Η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας μας θυμίζει διεξοδικά γιατί σε αυτές τις ευρωεκλογές η Ρόδρη Κράτσα, που κατεβαίνει ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να καταψηφιστεί.
Συγκεκριμένα τονίζεται: «Λίγα πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε για την υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου κα Ρόδη Κράτσα και να τα έχουμε υπόψη μας όταν φτάσουμε στην κάλπη. Η Ρόδη Κράτσα στηρίζει και προωθεί τα συμφέροντα του κυκλώματος της γούνας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με δηλώσεις, συνεντεύξεις, πολιτικές παρεμβάσεις και προσωπικές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις για την προώθηση της γούνας και γενικότερα με τη δράση της, έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της γουνοποιίας ενώ αγωνίζεται για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της γούνας εντός και εκτός της Ελλάδας. Παρακαλούμε θυμηθείτε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μείνει εκτός Ευρωβουλής».
Ακολουθούν αποσπάσματα από σχετικά δημοσιεύματα και συνεντεύξεις της:
Πάντα παρούσα στις διεθνείς εκθέσεις γούνας μετρά πολλές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για τη στήριξη της γουνοποιίας στην Ευρώπη και στο πλαίσιο αυτό τη στήριξη και προβολή της υψηλής ποιότητας καστορινής γουνοποιίας. Με ερωτήσεις της στα ευρωπαϊκά όργανα, έχει ζητήσει βελτιώσεις και συντονισμό μεταξύ των παραγωγών, των κτηνιατρικών υπηρεσιών, των εθνικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών για την υποστήριξη του κλάδου της γουνοποιίας που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ε.Ε. "Η ανοδική πορεία του τομέα γουνοποιίας παρά την οικονομική κρίση αποδεικνύει ότι πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές στήριξης. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας ενός τόσο υποσχόμενου κλάδου μπορεί να αποτελέσει έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και την εθνική μας οικονομία" δηλώνει η Ρόδη Κράτσα.
Βελτιώσεις και συντονισμό μεταξύ των παραγωγών, των κτηνιατρικών υπηρεσιών, των εθνικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών για την υποστήριξη του κλάδου της γουνοποιίας που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ε.Ε. ζητά η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα με ερώτηση που κατάθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
"Η ανοδική πορεία του τομέα γουνοποιίας παρά την οικονομική κρίση αποδεικνύει ότι πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές στήριξης. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας ενός τόσο υποσχόμενου κλάδου μπορεί να αποτελέσει έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και την εθνική μας οικονομία" τονίζει η Ρόδη Κράτσα.
Με την ευχή "αύξηση των εξαγωγών και επιτυχία στην δημιουργία του νέου Εκθετηρίου - Δημοπρατηρίου" εγκαινίασαν την 37 Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κα Ρόδη Κράτσα.
Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την σημασία των εξαγωγών των γουναρικών από την Καστοριά ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην απόφαση που υπεγράφη πρόσφατα για την μείωση των σχετικών δασμών με Τουρκία και Νότια Κορέα και υπογράμμισε ότι θα εργαστούμε ώστε αυτό να γίνει και με την Ρωσία και την Κίνα.
Από την πλευρά της η Κα Κράτσα επισήμανε ότι πρέπει η Καστοριά να γίνει» η λαμπερή πρωτεύουσα της Γούνας», αναφέρθηκε στα μέτρα που παίρνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ επισήμανε ότι στην Έκθεση του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ τονίζεται το ανταγωνιστικό για την Ελλάδα πλεονέκτημα της γούνας. "Ας το προστατέψουμε και ας το ενδυναμώσουμε" είπε η Κα Κράτσα προς όφελος της Καστοριάς αλλά και της Ελλάδας μας.
Σε συνέντευξή της στο European Fur Information Center δηλώνει: "Δεν καταλαβαίνω την ιδεολογική προσέγγιση και τις βίαιες αντιδράσεις για την παραγωγή γούνας. Ζούμε σε μια ανοικτή, ανταγωνιστική οικονομία και τα προϊόντα γούνας πρέπει να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αγορά, όπως και τα άλλα ζωικά προϊόντα."»
Τα γερακινάκια, που φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι στα κέντρα περίθαλψης της «ΑΝΙΜΑ» στην Αττική και της «Αλκυόνης» στην Πάρο, επέτρεψαν στην Κρήτη και γύρισαν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον.
Όταν χτύπησε το τηλέφωνο & μας ανήγγειλαν τον θάνατο σου έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, άδειασα. Μας δήλωσαν ότι έπαθες ανακοπή αφού είχε ολοκληρωθεί η εξέταση της αξονικής τη στιγμή που σε μεταφέρανε στο μηχάνημα της μαγνητικής. Το ταξίδι μου το είχες διαισθανθεί εξ αρχής, ήταν θέμα χρόνου. Εξάλλου ο πρώτος γιατρός σας το είπε καθαρά ‘3 το πολύ 4 μέρες θα περιμένετε αν δεν επανέλθει, πρέπει να τον ξεκουράσετε’.
Με ένα νέο τηλεοπτικό - ραδιοφωνικό σποτ, που εκφώνησε ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ξεκινά μια νέα πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και…
1 Σχόλιο
Θάνος
Οι γουναράδες, μονίμως ζητούν βοήθεια από το κράτος, γιατί ο κλάδος συμβάλει σημαντικά λέει στην ελληνική οικονομία.
Δεν γουστάρω να πληρώνω τις bmw τους και τον φρικιαστικό κλάδο τους.
Οι γουναράδες, μονίμως ζητούν βοήθεια από το κράτος, γιατί ο κλάδος συμβάλει σημαντικά λέει στην ελληνική οικονομία.
Δεν γουστάρω να πληρώνω τις bmw τους και τον φρικιαστικό κλάδο τους.