Στηρίξτε μας

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θεωρεί κακό που κόκορες με αθλητικά παπούτσια συμμετέχουν σε παράσταση! (Βίντεο)

21 Ιουνίου 2016 19:15 | Καταγγελίες
Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θεωρεί κακό που κόκορες με αθλητικά παπούτσια συμμετέχουν σε παράσταση! (Βίντεο)

Με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) Νατάσα Μπομπολάκη επικοινώνησε εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου μετά το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr για τους κόκορες με τα αθλητικά παπούτσια, οι οποίοι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετέχουν στην παράσταση «4» του Αργεντινού Ροντρίγκο Γκαρσία, που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 4 και 5 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ΄).

Η κα Μπομπολάκη άκουσε τον εκπρόσωπο του Φεστιβάλ Αθηνών Α.Ε. να λέει ότι οι κόκορες είναι κατοικίδια ζώα που οι ηθοποιοί της παράστασης αγαπούν και φροντίζουν γι’ αυτό και δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να συμμετέχουν στο «4». Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. ήταν ξεκάθαρη στο ότι η συμμετοχή των ζώων σε θεάματα και μάλιστα με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους απαγορεύεται σύμφωνα με τη ελληνική νομοθεσία.

https://youtu.be/5yUc87ttSRE

Μάλιστα με επιστολή της προς το Φεστιβάλ Αθηνών Α.Ε. η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει την μη συμμετοχή των πτηνών στην παράσταση διαφορετικά θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την σύλληψη των συντελεστών του «4» στο πλαίσιο του αυτοφώρου - αφού για το θέμα είναι ενήμερη η εισαγγελέας Ζώων Αθηνών - και κάτι τέτοιο θα δυσφημούσε και το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, που είναι γνωστό παγκοσμίως και τον τόπο μας και φυσικά θα το ζημίωνε οικονομικά καθώς θα διέκοπτε την παράσταση.

«Η συμμετοχή ζώων σε θεάματα και παραστάσεις μειώνει και δεν προάγει τον Πολιτισμό μας και αυτό είναι κάτι που εκ της θέσεως θα έπρεπε να το γνωρίζετε, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία μας – για την οποία το φιλοζωικό κίνημα στην Ελλάδα έδωσε μάχη – δεν επιτρέπει τις παραστάσεις τσίρκο» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Π.Φ.Π.Ο.

Ολόκληρη η επιστολή

«Προς τον

Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Α.Ε.

κ. Β. Θεοδωρόπουλο

Αξιότιμε κ. Διευθυντά

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου στις 4 και 5 Ιουλίου θα παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ΄) την παράσταση «4» του Αργεντινού Ροντρίγκο Γκαρσία.

Σχετικό ρεπορτάζ του www.zoosos.gr εδώ: http://bit.ly/1UWsfsk

Στην παράσταση αυτή, όπως και εσείς παραδεχτήκατε τηλεφωνικά μιλώντας με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη συμμετέχουν 4 κόκορες, οι οποίοι μάλιστα φορούν αθλητικά παπούτσια.

Η ελληνική νομοθεσία ξεκάθαρα απαγορεύει την συμμετοχή ζώων σε θεάματα  στο νόμο 4039/12 άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2, που δεν έχουν τροποποιηθεί με τον νόμο 4235/14 και το αδίκημα αυτό διώκεται ποινικά.

Ως εκ τούτου ζητάμε τη μη συμμετοχή των πουλερικών στην παράσταση διαφορετικά θα κινήσουμε τις νομικές διαδικασίες για την σύλληψη των συντελεστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου και κάτι τέτοιο θα δυσφημούσε και το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, που είναι γνωστό παγκοσμίως, και τον τόπο μας, και φυσικά θα σας ζημίωνε οικονομικά ενώ θα διέκοπτε την παράσταση «4».

Η συμμετοχή ζώων σε θεάματα και παραστάσεις μειώνει και δεν προάγει τον Πολιτισμό μας και αυτό είναι κάτι που εκ της θέσεως θα έπρεπε να το γνωρίζετε, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία μας – για την οποία το φιλοζωικό κίνημα στην Ελλάδα έδωσε μάχη – δεν επιτρέπει τις παραστάσεις τσίρκο.

Όντας γνώστες της ποιότητας του έργου σας και της αποδοχής, που τυγχάνετε, ως καλλιτέχνης και ως Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών ευελπιστούμε, ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε δικαστικά.

Με εκτίμηση

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη».

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση στη Βουλή για την κακοποίηση ζώων σε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν απαγόρευσε παράσταση στην οποία κακοποιήθηκαν κόκορες για να μην λογοκρίνει τον καλλιτέχνη! (Βίντεο)

«Παραθρησκευτικές οργανώσεις» χαρακτηρίζει όσους αγωνίζονται για να μην κακοποιούνται ζώα σε θεάματα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει στην Ελλάδα παράσταση – τσίρκο με ζωντανούς κόκορες που φορούν αθλητικά παπούτσια… (βίντεο)

Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. διαψεύδει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Β. Θεοδωρόπουλο (βίντεο)

Άλογο ως ζωντανό έκθεμα στη Σχολή Καλών Τεχνών

Αναβλήθηκε η δίκη του ΑΝΤ1 για κακοποίηση ζώων στην εκπομπή της Ν. Μπουλέ

Καναρίνι ως ζωντανό έκθεμα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Bίντεο)

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης‏ απομάκρυνε το πουλί – έκθεμα (βίντεο)

Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου (βίντεο)

Γιατί χρησιμοποιούν σκύλο στην θεατρική παράσταση «Φάουστ»;

