Στηρίξτε μας

Αντιδρούν για τις δηλώσεις της Ρ. Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου

29 Μαρτίου 2015 16:27 | Επικαιρότητα
Αντιδρούν για τις δηλώσεις της Ρ. Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου

Την αντίδραση της Κίνησης για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, που είναι βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον νομό Κοζάνης, με αφορμή την διεθνή έκθεση γούνας, η οποία διοργανώθηκε στα Σπάτα της Αττικής από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου. Η κα Μακρή στον χαιρετισμό που έστειλε ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας εξέφρασε μεταξύ άλλων την στήριξή της «σε ένα προϊόν άριστης ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένης αξίας».

MakriRahilGounaDiloseisΑπό την επίσημη ιστοσελίδα της Ραχήλ Μακρή.

Η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας επισημαίνει: «Η Ραχήλ Μακρή με αυτόν τον χαιρετισμό, απέδειξε την ανεπάρκειά της ως πολιτικό πρόσωπο, αλλά και την έλλειψη ευαισθησίας ως άνθρωπος και κυρίως ως γυναίκα. Οι δηλώσεις της υπέρ του κλάδου της γούνας, δείχνουν όχι μόνο ότι δεν μπορεί να δείξει συμπόνια προς τα εκατομμύρια ζώα που κακοποιούνται και θανατώνονται κάθε χρόνο στη Δυτική Μακεδονία για να γίνουν άχρηστα πολυτελή προϊόντα, αλλά και ότι δεν είναι ικανή να διακρίνει μία καταστροφική δραστηριότητα που έχει καταδικάσει μία ολόκληρη περιοχή στην αβεβαιότητα, την ανεργία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την υποτυπώδη ανάπτυξη άλλων κλάδων και τη μιζέρια.

Η αναφορά της στα προϊόντα που προέρχονται από την σκληρή κακοποίηση και τη θανάτωση ζώων ως "μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας" και η επιμονή της να στηρίζει τον επισφαλή κλάδο της γούνας και το "μεράκι" των Ελλήνων γουνοποιών, αρκούν για να καταλάβουμε τις ικανότητές της, τις αξίες της και την ηθική της.

Η Ραχήλ Μακρή επιμένει να στηρίζει τα συμφέροντα του κυκλώματος της γούνας, ένα κύκλωμα από το οποίο πλουτίζουν μερικοί μεγαλογουναράδες και το οποίο έχει επιβάλλει ένα αποτυχημένο παραγωγικό μοντέλο, που δεν έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, και δεν έχει βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων.

Η αναφορά της σε μεθόδους εκτροφής "χωρίς καμία βία προς τα ζώα" είναι αστεία, αφού οι συνθήκες που τα ζώα αυτά εξαναγκάζονται να υπομένουν είναι βασανιστικές, με αποτέλεσμα συχνά να τρελαίνονται από τον εγκλεισμό, να οδηγούνται στον κανιβαλισμό ή ακόμα και να τρώνε τα ίδια τους τα άκρα, ενώ πολλά ζώα υποφέρουν από μολύνσεις, τραύματα, ανοιχτές πληγές, κομμένες ουρές, παραμορφωμένα άκρα, ασθένειες και πολλά άλλα.

Η Ραχήλ Μακρή, φαίνεται ότι αδυνατεί ακόμη και σήμερα να κατανοήσει ότι οι πολιτικές που έβλεπαν μόνο συνάλλαγμα και χρήμα, χωρίς να συνυπολογίζουν την ηθική διάσταση μίας δραστηριότητας έχουν τελειώσει. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τα υπόλοιπα έμβια πλάσματα κρίνεται πλέον ως σημαντικός παράγοντας για την άσκηση πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα δεν έχει "ανάγκη του συναλλάγματος που προσφέρουν οι εξαγωγές γούνας". Έχει περισσότερο ανάγκη από πολιτικές που δεν θα σχεδιάσουν κοντόφθαλμα την ανάπτυξη της χώρας, που δεν θα λειτουργήσουν παρακινούμενες από στενά επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις, που δεν θα ξεπουλήσουν τα πάντα στο όνομα της "ανάπτυξης και του συναλλάγματος", που δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος.

Η έλλειψη θάρρους και γενναίων αποφάσεων που παρουσίασαν έως σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μας έχουν φέρει σε πολλά από τα σημερινά αδιέξοδα και απαιτούνται τολμηρές και κυρίως ηθικές προσεγγίσεις για να βγούμε από αυτά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ικανούς, τολμηρούς και πάνω απ’ όλα ηθικούς πολιτικούς. Και η Ραχήλ Μακρή δεν είναι ανάμεσά τους.

Ελπίζουμε και αναμένουμε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της και να εφαρμόσει μία διαφορετική, ηθική πολιτική, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα, εξυπηρετώντας τα μακροχρόνια συμφέροντα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα του κυκλώματος της γούνας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Θέμης Δημητρακόπουλος: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Πολιτικά αντίθετοι με το ανήθικο εμπόριο γούνας

Ενημέρωσαν τους Αθηναίους για τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από την διεθνή έκθεση γούνας στα Σπάτα

Π.Φ.Π.Ο.: Επέλαση της ματαιοδοξίας η έκθεση γούνας «Fur Excellence in Athens 2015»

Ο θεός να μας φυλάει από εκείνους που δεν θέλουν τα ζώα να βασανίζονται;

«Δρακόντεια» μέτρα προστασίας για τους γουνέμπορους

Ανάπτυξη γδέρνοντας ζωντανά ζώα; Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Διαμαρτυρηθείτε για το αιματοβαμμένο εμπόριο της γούνας

Πέταξαν μπογιές στις βιτρίνες των καταστημάτων που πουλάνε γούνες

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τους λίγους που διαμαρτυρήθηκαν κατά της γούνας!

«Η γούνα ζεσταίνει την ελληνική οικονομία» αλλά παγώνει καρδιές και συνειδήσεις

Τα βασάνισαν, τα έγδαραν, τώρα τα εκθέτουν!

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες κατά της 2ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας

Διαμαρτυρία και διαδικτυακός ακτιβισμός κατά του εμπορίου γούνας!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη 2η Διεθνή Έκθεση Γούνας

Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη! (Βίντεο)

Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας

Καστοριά: Ο δήμαρχος της πόλης που παράγει πτώματα…

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης

Κωλοτούμπα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους γουναράδες

Διαμαρτυρία ενάντια στις γούνες: Μπρος τα κάλλη τι είναι ο φόνος!

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. vassilis

    Ναι αλλά κάτι πρέπει να γίνει τώρα με την νέα κυβέρνηση. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει. Θα κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό το κακό;

  2. Μιχαλης

    Αυτοι ειναι οι υποκριτες Συριζαιοι!πριν παρουν την εξουσια ηταν(υποτιθεται)αντιθετοι με το εμποριο γουνας,και τωρα ειναι συμφωνοι...αλλη μια κωλοτουμπα απο το ανθελληνικο αυτο συνονθυλευμα

  3. Γιάννης

    Μα αν ειναι δυνατόν! 2015 η 1920; Ας συναντήσει κάποιον να της δείξει πως, απο που γίνετε η γούνα. Μα που ζει? καμμία σχέση με πολιτική η δυσαρέσκεια μου, παρά μονο με πολιτισμό, φιλοζωία, και αναγνώριση οτι ειναι εποχη που δεν θαυμάζουμε την κυρία με την ακριβή γούνα.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.