Στηρίξτε μας

«Παραθρησκευτικές οργανώσεις» χαρακτηρίζει όσους αγωνίζονται για να μην κακοποιούνται ζώα σε θεάματα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

3 Ιουλίου 2016 08:31 | Καταγγελίες
«Παραθρησκευτικές οργανώσεις» χαρακτηρίζει όσους αγωνίζονται για να μην κακοποιούνται ζώα σε θεάματα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών (βίντεο)

Παραθρησκευτικές οργανώσεις χαρακτηρίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλης Θεωδορόπουλος, τους φιλοζωικούς φορείς που στην Ελλάδα παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων και για να μην περιλαμβάνονται αυτά σε παραστάσεις τσίρκο και σχετικά θεάματα όπως ξεκάθαρα ορίζει η νομοθεσία από το 2012.

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος στην Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έλαβε στις 22 Ιουλίου από τον φιλοζωικό φορέα εξαιτίας της συμμετοχής τεσσάρων ζωντανών κοκοριών στην παράσταση «4» του αργεντινού Ροντρίγκο Γκαρσία, που θα παρουσιαστεί αύριο και μεθαύριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ – Αθηνών και Επιδαύρου στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ΄).

Καλλιτεχνικό καθήκον η κακοποίηση ζώων;

Η κα Μπομπολάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι στις 24 Ιουνίου – μετά τα δύο ρεπορτάζ μας και την σχετική επιστολή της – ο κ. Θεοδώροπουλος επικοινώνησε μαζί της για να την «πείσει» ότι οι κόκορες στην παράσταση δεν κακοποιούνται – καθώς κατ’ εκείνον κακοποίηση είναι μόνο η κτηνοβασία ή ο βασανισμός. Ευθέως της είπε ότι ουσιαστικά δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε και να διαμαρτύρονται για ένα τέτοιο ζήτημα αυτές που δεν έχουν πάει στα πτηνοτροφεία να απελευθερώσουν τα πτηνά που βασανίζονται εκεί ή όσες φοράνε κοκαλάκια στα σκυλάκια τους!

KokkoresAtlitikaParastasiΟι κόκορες εξαναγκάζονται στην παράσταση να φορούν και αθλητικά παπούτσια και αυτό σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι πολιτισμός...

Ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι αδυνατεί να καταλάβει γιατί εδώ απαγορεύονται οι παραστάσεις με ζώα ενώ στο εξωτερικό αυτό επιτρέπεται. Όταν η κα Μπομπολάκη του επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι, προς τιμήν της, μια από τις πρώτες χώρες στις οποίες απαγορεύονται τέτοια θεάματα – γιατί είναι τελείως αφύσικες για τα ζώα οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται γι’ αυτό και συνιστούν κακοποίηση – της απάντησε ότι «όλοι ξέρουμε πως βγαίνουν αυτοί οι νόμοι και ότι κάποιο κολλητό υπουργό είχαν που πέρασε την συγκεκριμένη διάταξη».

kokoresfestivalathinon-3Τα ζώα όπως αποδεικνύει οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο κακοποιούνται ποικιλοτρόπως από τους εξαιρετικά δυνατούς ήχους, και από τον τρόπο που οι παραγωγοί έχουν σφηνώσει τα πόδια τους στα αθλητικά παπούτσια...

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής είπε μάλιστα για να ισχυροποιήσει την επιχειρηματολογία του ειρωνευόμενος ότι «και οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται βάσει νόμων της Χούντας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να διαδηλώνουμε». Όταν η κα Μπομπολάκη τον ρώτησε ευθέως αν τελικά θα επιτρέψει – κατά παράβαση της νομοθεσίας – την συμμετοχή των κοκόρων στην παράσταση εκείνος απάντησε «Εγώ θα πράξω το καλλιτεχνικό μου καθήκον».

https://youtu.be/5yUc87ttSRE

Το www.zoosos.gr που έχει επικοινωνήσει με το γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου από τις 16 Ιουνίου δεν έλαβε καμιά απάντηση για το αν στην παράσταση θα συμμετάσχουν τελικά οι κόκορες κάτι που παραλείπουν να αναφέρουν οι διοργανωτές από την επίσημη σελίδα τους όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η εισαγγελέας Ζώων Αθηνών Πετρούλα Μακρή και εφόσον οι κόκορες εμφανιστούν στην παράσταση – μάλιστα με αθλητικά παπούτσια γιατί κατά τον κ. Θεοδωρόπουλο αυτό είναι πολιτισμός – η Π.Φ.Π.Ο. θα ζητήσει την δίωξη των υπευθύνων.