Απομάκρυναν τον σκύλο από την παράσταση «Φάουστ» μετά τα δημοσιεύματα μας

«ΤΑ ΝΕΑ» ψεύδονται και κατηγορούν τα φιλοζωικά σωματεία για τον σκύλο του «Φάουστ»

«Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»: Δεν είναι υποσιτισμένος ο σκύλος του «Φάουστ»

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. αννα

   κι εσυ εισαι για να σκαβεις με την τσαπα στο χωραφι ολη μερα για 10 ευρω μεροκαματο (και πολλα ειναι για τετοιο μυαλο που κουβαλας), αλλα μου θελεις ιντερνετ και καλα, να σχολιαζεις για να μας εκθετεις την καφριλα σου.
   Να σου πω ότι με τετοιους καφρους ειναι γεματη η ελλαδα επομενως ο,τι και να πεις δε θα εκπλαγουμε. Συναγωνιζοσαστε μεταξυ σας ποιος θα ειναι ο πιο αισχρος μεσα στη γελοιοτητα του.

   1. Θάνος

    Σιγά να μην είναι για να σκάβει… Για να σκάψεις θέλει κότσια κι αυτός είναι συστηματικός χαραμοφάης ρε συ…

 1. venus

  Για τον εκπροσωπο του καλλιτεχνικου διευθυντη @κυριο Θεοδωροπουλο:
  Μπορει οι κοκκορες να ειναι κατοικιδια ζωα, αλλα καμμια σκηνη δεν ειναι ο καταληλλος τοπος για κατοικιδια ζωα.
  Ο κυριος Θεοδωροπουλος θαπρεπε να γνωριζει οτι οσα ζωα παιρνουν μερος σε σκηνικες παραστασεις δεν «δανειζονται» απο τη διπλανη στανη, γιατι αλλιως δεν θα ησαν υπακουα στις απαιτησεις του εκαστοτε σκηνοθετη η χορογραφου.
  Ουτε και θα συμπεριφερονταν ησυχα και προσαρμοστικα σε ενα περιβαλλον, που τους ειναι εντελως ξενο και αφυσικο.
  Προερχονται απο εταιρειες που ζουν αποκλειστικα απο τον «δανεισμο» ζωων για τετοιες αναγκες.
  Ειναι τα λεγομενα film animals, και δινονται με συμβολαιο. Αυτο στη Γερμανια ειναι προϋποθεση και επιβαλλεται απο τον νομο.
  Αυτες οι εταιρειες που τα εχουν εγγυωνται και για την ασφαλεια τοσο των δρωντων επι σκηνης, οσο και για την ασφαλεια των θεατων.

  Πως εξασφαλιζεται αυτη η εγγυηση?
  Με συστηματικη κακοποιηση των ζωων στις μοναδες που κρατουνται.
  Με σκληρο και βασανιστικο προγραμμα εκπαιδευσης, που αποσκοπει στην απολυτη προσαρμογη και υποταγη του ζωου στις εκαστοτε απαιτησεις του χωρου, στον οποιον δανειζονται. Και μαλιστα κατα τετοιο τροπο που να πιστευει ο καθε εξαπατημενος θεατης (ειτε της τηλεορασης ειτε της σκηνης) οτι προκειται για καλοβουλα, υπακουα ζωα.
  Μιλαω κατω απο την εμπειρια που εχω σαν μακροχρονια ακτιβιστρια και υπερασπιστρια των δικαιωματων των ζωων.

  Αν θελετε να μιλησουμε και κατω απο την επαγγελματικη μου ιδιοτητα και εμπειρια, την οποια εχω αποκτησει εδω και 32 χρονια στο θεατρικο κυκλωμα της Γερμανιας, θα σας ελεγα οτι εαν συμβει καποιο απροβλεπτο γεγονος επι σκηνης με τα ζωα που συμμετεχουν, θα εχετε ενα πολυ σοβαρο προβλημα.
  Οχι με τους φιλοζωους.
  Με το τμημα ελεγχου ασφαλειας και υγειας δημοσιων θεαματων.

  Κατι αναλογο ειχε συμβει στο δικο μας θεατρο με τον ζωντανο κυκνο επι σκηνης απο τον «Lohengrin» του Wagner. Σε καποια παρασταση πεταξε πανω απο τους θεατες, παρολο που ηταν δεμενος, και διακοπηκε η παρασταση!!!
  Την αλλη μερα βρισκοταν η κτηνιατρικη υπηρεσια μπροστα απο την πορτα του διευθυντη και απειλουσε με μηνυση.
  Ο ζωντανος κυκνος αντικατασταθηκε σε ολες τις επομενες παραστασεις με συμβολικα «νεογνα κυκνου» απο πλαστικο.
  Στην προκειμενη περιπτωση δεν θα πεταξουν βεβαια οι κοκκορες, γιατι οι κοκκορες δεν πετανε αλλα και επειδη καποιος φροντισε να τους βαλει τα οχτω δαχτυλα σε δυο παπουτσια και να τους εξαναγκασει ετσι σε ακινησια.
  Αλλα ποιος ξερει τι αλλο μπορει να συμβει.
  Αν δεν εχει ηδη συμβει ενα παραπτωμα απο τη μερια σας συμφωνα με την ελληνικη νομοθεσια.

  Με τον Garcia δεν ειχα μεχρι στιγμης την τιμη να συνεργαστω.
  Με τον φιλο του, τον καταλανό σκηνοθετη Calixto Bieito εχω κανει δυο οπερες.
  Δεν θα εκφραστω ουτε για τον εναν ουτε για τον αλλον, καλλιτεχνικα.
  Αλλα οσον αφορα την θεωρηση και των δυο γυρω απο τα ζωα, θα μπορουσα με σιγουρια να πω:
  «οπου λαλουν τετοιοι καλλιτεχνες, αργει να ξημερωσει»!!
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.