Στηρίξτε μας

Αιγάλεω: Κακοποίηση προβάτων σε κρητική «κωμωδία» που ανέβηκε στο θέατρο «Α. Μινωτής» (βίντεο)

25 Ιουνίου 2017 08:00 | Καταγγελίες
Αιγάλεω: Κακοποίηση προβάτων σε κρητική «κωμωδία» που ανέβηκε στο θέατρο «Α. Μινωτής» (βίντεο)

Την κακοποίηση των δύο προβάτων από τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Το Σηφαλιό παντρεύουνε και τα οζά κουρεύουνε» καταγγέλλει και μέσω του www.zoosos.gr η Άννα Καραγιώργη, η οποία παρακολούθησε την κρητική «κωμωδία», η οποία και ανέβηκε υπό την αιγίδα μάλιστα του Δήμου Αιγάλεω το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου στο Αιγάλεω της Αττικής και στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Μπαρουτάδικο).

Σύμφωνα με την κα Καραγιώργη οι ηθοποιοί έσερναν τα ζώα στην σκηνή. Τους είχαν δέσει τα πόδια, ώστε να τα τραβολογάνε ακόμα και από τα αυτιά χωρίς να μπορούν να αντισταθούν, για να τα κουρέψουν, η μουσική έπαιζε πολύ δυνατά τρομοκρατώντας ακόμα περισσότερα αυτά τα πλάσματα και οι «πολιτισμένοι» θεατές απλώς γελούσαν, καθώς έβρισκαν αυτό το θέαμα πολύ διασκεδαστικό. Η γυναίκα που τράβηξε και αυτό το πολύ μικρής διάρκειας βίντεο γιατί δεν άντεχε άλλο να βλέπει, μας είπε ότι ενοχλημένη από το απαράδεκτο θέαμα, σηκώθηκε και έφυγε βρίζοντας…

ManolisKazerakisKritikiKomodiaToSifalioPantrevoune 2Ο ηθοποιός σέρνει από τα αυτιά το πρόβατο επί σκηνής...

Οι διοργανωτές της παράστασης στη σελίδα τους στο facebook επισημαίνουν ότι το ιστορικό λαογραφικό οικομουσείο και ο μουσικοχορευτικός όμιλος Βασσάλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω, μας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Το Σηφαλιό παντρεύουνε και τα οζά κουρεύουνε!» καθώς είναι «Μια κωμωδία βγαλμένη από τη ζωή σ’ ένα χωριό της Κρήτης με έντονα στοιχεία της σημερινής κοινωνίας…».

KritikiKomodiaToSifalioPantrevouneΗ αφίσα της παράστασης...

Προανήγγειλαν μάλιστα ότι θα πρόκειται για μια βραδιά αξέχαστη με παράδοση και γέλιο. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Φιλιππάκη ενώ την χορευτική επιμέλεια έχει ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Βασσάλου. Η είσοδος μάλιστα ήταν ελεύθερη για το κοινό και αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούσαν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

Την εξόφθαλμη κακοποιήση των δύο προβάτων και ενός λαγού αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που τράβηξε και ανέβασε στο facebook ο Μανόλης Καζεράκης... Όπως βλέπετε οι πρωταγωνιστές σέρνουν τα πρόβατα ακόμα και από τα αυτιά, ενώ ένας από αυτούς κρατάει από τα αυτιά έναν ζωντανό λαγό, που είχε κλεισμένο σε μια τσάντα, τον οποίο και τελικά προσφέρει στον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

ManolisKazerakisKritikiKomodiaToSifalioPantrevoune 8Ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας χαρούμενος και χαμογελαστός κρατάει από τα αυτιά τον λαγό που του πρόσφεραν...