Διαβάστε επίσης:

Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. διαψεύδει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Β. Θεοδωρόπουλο (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει στην Ελλάδα παράσταση – τσίρκο με ζωντανούς κόκορες που φορούν αθλητικά παπούτσια… (βίντεο)

Το Φεστιβάλ Αθηνών δεν θεωρεί κακό που κόκορες με αθλητικά παπούτσια συμμετέχουν σε παράσταση! (Βίντεο)

Άλογο ως ζωντανό έκθεμα στη Σχολή Καλών Τεχνών

Αναβλήθηκε η δίκη του ΑΝΤ1 για κακοποίηση ζώων στην εκπομπή της Ν. Μπουλέ

Καναρίνι ως ζωντανό έκθεμα μέσα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (βίντεο)

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης‏ απομάκρυνε το πουλί – έκθεμα (βίντεο)

Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Χρυσή Ακτή της Πάρου (βίντεο)

Γιατί χρησιμοποιούν σκύλο στην θεατρική παράσταση «Φάουστ»;

Απομάκρυναν τον σκύλο από την παράσταση «Φάουστ» μετά τα δημοσιεύματα μας

«ΤΑ ΝΕΑ» ψεύδονται και κατηγορούν τα φιλοζωικά σωματεία για τον σκύλο του «Φάουστ»

«Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»: Δεν είναι υποσιτισμένος ο σκύλος του «Φάουστ»

 

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

 1. Χριστίνα

  Δεν μαζεύουμε καμία υπογραφή να καταλάβει πόσοι ΔΕΝ θεωρούν τέχνη κάτι το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες δεν εμφανίζονται οικοιοθελώς;

 2. ΓΙΑΓΙΑ

  Τώρα, το να μιλάει για κολλητούς υπουργούς κάποιος οκνός, κρατικοδίαιτος, καλοζωισμένος, λυσιτελιστής τεμπέλης, που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ελέω γνωριμιών, πουλώντας άϋλη αξία πολιτισμού, έχοντας ως εκ τούτου αποκτήσει την πεποίθηση της ανωτερότητας του ανοξείδωτου τενεκέ, χρειάζεται θράσος!

 3. Vasilis

  Το καλλιτεχινκό του καθήκον λέει ο καράβλαχος που όλοι ξέρουμε πως μπήκε στη θέση που μπήκε και μετά από πόσα κραυγαλέα σκάνδαλα αναρριχήθηκε στον αφρό ο φελλός. Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών, θα μείνει στα χαρτιά ως ο χειρότερος και πιο αμόρφωτος διευθυντής που πέρασε ποτέ από το φεστιβάλ.
  Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το οικολογικό του τμήμα ανέχθηκε τον διορισμό αυτού του καράβλαχου, που ξεφτίλισε έναν θεσμό. Η απαντησή του είναι επιπέδου ξεφτιλισμένης κυράτσας που δεν έχει ιδέα που βρίσκεται. Ελπίζω και άλλοι καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο εμπάργκο που έχει ξεκινήσει εναντίον του φεστιβάλ, μπας και καθαρίσει από αυτά τα κομματικά σκουπίδια επιτέλους ο χώρος.

 4. Θάνος

  Υπουργέ… Δείξε μας τους καλλιτέχνες σου να σου πούμε ποιος είσαι.

  Έκανε μια καλή κίνηση η κυβέρνηση με την απαγόρευση των κυνηγών στα σχολεία, και θέλει να μας την βγάλει από την μύτη.

 5. Θάνος

  «Εγώ θα πράξω το καλλιτεχνικό μου καθήκον».

  Έχουμε τους θρησκοταλιμπάν με τα έθιμά τους και τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έχουμε τους κάθε λογής βαρεμένους, έχουμε και τους καλλιτέχνες.

 6. Θάνος

  Τόσο σου κόβει τόσο λες Βαγγέλη Θεοδωρόπουλε.
  Η πολύ η τέχνη, σου περιόρισε την ορατότητα, την συνείδηση και την αντιληπτική σου ικανότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.