνεμπόρων!

26 Απριλίου 2012 16:08 | Επικαιρότητα
Διαμαρτυρηθείτε για τις επιδοτήσεις των γουνεμπόρων!

Στις 30 Απριλίου 2012 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γούνας και οι οποίες θέλουν να επεκταθούν, ή για τη δημιουργία νέων. Η αιματοβαμμένη βιομηχανία της γούνας στην Ελλάδα τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος, το οποίο δεν κάνει τίποτα, για να στρέψει τους εργαζόμενους από αυτό το εμπόριο της φρίκης σε άλλες εργασίες και επικερδείς δραστηριότητες έστω και σε βάθος χρόνου.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει ισχυρές αναπτυξιακές δυνατότητες σε άλλους τομείς, όπως είναι η βιολογική γεωργία και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς αλλά και των πλούσιων ιστορικών μνημείων, των παραδοσιακών οικισμών, που δεν έχουν προβληθεί έως σήμερα.

Όμως η πολιτεία συνεχίζει να επενδύει εκατομμύρια ευρώ πάνω στο φριχτό γδάρσιμο ζωντανών ζώων μόνο και μόνο για να κολακέψουν κάποιοι τη ματαιοδοξία τους. Η πολιτική, που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα, να έχουν αυξηθεί τα εκτροφεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια η παραγωγή γουνοδερμάτων.

Η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο όχι μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και με δημόσιο χρήμα μέσω υψηλών επιδοτήσεων. Οι πιέσεις, που ασκούν οι γουναράδες προς την πολιτεία είναι μεγάλες και με τη δικαιολογία των θέσεων εργασίας αλλά και του συναλλάγματος, που φέρνουν στη χώρα, κατάφεραν να κερδίσουν πολλά για τη τσέπη τους εις βάρος των δικαιωμάτων των ζώων και της ηθικής.

Τελευταία μάλιστα κατάφεραν, να χαρακτηριστούν τις δικές τους μονάδες ως κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν πλέον επιπλέον προνόμια. Τώρα προσπαθούν, να ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο και να πάρουν και άλλες επιδοτήσεις για να ανοίξουν νέα εκτροφεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σύμφωνα με το http://furabolition.blogspot.com είναι η απόφαση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ενέκρινε την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3908/2011, της υπό σύσταση επιχείρησης Κ.Τ.Κ. Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΟΥΝΑΡΙΚΩΝ με δ.τ. Κ.Τ.Κ. Α.Ε. (φορέας), που αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής γούνινων ενδυμάτων, στη θέση ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, του Δήμου ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 4.520.617,50 ευρώ.

Η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 2.260.308,75 ευρώ, ήτοι ποσοστό 50,000% του ενισχυόμενου κόστους και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής. Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της, ανέρχονται σε 5,00 που αντιστοιχούν σε 5,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ.

Η δική μας αδράνεια επιτρέψει την «ανάπτυξη» τους

Η αδράνειά που επιδεικνύουμε (ιδιώτες, καταναλωτές, σύλλογοι, φιλοζωικά σωματεία, Μ.Κ.Ο. κ.ά.) τα τελευταία χρόνια τους άφησε το πεδίο ελεύθερο και κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι πολύ σημαντικό να αντιδράσουμε άμεσα και να δείξουμε τη δυσαρέσκειά που ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο το κράτος σπαταλά δημόσιο χρήμα, για να αναπτυχθεί μία δραστηριότητα, που και καταδικάζεται από την κοινή γνώμη, και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μίας μειοψηφίας εμπόρων.

Ζητάμε από την πολιτεία, να σταματήσει, να επιδοτεί τον κλάδο της γούνας και να στηρίξει εναλλακτικές δραστηριότητες. Υπογράψτε και στείλτε στα αρμόδια υπουργεία την επιστολή, που ακολουθεί ή γράψτε μια δική σας για να διαμαρτυρηθείτε.

Τα email που πρέπει να την στείλετε είναι τα εξής: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Επιστολή διαμαρτυρίας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με την προνομιακή αντιμετώπιση και τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας της γούνας. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το δημόσιο αίσθημα κατά της γούνας αναπτύσσεται ταχέως σε όλο τον κόσμο και ενώ άλλες χώρες προχωρούν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς, είναι παράλογο και εξωφρενικό στη χώρα μας να σπαταλάμε χρήματα φορολογούμενων πολιτών και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, για να στηρίξουμε μία δραστηριότητα που καταδικάζεται από την κοινή γνώμη και δείχνει παγκοσμίως να μην έχει μέλλον.

Η συνεχής χρηματοδότηση του κλάδου της γούνας τα τελευταία χρόνια και η ένταξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στον Αναπτυξιακό Νόμο, αύξησε το ενδιαφέρον των επενδυτών με αποτέλεσμα από το 2007 έως σήμερα να έχουν ανοίξει πολλά νέα εκτροφεία στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών.

Ως φορολογούμενος πολίτης διαμαρτύρομαι εντόνως για τα ποσά που διαθέτει η πολιτεία για μία δραστηριότητα που δεν έχει την κοινωνική συναίνεση καθώς στηρίζεται στην κακοποίηση ζώων και επιβαρύνει το περιβάλλον λόγω της εντατικής εκτροφής ζώων και των τοξικών που χρησιμοποιούνται κατά την επεξεργασία των γουνοδερμάτων. Το εμπόριο γούνας καταδικάζεται παγκοσμίως λόγω της βαρβαρότητας προς τα ζώα και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο μάχονται για την κατάργησή του, ενώ πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ή βρίσκονται στη διαδικασία απαγόρευσης.

Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται και παρατηρείται μία ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και προβληματισμός της κοινής γνώμης σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζώα, πολιτικές που στηρίζουν τον κλάδο της γούνας, προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα και τους μακροχρόνιους αγώνες οργανώσεων και πολιτών ενάντια στο εμπόριο αυτό.

Η πορεία μας προς μία αειφορική ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να βασίζεται στις ορθές σχέσεις του ανθρώπου τόσο με τον εαυτό του, όσο και με το περιβάλλον του και τις υπόλοιπες μορφές ύπαρξης και είναι ασυμβίβαστη με το εμπόριο γούνας.

Σας καλώ να σεβαστείτε τη βούληση των πολιτών και αναγνωρίζοντας τα τεκμηριωμένα προβλήματα που προκύπτουν για την ευημερία των εκτρεφόμενων ζώων, να λάβετε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τον τερματισμό της ίδρυσης νέων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων και να εξετάσετε εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας που δεν εμπεριέχουν το βασανισμό ζώων και έχουν στην αγορά ένα μέλλον και όχι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.

Αναμένω τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση
(Ονοματεπώνυμο)

Διαβάστε επίσης:

Ακύρωσε το Υπ. Παιδείας το «περιβαλλοντικό» πρόγραμμα εκπαίδευσης που διαφήμιζε στα παιδιά τον βασανισμό γουνοφόρων ζώων στην Καστοριά

«Περιβαλλοντικό» πρόγραμμα για μαθητές ο βασανισμός μέχρι θανάτου γουνοφόρων ζώων σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Μια «εκπαιδευτική» αθλιότητα στην Καστοριά με την κάλυψη του Υπουργείου Παιδείας για το καλό των γουναράδων

Τέλος σε «εκπαιδευτικές επισκέψεις» μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων βάζει το Υπουργείο Παιδείας

Στην ανάγκη στήριξης γουνέμπορων & βασανιστών γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας (βίντεο)

Δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το γουνεμπόριο ο Α. Τσίπρας χθες στην Κοζάνη (βίντεο)

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Πολιτικά αντίθετοι με το ανήθικο εμπόριο γούνας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Ζήτημα αιχμής το γουνεμπόριο για το Οικολογικό Κίνημα

Ζητούν από τον Τσίπρα να πάρει θέση για το γουνεμπόριο

Κωλοτούμπα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους γουναράδες

Θέμης Δημητρακόπουλος: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας»

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες κατά της 2ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας

Αντιδρούν για τις δηλώσεις της Ρ. Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου

Ανάπτυξη γδέρνοντας ζωντανά ζώα; Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Γουνοποιία & Γουνεμπόριο: Η Ψυχοπαθολογία σε όλο της το Μεγαλείο

«Η γούνα ζεσταίνει την ελληνική οικονομία» αλλά παγώνει καρδιές και συνειδήσεις (βίντεο)

«Κανένας άλλος λογικός άνθρωπος και κυρίως Έλλην» δεν πολεμά τη γούνα;

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (Βίντεο)

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τους λίγους που διαμαρτυρήθηκαν κατά της γούνας!

Γιατί σκύλοι και γάτες γλύτωσαν από τη βιομηχανία της γούνας;

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης

Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη! (Βίντεο)

Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Γιατί η εκτροφή γουνοφόρων και το γουνεμπόριο πρέπει να σταματήσει;

Προεκλογική κωλοτούμπα της ΔΗΜ.ΑΡ. υπέρ των γουναράδων της Καστοριάς;

Γουνέμποροι: «Χωρίς κατάλοιπα για το περιβάλλον» το εμπόριο της φρίκης

Η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια στους γουναράδες ενώ άλλοι κλάδοι που δεν βλάπτουν το περιβάλλον καταστρέφονται

Μαύρο και στην Ρόδη Κράτσα που θέλει αιματοβαμμένη ανάπτυξη εις βάρος των ζώων

«Ανάπτυξη» γδέρνοντας τα ζώα ζωντανά Μαρία Σπυράκη;

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. κωστας

    η κυρια αννα διαμαντοπουλου ! μαλιστα ! αυτο το εξεχον μελος της λεσχης μπιλντεμπεργκ ( δεν ειναι θεωριες συνομωσιας , ηταν ομιλιτρια επισημη στη συνεδριαση της λεσχης στον αστερα βουλιαγμενης το 2008 ) που αφησε τα παιδια χωρις βιβλια φετος μεχρι τα χριστουγεννα , που ιδιωτικοποιησε και με τη βουλα τα αει και τει της χωρας ( με τη συμφωνια και της νδ και του λάος), που καταργησε το ασυλο και που κατεθεσε μειωμενους προυπολογισμους για τα αει και τει σχεδον ως και 50% ετσι ωστε να μη μπορουν να λειτουργησουν καν ... και τωρα ετσι ομορφα κι απλοχερα υπογραφει τις επιδοτησεις για τους μεγαλεμπορους της γουνας ... Ε ΡΕ ΦΟΥΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! φουμο-κοκκινο 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.