Στηρίξτε μας

Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας»

24 Μαΐου 2014 13:48 | Επικαιρότητα
Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας»

Την αντίθεση του με το προεκλογικό σποτ των τοπικών φορέων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καστοριά για την προώθηση του αιματοβαμμένου εμπορίου της γούνας εκφράζει ο Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφορικά με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 20 Μαΐου και παίζει και στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καστοριά – όπως είπε στο www.zoosos.gr o βουλευτής του νομού Βαγγέλης Διαμαντόπουλος – εκφράζει την πλήρη αντίθεση του.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει στη σελίδα facebook: «Με αφορμή την κυκλοφορία, προεκλογικά, ενός σχεδόν προβοκατόρικου, γεμάτου ανυπόστατες ανοησίες, βίντεο για την υπεράσπιση της γούνας στην Καστοριά με υπογραφή "ΣΥ.ΡΙΖ.Α.", που προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή χιλιάδων φιλόζωων και ακτιβιστών που νοιάζονται για το ζήτημα και παλεύουν για την κατάργηση του γουνεμπορίου, όπως κι εμείς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων, δηλώνω εκ μέρους των συντροφισσών και των συντρόφων μου πως:

Όπου κι αν υπάρχουν υποστηρικτές της γούνας, είτε στα δεξιά και στα ακροδεξιά, είτε στα αριστερά και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους αποφασιστικά και ανένδοτα.

Οι θέσεις μας, που υποβλήθηκαν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ξεκάθαρες:

Γουνεμπόριο

Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).

Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων.

Αυτά, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Καλώ όλες τις φίλες και τους φίλους που συμπορευόμαστε στον ωραίο αυτό αγώνα, να αγνοήσουν το άθλιο βίντεο που προπαγανδίζει το ξοφλημένο, αναχρονιστικό και μη βιώσιμο στη συνείδηση όλων των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων εμπόριο της γούνας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Ζήτημα αιχμής το γουνεμπόριο για το Οικολογικό Κίνημα

Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας»

«Η γούνα ζεσταίνει την ελληνική οικονομία» αλλά παγώνει καρδιές και συνειδήσεις

Γιατί η εκτροφή γουνοφόρων και το γουνεμπόριο πρέπει να σταματήσει;

Γουνέμποροι: «Χωρίς κατάλοιπα για το περιβάλλον» το εμπόριο της φρίκης

Διαμαρτυρηθείτε για τις επιδοτήσεις των γουνεμπόρων!

Η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια στους γουναράδες ενώ άλλοι κλάδοι που δεν βλάπτουν το περιβάλλον καταστρέφονται

Μαύρο και στην Ρόδη Κράτσα που θέλει αιματοβαμμένη ανάπτυξη εις βάρος των ζώων

«Ανάπτυξη» γδέρνοντας τα ζώα ζωντανά Μαρία Σπυράκη;

Κωλοτούμπα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους γουναράδες

Προεκλογική κωλοτούμπα της ΔΗΜ.ΑΡ. υπέρ των γουναράδων της Καστοριάς;

«Κανένας άλλος λογικός άνθρωπος και κυρίως Έλλην» δεν πολεμά τη γούνα;

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (βίντεο)

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τους λίγους που διαμαρτυρήθηκαν κατά της γούνας!

Γιατί σκύλοι και γάτες γλύτωσαν από τη βιομηχανία της γούνας;

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης

Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη! (Βίντεο)

Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Ben

    προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

    Γιά γίνε συγκεκριμένος με το ''άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες'' και τα ξαναλέμε. Δεν είναι λίγο αόριστο? Α και το κρέας που τρώμε εκτρέφεται και σφάζεται...
    Άν σκοτώσω ένα κουνούπι θα με κυνηγάνε οι φιλοζωϊκές?
    Δύο πράγματα είναι απεριόριστα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν ήταν σίγουρος

  2. Μιχαλης

    Μην εχετε καμια αμφιβολια,ο Τσυριζα με την αναληψη της εξουσιας,εκτος απο το σκισιμο των μνημονιων,θα κλεισει και ολες τις φαρμες εκτροφης γουνοφορων

    1. xristos diamantidis

      kante kana sex mpas kai ksemplkarei to myalo sas kai afiste isyxous tous kastorianous...vreite tipote allo n asxolitheite oikologoi tou kolou!!!an einai na mi trwte kopsidia kai splinantera oust ap dwwww

      1. ΑΘΗΝΑ

        ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΟΥΣΤ ΟΙ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

  3. Amfie

    Εγώ από την άλλη πραγματικά απορώ, πως είναι δυνατόν η επίσημη πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπέρ της κατάργησης του γουνεμπορίου και του κλεισίματος των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων και από την άλλη να αποδέχεται υποψηφίους που είναι ακριβώς αντίθετοι για αυτό το θέμα και αντίθετοι στις αρχές και το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο απαιτούν την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών!

    Εκτός κι αν οι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσουν άλλα από αυτά που επίσημα το κόμμα τους καταθέτει στους πολίτες δια του προγράμματος του.
    Τι να πω... ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του!

    Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί δεν προχωρούν στη διαγραφή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πραγματικά απορώ!
    Και ας μην ομιλήσουν κάποιοι για φίμωση, επιβολή κομματικής γραμμής ή για πλουραλισμό απόψεων, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά το μαρτυρικό θάνατο χιλιάδων άμοιρων ζώων!!!!
    Ας μην υποτιμούν την αντίληψη των πολιτών, δεν υπάρχουν ημίμετρα ΑΛΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ!
    Δεν μπορεί κάποιοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχονται τις προγραμματικές θέσεις και άλλοι στην Καστοριά να τις πετούν στον κάλαθο των αχρήστων και να βγάζουν τρισάθλια βίντεο υπερθεματίζοντας το αιματοβαμμένο γουνεμπόριο..! Άλλωστε δεν υπάρχει το ολίγον έγκυος... και ο νοώ νοήτω.

    Ο κος Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσε ότι:
    «Όπου κι αν υπάρχουν υποστηρικτές της γούνας, είτε στα δεξιά και στα ακροδεξιά, είτε στα αριστερά και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους αποφασιστικά και ανένδοτα.
    Οι θέσεις μας, που υποβλήθηκαν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ξεκάθαρες»,
    ενώ κάλεσε τους πολίτες ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ...!!!
    "όλες τις φίλες και τους φίλους που συμπορευόμαστε στον ωραίο αυτό αγώνα, να αγνοήσουν το άθλιο βίντεο που προπαγανδίζει το ξοφλημένο, αναχρονιστικό και μη βιώσιμο στη συνείδηση όλων των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων εμπόριο της γούνας».

    Aς απαντήσει στους πολίτες ο κος Θέμης Δημητρακόπουλος γιατί δεν προχωρούν στη διαγραφή των εν λόγο κομματικών υποψηφίων της Καστοριάς που προσέβαλαν με αυτό το τρισάθλιο βίντεο, όχι μόνο τους φιλόζωους πολίτες και την αισθητική τους, αλλά και δημιούργησαν την εντύπωση και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εναγκαλίζεται με τους εκάστοτε υποψηφίους του σε τοπικό επίπεδο -όπως στην Καστοριά- με τα οικονομικά συμφέροντα!!!

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.