Και σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνουμε ότι οι διοργανωτές «πολιτιστικών εκδηλώσεων» (διεθνούς ή τοπικής εμβέλειας από το Φεστιβάλ Αθηνών και την έκθεση Documenta ως το πιο μικρό φεστιβάλ πολιτισμού) αδιαφορούν για τι ορίζει η νομοθεσία και γράφουν κυριολεκτικά στα παλιά τους παπούτσια το γεγονός ότι απαγορεύεται η χρήση ζώων σε θεάματα. Η συγκεκριμένη «κωμωδία» μπορεί να είναι «βγαλμένη από τη ζωή» εντούτοις δεν σημαίνει ότι η κακοποίηση των ζώων αποτελεί στοιχείο πολιτισμού της Κρήτης ή άλλης περιοχής της Ελλάδας. Αντιθέτως χρειαζόμαστε πολιτιστικές εκδηλώσεις που και να διασκεδάζουν το κοινό και να το εκπαιδεύουν δείχνοντας ότι η κακοποίηση των ζώων δεν είναι κάτι το αστείο ή κοινωνικά αποδεκτή.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

  1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:

«8. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 προστίθεται παράγραφος 2α ως εξής:

2.α. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

  1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:
  2. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».

Διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο Αιγάλεω γι' αυτή την παράσταση μέσω της σελίδας του στο facebook εδώ αλλά και στην σελίδα στο facebook της δημοτικής παράταξης του δημάρχου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ εδώ.

Αυτό όλο το θέαμα για κάποιους είναι πολιτισμός...

Διαβάστε επίσης:

Ηθοποιός βάζει φωτιά σε γάτα σε κρητική «κωμωδία» που μετέδωσε το κανάλι Attica TV (βίντεο)

Γιάννης Παπαδάκης: Δεν έκαψα την γάτα, την τρομοκράτησα και δεν έπρεπε (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ατάλαντος «ηθοποιός» που νομίζει ότι είναι κωμικός κακοποιεί γάτα χωρίς να ντρέπεται για τις πράξεις του

Κάτω Παρτάλι: Συστηματική κακοποίηση ζώων σε μια σειρά για όλη την οικογένεια!

Η Μενεγάκη αρμέγει κατσίκες και ο Σεφερλής παίζει το πέος του σκύλου! (Βίντεο)

Στο «Κάτω Παρτάλι» κακοποίησαν το πρόβατο για να γελάσουμε; (Βίντεο)

Απαράδεκτες οι συνθήκες που βιώνουν τα ζώα τα οποία χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικά γυρίσματα

Στον βωμό της τηλεθέασης γελοιοποιούνται οι άνθρωποι εξευτελίζοντας τα ζώα

54 ζωντανά πρόβατα βαμμένα λουλακί εκτίθενται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της «documenta 14»

Την παράνομη έκθεση της documenta 14 με τα βαμμένα πρόβατα υποστηρίζει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν απαγόρευσε παράσταση στην οποία κακοποιήθηκαν κόκορες για να μην λογοκρίνει τον καλλιτέχνη! (Βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή για την κακοποίηση ζώων σε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. διαψεύδει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Β. Θεοδωρόπουλο (βίντεο)

«Παραθρησκευτικές οργανώσεις» χαρακτηρίζει όσους αγωνίζονται για να μην κακοποιούνται ζώα σε θεάματα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει στην Ελλάδα παράσταση – τσίρκο με ζωντανούς κόκορες που φορούν αθλητικά παπούτσια… (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θεωρεί κακό που κόκορες με αθλητικά παπούτσια συμμετέχουν σε παράσταση! (Βίντεο)

Άλογο ως ζωντανό έκθεμα στη Σχολή Καλών Τεχνών

Αναβλήθηκε η δίκη του ΑΝΤ1 για κακοποίηση ζώων στην εκπομπή της Ν. Μπουλέ

Καναρίνι ως ζωντανό έκθεμα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (βίντεο)

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης‏ απομάκρυνε το πουλί – έκθεμα (βίντεο)

Γιατί χρησιμοποιούν σκύλο στην θεατρική παράσταση «Φάουστ»;

Απομάκρυναν τον σκύλο από την παράσταση «Φάουστ» μετά τα δημοσιεύματα μας

«ΤΑ ΝΕΑ» ψεύδονται και κατηγορούν τα φιλοζωικά σωματεία για τον σκύλο του «Φάουστ»

«Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»: Δεν είναι υποσιτισμένος ο σκύλος του «Φάουστ»

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.